ANDA SEDANG MEMBACA

55

7 - 2 Ini MANCHESTER UNITED la!

j or ji Khamis, Mac 11, 2010
Menang (agg) TUJUH - 2, butang asterik (*) pun Manchester United pernah sampai!

Bukan benda pelik atau jumlah jaringan luarbiasa. Musim 2007/08 Manchester United lanyak AS Roma (agg) 8 -3 untuk mara ke separuh akhir. Bukan kecik anak lawan Manchester United, bukan Porto atau Unirea Urziceni yang entah dari negara mana tu.

AC Milan! Gergasi Itali. Mafia! Pasta makaroni Franco Baresi!

Takda player di EPL yang se gah Wayne The Rudeboy Rooney!

Keseluruhan permainan semuanya berpihak kepada Manchester United. Tiada ruang kesilapan di semua bahagian padang. Pertahanan cukup kebal, serangan cukup rasa, lebih bertenaga dan pantas, secara taktikal juga lebih cemerlang. Leonardo membuat formasi 4-3-3 di balas mudah oleh Pak Alex. Macam tak study game first leg je mamat ni.

Tiada isu umur tua, kulit berkedut atau kecederaan, AC Milan menurunkan Flamini, Borriello, Huntelaar dan Bonera menggantikan Gattuso, Inzahgi, Seedorf, Beckham..semua duduk bangku simpanan. Jelas, umur muda juga bermakna kurang reputasi dan pengalaman.

Wayne 'The Rudeboy' Rooney ialah Man of The Match semalam. 'Operation Rooney' yang dilancarkan oleh AC Milan 'gagal' merantai Rooney, sebaliknya beliau menanduk cantik hantaran Kapten TUA Neville untuk gol pertama dan mengajar Bendtner apa itu tugas striker bila menolak mudah untuk gol ke 2 Manchester United.

Kalau Park Ji Sung dan Fletcher boleh score, hantar la mana-mana pasukan pun untuk suku akhir, Manchester United tak kisah! Ini Manchester United la!

Lagenda Manchester United di perlawanan Eropah sebenar.

55 Ulasan:

Budak Nakal berkata...

7 - 2 bro.

zahir adnan berkata...

hahaha...man u ku mng lg..besnye jd fan ini kelab..ingat arsenal je bley mng besar??

pakkordi berkata...

lagi sebulan senyap la ni.

P.O.N.G berkata...

akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaa......aku tak kisah la menang brape pun...tp kalau dah si Park ji sung tu score...kira hebat PROTON la.....cam biasa...sambil pejam mata sambil score...gila punya hebat mamat korea nih!!!!

j or ji berkata...

budak nakal : kesilapan FAKTA disitu! terima kasih, aku dah betulkan,

azlan berkata...

Glory glory. tapi aku masih ada respect sama kelab anak anak ikan yg belasah Porto semalam. Semoga kita jumpa di final. Ingat Final impian lawan Real Madrid. Tapi den harap pasukan glory glory jumpa Arsenal. gila boring lawan Chelsea. game tak best. Team yg best patut layan team yg sama best.

GGMU.

P.O.N.G berkata...

game smalam tu training semata2 utk final...jgn terpedaya.....

encik remy berkata...

ade bran ke bro lwn MU quarter final..hahhaha

Raiden berkata...

Mu memang la nak jumpa Arsenal, kelab yang selalu jadi belasahan bila Big Match..

"gila boring lawan Chelsea"- dah bosan didengar

Bese la Chelsea dah titik MU dua kali season nie..emm mgkin kali ketiga di Old Kerepot..lalala

deus X machina berkata...

Nampaknya M.U semakin hampir untuk mencipta sejarah layak ke final kali ketiga beturut2
GGMU!!!!!!!!!!!

HafizChan berkata...

Bab kata pengulas kem Man Utd sokernet, penghinaan sebenar kepada pasukan lawan adalah pabila JS Park skor.

..BaH.. berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jarr berkata...

tahniah...semoga lepas quarter dan semi... :)

Oh Me berkata...

Tahniah kepada dua pasukan EPL iaitu Arsenal dan Manchester United (chelsea boleh lupakan terus) yang berjaya melangkah ke peringkat seterusnya Champions league....harap pasukan EPL terus maju dalam kancah Champs League ini.Jangan bagi ruang pada team LA Lagi or Serie A yang gedik ituew.

Rooney on fire!...harap2 dia boleh perform yang sama ketika menyarung jersey England di World Cup nanti...

SFB berkata...

ya btol bro... hantar la team mana pun.. "Ini Man Utd la..."

GGMU

talkIZcheap! berkata...

ini AC Milan... bukan Rubin Kazan!! kui3...
AC WHo? AC Mizal pon lg kuat!!

p/s: hina sgt ke Ji-sung? dia selalu score big games apa? sama la ngn Fletcher... Chelsea, Arsenal, dan sekarang Milan... huhu

*First time tgk Ji Sung masa PSV vs AC Milan, semi 2005...(dendam sudah terbalas!!)

SFB berkata...

huhu aku tgk game tu... Kucar kacir Milan kene ngan Ji-sung. Tapi still kalah gak PSV.

P.O.N.G berkata...

Park Ji Sung yg hina Milan...dia score sambil pejam mata...tu yg best tuhh!!!!

julu berkata...

GGMU
park jing sung mantap la...
MU guna player Asia jek blasah milan.. haha

Tabok berkata...

Jaringan Pakcik Soon umpama menconteng arang ke muka Ronaldinho. Walaupon tak nampak arangnye... huhuhuhuhuhu

palytoh berkata...

Ji-sung pnye semangat..fuhh aku salute beliau..nk jatuh da tuh.. sempat sepak sambil menutup mata.. kalo tk goal..rooney leh tolak je.. Gibson smlm cam taik sket haha.. kalo tak 5-0 kut..

As the reds go marching on ON on..

We're the famous Man united and we're going to Bernebau.. heheh..

dewajiwa berkata...

Rooney terbaik.


GGMU.

Brain Cell Killa berkata...

siapa yg kata Park score pejam mata? sebnrnye mata die dah habis terbeliak dah.. tapi apakan daya, darah korea die membuatkan mata die besar tuh je walaupun terbeliak..

Wayne "the white Pele" Rooney score 4 over 2 legs tp Park, bg aku, man of the match over two legs.. Pirlo terbisu dan terkesima dgn Park!

Jom tengok Utd. vs. Fulham!

Jarr berkata...

congrats!tapi man u ngan the cottagers cam badi skit kan?

lagikan milan 4-0,apalah sgt fulham...eheh. :p

deus X machina berkata...

main kat old trafford ahad ni
ari tu ramai injured...
tengok la fulham ahad ni
takat milan 4 bijik leh bagi, dgn fulham boleh double kot
8!!!

iKHwAn berkata...

Amboi belagak nya.. Kang jd cam aritu baru pas menang 3-2 kt milan, last2 kene belasah 3-1 ngan everton.

mrlrie berkata...

Perbezaan Uncle Wenger dan Pakcik Ferguson selepas kemenangan besar kedua2 pasukan...

Uncle Wenger : Bring on Man Utd or Chelsea

Pakcik Ferguson : Bring on anyone!!!!

palytoh berkata...

bring gaLak~tiKus la hahaha...

kesian..sekian..

Holden Caulfield berkata...

lu fan MU pun silap..season 2006/07..time tu alan smith main lagi kat MU..time tu anderson or nani mahupun pak tido hargreaves takde lagi..

rugi aku tak tengok,aku syif pagi keje.

boxsystem berkata...

7-1 roma tu memang terbaik. Macam semua sentuhan emas dari semua player. Ronaldo 2x, Carrick 2x, Rooney 1, Alan Smith 1 & Evra 1.

Menang ni mmg akan boost morale players. Hopefully tak besar kepala la kan? koh koh koh :P

Holden Caulfield berkata...

kepada real madrid..

dah nasib tuan rumah champions league final tak pernah masuk final..hahaha!

asbestos kulukux berkata...

nk nmpak ag best 7-2..ckp je r 4-0..TAK NAK kalah fan mu nie..

palytoh berkata...

rileks la.. mmg betul menang & - @ per hehehe..

itu lah gunanya aggregat ye dak?

gigi~M~you

Alke berkata...

hahahaha...MIlan, ayam je...ni gang bas sekolah kata mau jumpa Man Utd next round, diorang dah sunat ke? mak bapak diorang kasi ke main tengah malam?

talkIZcheap! berkata...

setiap kali Andy Murphy score dulu bila lwn United, United akan kalah... so, taktik yg paling berkesan lwn fulham ialah 'man marking' Andy Murphy... err, dia main ke Ahad ni?? huhu...

fikiranlicin berkata...

apabila penyokong M.U berbicara hal bolasepak, adalah lebih baik kita tukar topik perbualan kita kerana mereka semua tidak pernah tahu apa itu perkara bolasepak. Kita bicara pasal kucing atau zoo lipis ke, baru ok..

fikiranlicin berkata...

talkizcheap! adalah contoh klasik budak M.U. Siapa andy murphy? hahahaha sebab tu kita tukar topik bila cerita bola dengan budak M.U ni...pengetahuan mereka terbatas....hahahahahahah andy murphy main fullham? wakakakakaa...

Ahmad Hamidi berkata...

danny murphy la doh

fikiranlicin ni mesti hebat dalam hal ehwal bola,cara cam best je

palytoh berkata...

eddie murphy dowh..

Munky itu Hanjeng berkata...

menang menyinga..kalah menikus...
sama ja suma...

RyuJi berkata...

fans kelab yg mempunyai knowledge yg tinggi pasal bola = liverpool
sbb pengetahuan sejarah dorang dasat...cube cocok skit pasal bola..kompem dorang bkk buku sejarah dorang..huahua

Kehek berkata...

Up Tronoh FC

iampali berkata...

"Kalau Park Ji Sung dan Fletcher boleh score, hantar la mana-mana pasukan pun untuk suku akhir, Manchester United tak kisah! Ini Manchester United la!"

cam celaka.tp mmg betul pun haha

Ku Tendang Setan berkata...

penyokong Man Utd bila menang beraksi riak. bila kalah terus teriak!

orang_es berkata...

dah mng besar kena la riak. takkan team duduk no.6 nk riak lak hahaha

palytoh berkata...

rileks la ku tendang setan..tau la fan chelsea.. kan.. rileks suda..

ku.mahu.KAY.tahu berkata...

stended man utd la
dr awal penubuhan kelab memg cmtuh je didik fans diorg~
zzz~

Hafidz berkata...

rilekla bai fans M.U..kitaorang dah dpt cup tu TUJUH kali.lek jerr..korang klu menang ni pon,baru kali ke 4..tu pun KALAU menangla..game ni pato,nesta,even bonera yg main tu pun injured..tp ni bkn alasan.aku tau..pepon..tahniah sbb dah balas dendam utk thun 2007(Milan 5 M.U 3)


PEACE!

aishah aurelia berkata...

"Bukan kecik anak lawan Manchester United, bukan Porto atau Unirea Urziceni yang entah dari negara mana tu."

porto? tak kenal porto? benny mccarthy? ingat tak sekarang? kelab dari ntah mana datang tu?
hahahaha jgn buat lawak la manures!

alaa citer porto tu citer lama.. dah jadik sejarah pun.. buat apa nak ingat kan.. ini bukan liverpool la.

kalau citer lama, jadik jangan la sebut pasal roma.. ok itu bukan sejarah..
sebut "untuk rekod"

talkIZcheap! berkata...

haha!! F*ck Me!! sekali silap nama depan da..!! haha!! sesia aku tak baca blog die kt Yahoo!! huhuhu...

talkIZcheap! berkata...

fikiranlicin is typical Liverpool fan, wandering around on every United related article to taste a little bit of glory their club never had (again), pun on every opportunity to every little mistakes make by other club's fan to get himself a little satisfaction on it's own... LOL!!

MiSyA GaDiS TeRbiLanG berkata...

Nice blOg!!!

JOM join Geng blOgger. Best! And bley pOpularkan ur blOg, dpt earning byk dari nuffnang =)

Klik je http://www.gengblogger.com/?ref=gadisterbilang

tajulchelsea berkata...

jom tgk chelsea blsh inter lak mgu ni!!!

mrlrie berkata...

membelasah dan dibelasah adalah perkataan yang sangat berbeza huhuhuhuhu

fikiranlicin berkata...

berbahasa Inggeris tidak sesekali menjadikan anda penyokong kelab bola yang hebat kalau tim anda masih jadi no 2 walau umur anda separuh menyokong. Terimalah kenyataan M.U tim selepas Liverpool dalam kegemilangan sepak bola. Loser.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...