ANDA SEDANG MEMBACA

53

Liga Juara-Juara: MSK Zilina Dapat Laluan Mudah Ke Akhir!

Kumpulan A Internazionale Werder Bremen Tottenham Hotspur FC Twente

Kumpulan B Olympique Lyon SL Benfica Schalke 04 Hapoel Tel-Aviv

Kumpulan C Manchester United Valencia Rangers Bursaspor

Kumpulan D FC Barcelona Panathinaikos FC Kobenhavn Rubin Kazan

Kumpulan E Bayern Munich AS Roma FC Basel CFR Cluj

Kumpulan F Chelsea Olympique Marseille Spartak Movska MSK Zilina

Kumpulan G AC Milan Real Madrid Ajax Amsterdam AJ Auxerre

Kumpulan H Arsenal Shakhtar Donetsk SC Braga Partizan Belgrade

Liga Juara-Juara musim 2010/11 kembali lagi! Untuk mereka yang kurang arif, Liga Juara-Juara ini disertai oleh kelab-kelab yang merupakan juara bolasepak Eropah. Kelab yang tidak bergelar juara pula selalunya disuruh main dalam Europa League, sejenis liga buang karan.

Berdasarkan percaturan di atas, kelab Slovakia MSK Zilina dilihat mempunyai harapan cerah untuk bergelar juara.

Sementara itu di Anfield…










53 Ulasan:

Santo berkata...

dah lama aku tertanye2 mcm mane pasukan2 dr israel bole masuk champions league..ade sape2 bole buat research tak? obe?

.Gory. berkata...

Israel dikira eropah kan? Diorang lawan England masa qualifying World Cup ke Euro lepas, kan?

Ke, diorang lepas atas dasar brotherhood Freemason?

Lucius Maximus berkata...

Israel masuk UEFA setelah diboikot oleh anggota-anggota AFC, kesan dari kuasa lobi negara-negara Arab yang bernaung di bawah AFC

MaOi berkata...

sokernet kena bayar royalti kat mamat cengeng dlm gambar tu.. dh dua kali recycle.. haha..

meor-name-depan-ku berkata...

Selamat menyambut Nuzul Al-Quran.

Jarr berkata...

orang selangor, selamat bercuti.Orang KL, sekular.Memetik kata kata HR aku semalam,kita tak cuti ok Nuzul Quran, sebab Quran tak turun kat KL.

Lucius, lu mmg menguji kesabaran gua dibulan pose.Hati nak minum kopi je rasanya..cilakak.Recycle tak hagak.

Selamat berjuang utk semua group.

dewajiwa berkata...

keh keh keh. jadi ikon/maskot la mamat tu pasnih

TENGKU berkata...

mane ucl cup bro??xkan nk kumpul domestic cup je...wahaha

pekel berkata...

hohoy..sape yang edit juara 2010-11 kat sebelah ni??

pekel berkata...

tapi tadahal la...yang penting bukan liverpool..

Lann Shaukani berkata...

Barca lagi senang laluan dia. Sume stok makan. Arsenal leh ke hadap brader2 gangster ni? Takut injured pulak nanti 1 season.

SocketWorld berkata...

AHhh.. UCL pasti x bosan(in term of Goals).

Untuk SEMUA perlawanan kumpulan:-

Chelsea confirm menang 6-0 saja.
Arsenal confirm menang 6-0 juga(if vs 10player).
ManU confirm menang 3-0 (if not, draw 2-2 saja).
Spurs menang 4-0 saja? (Good Luck!)

oh. spt biasa Milan vs Real Madrid jer yg xbest utk ditonton. pasti 0-0.

----------------------------------------
Sementara itu LIVERPOOL berjaya menang.
Apsal la mamat tu bg free own goal..
kan dah tak bole kutuk kan?


/LIVERPOOL di setiap entry?/

Rafidinho berkata...

kah kah kah..

Kap berkata...

Real dalam kumpulan corner maut.
tapi aku predict at least semi.
dengan gaya defensive meng-gaban.

english clubs season ni bungkus.

Barca cam biasa kawtim dengan UEFA,
aprroach style lanun untuk Fab, lepas!
undi UCL team cap ayam!!
ok, Barca semi juga.
kantoi sebab Messi injured.
apa punya turr.

julu berkata...

bleh ke barca lepas dgn ruben kazan.. x serik lg ke season lpas??..

iKHwAn berkata...

ekekekek.. mende kuar lg gmbr cengeng tu..

aranhellstorm berkata...

every season masuk UCL kalau tak pernah menang tak guna jugak. tak gitu?

mmg betul teruji puasa aku di hujung2 ramadhan nih.....

Jarr berkata...

aku terasa mcm ade pengulas keluarkan fatwa supaya setiap entry ada gambar tu....dugaan bulan puasa.Istighfar banyak banyak sudah.

SocketWorld berkata...

vs LIVERPOOL fans here?

free berkata...

aik, kenape juara season 2010-2011 kat kanan tu arsenal? takde kelab yang lebih gampang dari tu ke kahkahkah

Faiz Tapit berkata...

ak skong blackpool

Cicadasx berkata...

Sedih la jadi Liverpool fans skrg ni wuwuwu

R.K berkata...

hai cicadasx

a8jnme berkata...

@pekel...aku rase keje kat sblh tu mesti pipistuta buat, dia dlm mode inception lagi la tu...ceeewahhh.

keli berkata...

Liga juara-juara tp ade team yg x juara-juara slalu masuk liga juara-juara dan entah bile 2 kelab ni nk jd juara-juara dalam liga juara-juara. Mende aku ckp ni???

BraderDiego berkata...

Kuiz mingguan:

1. Berapa banyak kalikah Liverpool memenangi CL?

2. Berapa banyak kalikah total Chelski+Manyoo+Ayam+Assanal memenangi CL?

chesterchaz berkata...

kesian laa liberpul nih.. xkire entry ape mst kene bahan..

tape2 cuba lagi ek.. harharhar

crone1585 berkata...

tidak semesti ye yang juara boleh menang..cam ne cite juara(inter) leh kalah dgn Atletico Madrid..hahaha

adijaya berkata...

@crone1585: gua rasa ada faktor manager.

last year pun manager ni kalah juga semifinal ngan atletico, walaupun pada masa tu beliau menggunakan pasukan yang sangat termasyur di liga champions dan mempunyai sejarah berlipat-kali ganda melebihi team lain di EPL.

tapi.. kalau mourinho still kat inter, boleh menang kot malam tadi. 1-0 pun jadi la.

*morale of the story: siapalah chelsea, man utd, arsenal dan tottenham kalau dibandingkan dengan inter. apatah lagi kalau nak compare ngan sebuah kelab tu yg dah menang 5 kali champions league. kami hanya insan lemah. tapi kami main champions league lagi tahun ni. :)

blitz berkata...

masih ada fan liverpool yg butthurt dan duk ulang kisah sejarah berapa kali liverpool dah menang champs league.. hahaha.. sudah2 la wei.. dh tak layak tu dh la.. takyah ungkit sejarah lama.. hahaha..

Lann Shaukani berkata...

itu namanya Liverpool punya fan true! Bukan lalang.

pekel berkata...

semua fan true-true belaka..dats y we're proud of 'making history' for our future children..
support your own faking team and shut up

talkIZcheap! berkata...

extra soklan Kuiz Mingguan:

1)berapa kalikah Liverpool gagal ke Liga Juara-Juara?

2)berapa banyakkah kelab Inggeris yang layak ke Liga Juara-Juara atas faktor FA kesian? (tak dapat top 4 tapi masih layak)

3) Kelab apakah yang menyebabkan penggantungan penyertaan Kelab2 Inggeris dalam Piala Eropah sedikit masa dahulu?

:PP

SocketWorld berkata...

x pe la Arsenal 'menang' UCL kat sini. nak menang yg betul2 ntah bila.

linda radzi berkata...

mamat cengeng kat atas tu jadik maskot liverpool?
waahhh cool jugak tu.
biar la dia menangis sedih camtu.
saya pasti yang dia dah menangis lebih teruk dari tu masa 2005. istanbul anyone?
sejarah lagi? pedulik!
menang seratus kali pun takkan sama dengan menang sekali kat istanbul.

bangga sangat dengan UCL berbanding europa ke?
apa kes juara UCL kena sesah dengan juara europa?
memalukan betul la..
ingatkan kuat la sangat team2 yang masuk UCL tu sampai nak bangga sangat.
sama la dengan team setan tu.
beria2 menang UCL, tapi super cup pun kantoi.
kesimpulan, saya rasa team europa league lagi kuat dari team UCL.

layak UCL tiap2 tahun, tapi tak menang2 gak, nak buat apa.
menang UCL tiap2 tahun, tapi kalah gak dengan team europa pun, nak buat apa.

kareem berkata...

Eh, bile arsenal menang UCL kat sini?

eJAI berkata...

Laa...tgkle sape yg jadi coach inter tu linda oi.. Tu die bawak bekas-bekas sial dari tanah British le tuh...kehkehkeh

Raiden berkata...

haha sian fool tiap entry kena bahan..

keli berkata...

SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN HARI KEMERDEKAAN YANG KE-53.(iklan ditaja oleh FAM) Majulah sukan untuk negara.

linda radzi berkata...

ejai -
saya merujuk bukan hanya kepada inter milan saje.
kepada team yang lain jugak.
ada gak team yang sangat hebat juara UCL(kejohanan yang sangat mulia. konon! team setan.) tak ingat dunia tp kena tapau gak dgn team europa. apa bengap.

talkizcheap -
tunggu berbuka dulu baru boleh jawab soalan awak tu.
soalan itu sungguh tricky.kalau ada fan liverpool yang salah jawab, mmg maut la kena bahan balik.
hint kepada jawapan ialah;
liga juara-juara, piala eropah, top flight football league, premier league, piala HMS Malaya, piala malaysia, hoki trofi juara-juara.

talkIZcheap! berkata...

2-0 baru kena tapau... 2-1 masih ada fight, keh3... sekurang2nya takde lar mengharap belas kasihan FA atau UEFA, fight fair and square...

oh ya, sape dah team yg buat back to back finalist UCL ari tu? Barcelonah??

blitz berkata...

linda : dh google jawapan? keh keh keh..

Pet Shop Boys berkata...

:)

Mohd berkata...

anti btol linda radzi nih kat team setan ye..haha
kalu nk tau..team setan nih sbnrnye bukan kuat pun kalu nk compare ng liverpool nih..tp yg pelik nye wlpn xkuat mn tp still lg layak ke UCL..tensen aku memikirkan nape bnde nih terjadi..aduhhh

linda radzi berkata...

talkizcheap -
alaa sentap plak bila orang kata kena tapau.
siap legenda 150 tu nak score pakai tangan lagi punya terdesak.
sori la kalau saya ungkit citer2 lama ni.
mintak ihsan ke FA atau UEFA?
itu la antara hak sebagai juara.
real madrid penah mengalami kes ini.

blitz -
maaf der..
saya tak main la google2 ni.
internet pun xde kat umah ni.
semua berdasarkan pengalaman dan pembacaan.
pengetahuan pun setakat mana yang ada je.
dua dekad sejak umur empat tahun tak sama dengan google selama 72 jam.

pet shop boys -
;P

mohd -
supporting liverpool is not an entertainment,
it is a religion.
obey the commandments.
sebab UCL tempat utk team2 yg tak kuat berbanding europa.
barca kena tapau kat nou camp.
inter kena tapau kat san siro(san siro ke? atau ada nama lain? malas nak google. kalau salah, tolong betulkan).
real madrid kena tapau kat bernabeu.
manure kena tapau kat dream theatre.
singapura kena tapau kat err ntah.

blitz berkata...

wah.. dh jadi religion rupanya support liverpool.. elok la tu.. teruskan..

Mukmin Selamat berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mukmin Selamat berkata...

ade jugak orang nak salahkan Rafa sebab kalah dengan Atletico Madrid dekat super-cup?

rasenye memang hebat lah kalau manager tu mampu faham 100% pemain dalam masa kurang 1bulan. you need time to gel those player and manager. tektikal manager pun dah berlainan.

tragedi heysel antara fan Juventus dengan Liverpool tu adalah sebab fan Liverpool yang merusuh tetapi fan Juventus yang memulakan provokasi. (ps:tempat yang runtuh tu overloaded dengan fans juve yang beli tiket murah & kadar kematian lagi banyak dekat fans juve berbanding Liverpool, less dead is the criminal?) bagi aku bende ni salah dua-dua pihak,tapi uefa terpaksa jugak amek tindakan dengan mem-ban english football dari pertandingan eropah.

ape-ape pun, tragedi tu dah lepas dan penyokong sesama fans dah berbaik siap beri penghormatan pasal tragedi tu.

adijaya berkata...

salam buat semua,

dah ada entry baru kat atas tu, jom la sembang kat atas pulak ye.

hehehe..

*apa-apa pun berita yg keluar, liverpool is the main story.

peace! peace! peace!

---thread ni ditutup---

talkIZcheap! berkata...

ala... Linda, sentap plak bila kata mintak ehsan FA... setahu aku, cempiyen lig takde hak2 istimewa juara2 ni, Werl Kap on tadak, cempiyen lig plak nak ada?? Kalo ada pun pasal kes Liverpool tu la kot... Yg Real tu, maybe format lama, so, kita tinggalkanlah citer lama, ye dop?? huhuhu....

by the way, you win nothing with Rafa :PP

blitz berkata...

linda ni antara fan liverpool yang paling cepat sentap.. keh keh keh.. semoga dia belajar dengan jarr macam nak control sentap..

talkIZcheap! berkata...

belajar ngn Jannah je cukup... :D

aranhellstorm berkata...

linda: teruskan menyentap. Fan mankayu pun sama la perangai ngan manager ngan playernya, lagi sentap menyentap.

eh, aku pun mcm nak menyentap sama ngan linda nih.....

Kurang2 waktu2 getir camni boleh la jugak sandarkan pada kenangan, belajar sejarah, bangga dgn sejarah.

bayangkan chelsea mengalami waktu getir macam ni, diorang nak sandarkan pada kenangan apa?

owhh..team kami tiap2 musim masuk UCL.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...