ANDA SEDANG MEMBACA

20

Kupu-Kupu Mengerumuni Nyalaan Api

Lucius Maximus Selasa, Jun 22, 2010

Dan mereka ibarat kupu-kupu yang mengerumuni nyalaan api, hanya untuk membakar diri. Maradona lawan Belgium di Sepanyol dalam Piala Dunia 1982 dan Messi lawan Korea Selatan di Afrika Selatan dalam Piala Dunia 2010.

20 Ulasan:

Holden Caulfield berkata...

24 tahun kemudian,El Diego menemui waris takhta untuk Messiah del Futbol Argentina.

Vamos Vamos!

Holden Caulfield berkata...

oopps,28 tahun.
asyik ingat 1986 je hahahah!

Viva La zuLL berkata...

tahun ni, tangan emas messi pulok....

Pet Shop Boys berkata...

Argentina bila dah lead mula main buang bola....

Bila kalah mula bergaduh....

Antara team yang suka menipu... :)

Kap berkata...

maradona api yang gemuk.
hahah.

elmaaniq berkata...

pet shop boys,
buktikan dakwaan anda...

Holden Caulfield berkata...

Pet Shop Boys ni Engleng rupanya..
haha...

Pergi Tower Hamlets la woit!Bersepah situ mat Bangla,mat Paki semua nak bangga jadi rakyat Engleng..

tapi orang Engleng sendiri layan kriket.Kah kah kah!

Pet Shop Boys berkata...

Tapi jgn salah anggap, aku suka kalau Argentina menang World Cup...it would be a great ending for Maradonna...a one step higher than Pele.

Holden Caulfield berkata...

Pele?Apa dia dah buat selain menebeng dengan Sepp Blatter every World Cup?

Haha,at least Maradona cuba untuk jadi coach Argentina.Aku nak gak tengok Pele jadi coach Brazil.

Pet Shop Boys berkata...

Itu yg aku maksudkan....to be the greatest player, kau kena lebih jadi the best player...

Pele mmg tak berani jadi coach sebab takut nanti integriti dia jatuh sebagai national treasure. Dan aku rasa Brazil memang tak akan bagi dia jadi coach.

The Charlatans KL berkata...

padu la lucy, ni entry terbaik takat ni utk WC. coz these pictures worth more than a thousand words!

heheh kem england ape dah jadi, lebih kurang je ngan perancis aku tengok.

papamama berkata...

suka tgk bila ade cipan2 yg rase dia tu peminat setia la kononya bergaduh sesama sendiri sedangkan tuan empunya badan rileks jer...

kareem berkata...

aik??lucy dah tukar kem argentina dah?? dah tau germany tak leh blah??

kelopakdamai berkata...

rivessaikologi saja.jerman mungkin jumpa argentina kat quarter kan.sekarang saya sokong dua2.tapi bila jumpa kat quarter nanti saya sokong jerman.jersi siam pun dah ada.

Wan Perlis berkata...

uruguy & mexico ke stage seterusnya

adijaya berkata...

perancis mengenang kembali noltalgia 2002.

padahal masuk final 2006.

adoi.. bola itu bulat.. seperti juga FAM yg hampes.

meen berkata...

wonder why coach2 n player terhebat tak jadi coach piala dunia.

think sebab diaorg dah legend, kenapa perlu jatuhkan nama diaorg balik.

Nazri berkata...

Beckenbauer pernah jadi pemain terhebat dan coach terhebat di Piala Dunia

Louis Van Gaal hebat di peringkat kelab dan ada 'kehebatan' tersendiri di Piala Dunia sebagai coach

Carlos Alberto Parreira juga ada resume besar di peringkat kelab dan antarabangsa, sebagai pemain dan sebagai coach

dan senarai pemain yang hebat di kelab dan di Piala Dunia terus bertambah.

Bukan Pele dan Michel Platini sahaja yang hebat di dunia ini.

Jarr berkata...

wan jamak wan hassan pon besar gak reputasi peringkat antarabangsa ngan kelab kan nazri?

kenapa dorang tak war war kan?

kareem berkata...

wan jamak wan hassan silau sgt kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...