ANDA SEDANG MEMBACA

99

Manchester United 2 - 1 Liverpool : Dua tumbukan padu dikiri dan kanan rusuk Benitez

j or ji Isnin, Mac 22, 2010
Masih jelas gaya tandukan terbang 'ala torpedo Korea Selatan' Park Ji Sung kemudian berlari sambil menepuk-nepuk dada/crest MU dan itu diaaaa .....satu tumbukan padu ke udara gaya Wayne 'the rudeboy' Rooney dicopy baik sekali.

Tumbukan padu ke udara!

Park Ji Sung memang terbaik. Beliau berlari disetiap inci padang tanpa penat dan menunujukkan yang beliau memang selayaknya bermain untuk Manchester United.
Park Ji Sung punya cita-cita dan selera besar. Beliau mahu menang kejuaraan EPL dan Champions League. Treble! (Carling Cup dah masuk kabinet). Sifat ini jelas TIADA PADA GERRARD. Entah apa tujuan Gerrad main bola agaknya? Cukupkah dengan hanya 'cemolot' dengan kamera? Banyak pemain ternama yang berpindah kelab kerana mahukan kejuaraan atau cabaran baru. Tengok C.Ronaldo, 5 tahun je dengan Manchester United, lepas tu pindah sebab dah puas cium piala. Tetapi tidak pada Gerrard....dan Fara Benitez. Mereka seboookkk nak kejar tempat ke 5,6 atau TUJUH. Apa kes?

Musuh no. 1 Liverpool

Apakah yang Torres lakukan dipadang? Menanduk masuk untuk gol pertama Liverpool pada minit ke 5 dan seterusnya emosional, komplen sana sini untuk 85 minit seterusnya! Aku yakin, masa Torres score tu, ramai The Kops dah senyum-senyum, mereka terbayangkan kemenangan akan berlaku lagi. Tetapi mereka lupa, yang mereka lawan bukannya kecik anak, Lille atau Portsmouth. Pak Alex bukan Avram Grant la!

Enjin pasukan dibahagian tengah dikawal baik oleh Fletcher (Man Of The Match), Park Ji SUng dan Carrick. Gerrard asyik kene kejar bola aje la aku tengok. Kesian. Benitez letak dia main kiri pulak. Tak sesuai. Tapi letak mana-mana pun dia sama aje. Main kasar pandai, main bola macam BAdul. Insua? nama pun tak bunyi footballer, Johnson? dia silap tak marking Park Ji Sung. Lucas? dia ada main ke semalam? tak nampak pulak :P

Howard Webb mengadili perlawanan dengan baik. Penalti itu memang keputusan yang tepat. Masherano jelas memegang tangan dan menjatuhkan Valencia didalam kotak penalti! Dia patut dapat kad merah sebab dalam undang-undang permainan, kalau pemain melakukan kekasaran keatas pemain lain yang sedang mempunyai peluang untuk menjaringkan gol, mesti diberi kad merah. Tengok la game-game lain. Walaupun masih ada Carragher didalam kotak tapi dia tak mungkin sempat menahan percubaan Valencia.

Nampak? Howard Webb nampak!

Citer banyak pun tak guno. Manchester United berada dilandasan sebenar untuk TREBLE musim ini. Chelsea dah pandai buat kalah. Semua ini skrip sama semenjak 1991. Cuma tak ramai yang nak terima kenyataan bahawa MANCHESTER UNITED adalah juara England yang tak terkalah!

Kepada devils semua, teruskan poyo dan angkuh selama 3 bulan. Jangan kesian sama The Kops dan juga Chelsea. Mari kita gulai mereka. Mari kita rapatkan barisan dan maju bersama One United (1United yang original) dan kita insafkan The kopites dan The Blues. Mereka tak layak jadi juara England!

Arsenal? Jangan buang masa.

Apa perangai ni Owen?

99 Ulasan:

talkIZcheap! berkata...

Owen frust tak dapat main...huhu

ko silap satu Ji, Torres score minit ke-5 dan diam 90 minit seterusnya... injury time 5 minit kan...

dewajiwa berkata...

haaaaaaaaaaail MU.
Glory Glory..

SundayPeople berkata...

tunjuk muka la.. ntah2 drogba pakai baju owen. saje jer nak laga man utd ngan kelab 'sandarkan pada kenangan'

p/s: ehh.. kulit putih tak mungkin drogba ek? terry kot..

Pet Shop Boys berkata...

Kah kah kah....nak tercirit aku gelak baca post ni....

Referee bongok. mane de penalti oi!nampak sangat jatuh badan.

MAn U kalau main bersih memang tak boleh menang dengan Liverpool...mesti nak free penalti punye.


YNWA!

orang_es berkata...

nasib la owen masuk man utd, merasa gak la nk cium epl cup. klu duk liverpool dpt cium kamera je la mwahahahahehehehhohohoo.... apa ke ayam nye liverpool ni.

dewajiwa berkata...

haha. gambar ada pun nak kalis juga tak nak kalah??
gambar tu clear beb. bukan superimposed. dah terang lagi nak bersuluh? wakakaka. dasar LOOSERpool. chill sudah lah.

pakkordi berkata...

Gua memang menyinga bila tengok orang kaki lebih pendek dari saiz badan macam gary neville ni main bola.

Si Sepakan Maut berkata...

kontek mascherano luar kotak. knp valencia tak jatuh dan2 kna tarik? knp da masuk dalam kotak penalty baru nk jatuh. suma tu valencia je leh jwb

MaOi berkata...

dah valencia tengah berlari ke arah dalam kotak, jatuh dalam kotak la.. lain la kalau dia lari ke belakang, mungkin la akan jatuh kat luar kotak..

yui berkata...

Dialog berkenaan gambar terakhir tuh

Owen : nah hambik air kencing setan, aku lah syaitannirojim
Jersey : sedap betul air kencing setan ni (Carlsberg, kan)

Aku : dua-dua team lahanat

(aku memang menggemari aktiviti mengutuk ManU)

Buza berkata...

Lu dah ada bakat macam LUCY!!

mrlrie berkata...

sapa ada no tepon Torres??
Pakcik yang jaga padang kat Old Traaford cari dia... nak claim pasai kena keja lebih waktu pejabat (OT)... pasai kena pi buat balik penalty spot yang Torres pi kambuih buang...

Jarr berkata...

contact Masch ngan Valencia mmg ada, cuma Valencia pandai tunggu bebetul masuk D baru jatuh,dan sapa tak kenal Howard Webb.Selama Man U lawan liverpool penalty mmg wajib,walaupun kekadang Ref kasi Liverpool penalty tapi boleh kira ngan bulu kotey jorji la..game lepas penalty tu terus intense.Ramai blame Masch utk 1st ngan 2nd goal, masch sebelah Ji sung sebelum fletcher cross,pastu dia tgk jer Ji Sung meluru bajet Johnson hulur kaki lepas Ji Sung,amik obat.

so pengajaran dia, lepas 13 September 2008 Anfield 2–1 Premier League 25 October 2009 Anfield 2–0 Premier League

14 March 2009 Old Trafford 1–4 Premier League

semalam Man U dah revenge of the fallen kat Liverpool.Torres miskicked 2x depan goal..peranan Lucas sekadar passing tepi,belakang dan ilang bola sambil jatuh sebab labu betis dia sakit katanya.Derby yg dikenali juga sebagai north west derby ni mmg dah turun temurun game panas,its not just a football.

tapi apa pon Man U dah kalahkan kita, Liverpool.So amik iktibar utk tidak jadi terjal lagi masa hadapan,waima Liverpool main Conference sekalipon,aku ttp sokong Liverpool.Tapi Reina mmg keeper terbaik,cuma kesilapan pertahanan buat Kop berputih mata.

So dendam terbalas ye Man U..congrats.Cuma tgk tgk skit Arsenal,aku rasa dorang ade harapan jadi pengacau daun korang utk win the title.

sekian ulasan saya.:)

Jarr berkata...

oh ye gambar tu agak vulgar lah... :D
seram saya...sebab jersey yg kena kencing tu pon saya ada 13-14 helai. :)

-azura- berkata...

Mmmg Kapow!
Dasar org kalah, mcm2 bunyik la...

encik remy berkata...

terbaek la bro.....only MU in my heart....go3x devils.....

Man Utd=history if football

Liverfool always walk alone........Y.A.W.A

Jarr berkata...

mcm mcm bunyik mcm mana tu?ade bunyik ke?:p

MaOi berkata...

aku memang respect supporter yg rasional macam jarr ni..

amirul berkata...

http://biniku.wordpress.com/?p=335&preview=true

kebenaran penalti MU vs Looserfool..

Chill!

HafizChan berkata...

Tumbukan padu!!!

Kira okla tuh Webb kasik penalti je, kang kasik penalti dengan kad merah kang kesian pulak...

Hidup ini untuk memberi~

FdausAmad berkata...

Ahh jarr lu tak payah buat karangan lah..

Hail the Parkk!!!

Haiill!!!!

farwalis berkata...

suka betul bila MU menang lawan liverpool. dah 3 entri dah untuk hari ni sahaja.

ni kalau menang lawan barcelona, sampai kiamat riak dia.

ayobkelubi berkata...

amboi pundit tg malim.

ker main hail lagik. kalau tak jarang gak nak nampak muka naik dlm ni. keh keh keh..

dah kalah..nak bising pun tak guna.

baik buat macam jorji masa kena ngan fulham hari tu. senyap jekkkk.

P.O.N.G berkata...

Salam 1Kekalahan buat pasukan 'Hati Kolam'....

Soalan saya:

nape lebih dari 20 org kipas liverfool yg aku jumpa ari ni still tak dapat terima kekalahan smalam??
-kami dah menang 4-1 dulu...
-try kira aggt...kami tetap menang
-menang nasib
-kami tak tumpu liga sangat dah...
-kami saja nk bagi MU syok....

itu antara alasan2 yg diberi...

so...boleh tak sesapa kipas liverfool tolong bagi SATU...di ulang....SATU sebab je kenapa masih tak boleh terima kekalahan smalam?

sekian terima kasih

t.t
--------------------
(surat ini adalah janaan komputer.tidak memerlukan tandatangan)

Oh Me berkata...

oi mate dont fight.
Our enemies are the Irish and the scots mate.

We English must unite...

God save The Queen! dan Malaysia Boleh!

Jarr berkata...

eh tu bukan karangan la..ulasan.kalau karangan tak abis lagi aku taip ni hah..hahha.

HafizChan berkata...

According to the FIFA Rules of the Game, "If a defender starts holding an attacker outside the penalty area and continues holding him inside the penalty area, the referee must award a penalty kick."

Clear penalty.


Ok2 kang orang marah aku pulak pasni...memandai je copy paste dari fifa.com. ahaha


Dalam hati ada taman~

ayobkelubi berkata...

P.O.N.G --- gua ok jek. kena kutuk keliling kat opis tadik,tenang jek terima..takdelah sampai nak main aggregat bagai. kawan-kawan awak tu kanak-kanak eh?. tolong lempang mereka utk aku boleh?. keh keh keh

Jarr berkata...

p.o.n.g

match between liverpool ngan man u bukan sekadar bolasepak.so much hates between them.
so kat sana pon serupa mcm kita kat sini, obviously kita yg sama mcm sana..wakakakaka.

so dendam kesumat tu turun temurun,lu takleh nak kata apa bab tuh.cuma kalau lu tanya gua, ye Liverpool kalah and we will learn from it.takleh trime maybe memula jer, dan jika pikir rasional lagi,dah kalah,kalah la kan.no point nak bising bising pon,so persoalan lu tadi tu sebenarnya individu,mcm mana dorang bawak kekalahan ni.Bak kata Neville, masa O Shea scored winning goal stoppage time masa 2007, it was lifelong dreams for him to score against liverpool.mcm tu lah lebeh kurang,gua pon tak amik port sgt mcm mana struktur ayat dia yg sebenar.

So lu boleh nampak tak pressure between Man u and liverpool bila mereka berentap?dorang dah tak pikir title or apa apa dah masa tgh lawan tuh,yg dorang pikir,nak cantas kaki kasi patah,nak siku idung,tanduk tulang rusuk belah kanan,gigit telinga, dan ludah kat muka.

lain dah fokus dorang masa tuh,ni mcm battle of lancashire dah ni..wahahahahaa.

ni kang ade lagi org marah aku bikin karangan ni..lu la ni p.o.n.g.

dah dah sambung kat ym, aku ckp ngan kau.demn.

deus X machina berkata...

kah kah kah
terbaik la jorji

Pet Shop Boys berkata...

Dah lah janganlah sembang bola....sembang lain lah oi.

Bola boring ah...

P.O.N.G berkata...

tu dia...jarr....kalau la 20 org yg aku jumpa tu bg alasan mcm ko..tak de la aku pelempang sekor2 tadi.....

bujang bahagia berkata...

arsenal relax...tnggu MAN u drop points...

Ahmad Hamidi berkata...

liverpool jangan la melenting sangat
kang nampak sangat losernye.biasa la tu, kalah mesti la kena bahan.hahah

SFB berkata...

hehe. game2 MU vs Liverpool ni mmg mengundang komen yg mantap. bagus la.

"MUFC -- Not Arrogant, Just Better"

Hell Torres berkata...

steady jarr..susah skang nak jumpe die hard fans macam kamu..yang ada sekarang semuanya glory seekers..nama je sokong Man Utd la, Chelsea la, Arsenal la, Liverpool la, tapi bila team yang disokong itu kalah. terus senyap membisu tak pun bagi macam macam alasan, padang basah lah, ref makan rasuah la, striker salah pakai kasut la...match between liverpool ngan man u bukan sekadar bolasepak and i totally agree on that...congrats pada man utd & fans diorang..kite tunggu season depan pulak.. YNWA..!

Alke berkata...

errr..SFB, it is not just better, We are damn better, and superb!!! err...since Liverpool ni suke sejarah, biar saya singkap sejarah sikit, mase menang 4-1 dulu, Man Utd kena main 10 orang je dalam 70 minit (kot), sesak beb. so, sape2 liverpool fan yg tak dpt terima kekalahan semalam, thank your lucky star eh, penalti tu dah kira naseb baik dah. Bayangkan Mascherano alien tu kena buang padang (ala macam ari tu, mase kami pernah belasah y'all), sure kena tapau 11-1 nye, panas korang ari nie, mau mc dari datang keje kan? so, kira Ref tu dah baik hati bagi penalti je...gol penyamaan lak tu, bukannya kemenangan, kan? so blame your pathetic team who still livin' in history, not the ref.

Jarr berkata...

hehehe alke,ade benarnya.jangan start singkap sejarah,kang kau bukan tatau korang sendiri yg ckp Liverpool live on history.kang singkap singkap zaman liverpool vs newton heath kang,kuar plak liverpool menang lebih dari 6 gol against newton heath bagai,kang makin berbulu ahhahaha.

so lets live with it.Man U menang against Liverpool semalam.nuff said.so its time for man u fans bragging rights,tak salah dan dah mmg adat.11-1 tak mungkin arr kot,paling banyak ikut rekod sebelum ni pon man u ketuk liver 6.liver ketuk man u 7, tu pon zaman newton heath,apa barang citer zaman suar ketat.waakakakaka..

correction, game man u vs liverpool vidic kena red card minit 60 something kot,so takde kepercayaan tahyul yg korang main 70 minit dengan 10 org.:p

and my team not pathetic, cuma dorang ade crisis dalaman yg diwujudkan due to tindak tanduk rafa gendut.wakakakaaka..rotation policy yg ngarut,dan juga pembaziran membeli player yg tak mendtgkan impact.in fact beli player murah mcm kyrgiakos ngan maxi nampak plak lainnya..ahhaha.katun la.

lagi gua buat hal komen panjang panjang kat sini...wahahahhaa.

hell torres -YNWA!!

pakkordi berkata...

Kak Teh amik gambar dengan Pak Alex atas padang old trafford tak bising pun.

http://kakteh.blogspot.com/2010/03/kak-teh-at-old-trafford-bewitched-by.html

Paksooyon berkata...

man u ni kelab yang hebat,menang byk cup,best segala-galanya tapi...bloggers man u ni hambar cap ayam dan syok sendiri.aku walaupun slalu bengkek ngan lucy tapi aku harus tabik kat dia sebab dia punya artikel ada kelas dan lawak.artikel mcm ni,aduyai......sedih!!

FdausAmad berkata...

Ciss ayob men-stalk kehadiran gua!, gua baca la gua tak komen sangat..komen bila perlu saja..kahkahkah..

Err..tapi gua still tak puas hati, kenapa Park yang mesti score?,
kehkehkeh..

julu berkata...

keh2..
apepon fans Liv.. ikotla mcm Jarr tu..
terima kekalahan seadanya...
n jgn sesekali berdebat soal sejarah dgn fans liverpool.. keh2..


P/s.. aku geram gak dgn glory seekers or poser ni.. x psal2 dkat fb berlambak2 glory2 MU.. aku yg fans MU pon pnas.. ajak ckp psal bola sure ternganga2..

sephia berkata...

keangkuhan dr semalam terbawa2 sampi ke malam nih! biar angkuh asal menang bergaya..kuikui

ChesterChaz berkata...

adeh penat bace komen jarr nih.. papehal pon mmg berisi arr komen ko jarr.. xde laa mcm fan2 yang lain dok melenting xtentu pasal.. hahaha..

aah.. terlalu byk poser kt luar sane.. besepah GGMU sana GGMU sini tny sikit yg die tau ronaldo rooney.. tu je laa.. sekeh mau..

ok2.. yg penting mggu ni mguu yang bagusssss.. if you know what i meant.. hee

yui berkata...

Kalian,
aku kini mengerti dan mengaku, i admit that ............bahawasanya Manchester United adalah team yang sangat hebat semesta, sampai kiamat.

Penyerang utamanya, si Rooney 10, sangat kacak.Berbadan sasa.Menawan.Menurut kata tak berani membantah, pulak lagi!


Goalie-goalie nya hebat der,Dah la tak pernah kalah dengan team cencorot such as Fullham or Everton atau Liverpool apa tah lagi!
manU? Bolos 4 gol pun tak pernah.Ishhh ishh ish, super hebat! Kan?


kagum! (sambil menggengam tangan di bawah dagu dan mengelip-ngelipkan mata)



Lagi, si Alex Ferguson adalah warga tua yang sangat berjiwa murni. Friendly. Humble! Down to earth! Pandai berbelanja.

Mereka ini sangat hebat,Kerana mereka-mereka ini berpaksi kepada satu, iaitu Syaitan Merah.
a.k.a Ahmar juga dalam bahasa omputihnye Red Devil!
Ye. Kebanggaan semua.Kalau tak, masakan si Park mendabik bangga badge/logo ManU di sebelah kiri jerseynya semalam, kan!


Aku kini mengerti dan sedar.


Aku tidak mahu lagi mengutuk ManU, sebab nanti kena petir dengan serampang tiga yang dipegang oleh Shetan hey ( bak kata pelakon hindustan) makhluk kemegahan mereka.
Hah-ha!

Apa-apa je la .. Pergi la...Bangga la dengan team korang tuh.Puja la lebih2.Team ManU ni semuanya , serba-serbinya memang la mantap-mantap! Hebat. mempersona. mengasyikkan. Wargghh!

Angkat la, nama ManU tu tinggi-tinggi sampai cucur atap.
Belum tumbuh rambut (merujuk kepada Rooney yang kini mengalami keguguran rambut, aku simpati wei!) sudah tak sabar-sabar nak julang cup!


Okey, Good Luck!

Hik hik.

Peace Out!

Nazri berkata...

Yui - tahu pun, memang betul segala apa yang anda katakan itu.

Memang hanya Manchester United yang mantap.

Tahniah kerna mengakuinya.

jejakapopcorn berkata...

penyokong liverpool?? selalu bising pum pam pam pasal history liverpool..emotional la tu kalah..takde citer ian rush ker keegan ker?? haishh! citer sejarah time astro tak masuk malaysia..history pun tau dr wikipedia..citt!!

HafizChan berkata...

yui are you ok?

j or ji berkata...

Setelah membaca semua komen penyokong Liverpool dari hari pertama blog ini dibuat, aku mendapati mereka semuanya mempunyai 1Kualiti dan mentaliti serupa...

-Mereka dahagakan KEJUARAAN tapi bau pun tak dapek! Macam aku kata dulu, Riben pengikat piala pun Gerrard tak dapat nak pegang..akibatnya mereka mencari kemenangan secara 'songsang'.

Glory glory Manchester United kepada semua devils, tak kira la walau baru pagi tadi jadi supporter!

yihaaa!

MaOi berkata...

sehari suntuk aku tunggu komen dari shankly.. mana lah agaknya bro shankly ni..

yui berkata...

NAZRI : itu lah, semua pun tahu ManU Mantap bak pinggul Rafa!

Hafizachan:

aku okek jer
ARSENAL fan memang bertamamdun orgnya!!
relax,cool dan best
haha

go gunners

fikiranlicin berkata...

gua tak mau cakap banyak. Menang kalah adat la. Esok2 ada game lagi.Sezen depan pon ada lagi.dan lagi dan lagi dan lagi......

yui berkata...

fikiranlicin :
dengan kata-kata berhemahnya..........;
semuanya telah tertulis kat luh mahfudz!!

P.O.N.G berkata...

maoi: shankley masih lagi kena tahan ngan bookie..sebab dia predict salah smalam.....dia bajet Liv menang...dengo citer sampai kena rantai leher ngan tangan...
jarr tgh on a way gi slamat mamat tuh...
semoga jarr berjaya dalam usaha beliau...
mungkin mlm ni atau esok kita dapat komen dari shankle...tu pun kalau bookie tu bagi balik dia nye laptop..

MaOi berkata...

pong : hahahaha.. sian pulak aku dgn shankly.. semoga dia selamat..

talkIZcheap! berkata...

btol tu... (apa yg betolnya??)

for Liverpool: There's always another next year...
for Chelsea: There's always another next manager...
for Arsenal: There's always another next new French kids...
for United: There's always another next title...

nadhil berkata...

wtf...x tau rule bola ker...foul dikire biler kat mane org tuh start commit foul tuh...bkn kat mane dier jatuh...kalo kene tackle tgh padang pastu dier melayang sampai dlm gol ker...x kisah ar...bkn dikire penalti jgak...sbb foul start dilakukn kt tgh padang tuh...ape jaddah sejadah

talkIZcheap! berkata...

tengok game ke tak beb? keh keh keh....

nadhil berkata...

g tgk motd...dier ade ulang 20x cmne bende tuh berlaku...siap slow mo lg..

talkIZcheap! berkata...

first Masch tarik die mmg luar kotak, tp Valencia still standing, if there was a foul, it's an advantage, tp Masch masih tarik sampai penalty box, then Valencia jatuh even with goal-scoring opportunity... so, penalty... apa yg susah sgt? Dive? Kalo ye pon dive, anggap jer karma dengan apa yg Ngog buat kt Birmigham... lagi clear dive, hehehe..

nadhil berkata...

hehe...bkn ape...kalo tgk replay balik...si Masch tuh dh lepas dh tgn valencia sblm masuk kotak penalti...hehe...pasal dive tuh mmg x leh nk wat ape ar...bese dlm bola...tp satu jer...jgn ar n bongkak sgt...tuh jer...anggaplaa rezeki...

p/s: aku bkn fan liverpool...so aku x kisah pon liverpool kalah...cume saje jer nk nyatakan fact...ok chow

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

hahahahaha..
wa usha cni...
yang banyak komen fan man u je..
tapi wa x faham..
nape plak ada yang kata fan liverpool ni xpat terima kekalahan..
kalo ade pun kat atas ni sorang 2 je..
yang masih x dapat terima kekalahan..
pasal sejarah..
yang luoang bebual ni bukan sejarah ke..
sejarah semalam..
xperlulah nak bangga2 sangat..
even sejam selepas game pun dikira sejarah..
luorang bangga time gol tu sudahla..
xpayahlah nak berbangga sampai hari tua..

talkIZcheap! berkata...

oo, ok, bukan fan liverpool, mgkinkah Arsenal atau Chelsea, atau mgkin Fulham? (maafkan aku, aku cuma berspekulasi, huhu), jadi sila salahkan Liverpool pasal xleh balas gol United... here some more facts to be indulged: 2-1, 3 points, 69 points O/A, top of the table... not arrogant, just better...

P.O.N.G berkata...

bila "talkizcheap!" berbahasa inggeris....korang tak paham2 lagi ke.....

talkizcheap!: mamat tu kalau ko xplain empat ratus tujuh puluh dua kali pun..bukannye dia paham.....aku syak dia team papua new guinea...

sekian terima kaseh

Raiden berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Raiden berkata...

bnyak nyer fan Mu komen di sini..kipas susah mati ke poser semata2..MU memang banyak glory hunter..tu pasal tagline 'glory-glory'..biler tanyer pasal bola, history MU, melopong satu ape pon xtau..yang kenal Beckham, Ronaldo..

KTBFFH!!

palytoh berkata...

ni artikel pasal Man U..dah tu? sapa lagi nk komen?

lol! tkyah sebut poser2,glory hunter la..typical fans y mbenci man U la ko..

hak masing2 nak sokong sapa, dgn cara apa mereka nak sokong peduli hapa kan XD..

yui berkata...

ah sudah!
gado pulak liverfans ngn ManU fans nih kat sini!

Rooney dengn Torres kat umah lepak
je
siap main sep sep tom tom


Rafa dengan Alex pulak
ngah santai2 tepi pantai makan kuaci gurih,
elok je sama-sama, senyum2 riang gumbira!

apa ada hal!!

dah la,
ni semua dunia jer.

Pada-pada la nak jadik fans pun...

Hadui hadui!! Relax ar. Have fun. Chill.

Bersukan baik utk kesihatan!

palytoh berkata...

mana taw Yui?.. fakta atau auta?

tp pelik la kan.. paling semangat pjg berjela komen fan arsenal? ape ada hal? hehehe..

chill suda~

iqmal berkata...

hahahahhaha. Fan liverpool cakap la ape pun. Ending dia liverpool kalah dan mustahil nak dapat piala (memang ni fakta kan?).

julu berkata...

haha.. btol2...
berpada2...
kite sume sama jek..
sama2 cintakan BOLA SEPAK...
yeahhh...
F1???... tennis??..golf??? apa tu..
huahauhua..

aishah aurelia berkata...

huk oloh..
apa la bising-bising macam nak pecah skrin ni...
adoi laa..
manu kuat la, fans liverpool x dapat terima kekalahan la, fans liverpool ungkit sejarah laa, apa laa..
apa ada hal sumer ni..
fan liverpool mana yg x dapat terima kekalahan tu..
liverpudlians yang mana yang ungkit sejarah tu..

bro jarr dah tunjukkan apa itu penyokong sejati..
kepercayaan, kesopanan dan kesusilaan.. dan jua ketaatan..

manu pun setelah sekian lama membaham liverpool dalam era epl dan bpl,
tapi ketika kena lanyak sebanyak tiga kali berturut-turut, ada ke dapat terima kekalahan at the first place, dua atau tiga hari selepas..?
sama gak reaksinya..
sama gak jawapannya :-
[alaa bagi la liverpool menang sekali sekala]
[sajer je bagi liverpool hepi]
[bazir je la point tu, apa ada hal]
[huh kalau semua team nak menang, saper yang nak kalah..?!]mancheshit cynical answers

sejarah? bukak sejarah?
ok mungkin ada fan liverpool yang buat camni..
tapi secara kebiasaannya,
tak ada pun.. atau belum sempat nak bukak,
manure dah sibuk kecoh-kecoh pasal 'mana sejarah, mana sejarah'..
padahal liverpudlians tak cakap apa-apa lagi pasal sejarah..

palytoh berkata...

hihi.. org perempuan mmg kuat emosinye XD

ps: perempuan ke?

Nazri berkata...

lantak, tak tahu..

J or ji, orang dah marah, makwe dah marah,

lantak...

La la la...

Raiden berkata...

Gaduh2 ni nak bagi mesra..baru la rancak..kalo gadoh sampai berdendam tu dah giler namanyer..

Futbal hanyalah sukan!! Entertainment!!

kalo lepas match sume senyap je xbest la kan?? hehe..

Pipiyapong berkata...

Dalam hal ni gua kira no komen laa ye?

Si Sepakan Maut berkata...

yang penting kita enjoy the game. bila menang bleh bahan orang, bila kalah, tahan je la kna bahan.

benda2 cmni yang buat kita happy bila tgk bola, apert from the beautiful game la

Si Sepakan Maut berkata...

Kopites, u are welcome here

http://www.lfc-endofseasonparty.com/

Ke berkata...

menang puji ..
kalah caci ..
adat ..

YNWA!!

Alke berkata...

memang seronok mengutuk, kena kutuk pun seronok gak....menang berkokok, kalah diam je la...tapi si gonners ni pun bley tahan gak cucuk dari belakang....crikey!! it's danger, danger, danger!!!

yui berkata...

hahaahahahha
gooners cucuk pinggul manu dari bawah

chelsea pulak dah duduk diam2 bawah pinggul arsenal skrg
hah-hah

yui berkata...

palytoh : aku mang suka komen pnjg2
konon nak buat novel ar ni

boxsystem berkata...

Tanpa kejayaan 70's and 80's Liverpool, aku doubt ramai fans dia kat Malaysia ni. Ntah ntah end up macam Leeds, Nottingham Forest takpun Sheffield Wednesday.

So, leh conclude tak fan Liverpool ni glory hunter jugak? Glory hunter sbb dorang dah menang 18x title liga tapi bukan format baru Premier League. Glory hunter sbb dah menang 5x UCL? So, camne nak kira nih?

Yang ade fan Chelsea cakap MU banyak glory hunter tu memang tak dinafikan. Tapi Chelsea pun banyak. Berapa ramai je yang support lepas Abramowich lempar lempar duit kat club? Berapa ramai je yang tau Ruud Gullit pernah jadi player cum manager Chelsea? Berapa ramai je kenal Glen Hoddle takpon Vialli?

Arsenal? Alah .. lepas invicible season dorang tu .. fans tumbuh cam cendawan ... tak ke glory hunter gak tu? Ada yang jadi fan Henry sampai David Seaman pun tak kenal. Tatau pon yang Anelka penah main utk Arsenal dulu. Lagi plak Tony Adams.

MU? Huh. Ramai yang jump the bandwagon pasal sukses nye masa kini. Takde orang kenal sangat pon pasal Atkinson. Lagi la plak pasal Sparky ke? Tah tah .. Sparky pun dorang tak kenal sape.

Kesimpulannye .. 4-4 kelab ni ramai fans sbb sukses nye dorang after all these years. Masuk kawasan Asia ni sbb coverage dorang better than other clubs. Ramainye fan MU among these 4 clubs sbb marketing dorang terbaik. So, before making conclusions panggil orang lain glory hunter, cermin diri sendri. Peace!

aishah aurelia berkata...

saya wanita..
kenapa? masalah ke kalau wanita masuk sini?
masalah ke kalau wanita sembang pasal bola?
apa ingat jamie yeo je boleh sembang pasal bola..
alah korang kalau jamie yeo cakap pun bukan korang dengar,
korang sebok nak tengok barang dia je..
ahaks

j or ji berkata...

rilek aishah aurelia. sokernet menerima komen gadis2 sebagaimana kami menerima marion counter dan jamie yeo membuat komen mereka.

teruskan!

MaOi berkata...

jamie yeo sembang pasal bola ke? skrip dia pun tah tah shebby tolong buatkan..

azlan berkata...

Aishah: barang jamie yo sedap dilihat. Barang ko?

aishah aurelia berkata...

azlan - barang apa? ko ni mesti mancheshit ni..

Jarr berkata...

masalahnya jamie yeo ade barang ke?laki dia Glen je yg nampak barang Jamie.aku tgk cam papan plywood ade la,wakakakaka.

Nazri berkata...

Oke oke,

stick to football!

No vulgar comments towards others please.

Raiden berkata...

Jamie yeo?? Marion still the best hehe..

ayobkelubi berkata...

wehhhh entri ni boleh buat blooklah nazri. suruh pundit tg malim cetak. dia ada kilang kat tg malim tu. keh keh keh..

julu berkata...

nazri dh sound.. jgn ckp psal brg..
huahua

-azura- berkata...

brader jarr.. diringkaskan bunyik yg dimaksudkan tu ialah perasaan tidak puas hati fans Liverpool yg tgh kalah menonggeng. So bila dh asyik MENANGGUNG KEKALAHAN terutama dgn musuh tradisi.. bunyik itu dilahirkan menerusi komen2 kat sini..rimas la hehehe

gua berkata...

looserfool mcm sial! taik hanjing!

Jarr berkata...

gua - lu patut masuk forum UK sanun join dorang komen komen vulgar mcm lu ni, baru best.

gua berkata...

looserfool team paling celaka,folo by team celakasi sbg team paling lahanat,diikuti team arsengal sbg team paling hakktuiihh!...ptuihhh!

boxsystem berkata...

obses btul brader gua ni ... kohkohkoh.

Aizat.h berkata...

C.Ronaldo diver paling hebat. Muktamad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...