ANDA SEDANG MEMBACA

8

Chelsea Sexy Stars 4 - 1 Clwb Pêl-droed Dinas Caerdydd

Obefiend Weiland Rabu, Februari 17, 2010
Piala FA

Hai.. Selamat pagi kawan-kawan. Amacam cuti raya cina? Brape banyak oren korang telan? Amoi ada berapa ekor pulak korang tutuh? Biasalah fans Chelsea. Lawak tutuh wajib sekarang bro. Terbaru Cole Asli terkantol lagi menghantar MMS lucah kepada gadis muka tiga. Apa la kamu Asli, kalau hantar MMS make sure nampak bawah pinggang aje. Jangan nampak muka. Kalau kantol senang cakap "itu bukan aku tapi photoshop". Bengap juga kamu.

By the way kepada teman-teman peminat Manure, Liverpoo dan Arse-anal kamu mungkin tak perasan weekend lepas ni ada perlawanan pusingan ke 5 Piala FA England. Nak buat camne team sampah Pasukan Chelsea Super Stars Of Football menerima kunjungan rakan dari negara Wales in the shape of Cardiff City. Dalam perlawanan di Stamord Bridge Sabtu lepas, pasukan terbaik di dunia ini membenam Cardiff 4-1 dengan cukup mudah amat sekali.

drogs

First half main chill-chill dulu. Katakan hantar second team. Tak macam second string Arsenal dan Liverpoo second string Chelsea Super Stars of Football tua-tua belaka. Abang Alex dan Ferreira pun dibenarkan bermain selama 90 minit setelah berjam-jam asik memanaskan pinggul di sofa simpanan. Yes folks, di Eropah tak main dah bangku simpanan. Sekarang most teams letak bucket seat empuk siap dengan logo sponsor. Maka boleh la duduk dengan selesa ditepi padang sambil berfikir;

"I can't believe they pay me 50 thousand quid a week to just sit on the sideline"

Lucky bastards kan?

Seperti aku cakap tadi first half Chelsea main dengan penuh santai. Passing ke laut dan finishing sampah macam Akmal Rizal versi 2010. Untuk bagi muka kepada Cardiff, Michael Chopra dibenarkan menjaringkan gol pada minit ke 34. Gol dari bekas pemain Newcastle United ini menyamakan kedudukan 1-1 setelah Didier Drogba menjaringkan gol pertama pada minit ke 2.

Masuk separuh masa kedua Carlo Ancelloti menukar Joe Cole dengan Salamon Kalou. Cole nampaknya masih tidak fit sejak kembali dari kecederaan selama 9 bulan. The new Cole sucks. Tapi aku saspek dia off form pasal jaga bini yang sedang mengandung. Korang tau la perempuan bila dah mengandung mintak benda macam-macam bila ngidam. Ini mungkin sebab utama kenapa Joe Cole bermain dengan agak hambar lately. Either that or he is just the new version of Damien Duff. Just ain't good enough setelah menjadi tua dan kerap cedera.

Anyway minit ke 51 Ballack meletakkan Chelsea Super Stars of Football dihadapan dengan jaringan gol yang sebijik macam gol pertama Drogba. Skill sama menewaskan perangkap offsaid dan finishing outside foot into the net. Separuh masa kedua Chelsea mula bermain lebih serius. Mengikut cerita Obi Mikel, Carlo memaki hamun dalam bahasa Itali di bilik persalinan ketika half time. Dia lupa dia bukan lagi di Milan dan terus memaki dalam bahasa ibundanya. Mungkin selepas memaki Ray Wilkins terpaksa translate kepada English. But whatever pun second half Cardiff tak diberi chance lagi. Nak keluar half sendiri pun susah. Keeper Chelsea, Enrique Hilario terpaksa minta Alex passback kepada dia once every few minute just so that dia tak tertido dipintu gawang.

Chelsea menambah jaringan lagi diminit ke 69 hasil sepakan Danny Sturridge. Sturridge kini boleh diberi nama Mr FA Cup kerana hanya mampu menjaringkan gol didalam perlawanan piala FA sahaja. Sturridge sudah berjaya menjaringkan dalam setiap pusingan piala FA musim ini. Kalau dia berjaya menjaringkan gol all the way to the final dia berjaya menyamai rekod 1970 Peter " King of Stamford Bridge" Osgood. Pada tahun itu Osgood menjaringkan gol dalam setiap pusingan hinggalah Chelsea memenangi piala tersebut setelah mengalahkan Leeds 2 -1 di Old Trafford.

sturridge

"Will he be as good as Osgood?"

Gawang Cardiff sekali lagi dirobek pada minit ke 86 apabila Kalou berjaya menanduk hantaran lintang Ferreira ke gawang David Marshall.

Good game all around. Sekarang menanti draw untuk quarter final. Menurut tilikan awal mungkin Chelsea bertemu Man City jika City berjaya menewaskan Stoke dalam perlawanan replay kelak. Terry vs Bridge is in the cards folks.

8 Ulasan:

Jarr berkata...

cardiff bleh arrrrrrrr ehhe.

well done!

FeRoZ SuLaiMaN berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
kaine berkata...

cardiff blh r...try lwn wigan blh ke mng?hahaha

Obefiend Weiland berkata...

leeds united please

Bert berkata...

"terry vs bridge"..
pemenangnya tetap satu..

VERONICA PERRONCEL

MR berkata...

leeds united?? sejarah tu. haha

eddie dewanaga berkata...

good job Obefiend... boleh gua guna nanti lu punya quote 'as good as Osgood' kat blog gua..??

yup... kita jumpa Man. City.
team Bridge akan dok bawah jambatan.

ChesterChaz berkata...

chelsea superstar of footbal..

adeh macam rancangan realiti tv kelolaan RTM jer bunyiknyer.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...