ANDA SEDANG MEMBACA

64

GOOD GAME

Nazri Khamis, April 08, 2010
RAFAEL

adj (bl)
Tindakan tidak munasabah oleh seorang anggota kumpulan yang membuatkan kerja keras ahli kumpulan lain dimusnahkan dalam sekelip mata.

Contoh ayat: Setelah lama bekerja keras, akhirnya kugiran indie THE PRIMARY telah berjaya mendapatkan kontrak untuk merakamkan piring hitam. Namun pemain bassnya, PIPIYAPONg telah melakukan Rafael apabila meninggalkan kugiran itu untuk menyertai Metallica.

+++


Pepatah Inggeris mengatakan, "so close yet so far"

Malam emas yang disangka, rupanya Rafael yang menjadi punca.

Itulah hakikat dalam berbola.

Bak kata pakcik meja sebelah di Restoran Mamak Alima Ukay Perdana yang murtabaknya hanya sampai tatkala hendak habis first half - "Esok kena kerja..."

Bak mamak Alima yang tidak reti-reti hendak lap meja,

Bak tepukan gemuruh di Alima Ukay Perdana,

Bak beratur panjang gila ketika hendak membayar bil selepas habis game,

Bak balik rumah baru teringat air mineral terlupa hendak dibeli,

Begitulah gambar hati yang kecewa.

Ohhh...

Kahkahkah.

Walaubagaimanapun, perjuangan masih belum selesai, kerna, seteru kita, Chelsea masih berbaki lawan yang sukar yakni Tottenham Hotspurs.

Ayuh kita bergandingan tangan melawan arus kebencian sambil menyanyikan lagu;

GLORY GLORY MANCHESTER UNITED.

nota:
Kepada makwe-makwe Man U yang sedih bolehlah meluahkan kesedihan anda kepada saya di emel: nazri123456789 @ gmail.com dan berjumpa untuk sesi minum teh di sekitar Ukay Perdana. Saya sedia menjadi bahu to cry on.

Terima kasih

64 Ulasan:

Hafidz berkata...

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
PADAN MUKAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eh x ckup lggggggggggg.........
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
PADAN MUKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grey.Gory berkata...

Kalau lelaki, boleh tak abang nazri? Oh, ini ulasan saya. http://humankind-alienation.blogspot.com/2010/04/justin-bieber.html

Syahrul Fitri berkata...

man u ngn man city boleh menang ke bro?

t E d berkata...

kadangkala bola sepak itu kejam

bujang bahagia berkata...

saat plg bahagia apabila melihat Man u tewas....

Grey.Gory berkata...

Kalau lelaki, boleh tak abang nazri? Oh, ini ulasan saya.

Nazri berkata...

grey.gory - boleh je, jumpa minum-minum teh, borak-borak kosong. Jangan sembang MLM atau apa-apa skim buat duit, time tu jugak gua belah.

Orait!

Besi Karat berkata...

tahniah di atas kemenangan MU sebentar td.
keh keh

Melayu Republik berkata...

berakhirnya dinasti EPL di champions league.

;P

yahoo. man u kalah!

http://lensarosak.blogspot.com/2010/04/alahai-bola-sepak-inggeris.html

Raiden berkata...

MANu-rooney dah main, kalah gak?? taktau le apa alasan budak2 MU pasni muahahahaha..Old Trafford diranapkan oleh Chelsea Sabtu lalu dan semalam juga oleh ex-Chelsea Bro Robben..wakkakaka..

zakwan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
zakwan berkata...

Mu hanya tgl kenangan..

Shankly berkata...

sbg renungan ..

Liverpool 5 times ....... :))))

Farid Fernandez berkata...

Catatan ini telah dibuang oleh menteri sukan.

Goonersville berkata...

5 times ago...this time?hehe

Goonersville berkata...

tapi papepun Gunners & Devil x sandarkan pada kenangan...chaiyok

farwalis berkata...

tak sandarkan pada kenangan sebab tak pernah menang?

menang 3 kali nak bangga apa?

mambangmabuk berkata...

sejarah lg..adeh..p dok lepak dgn bdk2 ac milan pastu cite pasal sejarah koranng..p p..

Hafidz berkata...

kita geng shankly..

sbgai renungan..

Ac Milan 7 Times :)))

bagi kelab yg x penah sentuh piala tuh,duk diam2 bwh tempurung :)

P.O.N.G berkata...

dah kalah ngan MUniandy pun nk cakap beso lagi....adoiyai..oh italian....

orang_es berkata...

@ raiden

fan chelsea terpaksa sokong ex-player chelsea utk merasa kegembiraan mng champions league. nk harapkan john terry, nangis peluk lutut je la. kesian..

P.O.N.G berkata...

itu je la yg mampu pun...menumpang kasih....

Alke berkata...

errr..Mu tak kalah ye, tak layak cuma disebabkan oleh away goal.keputusan muktamad Man Utd 3 - Bayern Munich 2 (aggregat 4-4, B.Munich through base on away goal rule, kalah ke?).Kepada pasukan yang juge gagal, yang sudah tu sudah, kita tumpukan pada EPL saje tahun nie...kepada Chelski, tumpuan anda juga patut kepada Piala FA. Kepada Arsenal, susun saf, nak kejar top 2. Kepada Spurs dan City, kuatkan usaha, kami yang tiga diatas bosan dengan Liverpool, nak juge team lain iringi kami. sekian.

Kepada penyokong Man Utd, anggaplah kekalahan ini sebagai balasan Tuhan. CL final 1999, kita tewaskan mereka dengan 2 goal saat akhir, skang, CL Q-final 2010, mereka keluarkan kita dengan away goal rules.sekian terima kasih.

Hannibal King berkata...

"bahu to cry on" .. saya pun bleh! (nak jugak..haha)

t E d berkata...

nice alke

P.O.N.G berkata...

setelah membaca cebisan ulasan alke...mmg ada betul gak...ini lah balasan....mcm ni la diaorg rasa dulu....

aku tertunduk insaf...

tapi............

untuk seketika aje....BODOH punya rafaelllllll!!!!!aku bunuhhhhhhhhhhhhhh...aku amukkkkkkkkkk...aku nk cincang ko rafaellllllllll.......arghhhhhhhhhhhhhhh......

p/s: aku nampak benitez turut melarikan diri setelah mendengar amukkan aku....takut....maklum la...sama nama.....

asrap virtuoso berkata...

p.o.n.g:
aku x bape salahkan rafael... aku salahkan carrick. 1st gol dia marking sampai jatuh. 2nd gol corner dpt pasal dia ilang possesion bodo cam lwn liverpool ari tuh. sbb tuh fergie dah jarng kasi dia main termasuk lwn chelsea ari tuh.

asrap virtuoso berkata...

p/s: apasal kitorg terkeluar UCL x dpt masuk europa? ahahahaha...
aku rela terkeluar terus dr kena-mengena ngan competition yg team kuat TIDAK dibenarkan masuk

ChesterChaz berkata...

sesungguhnya bola itu amat bulat sekali bentuknya... arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

kerel berkata...

GG.com

Holden Caulfield berkata...

Mereka ini semuanya pejuang kemerdekaan terhadap penjajahan Inggeris.Datuk Bahaman,Datuk Maharajalela,Tok Janggut,Arjen Robben.Kini bolasepak Eropah tidak lagi dijajah oleh penjajah Inggeris.

Merdeka!

al-rashid berkata...

England are out~....

aranhellstorm berkata...

keh keh keh.. dah kalah lagi mau bongkak..tu la dia fan MankayU.. heh..

suka benor teman ari ni pagi-pagi tengok words-yang-bergerak2-dlm-satu-line-kat-skrin-bawah-tv-channel811; "bayern weathering the storm at old trafford before going to semi final on away goal'

keh keh keh..

yang penting Liverpool masih lagi dalam misi nak conquer europA..hehe..

we've won it five times, some won it 9 & 7, some 3 and some never and never be..

keh keh keh keh..

Ahmad Hamidi berkata...

adui team prasejarah ni bising benar dengan 5 dia.padehal season depan bukan dapat main champion league pun.

Shankly berkata...

hahahaha ..
sian si rafael ..
tak pasal² jadi kembing kale hitam ..

dunia dunia .... bila kalah ada je alasan ...

kalah tu kalah lah ..

ka kah kah kah ( guwa gelak sampai season depan)

iKHwAn berkata...

Ahmad Hamidi berkata...

adui team prasejarah ni bising benar dengan 5 dia.padehal season depan bukan dapat main champion league pun.

aku baru t'ingat ttg tu.. wakakakakak.. x terjaga dr lamunan ke dak2 liv ni..

p/s; Mesti sakit ht giler2 punya kan dak2 MU smlm.. Dah leading 3-0 dah seolah2 kejuaraan CL pun dah leh blik ke kabinet MU. Tp dgn 2 gol bayern dh ckup menghiris daging hati + perahkan limau ckit bg menambah kepedihan itu.. dan limau itu adlh arjen roben.. keh keh keh..

-azura- berkata...

Alah tak heran la... makwe2 Man U cool jer..
(dlm hati siapa yg tahu..)

Bert berkata...

Kepada semua penyokong MU, jgn risau, team anda tetap ke final.. Betul la kan, FA Cup lwn N9 sabtu ni??? Yang ramai2 pakai skarf hijau kuning kat Old Trafford tu bukan sokong kedah ke??? Hahahaha...Tp ChampionsLeague x dpt la.

FreeMen berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
FreeMen berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
FreeMen berkata...

antara excuses2 tipikal saporter manyoo:

1. kalah draw je / kalah away goal
2. runi injed
3. match x balance sbb ade red card
4. ref biased / bengap (dah slalu sgt dah ref d salahkan)
5. kalau kalah pun sekurang2nya masuk top 8.
6. sbb liverpool xde so bosan (susah nak dgr alasan ni)
7. awek tak pakai lucky hot pants merah
8. button shift kat kebod rosak
9. (korang isi sendirik)

p/s: sekadar hiburan. jgn amik hati ok. skali skala jadi joke of the day apa salahnya. barulah x assobiyah. ;))

-YNWA

aranhellstorm berkata...

suka ati betul gua arini dpt menyakitkan hati fan mankayu...heheheheheh....

-YNWA-

John Lanun berkata...

yang pnting adik bradik milan iaitu interMILAN ke semi..keh keh keh


FORZA ITALIANO!!!

kair_yka berkata...

poyo ...nk awek man u jeq...
kakkakaka...MAN U the loser,....haksss..

kertaskarbon berkata...

gua dah bilang jangan salam,
nak salam gak.
kan dah kalah rm50.
kah kah kah.

mambangmabuk berkata...

boleh plak main tumpang glamer inter.?? hampagas..!!

talkIZcheap! berkata...

get your fact right, please...

we win the games, but lost the match, hehe...

good luck Bayern, but we'll not forget what happen in Munich (vs Fiorentina)

Lucky, lucky Bayern...

talkIZcheap! berkata...

minat AC Milan tp sokong Inter kt final tu cam minat Man Utd, tp harapkan Liverpool jadi juara EPL or vice versa... tak mungkin terjadi...

*Final 2007, Fergie kata dia akan laga2 gelas dgn Ancelotti bila Liverpool kalah final w/pon time tu United baru dimalukan di San Siro, 3-0

FreeMen berkata...

lagi2 sejarah! ;))

-YNWA.

anNa|Liyana berkata...

kepada anda yg komen yg agak menggelabah tu kn baik xyh komen la..terutamanya en hafidz..

nk banggakn sgt ac milan mng 7 kali?stop living in history la brader..da trg2 MU ayamkn team ko..tak sedar2 lg ke?

org sebok duk ckp MU lemah tanpa rooney..cliche and lame! tanpa rooney k'org still boleh menang.

nk tny sket, lwn chelc aritu, kalo drogba tak main chelc boleh mng ke?PIKIR.

sebok sgt tgk kelemahan org sampai tak nmpk kelemahan team sendiri. you guys are the true loser.

P.O.N.G berkata...

anNa|Liyana : pakcik setuju ngan ko....pakcik rasa dia masih tak tau sape yg meratah...meliwat...dan merogol AC Milan.....dah la kalah...tumpang plak team org...pakcik penin....

FreeMen berkata...

kelakarnya. ;))

Raiden berkata...

terkeluar last 16 ke, semi ke, grup ke, same gak, out dari Europe!!

Chelsea x pernah menang CL?? tak kisah la-tak mati pon~

sizen nie The Blues target Double, MU?? Darling Cup??

talkIZcheap! berkata...

MU tiap2 tahun pun target treble... dapat gak satu...

Chelsea target double ek?? Good Luck!

*jgn kalo satu pon tak dapat, duk sack manager lagi... abis la manager dalam dunia ni korang sign...kalo tak menang2 jugak, sruh Abramovic jadi manager sdirik la, haw haw!!

oh ya, Bayern ke semi thanks (again) to Arjen Robben goal... korang rase apsal ek Chelsea jual mamat tu?? CRon ke Real, akibatnya MU kekal lebih lama dari Real... so, sbenarnye, sape yg dh jual player terbaik dia kt kelab lain?? (we sell to real, a virus!! lol~~)

anNa|Liyana berkata...

talkizcheap: target treble dpt double la.. (darling gn epl..sem lps).

Chelsea x pernah menang CL?? tak kisah la-tak mati pon~ <--CLICHE!
cuba dpt masuk, heboh sampai benua afrika. Sudahlah.

rooney injured? <--another cliche!

rooney is a part of man utd, so klh mng united bkn sbb dia, sbb the whole team..we are not rely on rooney tp dia adalah sumber kekuatan kpd united..

man utd akn pincang tanpa ALEX FERGUSON.

Redz da Tsar berkata...

Glory~ Musuh United gembira sebab United memang susah nak kalah awal.. Hehe

Glory

Redz da Tsar berkata...

Glory~ Musuh United gembira sebab United memang susah nak kalah awal.. Hehe

Glory

Redz da Tsar berkata...

Glory~ Musuh United gembira sebab United memang susah nak kalah awal.. Hehe

Glory

kareem berkata...

tiba-tiba fan MU persoalkan sistem away goal...kehkehkeh...narrow minded

FreeMen berkata...

tiba2 semua menjadi persoalan. dah kenapa x soal bola itu bulat dan padang itu segi empat? ;))

-YNWA.

kareem berkata...

hi anna..nape marah2 nih?pms ke?

anNa|Liyana berkata...

mn de marah...bengang je.

i simple je...kalau nk ckp biar ada fakta.
kalau tak diam.
dah la ckp main redah je, tah highway mn lalu pn aku tak tau..nk membahan syik ulang benda yg sama je..tolong la...grow up people.

yes, i mmg sedih MU x lps tuk gi semi tp bkn rezeki, biar jelah..

n fikiranlicin..cynical n sarcastic sungguh anda.kami bkn menyalahkan sistem away goal tu cumanya kami nk bitau MU kalah bkn sbb MU tak layak atau x ckp bagus, tp peraturannya da begitu, nk xnk kena terima.

"The nature of champions, everybody loves to hate"- absolutely right!

Heysátan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Heysátan berkata...

aduh...bajet cool lak tu si sang penulis entri ni...amik tahi letak kt muke lepas tu jilat ke...aiyak!

p/s:x payah la nak bajet nature or fakta sgt cik anna oii..."kami poyo tapi loser kn afdal"...kah kah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...