ANDA SEDANG MEMBACA

25

This Charming Man

Jorji Selasa, Mei 25, 2010

England bersetuju dan telah mendapat restu dari Queen Elizabeth melantik Steven Patrick Morrissey sebagai ambassador atau role model untuk pasukan World Cup England 2010. Beliau dipilih setelah mendapat tentangan hebat dari penyokong Margaret Thatcher yang mahukan bekas PM itu dilantik menjadi diva England. Hanya Morrissey dan Thatcher yang dicalonkan kerana kedua-duanya mempunyai sifat ke-english-an yang paling sempurna.

Morrissey memenuhi semua ciri-ciri yang perlu ada pada seorang 'englishman'. Perlu diingat, bolasepak di cipta oleh englishman. Morrissey, yang pernah dicop sebagai racist dan anti-immigrant dipercayai boleh mengembalikan semula keunikan bolasepak inggeris yang sangat basic; Tendang bola ,kejar bola ,hisap rokok dan minum beer.

Morrissey juga idola skinhead dan Mod. Beliau diberitakan menjadi penyokong kelab bolasepak dan 'culture' Millwall, sebuah kelab bolasepak di England yang paling ganas hooligans nya. Masih samar-samar kelab manakah yang diikuti oleh Morrissey, West Ham, Millwall atau yang paling selalu dikaitkan dan paling rapat dengannya; Manchester United. Ini kerana pada tour tahun 1995, beliau menulis perkataan 'Cantona' pada tamborinnya dan lagunya 'Roy's Keen' pula didekasikan kepada seorang lagi kapten Manchester United, Roy Keane.

Dengan Morrissey, pasukan England akan jadi lebih kental. Semua pemain gembira dengan pemilihan Morrissey. Semua dengar lagu-lagu Morrissey, kecuali Walcott, sebab dia masih budak dan tulis 'Backstreet Boys' sebagai artis kegemaran. Takpa, semua budak macam tu.

England, Bigmouth Strikes Again!

25 Ulasan:

Holden Caulfield berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Holden Caulfield berkata...

gua layan lagu morrissey - irish blood english heart.

semoga thierry henry gerun dengan morrissey bila menyebut tentang,irish!

janggout berkata...

oi oi oi

henrymevez berkata...

Mmg ar..mana ada team boleh lawan england...klu setakat US, Algeria & Slovenia tu selamba jer...pastu kemungkinan lawan Germany kat Round 16 (yup, germany second group D, itupun nasib jer), satu lagi kemenangan walk in the park...

E berkata...

morrissey oohh!

close your eyes..
and think of someone u physically admire..
let me kiss u..
oohh
let me kiss u
oohh

henrymevez, memandai je ckp germany 2nd grup D. germany juara grup D ok..

england tu tah2 kalah ngan USA :P

kareem berkata...

bosan siot entri nih...tak larat aku nak bace abes melihatkan tahap kebosanannya...no offense ok..

kō⋅rŏxx berkata...

"Perlu diingat, bolasepak di cipta oleh englishman."

Hihihi. Hahaha. Hohoho.

iftitah berkata...

morrissey memang licin.

tapi aku rasa mamat Vinnie Jones dari Lock, Stock and 2 Smoking Barrels ni layak tapi too bad dia ni dari wales.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vinnie_Jones

pakkordi berkata...

QE patut suruh pakar gusti "british bulldog" jadi duta team england. Baru sesuai dgn imej kental dan giler babi.

amiin berkata...

walcott tak tulis 'Backstreet Boys' sebagai artis kegemaran, tapi dia tulis 'Take That'. tak percaya?

http://www.youtube.com/watch?v=-X8RZmOCO7g

tengok kat 1:13

adijaya berkata...

entry tak berkualiti - jujur dari seorang pembaca.

sorry, it's hard to say but i have to.

Pipiyapong berkata...

Gua bersumpah sepanjang world cup ni tak dengar morrisey!

Zua,and i talk football.all time. berkata...

gua suka lagu dia masa dengan the smith - Panic . adela die sebut Leeds,Birmigham. ada kena mengena pasal bola gak tu kot.

Alke berkata...

uiks!! Millwall lion rupenye dia nie? ntah BNP punye orang kot?

J. Love berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
J. Love berkata...

"frankly, mr. shankly", "what difference does it make?" seriously.

Lucius Maximus berkata...

Hi J Love!

j or ji berkata...

..i was only joking when i said i'd like to smash every tooth in yr head..

Shankly berkata...

wpun aku suka bookie. its doesn't mean aku suka tembak org .Tapi warning tuk semua .
jgn main main ngan bookie.

spnjng wCup nie shankly guna avatar escobar tribute utk mendiang .

Jgn lupa hr ahad bulan depan 2 july -
Hari Escobar.

Shankly berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Shankly berkata...

pembetulan .. salah tgk kalender.

2 july hari Jumaat .

sorry for any inconvenience

hehehe

ayobkelubi berkata...

tangkap serius betul budak2 ni..kang aku hantar robert smith jek kang!. keh keh keh..

J. Love berkata...

hi lucius.
dem. betul-betul ade mr. shankly rupenye.

Wan Perlis berkata...

boooo to england
pernah menang WC skali ja

Jarr berkata...

ye shankly wujud J Love...dia dukun EPL ngan WC...:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...