ANDA SEDANG MEMBACA

31

PENAMAT MUSIM 2010

Nazri Isnin, Mei 10, 2010
Pengadil tiup wisel.

Manchester United menang 4-0.

Tapi khabar di Stamford Bridge yang meraikan temasya, siap Drogba bergitar di tepi padang dengan back-up seorang drummer (ini bukan lawak) sudah menceritakan ending musim ini.

Sebagai peminat Manchester United, sudah tentulah kecewa, dan saya rasa perasaan yang sama juga dirasai oleh mana-mana peminat kelab lain pun kalau mereka berada di kasut saya (in my shoe, hahaha).

Keseluruhannya, disebalik 'kalah', musim ini saya cukup puas hati kerana Manchester United memberikan tentangan sengit hingga ke game terakhir.

Juga penghormatan kepada kem Chelsea sebagai juara EPL musim ini. Dengan rekod konsistensi mereka, tak ada ruang nak kata mereka tidak layak.

Saya tak tahu peminat lain, tapi saya kurang berminat bercerita tentang konspirasi, pakatan, kalaulah hari tu, kalaulah hari ni atau apa-apa sahaja. Bukan kali pertama piala liga tidak dimenangi oleh kelab kesukaan saya untuk sesuatu musim pun.

Sebagai penutup musim 2010 (sebelum ke World Cup), saya mengucapkan terima kasih kepada penyokong kem Manchester United yang setia bersama membakar jiwa rakan-rakan kem lain.

Kepada penyokong kem Chelsea, tahniah atas kegembiraan malam ini. Raikan selagi boleh sebagaimana penyokong-penyokong kem Manchester United, Arsenal dan Blackburn rovers pernah raikan.

Musim depan ada lagi, kita gaduh lagi.

Saya percaya akan datang beberapa siri entri mengenai last day match terutama dari Mr. Lucy.

Dan selepas entri-entri temasya ini, tumpuan beralih kepada Piala Dunia Afrika Selatan.

Untuk nota - saya tidak ada di Malaysia sepanjang World Cup kerana terlibat dalam siri penjelajahan sebahagian Pulau Jawa (Jakarta-Surabaya-Bandung-Jogja-Bali), mana-mana rakan dari Indonesia yang sudi menjemput saya tengok World Cup, boleh kontek-kontek.

Saya, Sherkawi Jirim, err...Nazri melaporkan untuk kem Manchester United.

Ya A Awwww!

31 Ulasan:

henrymevez berkata...

Aku rasa korang tunggu 20 tahun lagi la nak dapat piala liga ke-19...huahua...terima la pantun dua kerat drp aku..

"Bermudik perahu ke tanah besar,
So close but yet so far"

Nazri berkata...

komen di atas aku terima sebagai komen bakar-bakar main-main. Macam pipi bakar aku di kedai mamak dan vice versa.

Tapi realitinya, aku tak rasa 20 tahun lagi kalau ambil kira konsistensi, line up yang ada dan sebagainya. Mungkin kalau tak tahun depan, tahun satu lagi.

palytoh berkata...

Top 3 team sume bantai goal lebih dari 2 goal.. totenham hauP.. kte tengok last game liverpool main cmne..

ape pun chelsea menang ada style.. tahniah..

Ahmad Hamidi berkata...

henrymevez, manchester bukan liverpool.hahah

henrymevez berkata...

Haha, klu supporters liverpool boleh tahan telinga sepanjang season ni (yup, sejak dr preseason seri ngan Thailand...WTF?)...takkan kem machester takleh tahan sehari...oopss...tahan seminggu...

Liverpool seri ajer ngan hull...sajer jer kasi moral support kat team yg dah relegated...^^

ku.mahu.KAY.tahu berkata...

fan man utd play sep nie..
kaman fans man utd..tak man utd la tk bakar dan menyalak~kaman~salak la sket..
kuarkan la komen2 angkuh dan takbur seperti mana yg biasa dilakukan awal season dlu~
pls2~ kah kah kah kah~

Mohd Adziim berkata...

Nice game untuk Chelsea dan MU.

Sang Karipap berkata...

alang2 nk kasik moral support nape x bagi menang aje..keh3

psst: liverpool layak x pegi europa league?

henrymevez berkata...

bro karipap, liverpool dpt main europa sbb ikut 'pintu belakang'...sedeihnyer...
takpe la, this is chelsea's moment...biar la diaorg nak bergembira...

Lucius Maximus berkata...

Tabik pada Nazri dan Manchester United. Real contenders!

mr. hafis berkata...

Arsenal
899 (23%)

Chelsea
1111 (29%)

Manchester United
1377 (36%)

AC Milan
688 (18%)

mr. hafis berkata...

berdasarkan survey di atas. dipercayai majoriti pengunjung laman web ini adalah penyokong dari setan merah.

jadinya, mana komen banyak2?

adijaya berkata...

mr.hafis, kalau la man utd menang EPL, confirm komen banyak sampai 200-300 komen per artikel.

tapi chelsea yg menang. huhu..

hanuman berkata...

semua fan man u cuti ambik tahu pasal bola sehingga world cup.agak2 ada ke yg berani pkai jersi man u esok?

Sang Karipap berkata...

Mana orang2 yg gatal2 pi vote utk Ac Milan tu..ada ke? haha

gua berkata...

setakat mng epl x smpai bpe kali je,toksah duk bisinglah..kali ke-3 since 1993? siann...budak2 br nk naik...benci aku chelsea nih..

Hannibal King berkata...

Liverpool.. selalu bg alasan basi.

SFB berkata...

kuar darah kat telinga aku tgk result channel 812 semlm... 8-0.. dh mcm main dlm FIFA 2010. huhuhu.

Ckp byk pn x guna..

Fans Man Utd.. Kita pun ada masa kalah.. harap2 bangkit season depan..

mohd faizal bin sarif berkata...

tah ape2.dh klh mmg la snyp skit.mmg fans chelsea & chelsea mmg layak nk komen habis2.this is their moment.die org mmy layak utk menang..bg fans mu yg tegar gua rse sedih mu tak dpt buat straight line 4 winning epl utk 4 season.dpt buat hatrick je.lu org sure ke esp fans2 liverpool lu org bole buat mcm tu?nk stay top 4 pon dh kelam kelibut. jgn dikenang sejarah tau.biar realistik.nk komen pumpampam..kasi ade backup dlu.kalo tak kene sembor balik.dan teruskan usaha.kami ( mu,chelsea,arsenal dan spurs) dh penat nk layan.kami nk gi berlatih.season depan nk main ucl.ehehehe

gua berkata...

aku x respek chelsea mng..berpeluh tercirit2 nk mng.smpai last game..tu pun beza 1 point..ptuihhh

ku.mahu.KAY.tahu berkata...

winner walks..loser talks..tak gitu En.Gua~
brenti la bercakap..skrg nie mase fans Chelsea celebrate~..team ko tk julang piala p swoh depa trening lagi ek..beza satu point ka..satu gol ka..tk kira..janji depa tk menang..tk gitu??~

gua berkata...

kau pun sudah2 lar baii..x kemananya chelsea lpas ni..skjap je tu..tgk pada players yg ade,next season bungkuslar hang..

muhammad zaky berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Popo berkata...

kecoh gile gua ni duk anti team lain...mmg perangai setan merah gini la..

psl tula ade 2 team je kat dunia nih..

1-manyu
2-anti manyu

mohd faizal bin sarif berkata...

si popo ni phm ke tak ape yg berlaku kat ats ni..hihhi..takpe2..cube bace balik slow2..ini bukan psl spe anti spe anti spe.ini psl spe yg menang layak menang..spe yg klh mmg akn diam skit..anti menganti tu dh mmg termaktud dlm sikap smue fans2 club..ape yg penting..kene lebih realistik...

talkIZcheap! berkata...

Lucy mmang excited (dikira dari jumlah post sejak semalam)... ye lah, 3 tahun dah tunggu... hehe

takleh bayangkan macam mana la kalo Arsenal ataupun lebih teruk lagi, Liverpool, kalo diorang la yg hampir pasti menang liga semalam... haw haw!!

United to come back, stronger than ever... (ala, cam tak biasa... ye tak, Nazri... :p)

sito berkata...

so sad u 'gua'

BanDeLa berkata...

no.2..jan jadi macam jiran kita next sezen da la yer...huhuhuhuhu...

apa2x pun..GGMU

gua berkata...

chelse ni br kali ke 3 je mng epl..kt euro haprak lg..mng epl pun termengah2..kasik buat rekod dlu ke apa2 br kasik bising ye adik2...kahkahkahkah

gula-gula berkata...

aku saspek gua ni kalah betting juta2..tu sampai jadi camni..

Popo berkata...

aku rase gua ni mental la..team die tak menang kali ni je baru..tp kecoh gile kondem..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...