ANDA SEDANG MEMBACA

50

Preview : Manchester United vs. Chelsea

Jorji Jumaat, April 02, 2010
Perlawanan minggu ini adalah penentu 'puncak klasemen' :P jadi aku mahu buat prediction macam biasa. Mampukah Manchester United mematahkan tengkuk Singa Chelsea tanpa bintang sensasi Wayne The Rudeboy Rooney? Itu persoalan baru yang sedikit menganggu selera perlawanan sensasi penentu tempat ke 2 untuk Chelsea musim ini. Jika Rooney tidak cedera, aku tak perlu lagi membuat kajian, terus aje aku predict menang 3-0. Tetapi tanpa Wayne Rooney, aku terpaksa mencipta sedikit rasa cemas untuk buat the blues rasa seperti 'ada harapan menang'.

Jika anda peminat bolasepak inggeris, anda semestinya biasa dengan provokasi. Hatta peminat bolasepak Kelantan atau Selangor juga bermain dengan provokasi.

Manchester United keseluruhannya berada dalam momentum yang baik. Kecuali Rooney, tiada kecederaan pada pemain lain yang boleh menggangu perlawanan penting ini. Pertarungan bahagian tengah menentukan pasukan mana yang akan mendominasi permainan dan menghasilkan gol. Jika dilihat pada KEKALAHAN Manchester United pada Bayern Munich, jelas bahagian tengah Manchester United langsung tidak berupaya mengawal bola. Membuat hantaran palsu dan senang cerita, bermain dengan teruk. Semuanya bergantung kepada siapa Pak Alex akan pilih untuk bermain ditengah untuk berganding dengan Fletcher. Siapa yang akan menjadi 1st eleven? Carrick, Scholes atau Giggs? Siapakah pemain Chelsea yang akan di 'marking' oleh Park Ji Sung?

Berbatov, dengan 12 gol setakat ini, adalah harapan utama Manchester United untuk menjaringkan gol. Back four semua ok. Solid.

Chelsea pula, aku tak berapa pasti. Selain dari MMS gambar bogel, menyiku pemain lawan dan mendapat rehat yang secukupnya (sebab TIADA perlawanan EROPAH) mereka baru saja menyiang Aston Villa dengan 7 gol. Pemain yang aku suka pada Chelsea hanyalah Essien. Lain semua aku tak suka. Yup. Tapi, Essien cedera. Carvalho, Ivanovic juga cedera. Chelsea adalah pasukan yang kuat dan sentiasa berada di 'PUNCAK KLASEMEN' sepanjang musim. Drogba kembali semula dan ianya merupakan satu kelebihan.

TETAPI PERLU DIINGAT! Manchester United adalah sebuah pasukan yang sangat luarbiasa. Mereka walau tanpa seorang bintang pun masih mampu mencipta kemenangan. Tiada pundit bolasepak yang berani meletakkan kemenangan kepada Chelsea setakat ini. Mereka tahu benar akan gaya Manchester United. Sentiasa mampu mencipta kemenangan walau disaat sukar atau diminit ke 96. Lucius juga sedar akan kesetanan itu.

Manchester United hanya kehilangan Wayne Rooney tetapi masih punya Pak Alex yang merupakan salah seorang pengurus bolasepak terbaik dunia serta Stretford End yang bakal membingitkan Drogba dan Cech.

Mana-mana pasukan yang menang bakal menjuarai EPL musim ini kerana Arsenal tanpa Fabregas umpama meja pinball, bola kekuli yang berpusing seluruh padang tanpa gawang gol yang perlu dibolosi, jadi tempat ke 3 sah milik mereka. Jika seri, lain cerita.

Ramalan aku, walau sukar tetapi Manchester United akan menang 2-1 dan seterusnya menghantar Ancelotti balik semula ke Itali.

50 Ulasan:

Si Sepakan Maut berkata...

chelsea akan menang hatta ferguson kunyah singgam laju2

pakkordi berkata...

Seri aje ni. Apa kata bookie wahai shankly?

RyuJi berkata...

shankly masih lagi terkial2 dengan kekalahan semalam yg mepertaruhkan anu nya dengan bookie2x sokernet

Raiden berkata...

aku rasa die pegi terjun lombong tak sanggup berdepan dengan warga sokernet..

Shankly2..kena tukar nama pasnie..Sharifah?? kehkeh..

Raiden berkata...

game malam sok takyah cakap banyak r
ad rooney ke takde Rooney ke same je

Konfem MU 0-Chelsea 3 (Malouda, Drogba2)

Jarr berkata...

jorji: news berba swap ngan defoe ada betul ka?

villa sama silva 70% hampir pasti.dasatla team kome nanti ye....

p/s:ternanti-nanti rombakkan besar besaran team aku...yg hanya akan diumumkan lagi 8 minggu.Lucas jadi manager kot..

j or ji berkata...

jarr : baca kat mana? aku tak jumpa lagi news tu.

Jarr berkata...

aku baca kat Transfer Rumours jer :D

kot kau ada sumber nak mengsahihkan...

tapi bab villa ngan silva tu dimana mana dah bertebaran...ahaha.

R.K berkata...

http://jackravenart.blogspot.com/2010/04/menjelang-maghrib-3hb.html

dah kenapa kalut sangat takde rooney ?

talkIZcheap! berkata...

apo sebut2 kelate nie?? hehe... :p

pemain yg harus dimark oleh Ji-Sung ialah Malouda, dia sorang jer yg paling perform utk chelsea, semenjak, dua menjak nie...

Drogba tak penah perform againts United, lebih baik kalo dia main... :p

jaga-jaga kot2 ada org dive dlm kotak atau buat foul masa corner atau free kick lagi kali ni...

dan Ancelotti hampir pasti balik ke Itali.... :p

Jarr berkata...

Izz - p.o.n.g suka malouda sebab kasik dia banyak point kat fantasy...wakakakakaaka.

moze berkata...

Berita terkini! Drogba pon sebenarnya injured. Tp tak nak bgtau kat media. Sbb tu la masa Chelsea kitai Villa hari tu dia tak main.

RyuJi berkata...

Bsok harap pakcik nevil x main..die seswai jd gengster kt luar pdg je...Smangat power lg tp prfrmance...benitez gemok pn blom tntu die dpt kjar...

Raiden berkata...

watak penting game nie bagi aku bukan player mahupun manager, tetapi REFEREE..

cube pikir, kat OLD Trafford, dah bape kali team lawan kena penalti?? tanya Arsenal, Liverpool..dan kedua2 keputusan yang agak kon
troversi..

Selaku Fan Chelsea, aku mengharapkan game yang lancar dan tak berat sebelah malam sok..

Raiden berkata...

Moze, tu April Fool la, Drogba dah fit sebenarnye, saje bikin kecoh kejap, nak bagi Fan MU hepi kejap..Kehkeh..letak Anelka pon takpe, boleh sumbat 7 bijik lagi..

http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/04/01/1859270/didier-drogba-fit-to-start-for-chelsea-against-manchester

al-rashid berkata...

man u 0-2 chelsea (deco 2 das)

-azura- berkata...

MU takleh kalah.. MU takleh kalah...
yakin boleh..hehehe

BanDeLa berkata...

man u 3-0 chelsex...
park 2
terry 1..kehkehkehkeh

Ahmad Hamidi berkata...

drogba dengan evans pun separuh mampus nak lepas,hahahahah

talkIZcheap! berkata...

season lepas United menang 3-0 tanpa penalti... :D

season lepas diorang buat corner kick trick ref disallowed...

tp sila tgk corner team Bolton contohnya, tak kena line pon, tp oraiit jer... ref tak nampak...

oh, game OT memang ref berat sebelah! stp kali decision memihak United adalah berat sebelah, bila ref tak memihak United, itu dikira adil?

well, fair had gone out thru the windows, long time ago! :p

anNa|Liyana berkata...

i wish all the best for my team...MANCHESTER UNITED...

cliche n lame. as if i care.

deus X machina berkata...

kat stamford bridge drogba kena penyepak kat dada dgn evans
aku harap esok evans dpt patahkan kaki drogba
keh keh keh

Cycroc® berkata...

one man team. bluek.

talkIZcheap! berkata...

@cycroc: as if rooney pass to himself, croos the ball into the penalty box and head it home all by himself?? hik hik :D

ade satu one man team di dunia ni skrang, Barca-one-man-team-Messilona...

all his goals were self crafted, and all the others' goals were him created...

talkIZcheap! berkata...

*cross... huhu, keyboard celaka!! :p

fikiranlicin berkata...

one man team ni bila layan Psp je.

palytoh berkata...

one man team ni ble aku main game COD.. XD..

tu one man army da.. haha..

GGMU!

Shankly berkata...

ramalan bookie .

Chelsea Win 1.12
Man Utd win 1.28
Draw - 10.00 <----------- RM 458,256 juta

kesimpulannya game draw , Boring dan boleh mybbkan kengantukan tahap melampau .

cadangan Angkatan Perpaduan Bookie (APO)
jgn buang masa isap rokok tgh game nie.
Luangkan Masa bersama² keluarga Layan cenel 104.

or maybe cari kawan and jodoh kat Bicara karya kawan kawan yang kita suka(MAKEUP)dkt area² DBP.

lagipun ramalan kaji cuaca meramalkan hujan lebat seluruh dlm kul 7.30 - 11.00 mlm kang.

so lepak kat rumah+keluarga+nescafe+cenel 104=kasih sayang

kareem berkata...

mana lu letak anu lu shankly?ke lu mmg xde?

talkIZcheap! berkata...

hik hik... shankly, shankly...

Raiden berkata...

ko percaya lagi dengan bookie Shankly??

Torres tak gol pon haritu waalupun bookie ramal macam2..

oh ya, aku rasa macam seseorang lupa janji die..sape r??

FreeMen berkata...

semoga game yg menarik nnt malam. its football dude. ;))

-YNWA.

beliabencibungwahab berkata...

jom reramai crk shankly nih smpi jmpe..da gtl da tgn aku nk mmtg nih..hahha..

Kehek berkata...

Negeri Sembilan vs Selangor lebih penting...
lalalalala~

foresttulip berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BuLiBaKaLaUkAu berkata...

RAMALAN MU BENAR BELAKA.. m.u 1 - 2 cHELSEx

Cycroc® berkata...

one man team. bluek :p

Shed Ultras berkata...

x pe shankly... chelsea da reversekan result liv 2 ari.. pasni jumpe kat anfield pham2 je le ek?..x kan nak tengok Mu potong rekod kebanggan korg tuh..hahha

Raiden berkata...

kahkah xsabar nak dengar fan MU merungut kate Chelsea menang sebab Rooney takde..

Siapa di puncak klasemen sekarang??

kamilsharudin berkata...

jawapannya....CHELSEA...hahahaha

kamilsharudin berkata...

2010 April 3 18:16
Kehek berkata...

Negeri Sembilan vs Selangor lebih penting...
lalalalala~
______________________________________

mutu pengadilan mengecewakan...handball shukur buat2 tak nampak...

selangor 1 - ns 0..but ns yang ke final...takpe..ada piala lain

Cycroc® berkata...

ar lupo plak. one man team biler aku main PSP ngan COD jer. eh, bukan one man army ker?

gula-gula berkata...

kompem one man team

al-rashid berkata...

lawa siyot goal joe cole..!

Admin berkata...

oh derita.

Daliz berkata...

jorji,pasni plis jgn priviu lg dude..2kali priviu,due2 kalah..badi beb..pasni priviu ref jela,tgk thp kebebalan ref cmne lak..okeh?heheh

neorackle berkata...

hahaha...skor gol dah tepat dah ramal.


tapi malang skor tu utk ManU 1 - 2 Chelsea.

GGMU. hahahahah.....

Kelon Eric Bana berkata...

power, tekaan tepat

talkIZcheap! berkata...

takde plak fan chelsea nak cakap yg linesman bias bagi gol offside yer?? hehe...

Popo berkata...

hahaha dah kalah tu dah la..kat home plak tu..mmg tak bagus pon takde runi tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...