ANDA SEDANG MEMBACA

34

PEHHH

Man U vs Chelsea, dia buat game time saya sedang sibuk menyiapkan pentas acara MASKARA.

Sambil-sambil pasang earphone dengar melalui BFM 89.9.

Sambil borak dengan Pyanhabib sambil curi-curi dengar. Aiseh, gol pulak, tapi Chelsea la. Pyanhabib cuit bahu cerita tentang anaknya.

Alamak, MASKARA sudah bermula.

Saya serahkan handphone saya pada seorang kawan supporter Chelsea sementara saya masuk ke dalam rumah PENA.

Sementelah tiba giliran saya untuk naik ke pentas baca sajak, saya terdengar kawan saya supporter Chelsea terjerit di luar. Dr. Ahmad Razali presiden PENA terjenguk-jenguk. Nasib baik sasterawan veteran tu tak mengamuk.

Dalam hati saya, "Aiseh, takkan la suppoter Chelsea nak sorakkan gol Man U. Sah-sahlah sebaliknya,"

Saya membaca sajak dengan hati yang gundah.

Tidak berakhir lagi, cuma menjadi lebih susah.

Belum lagi.

34 Ulasan:

Melayu Republik berkata...

sayu pilu kedai mamak tempat aku.

oh, man u kalah. patutlah..

;P

Okidoki berkata...

lemah longlai fan MU, x terdaya....tu la, selalu arogan dan cakap besar...wakakakaka...

Okidoki berkata...

Old Trafford, the Theatre of Daydreamers!!!!....

BanDeLa berkata...

x man utd la kalo x bikin suspen...
kehkehkeh...

belum berakhir
2 cup lagi..
2 point lagi..

Adli berkata...

man united = arrogant and worse

Raiden berkata...

menikus je la fan MU sementara nak tunggu match Bayern..itupun tak pasti lepas ke tak..kahkah..

Chelsea for Double!!

hanuman berkata...

org tamak selalu rugi...dgn bayern pun ssh nk lpas...nk mimpi g final..

mangifera berkata...

camne ni manu, chelsea je pun. kelab tak lepas second round CL pun. camne ni. one man team? rooney takdak, semua pun lingkup?

hehehe.

FreeMen berkata...

xpe. cuba lagi. kekalahan bukan bermaksud kegagapan, eh kegatalan, eh silap lagi kegagalan. cuba next time ok. ;))

-YNWA

talkIZcheap! berkata...

au revoir Chelsea!! Come again when you've won 18!! :p

NikLas berkata...

booooooooooooooooooooooooooooo...
khas untuk fan man u yg selalu bersorak...Gollllllllllllllllllllllll... walaupun bola hanya melewati palang/terus kedakapan Cech.
sekali lagi booooooooooooooooooooooooooooo

talkIZcheap! berkata...

niklas, team lu kat mana skrang? dh brapa cup tahun ni?? hik hik...

NikLas berkata...

hahahaha... emo gler mamat ni.
team kalah kena terima hakikat

Awie berkata...

terime jela hakikat kekalahan....Chelsea menang kedue2 game BPL season, baik Home atau away...hahaha padan muke! Chelsea hebat!

mizu_sama berkata...

talk...kami x cukup 18 pun kami akan ke old traford jugak..nk lengkapkan jadual liga..

tahniah CARLO 3 - 0 ALEX

hehehehe

tunggu magic robben pulak rabu nie

mizu_sama berkata...

Oh, lupa. Semalam selepas sya sudah melihat game di hartamas, saya ada lalu depan rumah PENA. Jam dah pukul 10.40mlm. Nampak macam dah habis je majlis. Jadi saya segan nak masuk. Pelahan-lahan saya keluar semula.

mizu_sama berkata...

Serius cakap, Man U tanpa Rooney sangat lah nampak ordinary. One man team? Itu korang sendiri yang tahu.

Ikutkan Chelsea injury problem lagi besar. Dari 4 orang defend,hanya Terry jer 1st eleven. Kami takde Essien,dan Drogba pun tak fully fit. Tapi, game malam tadi absolutely Chelsea yang control.

hanuman berkata...

ye tak ye gak gak...home dgn away smua chelsea mng...dam...hebat btol la team ni..eh bukan hebat 1 man team..tp flexible..xde key player pun still blh mng..

tenaciousdarevil berkata...

mizu_sama>chelsea yg ctrl?.. barangkali kamu tertidur di separuh masa kedua kot... tapi bg saya... yang menang tetap menang... team yang kalah pasti ada cara untuk bangkit semula...

NikLas berkata...

cara untuk man yu bangkit ialad dengan menyanyikan lagu dari M. Nasir berjudul "Phoenix Bangkit Dari Abu"

geng2 karok..ape lg..masuk kan lah lagu ni dlm post korang..

eddie dewanaga berkata...

respect buat nazri... truly fan, truly soccer lover.

mizu_sama berkata...

tena..fair gem actually..1st half chelsea cntrl..2nd half man u cntrl..

Admin berkata...

Man U dah control tapi xde finishing baik. Berbatov tak cukup angin.
Pity for MU.

Raiden berkata...

Chelsea control first , MU control Second, tapi Chelsea menggunaka peluang yang ada, jangan dinafikan Chelsea mempunyai banyak genuine chance untuk gol berbanding MU yang hanya shout untuk penalti dan tendangan tak cukup makan Berbatov..Lagipun nie Old Trafford, fan sume support MU, tapi Chelsea rilek je main macam kat home..Truly Champions Performance..

arul_daniel_shah berkata...

bikin malu tempat sendiri la.. haha...
apa lagi geng.. untuk fan2 MAN UTD smua..
bukak baju anda.. untuk kesat jamban umah
fan2 CHELSEA... haha.. padan muka lu wahai periak2 MAN UTD smua..

talkIZcheap! berkata...

oit! Nazri! J or Ji!! Move on!! ada game selasa ni, cepat update!! hehehe... (berkabung lama2 pon takde pekdah jugak, "ayam masih berlaga!!")

Buza berkata...

Kami rindu Ulasan Lucy!!

Daliz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
caklempong berkata...

talkizcheap: game rabu la bai,kames pg..benar bagai dikate,hdp mesti diteruskan!

Raiden berkata...

Mane Lucy nie?? takkan suka sangat Chelsea menang sampai pengsan??

Popo berkata...

sepi je wall fb aku sbb tiada nyalakan ggmu..takdela semak sgt..

talkIZcheap! berkata...

rabu ek?? banyak sgt game sampai lupa... :p

Faiz Tapit berkata...

berbatov taik

SFB berkata...

xpe bros.. kita pun ada masa kalah.. terima je dulu... nanti menang baru bising balik.. biasa2 je.. hehe

ada twist & turn lg EPL ni walau 5 game je lagi.. dont worry, enjoy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...