ANDA SEDANG MEMBACA

67

700

FdausAmad Ahad, Ogos 29, 2010

Blog Sokernet telah 'diikut' oleh 700 pengikut (setakat entry ini ditulis), iaitu selepas setahun ianya beroperasi.

Menurut kajian Jabatan Research Sokernet,
Dari 700 pengikut, 511 telah dikenalpasti sebagai penyokong tegar kem Manchester United.(Itu pasal kena ada 3 pengulas, sebab follower ramai). Selebihnya dikongsi oleh pasukan pasukan kurang hebat yang lain seperti Chelsea, Arsenal, Spurs, Manchester City dan Blackburn Rovers, serta perlu disebutkan jugak di sini, 4 wakil penyokong tegar dari kem Liverpool.

Pihak Sokernet sangat mengambil serious masalah 'kurangnya' sokongan pembaca terhadap pasukan pasukan selain Manchester United.

Kami merayu, kepada penyokong penyokong selain Manchester United di luar sana...tolonglah datang dan mengimarohkan pasukan anda sepenuh hati sebelum pasukan anda dilunyai dengan lebih teruk oleh penyokong penyokong Manchester United seterusnya menukar tajuk blog di atas menjadi SOKERNET: Laman Web Rasmi Manchester United.

Lu orang tak kesian ke tengok Jarr, Ayob, Kareem, Shankly, Al-Rashid, Adijaya..errr maksud gua adik Khairul Idham, dan juga tidak lupa adik Kardio yang berjuang mati matian demi menentang ombak gergasi penyokong si setan merah di ruangan komen?

Tak kesian?..Kamooonnnn guys!!!!..mana braderhood ni?,

Takkanlah benda benda macam ni pun kem Manchester United nak kena ajar?
Letih la bai...

So tunggu apa lagi?, Daftarkan kem lu orang and be right here when the Club needs you!

67 Ulasan:

fuad asri berkata...

gua spurs

deus X machina berkata...

keh keh keh

MOFASAD berkata...

tote la pit....

frwls berkata...

kami join persatuan anti MU kat facebook tu.

bila MU kalah, situ la kami pergi. ada lagi satu group, G.E.M.U.K tu.


kahkahkah

FS berkata...

apa guna supporters ramai kalau budak belum akhil baligh pun ramai sama..ha ha ha ha ha

thenocturnalzulkhairi berkata...

ya! ya! kami support group G.E.M.U.K!! hohoho

dewajiwa berkata...

dah takde idea nak tunjuk looser lagi sampai nak buat fan page anti-MU. kah kah kah. menyedihkan. get a life la. tak luak pun kalau buat 1000 group/page anti-MU. wakaka

GGMU

Encik Akmal berkata...

"Which team is the best? I know nothing about football, but I think i'm hotter if I'm a Manchester United's fan. My friends are mostly MU fans so I guess it would be inappropriate if I pick any other team.

Besides, most of the hot chicks at school only know MU and when I speak with them about football, they think that David Beckham is still a Devil. So I think I'll be a Devil's fan."

Antara 511 tu, berapa ramai yang fikir camni?

Holden Caulfield berkata...

gua barca.

lolastitch berkata...

berbuktilah makin ramai orang yang menyokong team gay merah itu.

Mukmin Selamat berkata...

penyokong MU dekat kawasan gua ni,
bersorak time menang je. tanye sape gol pun tak tau.

penyokong MU memang true-true belake.

Ahmad Hamidi berkata...

kau dapat apa kalau kau "true" mukmin?

al-rashid berkata...

hahaha..
nice one mukmin!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

hahaha... terserlah ke'iri-hatian' memasing tatkala MU di puncak kemasyhuran...

henrymevez berkata...

Daus, with all due respect, follower mmg ramai, tapi yang betul2 aktif lima orang yang ko cakap tu jer la.....

As for supporter manu, of course la ramai, sbb kebanyakannya supporter mee segera....

I said with all due respect kan? jangan mare...kakaka

Mukmin Selamat berkata...

memang tak dapat ape kalau "true" pun hamidi,tapi kalau nak sokong tu,tolong la secare berilmiah sikit.

waktu carling cup lepas,penyokong MU selambek cakap Guanfranco Zola tu Eric Cantona (kamare tv tunjuk muke Zola). lu fikir la ape nak buat kalau lu jadi gua! nak sepakkan ke? nak lempangkan?

lagi sedas gua tambah,
ade membe gua yang konon tegar MU.
time tengok game lawan Celsea musim lepas.baru 25menet dah pegi tido dalam kerate,bangun tanye skor je. gua cakap MU menang, terus joget sakan. padahal kalah. astaga. GGMU yedak?

The Charlatans KL berkata...

gua cska moskva, karpaty lviv & dinamo minsk. manchester who?

.Gory. berkata...

Ubat gigi mukmin.

Ok, saya setuju dengan awak. Sebab ianya sangat mudah untuk menyokong MU berbanding pasukan lain kerana highlight yang diberikan oleh media contohnya. Satu, Sekiranya MU memenangi kejuaraan, hakikat itu akan dibawa sehingga abis ujung season depannya, tidak seperti Chelsea, kerana media percaya MU mampu menjual akhbar mereka.

Dan untuk berlagak seperti mi segera lebih mudah kerana pemain MU mudah dikenali walaupun oleh bukan kaki bola. Contoh kau akan sebit Rooney dan Ronaldo dalam kalangan makwe makwe berbanding Drogba dan Abdul Salam Bilal.

Owh, saya MU, dan saya mengagumi jersi St Pauli!

.Gory. berkata...

*sebut

Wahida Jumaat berkata...

setuju dengan Gory.
even ramai aweks diluar suke MU..tapi bukan aku...
hahahha..

p/s aku syangkan Drogba... LOL

paper-bag-head berkata...

fan united ramai sebab they're so overrated by media.so probability utk jumpa fan united yang tak berilmiah memang tinggi.dalam 1000 maybe ada 500.inilah hakikat populariti.

Ahmad Hamidi berkata...

hahaha takde beza pun oi, zaman liverpool pegang EPL semua nak mengaku Liverpool.sekarang ni liverpool dah ke mana, memang la tinggal abang abang yang "true" ni.

beron berkata...

toon army di sini

talkIZcheap! berkata...

"Which team is the best? I know nothing about football, but I think i'm hotter if I'm a Chelsea's fan. My friends are mostly Chelsea fans so I guess it would be inappropriate if I pick any other team.

Besides, most of the hot chicks at college only know Chelsea prior Abramovic and when I speak with them about football, they think that Sheva is still a Blues. So I think I'll be a Blues' fan."

...

"aku dulu minat Man Utd gak, pastu pas Nisterooy kluar, terus aku sokong Chelsea, Chelsea ada Lampard, hensem..." -member gua yg gua syak mmg gay...

S7Nizam berkata...

ramai tu lalang aje pun.. bangga eh? XD

blitz berkata...

"hahaha takde beza pun oi, zaman liverpool pegang EPL semua nak mengaku Liverpool." ---> bila liverpool pegang EPL?

azoe berkata...

true ke idak.. ape nak dikisah
janji duduk jaga kelab sendiri baik2 tanpa perlu jadi lalang bergabung ramai2 semata-mata nak jatuhkan hanya satu club.. what a looser
i am gooners
and i hate spurs cap ayam, westhammer, chelshit, liverfool, manshitter and manshitty
aku tak perlu bergabung dengan lalang dari kelab lain
aku sorang je pun ape ade hakal

Mohd berkata...

psl true pun nk jd isu ka?psl bola xyah a true2 wei..hmm psl ISLAM tanak lak jd TRUE..aiyakkk..

azoe berkata...

astaghfirullah
kembalilah ke pangkal jalan
jadilah muslim yang TRUE

jon berkata...

wakakakaaka..ape barang bola mau jadik true?!
pedulik ape true ke tak..tengok bola suka-suka sudahla ayyuhal muslimin..

aranhellstorm berkata...

mohd.. ni blog bola la.. anyway thanks for the tazkirah. Insan mudah lupa kan..

back to the topic. Sikit tapi berkualiti dari ramai tapi membawa rebah... heh.. sebab hati gua ni ade sikit mazmumah sama fan mankayu ni pasal ramai glory seeker. ertikata lain lalang. esok2 agak team nottingham forest sudah kena beli dgn vincent tan ke, ananda krishnan ke, bill gates ke, dah jadi kaya raya, aset kelab nilai berjuta, orang yang sekarang aku kenal sokong manure most probably akan sokong nottingham forest..

bagi aku Liverpool tetap di hati. Turun liga championship pun gua follow..

fikiranlicin berkata...

Gua MK DONS! namun gua lagi jiwa YNWA!

Mohd berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mohd berkata...

aran: jgn ckp cmtuh bro.xpe kot kalu ade selit sket. hatta lucy pn selit politik dlm blog nih. so xjd mslh kot kalu selit sket psl ISLAM dlm bog bola nih kan?kalu xbleh admin sile la delete ye.

bg aku. fan yg true nih xkan menyampah kpd yg lalang. lantak dorg la nk lalang ke ape. yg ko nk sakit ati pehal? xde pun dorg kaco korg smayang kan?

dan bg aku, sesorg yg menyampah pd lalang nih, bukanla TRUE sgt pn..cuma sorg yg EMO je.kehekekhekeh.

Mukmin Selamat berkata...

lalang ni, kalau team pilihan diaorang menang.rak nak mati.

kalau kalah.tak nampak batang hidung pun, silap-silap dah minat kelab lain.

keli berkata...

Gua FC ST Pauli....bru nk minat psl entri aritu...bley x?

don mufasha berkata...

man U memang top era 90'an... sebelum tu liverpool.. sebelum liverpool...nthm forest.. ianya silih berganti ... xkan selamanya MU nk dok jadi juara ja kan.... lagi pun x dak sumbangan sangat pun untuk England... main peringkat club gah kemain... masuk world cup kena belasah... contohilah Spain... skuad piala dunia dia semua dr top club.....Ini laman web rasmi bolasepak dunia kan... so komen kena lah world...takat nak jd penyokong lalang, baik takyah menyemak.....

R.K berkata...

hoi . keluar lagi isu true dekat sini ?? ghua ingat 'ilmuan' sokernet dah setel dah bab2 true ni ..

kitt berkata...

hahah...betul r.k, dulu rasa dah bedebat bagai nak rak..padahal dausamad menyeru umat2 kelab lain dtg mengimarahkan blog ni..

a8jnme

jon berkata...

@amohd
tadi kau sibuk kata TRUE ni tak patut dlm bola
ni tiba-tiba pulak kau kata fan TRUE takkan nyampah pada lalang
kira statement kau ni mcm menyokong balik dasar TRUE pulak, ye ak
haha..ape kau pun lalang jugak ke
lalang ni tak tetap pendirian
kena tiup ke kanan,ke kanan la dia
ditiup ke kiri,ke kiri lah beliau
kalo ade lalang belakang rumah ko,ko nak biarkan lalang tu hidup?, kasik semak je
ko nak cegah dengan basta 15 atau biarkan dia jadi hutan belantara?
lantak diorang la tak suka dengan lalang ke tak
ade diorang kaco lalang semayang?
hahaha

meor-name-depan-ku berkata...

"Hingga ada yang terlupa siapa
Oooo..... Dirinya!!!!!"

- Itik gembo-gembo by A to Z.

Mohd berkata...

@jon
bile ms lak aku ckp aku menyokong dasar true nih jon..
maksud aku, kot ye pun nak true.xyah la nak benci org kan? ye dak? mcm la kite tuh bagus sgt.padehal psl bola je pun.tp kau jgn terasa lak jon. gua tuju kat sape2 yg bajet true je.hehee

@mukmin
xkan la kalu dah kalah nk bising2.snyp2 dah la smbil terima kekalahan dgn hati terbuka..ye dak?kehekhkehkeheh

incik neng berkata...

aku seorang pendatang baru dari selatan jepun,peminat chelsea sejak umur 14
silelah beri tunjuk ajar pemuja kem chelsea

seram ak tgk peminat MU kat sini ,gila horny wahaha

Jarr berkata...

Pong pang pong pang..
Itu true, ini true.
Ini lalang, itu rumput...
Sokong sudahla..takyah nak campur aduk bola dengan islam.Islam itu the way of life, hatta mcm mana kau nak relatekan bola ngan islam ni?

Kalau nak ckp etika berpakaian okla..ade compliance nye.Ni semua nak petik petik bab semayang la apa la...ibadat kita nak kena war warkan kat orang ke?

rileks sudah bhai, baik fans liver ke, man u ke, chelsea ke,arsenal ke..spurs, toon etc etc.Ini bolasepak, mati sok malaikat tak tanye team mana lu sokong.

dimaroc berkata...

sembahyang pun boleh buat main ke sobat..aiyaaa

HafizChan berkata...

PM Najib pun sokong Man Utd...

http://www.accessmylibrary.com/coms2/summary_0286-20708272_ITM

Jarr berkata...

Winston Churchill sokong leeds united.
Fuhrer sokong Monchengladbach
Stalin sokong CSKA Sofia
Mussolini sokong Sampdoria
Che Guevara sokong revolutionary.

meor-name-depan-ku berkata...

Marilah pergi
hari-hari!!!

aranhellstorm berkata...

jarr: setuju dengan lu... tu la kadang-kadang kita ber'banter' kat sini walaupun nampak macam topik picisan..ye lah.. pasal bola kan..sebenarnya boleh asah cara kita berdebat, mengeluarkan pendapat2, melontarkan komen dengan cara lebih bertamadun.

tapi tiba-tiba lu dah tutup ruang perbincangan/debat dengan topik agama... takkan u expect anybody here mengeluarkan komen yang against that agama topic plak kot? abes la tak boleh nak berbanter langsung..

ya aku paham, korang nak jadik muslim terbaik yang berpesan-pesan dengan perkara kebaikan..tapi di ruangan komen ini bukanlah tempatnya. Mulakan dengan nasihat kawan2 terdekat, saudara mara yang korang kenal flash & bones barulah true.

bukan kepada perfect stranger macam kat dalam ruangan komen ni.

ayobkelubi berkata...

apa benda ni?.

kena provoke dengan ustaz pidomat terus macam-macam doktrin keluar. tak kisah lah mana satu yg lu orang nak fanatik sokong bagai tapi yang penting lu orang mesti tahu apa benda yang lu orang sokong. true atau tidak. itu terpulang pada masing-masing.

ni gua nak tanya. lu orang sokong bagai-bagai ni. Piala Malaysia lu orang dah ready mental dan fizikal. kamon, jangan sembang pasal bola kalau Piala Malaysia lu orang tak tahu.

gua SELANGOR. ada KEM SELANGOR dalam ni tak?. KEM PERAK mmg tak boleh blah. keh keh keh..

Jarr berkata...

ayob - gua kem terengganu.gua nak sgt jumpa red giants kat final...berani?hehehehe

aranhellstorm berkata...

ayob: gua kem Selangor. Piala Malaysia dah dekat, jumpa kat Pintu 10. heh

meor-name-depan-ku berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nabil Hussein berkata...

sokong kem kedah fc and team malaysia..no matter what.

kareem berkata...

fdausamad...lu xyah kesian kat gua...Gua boleh je tag team ngan adik khairul idham

Alke berkata...

ayob, gua kem selangor, tapi gua duduk sebelah VIP je....yang penting tahun ne Red Giant baham julang piala Malaysia, Treble beb!!!! di bawah pimpinan Amri yahyahyahyahyah!!!!!!

Tabok berkata...

Sori laa... kat sini aku sekular giler!!!

Mohd berkata...

jarr..
sorila beb..aku rs kau dah silap tafsir.
papehal.kalu nk penjelasan psl smyg tuh.nti aku kontek kau.

aran..
ok.fine la kalu kat sini xleh nk ckp psl islam.kalu aku slh aku mintak maap..aku terima dgn hati terbuka komen anda.terima kasih kerna mengingatkan dan aku yakin kat sini sume true dan bertamadun.

Jarr berkata...

=) sorryla kalau aku salah tafsir.elok juga kau mengingatkan...thanks bro.

julu berkata...

yeah....
mcm ni la.. bermaaf-maafan di bulan mulia..
alhamdulillah..

tp kadang2 bahan-membahan best jugak.. wahaha

linda radzi berkata...

laa apa pasal pulak ni siap masuk semayang2 bagai ni..
rilek2 sudah laa..
kalau nak jadik true ke, nak jadik poseur ke, biarkan je laa..standard la aktiviti bahan-membahan ni...
apa ada hal..
kalau tak nak kena bahan, jangan la bahan orang lain.
kalau team sendirik kena bahan,
itu memang dah menjadik tugas penyokong2 untuk mempertahankannya..
dengan cara membahan la balik..
ini tak, baru je kena gegar, terus nak masuk bab2 agama.
itu baru pasal true atau lalang je pun.
belum sebut pasal freemason atau illuminati.

teringat plak saya pasal satu citer emo penyokong sebuah kelab meriam ni.
obefien rasanya yg telah memparodi lambang kelab mereka..
habis sumer penyokong mereka mengamuk.
siap nak bakar kedai lagi.
lambang kelab kena respek la, menghina kelab la, mencabul kehormatan la, apa laa..
itu baru lambang kelab, belum citer pasal parodi muka rafa benitez jadik ebby yus lagi tu.
hahahaha

jadik, ceritanya di sini,
kalau kena bahan, kita bahan la balik.
tak payah la nak masuk bab2 agama ni..
sebab segala benda urusan di dunia ni, memang tak boleh lawan dengan agama.
bahan-membahan amalan kita bersama.

adijaya berkata...

dengar cerita red warriors nak bawa balik piala malaysia ke kota bharu, camne ni?

@ayobkelubi - tak payah bimbang dgn perak, grouping pun depa tak lepas tu. mai aloq staq nanti tengok la camna kena balun.
@abg jarr - kenapa nak jumpa selangor kat final? kedah tak kuat ke?
@alke: amboi, yakin nya red giant nak julang piala.
@kareem - ok bro, jom kita tag team. piala malaysia sokong team mana?
@miss linda radzi yg manis - akak dah ada team ke utk piala malaysia?

30 Oktober di Stadium Nasional, Bukit Jalil.
Kedah vs Kelantan

Yakinkanlah diri sendiri
Berjuanglah sejiwa murni
Tekun berani seungguh hati
Demi sukan mengharum negeri

Biar jasa jadi kenangan
Hijau Kuning lambang kemegahan
Jelapang padi tempat sanjungan
Negeri Kedah Darul Aman

Kedah! Kedah pantang kalah
Walau sakit jatuh dan rebah
Bangun lantas semula gagah
Bujur lalu melintang patah

Hijau Kuning tanahku
Darulaman negeriku
Hijau Kuning darahku
Negeri Kedah negeriku

gua berkata...

semua dh mcm sial!

Mohd berkata...

linda: itu cume slh phm je. xde pun msok bab agama sini. cume terkuar psl satu perkataan Islam je. tp xpe. da ade org komplen sini blog bola bkn blog agama. so..isu agama tidak berbangkit lg ye.hehe.

Jarr berkata...

tu dia "gua" dah mai...dah lama tak nampak dia ni...

talkIZcheap! berkata...

gomo kelate gomo!! :PP

Mohd berkata...

red warrior

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...