ANDA SEDANG MEMBACA

105

Prebiu: Chelsea Lawan Bolton Wanderers

Lucius Maximus Selasa, April 13, 2010 ,
Sebelum aku menulis lanjut, aku nak betulkan fakta oleh kem Manchester United di bawah.

Mari bersama Abang Fakta.

Yang pertama, Manchester United tak kalah. Seri je dengan Blackburn Rovers tapi mungkin bagi Red Devils sekalian pahitnya mengalahkan hempedu.

Yang kedua, bukan setiap kali Manchester United kalah aku akan bersuara. Hari tu kalah dengan Chelsea di ruang angkasa setan aku tak bising apa pun. Kalah dengan Bayern Munchen pun sama. Sebabnya setiap kali Manchester United kalah emosi aku juga turut terjejas.

Memang tak cukup jari mengira berapa banyak gadis peminat Manchester United yang menangis teresak-esak wajah tersembam di bahu aku. Macam mana jiwa aku tak kacau?

Sekian bersama Abang Fakta.

Malam ini The Blues bakal meneruskan pemburuan kejuaraan EPL dengan menyambut kunjungan Bolton Wanderers di Stamford Bridge.

Pentingnya perlawanan ini kepada peminat The Blues memang tidak perlu disebut lagi. Tapi kepada peminat Liverpool, sila ambil perhatian bahawa hanya Chelsea saja yang mampu menyaingi Manchester United dan menafikan rekod 19 kejuaraan liga yang mereka idamkan. Nak harap Fara Benitez, memang hampeh.

Rekod pertemuan Chelsea dan Bolton jelas memihak kepada Chelsea dengan 46 kemenangan dari 110 pertemuan. Bolton pula pernah menang 36 kali. Rekod pusingan pertama di Reebok Stadium sebelum ini berkesudahan dengan Chelsea menang 4-0.

Berdasarkan pada keadaan semasa, aku ramalkan Chelsea menang malam ini, 3-0.

Oh, ini ada fakta tambahan.

Hari berlalu semenjak Arsenal kali terakhir menjulang piala – 1,789
Hari berlalu semenjak Liverpool kali terakhir menjulang piala – 1,432
Hari berlalu semenjak Negeri Sembilan kali terakhir menjulang piala – 3

105 Ulasan:

Jarr berkata...

ramalan lu mungkin betul..
aku caya korang boleh angkat title this season..
cuma jgn lupa diri utk 2 game terakhir...

NikLas berkata...

fan man u memg mcm tu... kalau x caya tanya berbatov

Shankly berkata...

guwa ambil jackpot utk bolton.

R.K berkata...

tanak potong konek lagi ke shank ? haha
* duh , da 3 hari dah tak julang piala ?

Nazri berkata...

chait, sikit je salah. Kehkeh

Lucius Maximus berkata...

Heheh

FS berkata...

gua predict chelsea menang 4-0 lagik.

ayobkelubi berkata...

benci betul budak2 ni dgn liverpool sampai pool kat sebelah tu boleh bubuh everton. come on lah admin.kalau buat pool biar ikut faktalah walaupun team tu macam taik.profesional sikit. official premier league pun tak bias macam ni. keh keh keh..

fikiranlicin berkata...

bias ni biasa untuk team terhebat sepanjang zaman. YNWA.

Jarr berkata...

ayob - tu yg buat sokernet meriah..:)
sebagai seorang fans liverpool, aku bangga dorang jaki dan benci ngan liverpool.apa facts sgt pon mereka boleh hentam dan sampai bila pon..they're bragging tu hari on top of the world, CL dlm tangan,epl dlm tangan...skarang takde bahan,balik ke gagang la membahan liverpool...to be honest mmg liverpool dah fucked up masa early season lagi and we're not going to win anything..

Faith tu mesti selalu ada..now they fucked up with CL, slipped point epl.apa point ade utk bragging rights?kalau miracle happen they can win the title, bonus utk mereka lah di tgh kekalutan ni..then kau layankan je la sorakan kemenangan mereka..sama jugak la kita akan buat kalau menang pape cup kan..

so benda ni sgt typical..apa entry sekali pon, baik poll yg dorang buat ke..walau tajuk entry tu mari mendoggie bersama john terry atau cara cara nak snort coke bersama Rio Ferdinand, at the end of the day, Liverpool gak nama yg naik..

itu sudah stended skrip dan jalan cerita.

just my 2 kupang. :)

pakkordi berkata...

Kalau nama team disudahi dengan "Wanderers" sendiri mau ingat lah, pasti lauk. Takkan Chelsea tak menang kut.

palytoh berkata...

chelsea kalah 2-1

XD

Emmet Muhamad berkata...

manyur sayur la season ni, tapi dapat piala liga tu da kire bagus dah, piala budak2 sekolah rendah, keh keh keh

talkIZcheap! berkata...

aku dh kata blog ni anti Liverpool, kui3...

-en.sani- berkata...

idop negoriii....

Mamat Villa berkata...

trofi ucl n epl
- piala raja2 emas

trofi fa
-piala remaja2 matang

trofi carling cup ???
-piala budak2 sekolah rendah yang sangat "istimewa".dan manyooo sangat "istimewa",wakakaka...

ayobkelubi berkata...

jarr --- gua pun saja bakau jek. keh keh..have faith to mmglah have faith tapi macam kimak jek musim ni main pun boleh rasa "down" jugak. keh keh keh

The Charlatans KL berkata...

aik jangan konpiden sangat bang, aku bajet nanti dlm minit ke 30 kevin davies debik kepala jon teri waktu nak celen korner, terus injured, selepas nye chelsea defend kelam kabut, fereira kena gelicik dgn jack wilshere arsenal, seterus nye passing tepat ke klasnic, lalu goal no. 1. minit ke 68 chelsea kena counter, mamat korea baru bolton thru ball ke elmander, bagi 1st touch lob atas kepala cech. pastu chelsea naik gila macam biasa drogba wrestling 5-6 orang pastu shoot letup ala helmi eliza (kalini angle tepat top koner), then minit 89 macam biasa penalti lampard amik maka keputusan akhir 2-2. WATCH THIS SPACE kata gua.

Muhammad Fadhli berkata...

predict chelsea menang 2-0 Drogba & Terry

ace farhan berkata...

boleh menang ke?keh3.

MaOi berkata...

mamat villa : kenapa UCL sama taraf ngan EPL? takkan sebab chelsea tk pernah menang UCL terus cakap EPL sama taraf ngan UCL.. kesian..

mizu_sama berkata...

rilek ayob...ac milan masuk dalam pool sebelum nie pun rilek je org vote..haha

Mamat Villa berkata...

maoi
-ko ni sekolah ke xsekolah maoi ? trofi epl n ucl bertaraf 5 bintang...same ke xsame ker,taraf die same...xkan trofi ucl nak same taraf dengan trofi low class ko tu(carling cup)...chelsea xpernah menang ucl ke,menang banyak ucl ker,tak der kaitan dgn sama taraf wahai maoi yg siot...arsenal n liverpool pernah menang trofi uclpun,musim ni tak der trofi jugak...kesian...

MaOi berkata...

kah kah kah.. emo semacam pulak kau ni.. lek lek dh la..

beliabencibungwahab berkata...

mamat villa nih kalo dprtrngkn ngan bungwahab nih aku rse mau hell in a cell nih..kalo gusti 2 kre thp drh2 la kalo lwn..hahahaha..*aku yg batu api*..ahahhaha..

Mamat Villa berkata...

aku cakap ade fakta,bukan cakap tak serupa bikin cam "seseorang" tu....

aku xbleh kalau chelsea nak menang epl musim ni, ade yg tak puas hati...

last season manyoo dapat, aku terima dgn hati terbuka....so come on ar....

by the way, whos is bung wahab ? penjual karipap ker ?

blitz berkata...

mamat villa : fakta apa yg kau cakap? more to crap je aku tgk.. pastu ckp org lain siot la, tk sekolah la.. kah kah kah.. pastu emo tk tentu pasal.. kah kah kah..

ayob berkata...

hah mamat villa kau ni newbie lagi ni tak kenal bungwahab. living legend tu dalam sokernet ni. pegi khatamkan post-post lama dalam sokernet baru boleh nak emosi ke, nak fakta ke, sejarah ke, atau matematik.

R.K berkata...

ada yang tak kenal bungwahab ? oi ! legend tu !

Mamat Villa berkata...

xder maknernya nak kenal die tu...n tak de mase aku nak bace semua post sokernet ni...banyak lagi benda lain yg nak dibuat..macam ar kat sini semua info dapat...

nak emo xsemestinya kena khatam sokernet ni...ko xtahu ape ko xyah nak cakap blitz...

julu berkata...

haha.. the legend bungwahab..

aiman berkata...

salam selamat datang utk aku. dah lama baca sokernet, tp ni baru teringin nak meromen, ehh, mengomen... tu pun pasal mamat villa asyik bising2 pasal trofi low klas la, budak2 la, sekali dia bantai bung wahab daa...

mamat villa tu adalah contoh klasik glory hunters yg tiba2 muncul seronok tak hengat bila ada nampak peluang team dia nak menang, kalau time kalah dulu, time chelsea seri dgn blackburn hari tu takde la plak mengomen...

by the way, bung wahab tak timbul lagi ni, sekali dia debik ko, lari tak cukup tanah!

aimantakkisahpon...

R.K berkata...

aiman , lu laki ke pompuan .
mmm meromen .

aimantakkisahpon berkata...

gua jantan sejati laaa... lain la shankly, dia dah potong abis anu? ehh dah potong belum? aritu kemmain bet!

blitz berkata...

mamat villa : kalau dh byk benda lain nak buat.. berambus je la.. setakat nak cakap kosong kutuk orang.. baik duk diam2 wat keje sekolah kau..

Mamat Villa berkata...

itu je alasan ko blitz ? hahaha kesian...aku chelsea kalah ker chelsea seri ker,aku tetap cool...yg aku marahnya ialah fans2 kayu yg xleh terima hakikat bahawa team die loser n xleh trofi..chelsea seri dgn blackburn,aku pedulik ape..skrg ni skit je lagi nak menang epl,so skrg ni sape yg kena berambus beb ?

aimantakkisahpon berkata...

weh, chelsea dah menang ke title? bawak2 bertenang beb hahaha.... kang nanti kena kutuk balik kang, dapat demam kura2 baru tahu haaha... title's not won yet bro...

angeldream berkata...

sapa yang marah2 ni mesti tak baca post pertama sokernet.

:angeldream:

Mamat Villa berkata...

kalau chelsea menang title epl musim ni, ko nak cakap ape lagi aiman ? hanya org giler je cakap yg chelsea xmenang epl musim ni....

John Lanun berkata...

perhatian!!!

ini bukan laman web rasmi bola sepak dunia...
ini adalah LAMAN WEB LIGA PERDANA INGGERIS!!!

The Charlatans KL berkata...

john cuba carik entry lama ade previu copa libertadores, debar derbi sedunia etc etc. baca kasi abis dulu der baru ngomen. tak kan nak bincang sampdoria lawan genoa pulak kat sini. name pun prebiu chelsea bolton kan. dush.

kareem berkata...

kehkehkeh...tetibe ade bdak baru nak up kat sini tunjuk otai..kang gua call bungwahab suh kitai lu, lu taula...

haha..gua mcm kenal la ini mamat villa...die ade blog nih...keh3

FdausAmad berkata...

Apa yang jadi ni, sebenarnya strategi.

Kalau ManUtd menang piala, atas kekelahan Chelsea pada Liverpool, junjung piala pun sakit hati. Jadi Liverpool ada lagi satu bahan sejarah sampai tahun 2034, "Manutd menang..sebab kami tolong".

Kalau hampir nak menang, Liverpool buat buat kalah dengan Chelsea, pun jadi bahan sejarah berlagak jugak.

So, seri dengan Blackburn adalah benda paling puas hati sekali!

Padan muka liverpool...

kehkehkeh...

kareem berkata...

gua igt ppuan je pms...rupernye mamat villa ni pun ade gak...hmmmm...ke die ppuan?keh3

taufiq berkata...

bungwahab cepat muncul

blitz berkata...

mamat villa dh masuk tido ni.. bapak marah tido lambat.. esok sekolah.. keje sekolah tah dh siap ke belum tu.. ahaha..

blitz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
blitz berkata...

kareem : aah.. mamat villa ni ada blog.. tp semua blog dia dh delete.. takut kena kitai.. hahaha..

AmirAsyraf berkata...

mna bungwahab ni..aku nk tgk dia lwan hell in cell tgk mamat villa ni..hahaha...

kareem berkata...

tiba-tiba,bungwahab diangkat sbg hero..the dark knight!keh3

Johnny berkata...

hm, mamat villa nih xde akal..
bungwahab pon x kenal..mmg noob parok betol..
ttbe dah wat bsing x tentu psl kat sini..ak nak kate dye sial n bodoh plak..
kna team chelsea mng carling cup je season dpn baru taw..
ak nak dye jilat balik ludah kat piala tuh..
ak nak tgok ape komen dye lak besok n marilah kite gelak b'ramai2 melihat kebodohan dye..keh33
apsal delete blog? takotkah?hahahahahahaha kalo lu brani juz lek r beb..nmpak sgt anu lu xde..
wei, ak fan chelsea taw x mamat villa..tp ak sndri pon rse bnci kat kau..
msti seronok kn dpt bahan kau b'ramai2 kat cni..boring lah asik liverpool je kna bahan..hahahaha

ayob berkata...

alah budak sekolah tu. tak payah dilayan sangat. dah sunat ke belum ntah adik tu.

gua rindu betul laa kat bungwahab.

pakkordi berkata...

Pagi2 yang nyaman macam ni baik bungwahab rogon bini dia.

beliabencibungwahab berkata...

aku pong fan chelsea n aku x emo..tp kalo mmt nih nk hell in a cell or main elimination chamber ngn bungwahab aku sokong bungwahab..legend kot 2..mcm hulk ogan..ahhaha..*1st tyme sokong bung*..hahaha..

BanDeLa berkata...

mamat villa = budak2x baru nak naik.....kehkehkehkeh
kadang2x diam tu lebih baik dik...:D

mr. hafis berkata...

ahh.

masuk2 gaduh. masuk2 sini gaduh.

nak bertumbuk jom lah petang esok padang UKM.

bawak but skali.

Karipap Sardin berkata...

Nak emo2 pegi berambus ler..

Eventhough bungwahab tu komen2 dia pedas..tp dia tu la yg jadik unsung hero. Tgh2 org duk komen baik2 tau2 dia duk komen hentam2. Baru bikin panas..baru best nk komen.

Nak emo2 buleh blah..ni bukan tmpat nak ngamuk2..hahahaha

AmirAsyraf berkata...

cpt kontek bungwahab..hell in cell..!

Tukang Mop berkata...

sebjik jer abam lucius?

budak2 taman bolton pun takleh makan ker?

beliabencibungwahab berkata...

yeaaaarrrgggghh..chop aku nk jd spesel reperie..tp aku nk ade drh2 mc zhirkov kne td..hahahahha...

Shed Ultras berkata...

dah r tu..weh.. bungwahab.. ngah tersedak2 mkn karipap tuh...

Jarr berkata...

mamat villa tgh dlm kelas kemahiran hidup ni..kang tgh hari dia masuk arr...

delicia berkata...

hadoi bikin panas larr mamat villa nie.aku rase ko nie same spesis ngan mamat yg dok kutuk2 din bramboi kat fb tu kot.x mumayiz lg..

slame nie xkire fan mane pon, komen2 sume harmoni jer mcm team arsenal.aku bace pon rilex jer..ni ko punye psal x semene2 aku pon join komen gak..

mizu_sama berkata...

puas aku scroll..x de pun bungwahab komen..tp nama dia di sebut2...hahahha..hebat la bung!

janji chelsea menang mlm tadi.yeay!

MaOi berkata...

mamat villa tgh dlm kelas ni.. kul 2 kang dia balik.. dia komen la.. hahaha..

bak kata delicia, selama ni fan mana2 komen, walaupun pedas, tp rileks je.. tak tahu kenapa bila aku baca komen mamat villa ni, rasa hangin pulak..

aishah aurelia berkata...

saya rindu bungwahab

palytoh berkata...

bung wahab sibuk dengan burung-burung nya..

XD

-azura- berkata...

Arghh... benci2nye.. bila MU seri 0-0.
lagi benci bila kena tinggal jauh ngan Chelsea

Pet Shop Boys berkata...

eh kenapa takde sorang pun yg mention Arsenal? eh lu ingat Arsenal tak boleh jadi juara Liga tahun ni ke?

teruk ah lu....

YNWA!

Shankly berkata...

hmm.. xyah la gadu gaduh .. budak tu x baligh lagi .. makin di argue makin syok lah dia..

anyway .. ini keputusan 9 may 2010 - sunday

Chelsea (86)
Arsenal (86)
Man Utd (85)
Liverpool (68)
Man City (67)
Tottenham ( 62)
Aston Villa (62)

Jarr berkata...

shankly lu best lah...
hahahahahahahahahaa....kalau Sammy Lee tgk prediction lu, mesti dia suruh lu masuk akademi..lu dah masuk akademi jgn lupa tarik gua sekali...:D

Shankly berkata...

tottenham and Man city penentu kejuaraan.
but, Tothem not truly competitor.
Apa jua keputusan melibatkan Man city akan menentukan kdudukan table

Pet Shop Boys berkata...

Takpelah sebab oasis support Man City, biarlah sekali sekala mereka main kat Champs League...

MaOi berkata...

ok get ready.. dh pukul 2, mamat villa on the way balik rumah dari sekolah.. siap la korang lepas ni.. hahaha..

talkIZcheap! berkata...

ilek la Villa, Man Utd nak beli David Villa cuma rumours semata2... takde itam putih pon lagi, ntah jadi ke tak... takyah la kalut nak benci Man Utd sgt... kui kui kui....

Jarr berkata...

dia balik mintak duit dulu la, nak gi cc..
tenet kat rumah grounded...

feroz_sulaiman berkata...

dia lewat skit ari nih...ader perjumpaan kelab & persatuan dulu...ngehehehe

P.O.N.G berkata...

jarrr..ooo....jarrr....

ayob berkata...

aku dah start admire kat shankly plak skang. prediction kau macam lahanat. hahahaha.

talkizcheap, we're cool aite? sorry for my bad mouth earlier.

Jarr berkata...

p.o.n.g - lu seru nama gua pehal?berdiri bulu betis gua...ada bahan baik?

P.O.N.G berkata...

gagagagga.....tak de apa...windu banget sama engkau...ada org bg tau kat aku ko masuk spital ari tuh.....tul ke??

erk..korang nk blasah mamat villa ke weh...nk joinnnnnnnnnnnnn.....

Pet Shop Boys berkata...

Aku rasa mamat Villa ni Rafiqin Darwisy lah...

P.O.N.G berkata...

kalau tul la mamat yg sama...wajib di rejam tuh....

Si Sepakan Maut berkata...

kenapa bolton tak dapat penalti?

Jarr berkata...

Pong - aku masuk spital 4 hari plus under observation seminggu kat rumah, total tak kerja 14 hari.Lawan atletico semi nanti aku dah boleh main...wakakakakakakakaka.

rafiqin tu budak pahang kan?mamat villa budak muar...ko ni buat malu org muar je..org muar tak mcm kau..

P.O.N.G berkata...

cilakak ko jarr....cuti punya lama....patut pun ko buat novel kat sini...erk...aku dah bernafsu sangat nk bantai mamat villa nih..mana dia????manaaaaaaaaa?????

palytoh berkata...

villain ke mamat tuh huhuh.. XD

al-rashid berkata...

panas3...~

Jarr berkata...

villain mcm ogre dlm spiderwick chronicles tu jer...tak merbahaya.

Pet Shop Boys berkata...

Apa lagi, buatlah facebook anti Mamat Villa....kah kah kah....boleh jadi femes Mamat Villa ni ek?

Jarr berkata...

tadi gua pakai google earth, gua nampak p.o.n.g tgh gigih pumping nak kasi tangan kuat,dia nak lempang mamat villa sekuat hati agaknya..

scootrulez77 berkata...

pehhhh..lame tol wa x komen kat sini...anyway Chelsea dapat sejibik jerr...Carry on my Blue Warriors!

err Mamat Villa mane? ...wa dah suruh BungWahab tunggu kat rumah kongsi ..Ari ni BungWahab kene ratakan concrete kat site...penat beb buat slab..terbongkok bongkok tengah2 panas..

-I luv BungWahab-

SFB berkata...

hahaha mamat Villa kene bahan.. mesti fobia nk komen dh pasni..

ntah2 tgh pindah ke mexico selatan, lari dari p.o.n.g punya pasal.. huhu

Raiden berkata...

ape la mamat villa nie,komen macam tak cukup umur..ak fan celsi pon bole jadi bengang..match ada 4 lagi beb, macam2 leh jadi, fan celsi rilek2 sudaa, jangan berlagak sombong..

bungwahab memang legendary dalam sokernet, mmg mistery die nie, ntah2 mamat villa nie anak murid bung kot..hua3 :p

MaOi berkata...

aku rasa betullah, abis sekolah mamat villa join aktiviti persatuan & kelab... tu yg tak komen lagi.. tunggu malam la kot baru dia muncul.. tu pun kalau dia berani la.. hahaha..

Jarr berkata...

dia join pengakap laut dengar citer..pastu kena siapkan projek kelab kembara.

Raiden berkata...

aku rasa malam dia tak join, kena buat keje sekolah pendidikan seni katanya..kahkah..

ayob berkata...

eh hari ni hari rabu la. time aku sekolah dulu hari rabu hari aktiviti koko. tak pun dia sibuk buat laporan lawatan sambil belajar ke putrajaya.

P.O.N.G berkata...

tak.....sekolah dia ada buat majlis doa selamat utk student SPM mlm ni....tu yg lambat skit.....

talkIZcheap! berkata...

ayob, we always cool, beb... ada org cakap kat aku, apabila letak smiley (:p) maka semua perkataan kita adalah tidak dtg dari hati...huhu

P.O.N.G berkata...

100

boxsystem berkata...

Lu nak potong ape plak shankly kalau salah prediction lu ni?

Shankly berkata...

hmm.. xyah la gadu gaduh .. budak tu x baligh lagi .. makin di argue makin syok lah dia..

anyway .. ini keputusan 9 may 2010 - sunday

Chelsea (86)
Arsenal (86)
Man Utd (85)
Liverpool (68)
Man City (67)
Tottenham ( 62)
Aston Villa (62)

popo berkata...

mamat villa terbaik.

Jarr berkata...

nama dia dah shorlisted utk PLKN, ni tgh siap siap beli baldi,berus sabut etc nak bawak gi sana...

talkIZcheap! berkata...

@box: potong amendenya?? ada benda lain lagi ke yg nak dipotong? huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...