ANDA SEDANG MEMBACA

34

Rebiu: Chelsea 7 - Sunderland 2 (Versi Angola)

Lucius Maximus Isnin, Januari 18, 2010
Aku tunggu-tunggu juga bila mamat Obefiend ni nak buat rebiu Chelsea, tapi haram sampai ke petang sepatah ayat pun aku tak nampak. Inilah budak-budak zaman sekarang. Baru masuk kerja dah buat perangai. Nanti Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) hujung tahun kalau aku bagi ‘telur’ jangan nak hentak-hentak meja, tendang pintu pantri atau conteng tandas. Sendiri yang cari pasal.

Jadi nak tak nak terpaksa juga aku buat rebiu ringkas. Bukan apa Internet kat Angola ni macam siput babi dia punya laju. Lagipun kejap lagi nak pergi pekena Sup Torpedo Gajah dengan Didier Drogba.

Chelsea menang lawan Sunderland dengan 7 gol berbalas 2. Tidak bermain ialah Didier Drogba, Michael Essien, John Obi Mikel dan Salomon Kalou. Macam pelik sebab hari tu ramai pukul canang kata kalau geng Afrika takde Chelsea tak power.

Tapi mestilah orang akan kata setakat Sunderland je, kelab taraf Liverpool. Tapi Manchester United pun seri je dengan Birmingham City. Arsenal pun seri je dengan Everton. Apa barang?

Bercakap mengenai Manchester United dan Arsenal, kedua-dua pasukan yang digembar-gemburkan bakal merampas puncak klasemen dari Chelsea menjelang 2010 setakat ini masih belum merampas puncak klasemen nampaknya.

Manchester United yang dulu bermain jumlah perlawanan yang sama dengan Chelsea kini telah pun bermain lebih satu perlawanan tetapi masih belum merampas puncak klasemen.

Arsenal pula yang sebelum ini bermain kurang satu perlawanan berbanding Chelsea kini telah pun bermain jumlah perlawanan yang sama tetapi masih juga belum merampas puncak klasemen.

Ini membuatkan aku tertanya-tanya jika Manchester United dan Arsenal bermain dalam liga yang sama dengan Chelsea sebab sampai sekarang aku belum nampak batang hidung mereka di puncak klasemen. Atau adakah mereka telah menyertai Liverpool dalam persaingan Liga Piala Menteri Pelajaran?

34 Ulasan:

ayob berkata...

aku tunggu komen bungwahab.

FS berkata...

hehe..sama lah.mana ni bung?

beliabencibungwahab berkata...

terbhaek dr ladang..blues mmg power..ahahhaha..

Raiden berkata...

cayolah chelsea!!

gol Ashley Cole mmg terbaik dari ladang gandum..

KTBFFH!!

http://thebluesarmy.blogspot.com/

R.K berkata...

obe banyak keje lucy .. die budak baru kau dah bagi eksaimen macam-macam .. buat teh pun dia jugak .. letih la ..

pakkordi berkata...

Yishar koach chelsea.

Encik Bebo berkata...

chelsea pun seri gak ngan everton hari tu.cari point lain la bro.haha

bukan nama sebenar berkata...

ha'ah. tunggu bungwahab jugak. haha...dah macam big fan bungwahab plak... xP

asrap virtuoso berkata...

ye betul bebo, selain seri ngan everton, chelsea juga seri dgn birmingham jugak. sila cari point lain

julu berkata...

rilek bro.. end of season kite tgk sapa juara..
GGMU..

nasr berkata...

sunderland kene teruk sbb ramai player utama injured dan kene gantung. kalo xsilap seramai 7org sumenye..

cahaya malam berkata...

tetibe minat si bung wahab..

*mana ko nie?
hehehe;)

talkIZcheap! berkata...

Everton r bagus! Menang ngn City yg Chelsea xle kalahkan, Up the Toffees, huhu!!

-sokong Everton sekejap-

kareem berkata...

macam gampang jek...Selama bungwahab ada,ramai yg menghalau.Ni time die xde,sibuk nak pggl2 die nape..Biaq pi la die xde trus...Bukankah itu permintaan kita semua dan juga encik PP..

ayob berkata...

takde bungwahab tak meriah. tau gampang tu apa makna? 'anak haram' ye karim.

fikiranlicin berkata...

Chelski piirahhh layan Plymouth Arglye lagi baekk...

FIRZA berkata...

wow....byknye gol...wow....

Ejoi berkata...

Apa kes Lucy oi buat review pasal Chelsea?

Perak FC baru menang perlawanan lawan Johor hari tu bila nak diulas?!

Derby Jeruselem itu hari ok je kau ulas? ;-)

amANI berkata...

Menang besar sekalipon, tetap hanya 3 mata.

hafizshinchan berkata...

Bila la Man Utd nak start main bola ni...main tak betul pun number 2...kalo main betul kompom bulan April dah menang liga. heh...

Ok2 Chelsea hebat.


GGMU

gascoigne berkata...

Chelsea setakat Liga bolehlah.....Champs League mmg tak boleh pergi jauh punya...

MaOi berkata...

daripada liverpool, hapa pun tade.. keh keh keh

mizu_sama berkata...

Encik Bebo berkata...dan encik asrap

chelsea pun seri gak ngan everton hari tu.cari point lain la bro.haha


abg lucius x suka ungkit sejarah yg jauh2..kang bung marah.hahahah


bro..sunderland kan seri nagn man u kt old trafford ari tuh?kalo x kalah.nasib baik dpt own goal di masa kecederaan.

liverpool kalah ngan sunderland.pasal bola sepak pantai.

sunderland je bang...ahahahah


cik amani..walaupun 3 point.goal dff da berubah.penting tue.liga taun nie senget.so its not about just menang besar ok.

print berkata...

gascoigne, tapi chelsea memang tak boleh pergi EURO Europa League... tak tau la sebab ape..

memang terrer la team yang dapat kesitu!!!!

nyzm berkata...

Man utd bantai Wigan saja je tapi Chelsea kalah 3-1 lawan Wigan, apa cite?

Ilmi Ahmad berkata...

takpe2, yg penting & realitinya skrg ialah chelsea menang and still top of the table, for now. MU & arsenal pun menang gak, tp still 2nd & 3rd, for now. cuma liverpool je yg x menang2 and still 7th. hehe..

owh, barca pun menang gak kat la liga dgn perbezaan 5 mata dgn real madrid.

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

ramai yang hampir menjadi liverpool...SEJARAH!!!
yang nih DULU kalah ngan yang tu...
yang tu DULU kalah ngan yang nun...
yang nun DULU menang ngan yang ni...

yeZZaaa...sape nak teman aku pegi ujibakat a.f kat promenade???

Darus Interferon berkata...

bung wahab memang dalam linkungan tiada talian internet ni

talkIZcheap! berkata...

Liga kali ni dh senget??

(Lolz!!)

afterc berkata...

"Nanti Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) hujung tahun kalau aku bagi telur...bla..bla.."
Setahu saya Penilaian Tahap Kecekapan tu exam..mungkin anda maksudkan markah Sasaran Kerja Tahunan (SKT). Jika markah kurang 85% tidak dapat pergerakan gaji tahunan. Am I right?

ku.mahu.KAY.tahu berkata...

fans man utd ngn player smpi la ke alex ferguson same jer
ckap2 po
potong la chelsea dlu baru nk bising
nie tak
dah la tk dpt 1st place
lagi nk melalak carik alasan
zzzzz man utd bosan~~

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

pe citer man yu kena bom ngan tevez sendiri... haha

mizu_sama berkata...

ayarkk...chelsea kena ngan wigan 3-1..lupa la..hahaha..cech red card is not alasan kan..hehe.

flash back utk season ini sahaja..

chelsea-man utd... 1-0

chelsea-liverpool...2-0

chelsea-arsenal..3-0

sbb tue chelsea kat atas..lalalala

ermm..portsmort relek2 kalahkan liverpool..apsal man u x mampu?lalalalalal

feroz_sulaiman berkata...

ko bagi fail markah skt mamat Obefiend...baru dia x leh naik pangkat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...