ANDA SEDANG MEMBACA

29

Brazil 1 - 2 Oranje

Obefiend Weiland Jumaat, Julai 02, 2010 , ,

Edisi Emosi Tidak Terkawal




Gua dah kata sebelum tournament start Sneijder mesti menyengat! WAAAAAAAAAAA!!!!!!

Gua dah kata Oranje mesti gagah malam ni! Lu tak caya! WAAAAAAAAAAAAAAAA!

Dua-dua gol ada penangan Wesley Snipes Sneijder...... Bookey kasi bayar sama gua.



Man of the Match

Wesley Sneidjer - Satu "assist" dan satu gol. 5 gol dalam 7 perlawanan so far bagi star player Holland untuk edisi Piala Dunia kali ini. Sneidjer red hot sejak final ECL tempohari.


Man of the Match Brazil


Kaka - first half flicks dia dengan Robinho memang cukup outrageous. Kaka finally come alive selepas menamatkan musim pertama La Liganya yang hambar. Malangnya walaupun bermain dengan baik dia tetap akan pulang awal dari Afrika. On the bright side kita tak akan nampak lagi baju "Saya milik Jesus" Kaka jika Brazil menang.


Bastard of The Match


Yuichi Nishimura - aneh sial ref ni. Banyak tackle dan diving sepanjang match dia tak bagi yellow card. Michel Bastos dan Mark Van Bommel dua-dua agak bernasib baik tak kena kad merah kerana melakukan banyak sinikal fouls. Dani Alves boleh dilihat hangin satu badan dengan ref. Robinho pun aku rasa bernasib baik tak kena yellow kerana dissent. Adakah ref terlalu lenient atau sebenarnya dia buta?


Goal of the Match


Robinho - finishing dengan tenang menyudahkan through pass Filipe Melo yang sungguh sublime.




Save of the Match


Maarten Stekelenburg menyelamatkan percubaan Kaka separuh masa pertama.




LOL of the Match

Muka Maicon macam nak bunuh orang selepas percubaannya yang ditampan Stekelenburg tidak diberikan tendangan sudut.



Konklusi

Brazil sebenarnya jauh lebih bagus dari Belanda semasa separuh masa pertama. Nampak lagi settled dan banyak melakukan pergerakan yang menarik. Pemain Holland nampak agak statik sehinggakan Van Bommel yang selalunya reliable nampak agak sampah.

Perlawanan berubah setelah freekick Sneidjer ditanduk masuk oleh Melo ke gawang sendiri. Selepas gol tersebut Holland mendapat semangat untuk kill the game. Bila gol kedua dijaringkan perlawanan jadi terbalik. Holland lebih tenang sementara Brazil mula main macam gampang. Takcling macam sampah dan mughallazah. Passing pun mula menyerupai England dengan hantaran kedepan tanpa arah tuju.

Tahniah Holland.....tapi next match 2 player suspended. De Jong dengan Van Der Wiel. Boleh lepas ke?

29 Ulasan:

fikiranlicin berkata...

hahahhahahaaaahahahahaha..Brazil? hahahahahahamid gurkha.

Rembo berkata...

pengangan tu apa weh? Rileks...jangan too excited.

Wan Perlis berkata...

melo emo
huhu cepat update

Rashid a.k.a apex berkata...

brazil sambaL lebih sangat.. bookie tak cukup duit nak bayar malam ni..

kucing berkata...

haha. orange deserve to win laa.

Bert berkata...

indahnya hari ni...sronok tgk dunga berjoget kekalahan

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

terbaekkk...

p/s: obe kan gua dah cakap dulu... oranje mmg best...

abeih berkata...

brazil, tggu argentina nak naik satu flight balik ni..huhu

FreeMen berkata...

negro robingok emo lebih.

Hazwan Arif berkata...

aku rase abg subkidin perlu jd reff...aku yakin brazil akan menang

adijaya berkata...

wow cepat gila update.. mcm ni la sokernet.

henrymevez berkata...

Well done oranje!

LOL of the match (#2)

Reaksi Ooijer bila dia nampak Nishimura mengeluarkan kad merah hanya kerana dia menendang bola yang sudah outside jauh2....

Obefiend Weiland berkata...

@henrymevez

hahaha...... lupa. siap bole gelak. bloody ref!

MuKaHaNTu berkata...

Menang judi RM300.

Gua dh ckp..nasib baik lu pulang ke pangkal jalan awal...

Sang Karipap berkata...

Ternyata, ref World Cup kali ni sangatlah sampah.

Eh, kali ni aje ke? Bukan dengan sebelum2 ni ke?

Nampak gayanya Subkhiddin yang sudah lama memanaskan buntut di bangku simpanan pengadil harus dikeluarkan...biar satu dunia tau, macam mana mutu pengadilan sebenar!



Pergh ayat konpiden giler..hahaha

SAUJANA HIJAU berkata...

tapi sukidin dah sampai msia pg td bro.huhu

Asrol berkata...

Walhal ref Nishimura tuh antara ref terbaik Asia. tp ape ke hal ntah malam nih mcm gampang le plak die nye decision.

ninaneno berkata...

sume pun gampang je lebih.

letih kot aku gelak sampai hilang-hilang suara nih tengok world cup kali ni...

ada sikit feeling macam tengok liga malaysia pun ada nih... hahahahhhh...

caklempong berkata...

sume ref mmg gampang..taknak kacau flow of the game la kononnye..padehal bute..tp sneijder mmg best a..abes rabak gol brazil dibuatnye..yeah!

Besi Karat berkata...

holland sepatutnya boleh score lagi sebiji dua bila counter attack.mungkin tak nak memalukan brazil sangat kot.
hahaha!

kuah berkata...

brasil 2nd half dah jd konfem_menang_so_kita_main_rilek2 attitude. oranje jgn ader attitude time lwn uruguay sudah

Shankly berkata...

for me , Robben main mcm taik.
tu pasal robinho maki hamun.
sentuh sikit guling guling..

oh baru ingat dia terpengaruh ngan drogba masa main sama² kat kelab tutttttt kan...

mietxer berkata...

ermm..holland terbaeekk ahh mlm td..brasiliera??aku rase cm team diorg xpenah lg ketinggalan dlm game,so..bile kne 2 bijik ngan holland..dahh,abes..sume meen cm hampeh..mmg xleh trime pressure lansung..mula nk men pijak brg org..waka waka..seb bek xkene,kalo x..mandul robben...pasal dive aku rase,due2 team pn dive ape..sentuh sket,tegolek.. ref plak,mmg samdol...huhuu

kucing berkata...

pada aku, robben ok pe. dah mmg jels ade touch. mmg patot la die jatuh. haha. nyway ref mcm sial

kucing berkata...

robinho? cahhh poyo je lebey mamat tue. contohi kaka. rilex ja

kareem berkata...

felipe melo ar obe...

Pada aku taktik belanda menjadi. Memang provok habes brazil. Banyak berlakon dan main kasar memang buat brazil tak senang duduk dan caca marba. Semua tak menjadi 2nd half brazil.Robben bagi aku memang buat kucar kacir belah kiri brazil sampai bastos kena kluar takut kena red card. Robben jadi lebih bijak bila melo naik angin dan memijaknya sbb asyik jatuh je. Hail the Robben!!

chesterchaz berkata...

classic article la obe.. hahaha

iKHwAn berkata...

On the bright side kita tak akan nampak lagi baju "Saya milik Jesus" Kaka jika Brazil menang..

Sgt2 berstuju.. like!.. keh keh keh..

Obefiend Weiland berkata...

@KAREEM

thanks.. akan edit. bila menulis pukul 12 malam jadi macam ni lah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...