ANDA SEDANG MEMBACA

47

Mari Bersama Abang Nombor!

Lucius Maximus Khamis, April 15, 2010 ,
Arsene Wenger mesti terliur tengok Danny Rose, Wenger kan suka anak-anak ikan ni



Jumlah tahun berlalu semenjak kali terakhir Arsenal kalah kepada Spurs – 11 tahun

Jumlah percubaan Spurs untuk menewaskan Arsenal sebelum tibanya kemenangan malam tadi – 20 perlawanan

Umur Danny Rose ketika menjaringkan gol pertama dirinya dalam perlawanan pertama untuk Spurs – 19 tahun

Jumlah keputusan perlawanan Arsenal yang ditilik betul oleh aku setakat ini – 3 perlawanan

27/03 Birmingham City, Tilikan – seri, Keputusan – Birmingham 1 Arsenal 1

03/04 Wolverhampton Wanderers, Tilikan – Arsenal menang, Keputusan – Arsenal 1 Wolves 0

14/04 Tottenham Hotspur, Tilikan – Spurs menang, Keputusan – Spurs 2 Arsenal 1

“Kau lagi setan! Badigol!” – kata seorang pembaca Sokernet yang emo setelah membaca tilikan aku pada 24 Mac untuk semua baki perlawanan Arsenal

Minggu ini aku di konti ESPN, John Dyke dah panggil untuk ganti Shebby Singh.

47 Ulasan:

Jarr berkata...

Tak lepas kalau lu nak ganti Shebby, lagipon Shebby hardcore Spurs.Lu ganti masefield..amacam?

ScarFistBlood berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
SFB berkata...

lagi bagus, ko buat rancangan baru - Tilikan Lucy kat Astro Arena.

John Dykes nanti usha x puas hati dari jauh je.

Jarr berkata...

kena start dari awani dulu sfb...bahagian laporan sukan.

Shankly berkata...

guwa sudah jdi bookie sini utk 34 games

60% tepat
20% hampir tepat
15% almost accurate
4% very close ..
0.15% sipi sipi
0.85% - lain lain

tilikan lucy tu cuma takdir dan kebetulan
rite forecasting in rite circumstances jer..

hahahaa

SocketWorld berkata...

kalau start kat RTM1 pun dah kira OK...

-azura- berkata...

Yippi... tak tau kenapa? Tp aku mmg suka kalau Gunners kalah!

ymn berkata...

" kelab hebat utk pemain hebat " - modify ayat steven spielberg

so pemain hebat mcm fabregas, vermaelen,arshavin bendtner should be go to kelab hebat like LIverpool FC . masa depan yg menjanjikan cup dan sejarah.

feroz_sulaiman berkata...

start kat astro oasis wei...baru gempak...;P

meyour berkata...

yang dapat carling cup tu.........jage baek2..

yang masih ber'europa league'..... korang tu 2nd class team.

yang xde ape2 tahun ni...... jemput makan kenduri kat stamford bridge.

EPL hampir klimaks....

Encik Akmal berkata...

Astro Ria ada slot kosong gua rasa. Lepas cerita Shuffle Milikku.

popo berkata...

abang pipi tak boleh cakap besar lagi

Raiden berkata...

Chelsea ddengar kata dah tempah bas takde bumbung nak berarak satu dunia katanya..

pakkordi berkata...

"Nak jadi champion kena start dalam diri sendiri dahulu, baru migrasikan ke padang" - petikan kata kata jorji kepada rakan2 sepasukan sebelum allstars nya tewas di sokernet futsal extravaganza pusingan pertama tempoh hari.

Keh Keh Keh.

kareem berkata...

Lucy, copa libertadores apa cite?sapa juara? gua xtau nih..gua follow copa libertadores kat blog ni je...alih2 dah xde citer...ke dah xmasyuk?

popo berkata...

sibuk la kareem ni.gi tanye lebai gugel.

Jarr berkata...

"yang masih ber'europa league'..... korang tu 2nd class team."

hahaha statement tak mummayis.pathetic.

Shankly berkata...

meyour

halo kawan !! - liverpool 1st seeded wokey!!
bakal mencipta kejuaran utk kali ke 3

chelsea ada apa ?? kempunan 7 keturunan

jgn takut kwn² - 1st may Liverpool deny chelsea dream

hahahahahahaha ( gelak aku sampai may2011)

adijaya berkata...

lepas tengok jarr komen, tergerak juga hati aku nak tulis komen. sebetulnya arsenal dah mengakhiri musim ni, kira kalau buat persembahan pentas, tirai dah tutup la. dan penyokong arsenal kena hadapi kenyataan ni dengan tabah. aku sokong arsenal dari zaman dreamcast lagi, tapi tak pernah rasa sedih mcm last night. kalah dengan spurs pulak tu. so, season ni kita tangan kosong lagi. hanya magic yg boleh bagi EPL kat arsenal. kemungkinan tipis sangat, walaupun secara matematik masih ada.

dan, kepada liverpool, semoga menang europa league tu. sebab kalau england takde wakil kat eropah, coefficient akan turun. jadi kita berharap kat liverpool je skarang kat eropah. kepada chelsea, hanya man utd yg boleh mencabar anda sebagai pemburu gelar. jadi kena hati-hati dengan balance games selepas ni. dan kepada kelab arsenal ku sayang, tolong la beli keeper dan defender. sebab malam tadi arsenal takde langsung player yg boleh harap kat atas padang. cuma persie je aku tengok semangat nak main bola.

adijaya berkata...

untuk sesiapa yang nak mengasah bakat jadi bookie mcm sis shankly, boleh cuba kat sini. mudah je pun, just isi kotak-kotak kosong tu dengan hasil pertandingan yg you all rasa wajar dan munasabah. pastu akan keluar final table. try dulu bro.

http://tinyurl.com/apakah-tilikan-anda

Red Doss berkata...

xpe...arsenal blh cuba lg musim depan...

dan jgn lupa...fulham juga masih ada harapan menang europa league...

Shankly berkata...

like Liverpool ,
Chelsea juga sudah release next season punya kit
check out dude ---> http://www.footballshirtculture.com/10/11-kits/chelsea-10-11-adidas-home-kit.html

R.K berkata...

lucy , lu jumpa jin pak belalang ke ?

Pet Shop Boys berkata...

Memperingati Hillborough 15 April 1989.......

Hooligan semua bertakafur sejenak...

talkIZcheap! berkata...

aku cadangkan buat kat Astro Ceria, selepas Mama Mustang...

"0.85% - lain lain " - adakah yg ni termasuk yg kena potong ari tu, Shank?? :P

Emmet Muhamad berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aimantakkisahpon berkata...

lucy taknak predict manciteh manyoo or spurs chelsea weekend ni ke?

shan keli berkata...

abg lucy john dyke tu sape saya tak kenal..kalau john dykes saya kenal la.

iampali berkata...

team anak ikan mmg camni

Holden Caulfield berkata...

adijaya..england boleh harapkan fulham..ada lagi kat semifinal tu..

asyik2 cakap liverpool satu2nya jer..fulham nkoram lupe ke?kah kah kah!

Grey.Gory berkata...

Ape komen lucius tentang FAM mahu pergi akademi Everton? Kate mahu jadi Shebby. Shebby sudah bising kate mahal. Tiru Jepun dan Korea lebih baik katenye, dan saya hampir setuju juge dengan dye. FAM gaye mau melancong pegi Muzium Beattles je beria sangat nak g Everton tu.

aishah aurelia berkata...

meyour - 'europa league 2nd class ye..'

jarr - setuju
setuju dengan anda. statement di atas sangatla pathetic dan tidak mumaiyis. hahaha
bagi saya, baik lagi menang europa league daripada tak menang apa2.
tapi tak tau la pulak saya kalau ada yang sanggup kalah kat UCL daripada main kat europa.


ada baiknya kejar satu dulu daripada langsung tak dapat satu.
lower sangat ke europa tu?
lagi lower dari carling cup ke?
dan saya tak penah dengar pun ada mana2 pundits pro yang kata treble 2001 liverpool dulu itu adalah 2nd class treble.
tengok dulu la saper yang akan menang uefa super cup baru nak kira 2nd class ke tak..
kalau team lain yang menang UCL, mungkin boleh la menang super cup tu,
tapi kalau manu yang menang UCL, dgn kelab rusia pun tak boleh makan.

harap2 liverpool dibenar untuk mempertahankan europa league season depan tak kira la liverpool dok kat nombor berapa pun liga.

aimantakkisahpon berkata...

aishah, tak payah tulih panjang2.
dah itu aja yg hgpa boleh ambik, rembat ajerlah...kan? entah2 nanti kalah dgn atletico, muahahaha...

awat hgpa asyik2 nak compare dgn league cup? compare la apple dgn apple, banana dgn banana. Jgn compare banana dgn menda lain.... susah la camni... aku rasa baru ni ada orang explain dah kat mamat villa pasai taraf league cup, europa cup, coppa italia, kejuaraan liga etc etc.

ehh, mamat villa lama menghilang, ghindu plak aku kat dia....

aimantakkisahpon berkata...

aishah: "harap2 liverpool dibenar untuk mempertahankan europa league season depan tak kira la liverpool dok kat nombor berapa pun liga."

warakakakaaa.... tahun depan pun hgpa dah giveup? camana kata nak lawan manyoo nak amik title ke 19? takkan dah giveup kut?

Karipap Sardin berkata...

aimantakkisahpun:

mamat villa dh kena sound kaw2 hari tu..mgkn skrg tgh berubat utk kurangkan PMS dia tu kot. hehe

shankly:

jgn sbut pasal bookie2 tu je..janji ttp janji..hahaha

kareem berkata...

amende ntah aishah ni tulis..susah betol aku nak paham gaya bahasa die biarpun dkat 5 kali aku bace...

Kabakoga berkata...

liverpool makan sate je la...aku dah tawar hati ngan livpool ni...hampeh

Jarr berkata...

grey.gory - pembetulan skit, museum beatles kat albert dock,liverpool.since mereka berempat berasal dari liverpool.saya masih simpan souvenir tahun 96 kesana,spek john lennon ngan tshirt tshirt beatles.wheeeeeee...

aishah aurelia berkata...

kareem - tak paham apa yang saya tulis. ok saya akan senangkan merujuk kepada respon aimantakkisah.

statement saya yang di quote oleh aimantakkisah tu merujuk kepada season ni.
bukan bermaksud saya dah give up utk musim depan.
tak kira la di spot mana liverpool akan tamatkan musim ini, kemungkinan liverpool tak akan travel across europe pada musim hadapan.
UCL? throw in the towel la.
europa league? ada jugak yang kata tak usah berangan la, apa la..
jadi, dengan menjadi juara europa league musim ini, harapnya dapatla liverpool mengambil spot europa musim ini untuk mempertahankan kejuaraan pada musin hadapan.
dapat di situ?
yakin sangat ke juara?
ini tak seyakin entri melepaskan tumbukan padu ke udara untuk menjadi juara liga kan..

compare dengan league cup?
kerana ada yang menyifatkan bahawa europa league ni hina sangat.
tu yanag sekadar terfikir hina sanagat ke europa league ni kalau nak bandingkan dengan league cup.. itu aje.
kalau camtu, baik jgn comparekan UCL dgn europa.
comparekan aje UCL dgn AFC CL, libertadores apa bagai tu.
epal dgn epal, banana dgn banana, bapok dgn bapok, rooney dgn orge.

mr. hafis berkata...

ikut hina. league cup lagi hina dari uefa cup. koman-koman platini yang bagi uefa cup.

league cup technician mana yang bagi?

luZezA berkata...

UCL dgn europa league memang bnyk perbezaanla kan..satu yg top dlm epl jer yg boleh join UCL tp yg 5 ke bwh tu layak kat europa league..sebabnya klu dpt msuk UCL duit masyuk woo,msuk second round pun dh dpt duit..lgla smpi ker quater,,semua pasal duitla..
kt europa league hadiah tak masyuk sngtla,,duit club pun jd pokai jer.

Jarr berkata...

Walaupun juara Europa cuma bakal mendpt, 2.65mil pound...prize tu lagi besar dari harga Sotirios Kyrgiakos yg bakal jadi Hyppia baru liverpool tu.Bolehla topup utk bayar interest skit..tu apa yg BarCap ckp kat aku la...:D

yui berkata...

sudah jatuh ditimpa buah kana

kareem berkata...

ohh..saya dah faham aishah..

P/S-bile kite leh kapel?

popo berkata...

loghat la ko kareem..geleman btol

kareem berkata...

popo...hang minat sejenis ka...jgn minat aku sudah...kahkahkah

talkIZcheap! berkata...

masuk last 16 UCL dh dapat duit lagi byk atau sama byk dgn menang Europa League kalo tak silap aku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...