ANDA SEDANG MEMBACA

39

Apara Livepool

Jannah Ahad, Januari 17, 2010 ,
Dapat sms in the middle of the night. Typos banyak, confirm En Obefiend.

"Apara Livepool."

Check twitter updates, confirm seri 1-1 dengan Stoke City. Scroll down twit sebelum nyer, "Cis tengah leading 1-0 pastu tinggal lagi 4 minit Stoke equalize. Cis Cis Cis."

Maka menyumpah Rafa Benitez kejap. Off with his head.

Sekarang di Liverpool FC ada dua kem. Kem yang kata we must stick behind our Gaffer, "In Rafa we trust." Lagi satu kem kata, "Gus Hiddink? Maurinho? Anyone?"

Entah. Yang saya tahu we suck. Pastu boleh pulak lepas FA Cup game yang kalah dengan Reading tu (off all teams) Torres, Gerrard dan Benayoun injured. Talking about menambah garam pada luka.

Ada news lain kami beli pemain Argentina nama Maxi, still tak boleh speaking English kata twit dari Babel (ni ada lagi kisah sedih, meroyan kat Twitter sebab tak masuk senarai pemain lawan Stoke, kena tinggal, sila Google sendiri drama ni yer) dan diharap Maxi ni sepadan dengan nama dia, memberi permainan terbaik sehingga maximum capacity.

Yes we know we suck, yet we stick by our team, sebab we cool like that. YNWA!!

39 Ulasan:

Amir Syafiq berkata...

hero kalah dulu,mana boleh terus menang.

pakkordi berkata...

Kalau nama striker pun ada iras2 "ngok", memang ada problem la tu. Dulu gua trust rafa lagi sebab rupa dia macam ron jeremy the legend. No more. Rafa must go.

YNWA.

MaOi berkata...

amir : dah tu, takkan setiap season hero kalah.. bilanya hero nak menang?

Knicher Sc. berkata...

YAWN.

Hell Torres berkata...

Yes we know we suck, yet we stick by our team, sebab we cool like that. YNWA!!---> ayat terbaekkk dari miss J dan saya sokong 100%...
YNWA!!!

Farid Fernandez berkata...

rafa plzzz... out

YNWA


http://liverpoolmalaya.blogspot.com/

azlan berkata...

ntah apa apa...dulu bila nk kick out rafa, buat petition "in Rafa we trust'. Bila dah sign kontrak baru, juta juta, nk pulak kick rafa. lu ingat kontrak tu free ke? btw, You never walk again.

GGMU.

TheRedsOfMerseyside berkata...

Rafa xkan kena sack..Ada 4 tahun lagi contract dia yang skang nih..Jgn harap YANKS nak bayar compensation..Skang owner perlu blah dari LFC and harap ada buyer yang akan bid LFC..Then bley hire manager baru..Tu je cara yang tinggal.. Harap King Kenny Or Hiddink jadi manager baru..

YNWA

http://www.theredsofmerseyside.blogspot.com

zan berkata...

walau sedih tetap berdiri di belakang team sendiri.

YNWA!

Mineral berkata...

liverfool akan relegade dlm 3 seasons dr sekarang hahaha. next leeds utd

Dari Jalan Kopi berkata...

rafa.. u'll never walk alone... u walk with all the loser.. pergi jahanam... we want tajuddin nor.

talkIZcheap! berkata...

hero memang kalah dulu... xleh menang terus...

tapi kalo dah kalah terus, bukan hero la tu... ^^

dingin berkata...

Bagus.
Aku sekrang sedang dalam krisis keyakinan nak buat entri Liverpool

farwalis berkata...

aku.....setuju.

fikiranlicin berkata...

Liverpool tetap terbaik....tanpa Liverpool dalam BPL ibarat kopi tanpa susu dan gula, pahet sampai Pak Alex tua bangka pun tak lalu minum!

YNWA & IRWT!

MaOi berkata...

liverpool ada ke takde.. takpe je.. bukan mencabar sangat pun..

linda radzi berkata...

hmm cukup bagus entri ini..
ini emosi daripada seorang penulis dari kem pasukan yang sedang bergelut di kala ini..
ini emosi daripada seorang peminat yang setia walaupun pasukannya sedang bergelut dan sedang menjadi bahan ketawaan dan keji caci daripada peminat pasukan lain..
satu entri yang mungkin kita tidak dapat lihat seumpamanya yang mewakili pasukan-pasukan lain [pasukan merah, pasukan biru barangkali] ketika mereka kalah atau seri..
entri jiwa yang tiada alasan, hanya kepasrahan..
tiada alasan sejarah,
tiada alasan tak dapat menulis sebab sibuk ke luar negeri,
tiada alasan [alaahai team kami dah selalu menang, saje je bagi kalah tu..]

gembira melihat anda semua setia..
hero selalu kalah dulu, kemudian menang?
tak juga..
ada gak hero yang mati.. bukan citer sivaji..
rosyam noor pun ada citer yang dia mati walaupun dia hero..

spurs, mancity, villa..
semua dah drop points minggu ni..
so masih realistik lagi sasaran untuk spot UCL..
ada ke saper2 atau bookie yang predict liverpool akan menang liga season ni?
orang gila je akan fikir cam tu..
hmm saya gila..

hafizshinchan berkata...

semoga Liverpool akan terus maju di musim-musim yang akan datang.

GGMU

Redz da Tsar berkata...

Hah hah~

tudc berkata...

ts a grand old team to play for
Its a grand old team to support
An if you know your history
Its enough to make your heart go-ooooooo
We dont care what the red side say
What the heck do we care
Cause we only know that there gonna be a show when the EVERTON boys are there.

talkIZcheap! berkata...

Up the Toffees!! (sbb seri ngn Arsenal mggu lepas & menang ngn City hehe... :D )

dzul hafixi berkata...

ala x klakar..

Shankly berkata...

im still here ...

we will pay back..all the debts ..but not yet .. yeah .. not yet ..hehehehe..

gascoigne berkata...

Sakit jantung je tgk game Liverpool sekarang....terutama bila tgk last2 minute...dah macam boleh agak lawan mesti socre punya....

Rafa? nak sack Rafa pun diaorang takde duit. so camne?

Ok sack Rafa...so whats next?

Apa-apa pun Kyut tetap dihati....

YNWA

deusXmachina® berkata...

Liverpool memerlukan K Rajagopal barangkali
keh keh keh

Glory Glory Man United!!!!!!!!

erk888.blogspot.com

mizu_sama berkata...

apa la pemalas penulis sokernet.ada ke alasan tak letak liga malaysia sebab "Puas gua cari. Tak jumpa."

gua cari gua jumpa. Common la,sapot sikit liga tempatan.
http://www.soccerway.com/national/malaysia/super-league/2010/regular-season/
http://www.hijaukuning.com/v3/index.php/component/option,com_eventlist/Itemid,365/id,2/view,categoryevents/


Kedudukan Semasa Liga Super 2010
No Move Teams P W D L F A +/- Pts
1 - Selangor 3 3 0 0 7 2 +5 9
2 1 Terengganu 3 2 1 0 7 1 +6 7
3 2 Johor FC 3 2 1 0 3 1 +2 7
4 3 Pahang 3 2 0 1 5 4 +1 6
5 3 Kelantan 3 1 2 0 3 0 +3 5
6 2 PLUS FC 3 1 1 1 3 2 +1 4
7 1 Perlis 3 1 1 1 1 1 0 4
8 2 Kedah 3 1 0 2 3 2 +1 3
9 4 Perak 3 1 0 2 4 5 -1 3
10 1 Pulau Pinang 3 1 0 2 3 8 -5 3
11 - Negri Sembilan 3 0 2 1 2 3 -1 2
12 2 T-Team FC 3 0 2 1 2 3 -1 2
13 1 Kuala Lumpur 3 0 2 1 2 5 -3 2
14 - Johor 3 0 0 3 0 8 -8 0

mizu_sama berkata...

Topscorers
Player Team G PG FG
A. Ismail Kedah 3 0 1
R. Surendran Selangor 2 0 0
S. Sali Selangor 2 0 2
A. Samsudin Terengganu 2 0 1
M. Faudzi Terengganu 1 0 0
M. Hassan PLUS 1 0 0
M. Salleh Pahang 1 0 1
W. Ismail Johor FC 1 0 1
A. Rakhli Kelantan 1 0 1
M. M'aon Johor FC 1 0 1
M. Nor Kuala … 1 0 1
M. Failee Penang 1 0 1
N. Hazrin PLUS 1 0 0
M. Kamal Perak 1 1 1
N. Salaman Neger… 1 0

bukan nama sebenar berkata...

haha...ada tu sumbangan liga malaysia...tambah2...
p/s: tak nampak pun bungwahab...

Sang Pemimpi berkata...

mmg la xnampak bungwahab.Dah PP nak lempang die,mau tak gentar die...

mangifera berkata...

my heart still rooting for the red shadow of merseyside. why? I dunno myself. But one thing I know, while all other clubs under tremendous pressure with financial problem this year, the problem longing in Liverpool since last year. Players avoid Liverpool like plague cause The Reds have no money to fund new players anymore.

My heart still root for Rafa, for me...it's not his fault. He can't work with such small squad and hoping miracle to happen everytime. Gerrard is older, Carra too.

But I think the grave mistake of last weekend match was that Liverpool didn't make use of the possession, lack sense or urgency and the worst is not keeping the ball passed among players - could either be confidence issue or chemistry issue. Sense of success further make the nervous energy among the players more obvious.

If and only if Liverpool could find another striker who could score goals, fast enough and build quick chemistry with the team, I wonder if that striker willing to come to this poor club. Pound Sterling 20 Million couldn't get you even decent midfielder, what more a decent striker. David Villa? If only everybody in The Reds of Merseyside shitting money, then we could buy him.

Otherwise, I'm hoping for new club management who could fund the club way out of this. I don't want Liverpool to be the second Leeds/Portsmouth.

mangifera berkata...

If you listen to punditry (especially market specialist, Patrick Kinghorn), they just love to bash Liverpool every now and then. The one who almost always defend the Liverpool way is Jamie Reeve and Macca. Fuck that, even local newspaper seems don't favor Liverpool and always put down Liverpool, even at Liverpool best form.

If Liverpool were about to sack Rafa, please don't bring Mourinho. He will keep the game boring and his personality flamboyant. He can't win CL even with the most decorative line he had and I don't think that will change that fast. Guss Hiddink is acceptable. He can create miracle!

pakkordi berkata...

Mangifera ni kop kental. Go go agogo.

Susuhunanan berkata...

xpe2..next season..then next season pon aku akn ckp "xpe2..next season"..baper byk punye next season pon aku xtau..tp aku tetap tunggu jgk..haha..liverpool best..

EEzahn_ur berkata...

ai stuju ngan sume yg being loyal toward liverpool..keep it up guys..ai tau la..it wasnt that easy to b on liverpool side after all...but still got chances kan?..ai x la reti sangat na ulas..but ai tau..liverpool is worth it...

Oh Me berkata...

Jangan risau fan Liverpool akan stick dengan Liverpool....fan Liverpool bukan fan bermusim macam fan Man U, Arsenal dan Chelsea...bila team teruk lari support team lagi...

Fan Liverpool here to stay, rain or shine.

EEzahn_ur berkata...

hope so..ai dah 6 tahun on liver's side..n will last forever..


ai sngt2 suke.."you'll never walk alone"

Okidoki berkata...

Dont worry, be happy..memang proven fan Liverpool paling loyal..Dan memang konfirm jg fan Manyoyo Utd paling lalang.

aishah aurelia berkata...

supporting liverpool is not an entertainment,
it is a religion.

Obefiend Weiland berkata...

shilaka jannah..........

ahaha.... aku tau aku raja typo.. aku sadar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...