ANDA SEDANG MEMBACA

20

Liverpool tidak bernasib baik vs Benfica 2 versi Babel in Wonderland.

dingin Jumaat, April 02, 2010
Amerika

Malam itu Johny Depp panas. Dia baca status Facebook Babel, 'Esok ambik duit lagi. Korang apa dapat? Nak tahu cemana hari-hari aku dapat duit? PM inbox aku'.

“Celaka! Kalau dah kaya, takdelah nak tayang2 duit,” kata Johny Depp dalam hati sambil-sambil browse FB Fizz Fairuz.

Johny Depp semakin panas. Bila Babel update lagi status Facebooknya. 'Filem Alice in Wonderland. Tak best langsung. Baik tengok drama Indonesia 'Liliput dan Kelinci Ajaib'. Fizz fairuz pun lagi best berlakon banding Johny Depp'.

“Celaka! Fizz Fairuz lagi best? Siap kau babel!” kata Johny depp sambil pandang botol berpenutup biru di atas mejanya yang tertulis 'Bertukar'.

Benfica.

Babel berlari-lari anak. Rafa benitez pula sedang asyik menggodek Ipad yang baru dibelinya. Sambil-sambil itu Lucas tumpang sekaki melihat apa bendanya Ipad itu.

“Best jugak ada Ipad ni. Boleh layan 'Liliput dan Kelinci Ajaib',” kata Rafael Benitez sambil tekan-tekan Ipad.

Babel yang sedang berlari-lari anak tiba-tiba terpandang satu botol berpenutup biru atas kerusi panjang. Babel kerut dahi. Aik! Babel pandang kiri kanan dan terus ambil botol itu.

'Ubat kasi tahan lama'. Babel senyum. Dia pandang kiri kanan.

“Mungkin John Terry tertinggal ubatnya. Tak pun Tiger Wood,” bisik Babel dalam hati.

Gluk! Gluk! Air dalam botol habis! “Sedap jugak. Rasa buah salak.”

Game.

Liverpool sedang mendahului 1 0. Game tengah cantik. Babel pulak main best. Tapi masuk minit ke 28, Babel dah rasa tak sedap badan.

“Mengapa aku ni?” tanya babel dalam hati. Tendang bola pun dah macam tak kena. Kaki asyik nak pasang kuda-kuda, nak main bunga rendah. Kadang-kadang, kaki nak naik kat kepala orang. Tangan pulak asyik nak bukak bunga silat.

Sepak mula tak kena

Minit 30. Preet! Pengadil membunyikan wisel.

“Kau nak main bola ke, nak bersilat merantau warrior?" soal pengadil sambil tunjuk kad merah. Babel kelu. Liverpool kena main 10 orang. Tetapi semua pemain kat padang dah pandang Babel semacam.


"Aik, cemana Babel boleh bertukar jadi Eman Manan?" soal gerrad sambil membayangkan masa depannya yang sukar.

Amerika

Di rumah. Johnny Depp sedang gelak-gelak. “Rasakan kau Babel. Kalau kau cakap Eman Manan lebih bagus daripada aku, aku boleh terima lagi.”


Eman Manan - hero feveret

20 Ulasan:

Jarr berkata...

Agger dah shuffle semalam bajet menang...
Sekali babel nak sparring plak..
hmm...kita lihat di anfield nanti...
Dingin, bdn sudah takmo singgah kaa? :D

NikLas berkata...

macam-macam ada.................
ALASAN

Harizzamzuri berkata...

babel minum air apa tu? makjun ke?

Oh Me berkata...

Alahai....yg kalah tak payah ceritalah. Post yg menang je...

Tengok fan Man U. Kalau Rooney patah kaki. Kalau kalah dengan team German ada post? takde.....

Jarr berkata...

oh me..kita cuba bersikap optimis dan neutral.bak kata azlan,liverpool mmg mcm tu,anu pon takde,nak potong apa.

sama la mcm mereka,telo kat tekak.keh keh keh....

fikiranlicin berkata...

pengadil macam bangsat. aku mau ajak beliau bertinju.

Jarr berkata...

nasib baik pengadil mcm bangsat,kalau mcm bangfes atau bang selebu?

banyak juga kad kuning semalam ye...

NikLas berkata...

lineman yg blakang gol time second half... ala yg dapat detect bola terkena tgn Carra tu... sebijik mcm Reina...sedara kot

pakkordi berkata...

Babel ni dalam spam box gua.

HafizChan berkata...

artis pun main infinity downline eik...amboi amboi amboi

nama saya aslina berkata...

rasa buah salak?? LOL~~!!

talkIZcheap! berkata...

i think someone owe us something coz Torres didn't score... :D

Raiden berkata...

suruh la Roy Hodgson jadi manager Libepul..ak rasa Fulham main lagi baguih..

Jarr berkata...

Hodgson dah tak mcm dulu dulu.zaman dia coach inter dulu ok.Liver perlukan coach mcm Maurinho.Fulham pon lebih kurang je mid table skang.dulu bolehla ketuk benfica 8 masa CL...skang dgn squad yg dok ada skang,heh.

tunggu lagi 8 minggu announcement dari board ttg rombakan besar besaran liverpool.yg confirm out, Yossi,Riera,Aurelio,Babel dan Lucas.

free berkata...

celaka punya ulasan..abg eman lap u

Apit berkata...

lucas dgn reira mmg kna out dh...xyh tunggu board2 apa

Raiden berkata...

Hodgson nie boleh la,setaraf dengan O'Neill,Moyes-bajet ciput, tapi player main bagus..Mourinho memang kata nak balik EPL, samada ManC atau Libepul, tgok sape yang masuk CL season depan..kalau Jose masuk, aku sarankan korang amik Sneijder, sure gempak..playmaker yang setaraf Alonso gak..

Shankly berkata...

liverpool boleh score 3 goal 45 minut

inikan 1 goal utk 90 minit ..

kareem berkata...

ah shankly..lu kasi letak dulu la anu lu

emalmonon berkata...

eman manan bergaya kowt.misai mahal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...