ANDA SEDANG MEMBACA

15

Tahniah Inter Milan - Kegersangan 45 Tahun Berakhir

Obefiend Weiland Ahad, Mei 23, 2010 ,
Selamat Tinggal Si Istimewa?

As expected Inter Milan memenangi perlawanan akhir Liga Juara-Juara semalam. Aku tak tengok pasal bukan team aku main. Anyway pagi tadi aku tengok takde penulis-penulis Sokernet update pasal game semalam. Bukak masa layan Melodi tadi pun masih takde update! Lepas layan ulangan finale AF pun takde lagi berita baru. Maka aku pun "be a man do the right thing" dan mengikut saranan Russel Peters.



Inter menang dengan selesa sekali dengan 2 gol jaringan Diego Milito. Aku dengar cerita gol-gol dia cantik tapi Youtube pun takde highlight lagi. Aku setuju aje la dengan laporan media di website lain. Memang mendak penulis Sokernet ni saudara-saudara sekalian. Kalau bukan team dari Angleterre memang payah lah update. Sekor-sekor bagi alasan pegi kenduri kahwin lah, siapkan proposal FYP lah , kumpul minyak tumpah dekat Teluk Mexicolah ,tengah kongkek sumandak lah. Apa-apa ajelah asalkan tak tengok team non English. We call this "The Reverse Platini".



No 22 menjaringkan gol pertama

Pehalpun nampak gayanya memang sah lah Jose ke Madrid musim depan. Sudah lepas sesi interview dengan warna-warna terbang sekali. Dengan kemenangan semalam Jose memasuki kelab ekslusif manager yang menang Champs League dengan lebih dari satu kelab. Manager lain didalam kelab ekslusif ini ialah Ernst Happel dan Ottmar Hitzfeld. Tambah bergaya lagi dia kalahkan bekas mentor dia di Barcelona dulu yakni Luis Van Gaal. Bercakap pasal anak murid kalahkan mentor, aku masih menanti Steve Bruce, Royston Keane, Paul Ince dan Steve McLaren untuk mengalahkan mentor derang Sir Red Nose. Stop rolling over like a road kill!



Sumbat satu lagi!

Tahniah inter! Penantian 45 tahun berakhir semalam. Sedang penyokong Inter bergembira sempat jugak aku usha forum-forum bola. Rata-rata penyokong Barca masih tak puas hati kalah masa semi harituh. Sore loser sial. Udah-udah la pakai alasan yang "defensive football is not football". Bosan sampai berbuih taik telinga aku dengar alasan bangang korang tu. At the end of the day dekat piala telinga besar dah terukir nama F.C. Internazionale Milano bukan Futbol Club Barcelona de Catalonia. Cuba lagi tahun depan. Belilah balik semua bekas pemain Barca secara pukal dimulakan dengan Francesc Fabregas. Kalau ada duit lebih tapau sekali Mikel Arteta. Kalau tak menang jugak tau tak pakcik nak kata apa lagi.



Are you watching this Roman?

Bercakap pasal penantian 45 tahun, aku harap tahun ni penantian England selama 44 tahun untuk menang World Cup akan berakhir jugak. Kamon England!

Season sudah habis. Takde lagi perlawanan peringkat kelab kecuali di liga Malaysia. Kalau ketagih bola sila la ke stadium-stadium terdekat anda. Majulah sukan bolsepak untuk Sultan Pahang!

p/s : England sudah kena chop dengan Jorji. Maka aku akan cover pasukan Totaalvoetbal, Das Oranje!

15 Ulasan:

Sang Karipap berkata...

Liga Malaysia?

Dulu masa ada player import buleh la jugak nak pegi suku akhir.

Sekarang?

Main group pun x lepas. Haih~

palytoh berkata...

siap ber tie gaya budak form 5 lg jose.. wa salute same lu protokol taruk tepii...

oi england!

wani berkata...

Saya mau menjadi pengulas Italy. Mana nak hantar resume?

Sekian terima kasih.

abeih berkata...

jom ke stadium....
lyan liga malaysia plak.....

henrymevez berkata...

Quality over quantity...bayern byk kontrol game dan lebih byk completed passed, tp gol jugak yg di amik kira...Milito peak at the right time, adakah beliau dapat perform masa WC bersama ngan Argentina nnt?....


Not a chance....

j or ji berkata...

aku bangun dan menonton 2nd half game ni malam tadi.Bayern langsung tak da 'penetration' dan Inter takda la nampak defensive sangat.

Makno eh, Inter memang kuat keseluruhannya.

E berkata...

ok, jose maurinho ke real madrid.. pasni real pulak naik balik.. setelah se-season trophy-less..

Farid Fernandez berkata...

Majulah sukan bolsepak untuk Sultan Pahang!


hahahaha

terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Wan Perlis berkata...

second half game ni aku ZzZzZzZ

Besi Karat berkata...

yeah ada gak pengulas kem Oranje!

Jarr berkata...

ball possession bayern control, tapi harapkan robben sgt...Olic pon jadi anak dara..aku tgk sampai first half jer, pastu bini aku turun minum air pakai baju gaun malam, terus aku tutup tv naik tido jugak...mana tahan beb.


apa pun, aku suka Inter menang...

Alke berkata...

Jose is great man. After he win his 2nd treble with Real MAdrid in the 2nd season of his charge, he resigned and returned to England. He'll manage Man Utd to glory. come heaven or hell.hapily ever after.:)

Jarr berkata...

aper citer plak dia gi man u neh?dia nak gi madrid arr bro :)

talkIZcheap! berkata...

total useless and junk statistic of the year: % ball possession in football match (especially when vs Mourinho's team :p)

aku lagi rela tengok Moyes ambik alih kat Man Utd :[

PELAUNG PULAU berkata...

Forzaaa intermilan!!! haku sebagai seorang interisti bangga giler ngan team nih!!! 5 tahun menjadi peminat...dan aku sudah boleh berbangga!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...