ANDA SEDANG MEMBACA

12

Liveblogging - Preston North End lwn Chelsea

Obefiend Weiland Sabtu, Januari 23, 2010
Piala F.A

Selamat datang ke liveblogging Sokernet. Perlawanan malam ini ialah diantara Chelsea dan Preston Hujung Utagha. Adakah Chelsea bakal mendera pasukan bimbingan anak Sir Alex "Pengadil semuanya salah" Ferguson? Atau Preston bakal memberi tragedi kulit pisang kepada pasukan bimbingan Carlo Ancelloti?. Malam ini saya ditemani boss Restoran Najath di Taman Ehsan di konti komentator.

"So Macha? Ini malam you rasa siapa menang?"
"Sebelum tanya saya.. mau makan apa boss? Order dulu baru boleh pakai WIFI sama tengok bola la"
"Lek Lek.. macha.. chill macha. Aku order macam biasa. Macam tak kenal je muka aku!"
"Meggi goreng tulur sama teh ais? Ok boss. Saya rasa kan boss, malam ni Manchester juga menang!"
"Aku tau la engkau sokong Man U.. tapi takkan game ni pun engkau predict Man U menang!"
"Ok ok boss....... you punya pasal. Chelsea menang"

Kembali ke aksi di padang. Kelihatan game akan bermula. Kita terus ke Deepdale.

0:00 - Oh maafkan saya (gaya Hasbullah Awang). Ada pakcik suruh tukar buletin utama pulak. Dia nak tengok pemakaman Sultan Johor. hampeh!

1:00 - Hisap rokok dulu dan mengajing Jannah kerana "Livepool" tiada dalam Piala FA

2:00 - Lama lak Buletin Utama .. sms penyokong Football Association Manchester juga kerana meraka tidak bermain dalam Piala FA juga. Harapnya selepas ini kalah dengan Hull City!

20:00 - Belum apa apa Juliano Belleti sudah terhencot-hencot.. Digantikan oleh Florent Malouda.

22:00 - Sturridge juga terhencot-hencot sekarang .. tapi masih boleh bermain.

24: 00 - Gol dibatalkan kerana foul. Freekick diberi kepada Chelsea? WTF? Kamon ref.. kasik la gol!

24:00 - Ballack mengambil freekick.. ditampan penjaga gol dan sepakan sudut diberikan. Sepakan sudut agak lemau. Sepakan gol untuk Preston

26:00 - Possession nampaknya menyebelahi Chelsea. Ketika ini hujan mula turun di Kepong. Adakah siaran langsung akan tergendala lagi?

31:00 - Freekick Chelsea.. Alex merembat terus.. diselamatkan keeper dengan baik.

33:00 - Preston melakukan serangan! Bola berjaya disambut Hilario. Agak open juga game ini. Agak malang bola akhir ke penyerang Preston tidak tepat. Peluang gagal diambiloleh pasukan pelawat.

36:40 - GOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL - Nicolas Anelka atau Abdul Salam Bilal.Hantaran dari tengah Malouda ke Anelka. Anelka bergerak dari kiri padang ketengah dan merembat mudah menerobos celah kaki Andy Lonergen. Anelka on form dan onfire. Ini ialah gol pertama Anelka dalam Piala FA dan gol kelapannya untuk musim ini.

39:00 - Preston hampir menjaringkan gol tapi sentuhan akhir penyerang Preston Darren Carter kelangit! Literally! Peluang terbaik bagi Preston untuk menyamakan kedudukan gagal disempurnakan.

42 :00 - Hujan lebat mengakibatkan screen mamak mendapat kotak kuning of death!! Nampaknya live blogging tertangguh selagi hujan lebat. Hujan kini amat lebat! Mak aih! Basah laptop aku!! Larikan diri kejap

Sementara menunggu hujan reda aku baru perasan ada beberapa kesilapan dari aku. HAHAH. Goalkeeper ialah Hilario. Aku mata sudah mau mampos agaknya. Tak perasan ke dia tak pakai helmet? Harap maaf pembaca sekalian. Berkenaan stadium pula aku miss starting. So tak perasan! HAHAH. Gagal lah lu Obefiend!

Half time sekarang mengikut Livecast dan Chelsea masih didepan dengan 1-0. Diharapkan selpas halftime hujan tidak lebat dan aku boleh kembali menonton secara live. Makan meggi goreng dulu sementara menunggu kotak kuning di ASTRO hilang.

Game mau start balik mengikut Livecast. ASTRO masih takde signal. Macam gagal habis percubaan liveblogging aku malam ni. Balik rumah layan DVD la macam ni!

47:00- GOOOOOOOOOOOOOL!! Daniel Sturridge. Aku sambut je. TV masih gelap. Macam bangang pegi mamak sekali layan Livecast. Mamak Najath tanya aku siapa sekor. Aku pun cakap. Uncle belakang aku pun mengusha laptop tanya skor. Tak peduli! 2-0 kepada Chelsea dan Sturridge menambahkan jumlah golnya untuk kelab kepada 3 untuk musim ini

Nampaknya hujan semakin ganas. Baik aku balik je. Liveblogging malam ini total washout. Cuba lagi tahun depan! Kalau game Man United tidak terganggu aku buat liveblogging game tu la pulak.

82:00 - Sturrigde! Peluang menambah gol terlepas lagi. Terjatuh pula depan gol diikuti aksi berpusing-pusing selepas dilanggar penjaga gol.

86:00 - Jika Chelsea menang malam ini, ianya kemenangan pertama The Blues di Deepdale semenjak 48 tahun!

88:12 - Joe Cole mencuba volley dari luar kotak penalti hasil hantaran Anelka. Tetapi rembatan beliau off target ke row Z. Anelka banyak memberi peluang kepada team mate untuk cuba menambahkan gol malam ni.

92 :00 - Didalam masa tambahan sekarang dan Jon Parkin menanduk bola ke gawang Chelsea. Tandukan terlalu tinggi dan tersasar!

93:45 - Bola seakan pinball di kotak penalti Preston. Volley Anelka dihalang pemain Preston.

94:00 - Fulltime!!.. Wisel ditiup beberapa saat setelah bola rembatan Anelka dikeluarkan dari kawasan Preston. Kemenangan yang agak selesa bagi The Blues.

Keputusan Akhir.

Preston North End 0 - 2 Chelsea.

Anelka 37'
Sturridge 47'

Perlawanan yang agak mudah bagi pemegang Piala FA musim lalu. Jumlah cubaan ke gol dari Chelsea ialah 32 dengan 19 on target. Preston pula 13 cubaan dengan hanya 6 on target. Dari segi posesi bola pula, Chelsea mengungguli dengan 63%. Perlawanan juga agak bersih dengan hanya satu kad kuning dilayangkan kepada pemain Preston, Michael Hart.

12 Ulasan:

R.K berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
R.K berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
deusXmachina® berkata...

Layan LigaSuper la dey...erk888

http://erk888.blogspot.com/2010/01/liveblogging-selangor-vs-terengganu.html
Liveblogging Selangor vs Ganu

talkIZcheap! berkata...

memang gagal... typos byk lagik...kakakka!!
(aku rase Man Utd bleh menang mlm nie...kui3)

Obefiend Weiland berkata...

adeh........ gagalnya sial aku.

noob!!

pakkordi berkata...

Password wifi dia najath10.

mangifera berkata...

ada typo ke? aku tak perasan pun. ala...boleh faham kan.

nice try for live blogging. overall, chelsea main dengan tenang. tengah tengok ManU main dgn hull city. lebih tenang dari main dengan Burnley last week. aku harapkan ManU kalah, in the spirit of ABU.

kudabesi berkata...

pergh layan EPL kat najath depan sekolah agama taman ehsan rupenya..

MU dah power...x payah FA haha, sedih tol..MU x de duit lak tu

R.K berkata...

takpe Obe , try lagi next time ..
aku live gak .. dengan TVU Player ..
hehe

rizal berkata...

well done obefiend!

ahmad razif yang rok berkata...

malam tadi diorang main betul2 kat stadium sebelah umah aku dulu...bukak tingkap toilet sambil meneran pun boleh dgr supporters chanting...whoo hoo, whoo hoo, Preston boys, we are here!!!

dzul hafixi berkata...

nice one la obe..
xpe.. kurang jd tp feel da ade..
gua syak lu gugup..
first time kan..
liveblogging plak tuh..
ape2 pon keep up..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...