ANDA SEDANG MEMBACA

13

Bacaan Tahlil.


Sempena menyambut bulan Sya'aban yang mulia, dan juga meraikan Jannah dan Obe selaku pengulas yang pasukan mereka berjaya masuk final piala dunia. Biro Surau Sokernet mengambil keputusan untuk menganjurkan Kenduri Kesyukuran, Bacaan Tahlil dan Doa Selamat pada malam ini, mengambil kira faktor malam Jumaat, acara makan makan dan bacaan doa dianggap sangat tepat dan kena pada masanya.

Venue macam biasa, pejabat Sokernet di Ukay Perdana yang masih dalam proses renovasi. Semua pengulas diwajibkan hadir. Kalau boleh datang pakai songkok atau kopiah, lagi terbaik pekena sekali baju melayu dan kain pelikat, Jannah pakai baju kurung.

Upacara akan dimulakan dengan solat maghrib secara berjemaah. Nazri akan meng-imamkan kita semua. Lepas tu Pipiyapong pulak take over the stage, mengepalai bacaan doa selamat dan tahlil.

Setakat entry ini dutulis, semua pengulas sudah memberi respon untuk hadir, kecuali Lucius. Subuh tadi kerani si makwe Irish hantar sms, bagitau yang Lucius gagal dihubungi. Mungkin nyenyak tidur agaknya.

Kepada Lucius,

Lu punya E-tiket kapalterbang pergi balik KK - KLIA - KK dah di emel pukul 5.35 pagi tadi.

Jorji datang dari Kuala Pilah, dia kata dia boleh drop by di KLIA untuk pick up Lu petang ni.

"Semangat setiakawan mengtasi segalanya" - ujar jorji melaui sms.

Amacam Lucius?, jadi datang ke tidak?, kita balun lauk sotong malam ni.

13 Ulasan:

BanDeLa berkata...

kehkehkeh...lauk sotong lagi....

SFB berkata...

sutun menjadi mangsa... wakakakkaka

Lucius Maximus berkata...

budak junior sekarang memang kurang rasa hormat dengan senior >(

Jarr berkata...

mungkin dia Junior Baiano kot Lucy?

Lucius Maximus berkata...

Junior Baiano tu gua mcm saspek adik Juliana Banos lak

Jannah berkata...

Saya di Sabah bah. Lucy, Final game kamu nonton di mana?

Lucius Maximus berkata...

Gtalk ada lagi mau tanya sini senorita jannah? belum tau lagi, suggestion?

Luca De Ketiak berkata...

lothar,

amor incondicional.

mencintai paul tanpa sebarang syarat.

Abdul Sokernet berkata...

Ciss!!, dia main sentimen persekolahan pulak dah.

15 tahun lepas punya belasah ada bekas lagi ni Lucius.>(

adijaya berkata...

alahai.. abdul sokernet, pandai la berlakon.
lucius yg post, lucius yg comment. saje je nak bagi sokernet meriah. good job!

talkIZcheap! berkata...

sokernet ada Biro Surau? wow!!

Abdul Sokernet berkata...

adijaya ohh adijaya..

Teguh betul pendirian lu ye.

talkcheap - Yes!, biro surau punya chairmain encik pp.

Sang Karipap berkata...

Tak sangka ye Sokernet ada Biro Surau. Ke Biro Kenduri Kendara? Bila ada doa selamat je baru ada Biro Surau..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...