ANDA SEDANG MEMBACA

66

Arsenal 2-@ Barcelona

Pipiyapong Abdillah Hamzah Khamis, April 01, 2010
Satu skill yang Henry dah lupa nak buat bila masuk Barcelona


Perlawanan Arsenal Barcelona awal pagi tadi kat Alima, kedai mamak area rumah gua tak havoc sangat penontonnya macam semalam. Rata rata nampak steady. Nampak berakhlak, wajah bersih, makan tak berterabur dan ilmu bola penuh di dada. Penyokong dua dua pasukan ni banyak juga gua tengok yang duduk semeja. Tak kurang juga yang sokong dua dua team. Bila pemain Barcelona sepak ke atas, diorang jerit hampa. Bila pemain Arsenal tendang smart gila tapi lalu tepi tiang, muka yang sama juga jerit hampa. Dan yang penting, bila Thierry Henry masuk padang semua senyum nipis. Lagi satu hal, Puyol kena kad merah pun dua dua pihak penyokong macam buat tak tahu.

Jadi bila perlawanan tadi seri, gua tak ada hal sangat. Biasa biasa. Budak-budak Barcelona pun gua tengok biasa biasa. Dua dua penyokong bersikap rilek rilek. Masing masing muka macam puas hati time bayar kat kaunter. Tak macam budak-budak game semalam. Bayar kat kaunter macam nak merusuh.

Tapi entah apa hal dalam masa yang sama, gua tengok penyokong Manchester United, Chelsea dan Tottenham Hotspur (kelab keempat terkuat liga inggeris) macam tak rilek sangat. Macam tak berapa seronok. Kenapa ini berlaku? Kenapa? Kenapa mesti mereka pula yang kecewa dengan aksi Messi? Kenapa? Kenapa harus bersikap seperti Ronalbi?


Fakta penting:
Persamaan Barcelona dan Arsenal ialah mempunyai keeper yang bangang iaitu Haji Valdez dan Almunia.

66 Ulasan:

WiLayah Generasi NyiL berkata...

Bangang nye almunia,sbb hang la barca xdpt score!bangang btoi!fabregas ngn walcottage pn satu hal.yg g score tu watpe!!kan dah draw!!♥Sang Meriam

PenSeL 2B berkata...

almunia mmg xpatot keluar kotak awal sgt td...
defend arsenal da ade sorang y charge ibramovic td...
xpasal2 kene gol bodo...

sori..ak emo sket...
maklumlah,ak pnyokong Man U...

brandon flowers berkata...

walaupun barca pegang posession, tapi dua2 had their fair share. xavi membezakan barca dari arsenal.

Goonersville berkata...

memang klasik,x sabo nk tgk 2nd leg,almunia da superb tapi bila start wat bangang trus jd bangang,sama cam valdez gak,gua saspek diorg ni sedara

Shankly berkata...

smlm tu yg tgk tu kulit bawang .. tu yg x der apa apa .. or budak² (majoriti student yg masih mencari² haluan idup ;P)- x tahu nak wat aper or takleh tido ..so depa layan games mlm tadi . tu yg semua muka poyo - smgt arsenalicems , asabiyah dan kasih sayang tu cuma kat baju made in thailand

x mcm liverpool fans.. every game menang besorak
kalah memberontak - truly madly dan deeply fans .

keh keh keh

Shed Ultras berkata...

Mutiara kata dari Shankly...

Raiden berkata...

Fuhh kejar 2-2..adakah ini April Fool??

valdez dengan Almunia sama2 bangang, rambut je berlainan..

tapi biler adik beradik jumpe, camnie la jadinya, yang kuat pon leh kantoi..

Jarr berkata...

Almunia ada sindrom end season parkinson..start lawan birmingham dia dah parkinson teruk...dah la fabregas 2nd leg takleh main nanti..mungkin Henry main utk Arsenal 1st half nanti kot..mungkin.

Obefiend Weiland berkata...

Yam Tuan Almunia kena baca buku keepingbasic yang gua post dalam sokernet beberapa bulan yang lalu

anyway

good game. tak ngantuk tengok. cuma pagi ni ngantok cam babi

HafizChan berkata...

Ibrahimovic tu macam cara jugak!

GGMU

j or ji berkata...

Agaknya mereka ingin menonjolkan ciri-ciri penyokong berilmiah,berilmu tinggi dan cool?

baik tengok lawan dam aji!

main dart pun penonton dia bising dan fanatik!

Pet Shop Boys berkata...

kenapa kritik Almunia je...bukan ke dia banyak save?
patut Arsenal kena 5-2....

First half ball posession 30-70%. Gila ah.

memang Arsenal nampak tertekan pada first half.
Tapi hanya team EPL sahaja yang pandai mengekang Messi dengan baik.
Ini dibuktikan oleh Liverpool....opps Man U bila bertemu dengan Barca 2 tahun lepas.

tapi diharap fan Arsenal jangan panik. Tak mustahil Arsenal boleh beat Barca 2nd leg nanti. Sama-samalah kita berdoa.

Arsenal lah harapat umat terakhir ke final Champs League, sebab Man U memang tak boleh dah.

Satu analisa game yg baik.Tak ada unsur-unsur provokasi yang melampau. Syabas buat Pipi.

nasr berkata...

seronok tul tgk game pg td. best..
tp almunia bile wat mistake mmg gua xbole terima.. ampeh

SFB berkata...

semlm Rooney injured... ari ni Fabregas lak.. pakat apa 2 org tu.. main sms sama sendiri.. sapa lg injured teruk... haha

NikLas berkata...

best nye tgk game smlm...

aku bet pakcik shankly tengok jugak ...
jujurlah

gula-gula berkata...

sape x tgk mlm td rugi..sape tgk manyu main lg rugi..mengantok haram..tp aku suka..hahaha..

pakkordi berkata...

Nak santai layan mancing udang lah der.

farwalis berkata...

oit entri latest hilang. mane pergi? aduhhhh aku dah excited tadiiii

dewajiwa berkata...

away gol tu beb. away gol.

a8jnme berkata...

tu la bedebar2 jugak ms FAB-buku nak amik penalty..haha..syok skit klu jumpa asenal final nanti.bleh fan ilmu-iman-amal tgk sekali dgn fan amuk-rambo-rusuh..hoho

GLORY-GLORY!

azlan berkata...

ehh..nak bersuara jugak Shankly. Ini UCL la bukan Europa League.

GGMU

kel@mbu berkata...

almunia memang diakui keeper hebat alam semesta. tapi gol yang dia bolos memang tahap helmi eliza. itu yang aku tak puas hati. kena pula abu diaby cirit pagi tadi. memang tak menjadi.

mohd faizal bin sarif berkata...

smue game dr top 8 best2.bg aku tak kire sape2 yg menang or kalah die org ttp the best in europe.aku bg salute kat smue walopon aku fans mu dan kite org perlukan kemenangan di old trafford.at least kite smue ade cite lg sbb team kite masih dlm perjuangan bukan melingkup di peringkat awl menengah rendah.hihihi

ggmu.

beliabencibungwahab berkata...

shankly terpost awl lak..dye ingt game ngn benfica mlm td kowt..ahahahha..

R.K berkata...

memang ghua nantikan second leg . gila klasik kad merah puyol . aik , merah ? haha

Oh Me berkata...

oklah tu....ingat senang nak seri dengan Barca?

second leg kasi seri 0-0 cukup...

Shankly berkata...

#niklas - jujur I tak layan tauu.. mende cam tu .. one more last nite hujan U.. i tido nyenyak wokeys.. :))

#azlan & #B.B.bungwahab - i cuma nak bagi tips tu arsenal .. ialh kan liverpool yg hebat nie da 2 kali meng_auw_auw_kan barca .. dah lupa kah ??
mari kita mengkaji sejarah liverpool (( sejarah lagi ..Who cares !!)
hello abang .. brotehr tua yg ganteng Litmanen & Gary McClaster jd arkitek dan mentor utk adik² gerrard and carra masa tu Qua UEFA Cup tau ..
eehh .. yg Riise and Bellamy score 2 bijik kat nou camp ingat x abng .. amboi² xkan dah lupa..

ohh ..Mlm nie giliran fans liverpool. potong anu pun guwa berani ..mlm nie torres score lagik ahahh

hahahahaaaaaa

MaOi berkata...

shankly : mcm biasa.. bila liverpool kalah.. kau menghilang entah ke mana.. sejarah gak tu.. kah kah kah..

gula-gula berkata...

skali lagi..liverpool tu ape? hahaha

bujang bahagia berkata...

org da xskong liverpool skrg shankly..baik ko sokong Arsenal..sempat lg ni...

feroz_sulaiman berkata...

gua baru nak tanya soklan sama...tapi brader gula-gula dah tanya dulu...haha

RyuJi berkata...

liverpool? spesis kuih ape tu?

Jarr berkata...

Liverpool tu kelab paling berjaya dlm sejarah bolasepak inggeris dan sekarang Newton Heath sedang memecahkan rekod Liverpool yg dah 20 tahun buat fans hardcore mcm aku tertunggu tunggu pegang epl.is that clear brader brader semua?

bujang bahagia - fans lalang je buat perangai gampang mcm tu, ade fans liver gitu aku lempang je sorang sorang.tukar tukar club, sgt gay perangai itu ok.heh

Melayu Republik berkata...

hello.

aku tak rasa almunia bangang. dia superb masa separuh masa pertama. bola ibrahimovic, pedro, messi, xavi dan busquet semua dia cemerlang tahan. 12 shots on target. gila kental

alumnia bolos kerana taktik 'play and come' barcelona menjadi. mereka (barca) membuat hantaran pendek (play) supaya pemain arsenal keluar pergi pressure (come) dan tinggalkan posisi. bila defensif arsenal keluar meninggalkan posisi, serta merta mereka akan melakukan hantaran panjang atau long trough pass kepada striker mereka ibra yang tak di jaga. bola yang almunia bolos adalah bola one by one. kesilapan almunia adalah pada gol pertama di mana dia tersilap langkah untuk keluar dahulu. dia sedar bahawa ibra akan membuat bola loop dan cuba berpatah balik, tapi segalanya terlambat.

namun, almunia tak bangang. yang bangang ialah denilson yang tak berani ke depan dan suka cemas hantar bola ke belakang. dan juga bendtner yang suka tunggu belakang defensif barca. dia sebagai striker sepatutnya 'run to the ball' bukan 'wait the ball'. banyak cross oleh sagna dan clichy tidak di manfaatkan dengan baik oleh bendtner.

barcelona sepatutnya berhak menang. tapi, kerana kelekaan mereka yang memandang rendah kepada kemampuan arsenal yang boleh melakukan wings counter-attack memakan diri barca. jaringan walcott adalah bukti serangan arsenal pada 2nd half banyak dari belah sayap. puyol tak sepatutnya kena red card. sepatutnya hanya yellow. dia tak lakukan terjahan. dia sengaja menghalang percubaan gol. namun, mungkin ref lebih arif. kena terima hakikat.

sekian ulasan amatur dari emirates.

Shankly berkata...

#melayu republik

- tadi guwa minum² ngan bookie dengkil dan sepang utara !! so this is conclusion ..
- 2 goal 2nd half tu adlh gol kasihan - atas persaudaraan dan Semangat Kemanusian Sejagat - terutamanya goal penalti..

klu Barca menang 4 0 , 8 -1 , or 5 - 1 , so end of the road . bookie x mo melabur , tv x mau wat live broadcast , budak ² arsenal pun Moral down - nnti main kat Nou Camp main kasar , patah kaki or skdr melengkapkan jadual jjer..
in other word thrill x der gi ..
so depa bagi 2 bijik bagi bernafas sikit ..

klu wartawan tanya wenger
"wat do u think 2 - 2 "

wenger akan jawab " 50 -50 " .."and there another 90minute to play - anything can happen.." hahahahha klise sungguh ..........

sekian ulasan Profesional dari Bookie Analysis market Strategi and Business and advertising ..hehehe

saat omar berkata...

nice one melayu republik...

Melayu Republik berkata...

shankly,

haha. kuasa bookie memang super-untouch. dah macam freemason.

akhirnya, liverpool jadi mangsa kapitalis. dem. kasihan. pas ni dah tak pakai carlsberg kan? pakai standard chaterd. lagi lah..

hehe..

NikLas berkata...

shankly x tengok bola..tp nk komen.
tu yg merapu sakan.

mlm ni game2 pasukan hebat dalam Europa league.. Fulham pun ada, jum kita layan...

sok pagi leh komen..

bujang bahagia berkata...

shankly..carlsberg....bookiee....sinonim...

orang_es berkata...

@ shankly - "potong anu pun guwa berani ..mlm nie torres score lagik ahahh"

we have your word bro heheh.. telajak komen buruk padahnye..

Raiden berkata...

Shankly, janji mesti dikota haha..

kalau Di Maria yang gol camne lak?? ko nak potong apa pasnie?? potong gaji, potong rambut??

R.K berkata...

shankly , lu dah redi pisau ke , gergaji ke ? heh . kalau liverpool menang tapi torres tak score , lu kene potong jugak .. haha

R.K berkata...

*shankly , liverpool kalah .. torres tak score .. POTONG ANU !!!!

Raiden berkata...

giler la shankly

tu la ikut sangat cakap bookie

haha potong jangan tak potong (ikut iklan P1 Wimax)

beliabencibungwahab berkata...

shankly..jgn lpe..kalo x bg tgk live pown..bg la lnts lngsng mse upcre ptg anu 2 eyh..jgn lpe upload pic2..kalo nk lg glamer mcm futsal sokernet bg je kami rmi2 dtg kt tmpt upcre 2..haaaaaaaaahahaha..

palytoh berkata...

off topic.. al fatihah kpd arwah din beramboi miss him already ler..

on topic ~~~ kah kah kah shankly.. potong2x~kepakkepak gebunggebung~potong2x - iklan p1wimax

azlan berkata...

gila bacul kalau tak potong. tapi mmg dh perangai liverpool. anu pun x ada, mcm mana nk potong.

Goonersville berkata...

pe lagi shank,potong anu la,2-1 tu beb kene penalti ngan benfica,toron pun x score,mari potong anu shank...!!!!

Pipiyapong berkata...

Lepas semayang jumaat kang kita gotong royong cari Shankly ni. Amacam semua?

mambangmabuk berkata...

shank..ada anu ke xda lagi.?? ke awal2 season da potong.?? ehemm..:)

Goonersville berkata...

ada anu - shankly
xde anu - shanklina

Jarr berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jarr berkata...

Shankly dia akan kotakan janji dia...jangan risau.aku kenal org dia mcm mana...

Azlan, lu nihhhhh...ckp sedap kotey lu jer...wakakakakaka.

Goonersville berkata...

aku setuju ngan pp

Pet Shop Boys berkata...

Shankly tak payah potong anu sebab dia actually seorang perempuan.....


Tengok betapa bijaknya fan Liverpool bermain kata-kata .

orang_es berkata...

tu la shankly ni x fikir abis2 sblm komen, confiden je torres blh score. 1 by 1 dgn keeper pn x masuk, mmg cap ayam punye team ni.

s t a b i l z berkata...

2010 April 1 15:12
shankly berkata...

ohh ..Mlm nie giliran fans liverpool. potong anu pun guwa berani ..mlm nie torres score lagik ahahh

hahahahaaaaaa

^^Hoi Shankly.. Apa lagi, pegi la klinik yang terdekat. HAHAHAHAHAHHAHAHAH!!!

MaOi berkata...

tunggu lagi dua tiga hari baru shankly muncul..

kalau dia muncul pun.. dia bagi alasan.. dh dirancang oleh bookie.. tu sebab kalah..

Shed Ultras berkata...

gua ngah cari no tpon tok mudim... jage baik la lu shankly.. true punyer..x de bius2..

talkIZcheap! berkata...

sampai ujung season la si Shankly ni tak datang komen lagi...

miss his prediction already... :p

Goonersville berkata...

sebab mulut badan binasa...hehe,kompem tukar kewarganegaraan la pah ni

Shankly berkata...

kwn .. aku ada ..

1 - "mln nie" mbawa maksud game timbal balik so ada satu mlm lagi di anfield

2 - maksud anu -http://prpm.dbp.gov.my/Search.aspx?k=anu

3 - hehehe

kareem berkata...

ah lu mmg mcm2 alasan shankly...mana lu letak anu lu??

talkIZcheap! berkata...

shank:

1- mlm nie =malam ini? "Ini": http://prpm.dbp.gov.my/Search.aspx?k=ini (sila rujuk petak ke3,4 dan ke-6 :p)

apa cerita timbal balik plak?? time tu potong benda lain la plak...

kareem berkata...

haram aih..siap bg maksud dlm dbp punye web tuh.Kalau die xsedar2 jugak xtaula talkizcheap..haha

talkIZcheap! berkata...

dah dia bagi dulu web site tu, kita ikut je la rentak beliau...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...