ANDA SEDANG MEMBACA

9

A Seleção

Abdul Sokernet Selasa, Mei 25, 2010

1958
Brasil vs Sweden
5 - 2

1962
Brasil vs Czechoslovakia
3 - 1

1970
Brasil vs Italy
4 - 1

1994
Brasil vs Italy
3 - 2 (P)

2002
Brasil vs Germany
2 - 0
*Si Pekan mengucup piala sepenuh hati.

Gua membuka kempen Brasil dengan tema:

"Pasukan yang kuat tidak memerlukan kata kata indah, ayat ayat manis, metafora metafora atau bahasa retorik yang panjang meleleh".

****

Ohh yaaa..barang siapa yang menyokong Italy, Portugal, Sepanyol, Greece atau England, maka sesungguhnya mereka telah memasuki kumpulan PIGS.

Bukan gua cakap, Wikipedia yang cakap. Tak percaya klik sini.!

Nasib baik Holland tak join, kalau Holland pun ada sekali, terus jadi PIGS HOLE.

What a name??

9 Ulasan:

Gorgon Kuning berkata...

1st !!

Toto Schillaci berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Toto Schillaci berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Toto Schillaci berkata...

si kad0k

Holden Caulfield berkata...

kah kah kah!

pipistuta,bila nak open story?takkan cerita 1986 jer..Maradonista semua dah tau..cerita la dari Carlos Peucelle legend Argentina World Cup pertama 1930..

Vamos La Albicelestes!

Sang Karipap berkata...

tuu diaa..PIGS HOLE? hahahaha

oit..xde ke orang yg nak amik update pasal france nih..

E berkata...

aku mencadangkan setiap pengulas bukak 2 kem (dari kumpulan2 berbeza).. well, this is just an idea btw :)

henrymevez berkata...

malas nak layan entry salah satu negara dadah nih...muahaha

Popo berkata...

yeah...team ni je yg plg syok time wc nanti..
kalo si pekan tu still main utk brazil lg kan best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...