ANDA SEDANG MEMBACA

38

Sayonara Sam!

Lucius Maximus Jumaat, Ogos 20, 2010 ,





Orang kata, hidup tak selalunya indah. Dan kadang-kadang apa yang kita impikan tidak kesampaian.


Sam Hutchinson, pemain muda Chelsea berumur 21 tahun baru saja mengumumkan persaraan beliau dalam karier pemain bolasepak profesional. Keputusan ini dibuat akibat kecederaan lutut beliau yang dilaporkan tidak dapat kembali pulih sepenuhnya.


Hutchinson kali pertama bermain untuk Chelsea pada musim 2006/07. Pengurus Chelsea ketika itu, Jose Mourinho menyifatkan Hutchinson sebagai bakal pemain utama Chelsea. Tetapi kecederaan lutut menghalang beliau untuk bermain sepenuhnya selama 3 musim. Hutchinson menyertai Chelsea ketika berumur 9 tahun.


Walaupun telah bersara dari bermain bolasepak, Hutchinson akan terus dibantu dan diambil bekerja dengan Akademi Chelsea. Beliau juga akan meneruskan pengajian dalam bidang sains sukan di universiti dan bercadang untuk mendapatkan sijil kejurulatihan.


Kem Chelsea mengucapkan terima kasih Sam dan semoga berjaya di masa depan!


Nota kaki: Ini bezanya antara bolasepak yang diurus baik dan yang diurus macam celaka. Kalau di Malaysia, pemain yang terpaksa bersara akibat kecederaan tinggal sebatang kara. Lepas tu keluar TV buat rayuan minta bantuan derma. Bila dah kecoh barulah pegawai FAM atau FA negeri sibuk-sibuk tunjuk muka, masuk TV percuma. Tapi tiap-tiap tahun tukar kereta (macam dakwaan Fdausamad), tak pun tukar almari, kerusi dan meja pejabat, lepas tu dapat bonus dengan dividen walaupun pasukan kebangsaan tak ke mana. Tu belum kira kena kencing dengan Zimbabwe. Zimbabwe tu, suku-sakat Robert Mugabe je pun. Aku agak kalau mamat Afrika datang jual jam 'Rolex' kat Wisma FAM, gerenti kena borong habis, dah semua kepala senang dikencing.


UP: Kardio - Sumber rasmi Sokernet untuk berita ini diambil dari sini.

38 Ulasan:

Prof Zul berkata...

aku tak biasa mencarut bulan ramadhan.
tapi nota kaki macam bangsat. hahaha

adijaya berkata...

adoi..
no.2 lagi.

Lann Shaukani berkata...

FAM mana reti menghargai player2 Malaysia.

Alke berkata...

lucy, we'll vote you for fam president. serius. FAm memang cam lahanat.

Zinedine Zaiddin berkata...

Teruskan menulis berita dengan nota kaki yang panas2 macam ni..biar diorang terasa sikit..hahaha

Nerzhul berkata...

umur 9tahun dah masuk chelsea. budak malaysia tengah main guli. hahaha

Jarr berkata...

UP: Kardio - Sumber rasmi Sokernet untuk berita ini diambil dari sini.

hahahahah...haaa kardio kau jgn meroyan tanya mana sumber plak...hadoi.

Holden Caulfield berkata...

lann shaukani:FAM menghargai player2 Malaysia dengan buat banner "Semangat Bola" iklan-iklan kat LRT,kat bus stand atau kat iklan TV.

Tapi in the end,yang dapat duit tu Maxis.Arwah Spiderman R Arumugam punya family tu ape citer entah.Selalu aku lalu lalang LRT nampak poster dia - R Arumugam,Spiderman.Semangat Bola.Maxis.

kareem berkata...

Hutchinson who??....

BanDeLa berkata...

hahahaha..sekali nama kardio kena petik da...hahaha

reemza berkata...

kardio...hahaha..amik ko..

talkIZcheap! berkata...

Nazri la yg buat dakwaan tukar kereta baru tu, bkn fdausamad... camne la sumber ko ni, Lucy??

-aku yg menjadi 'kardio; sekejap, ngeh3 :p-

.Gory. berkata...

Aku ingat ucap selamat tinggal kepada Sam bunkface kerana meninggalkan Ju. Demmit!

meor-name-depan-ku berkata...

kareen,who ape lagi. tu lerr die hutchinson.....

Pet Shop Boys berkata...

hai Holden....

mohd faris bin mohd aladin berkata...

mysia mng lawan korea.ingat tu.so kalo lu org nak jual rolex petaling street elok korg gy wisma bola sepak korea.lagi senang nak kencing kot

kardio berkata...

Piring lutut Sam Whothehell terkopak ke, FAM beli kereta baru hari-hari ke, itu bukan isunya sekarang ini.

Masalah sebenarnya adalah, kenapa kem ManUre ada 3 pengulas, sedangkan kem-kem lain cuma ada 2 sahaja?

Sebelum awak cuba nak mengubah, mengata, mencerca dan mencaci FAM, pandang dulu ketidakadilan dan penyalahgunaan kuasa dalam sokernet.

Walaubagaimanapun, FAM memang sucks. Sekian, terima kasih.

KontenaEric berkata...

Salah guna kuasa pulak dah kardio ni..
Kau memang suka kena bahan ye.

Sokernet ni ada tibai duit rakyat ke?
Ikut suka la depa nak buat apa pun, blog depa, bukannya blog kau.

Cuba jawab ikhlas aku tanya ni;

kau mula baca sokernet ni bila sebenarnya?
Jawab ikhlas jgn menipu bulan puasa ni.

ayob berkata...

bukan kena bayar pun baca sokernet. peduli la nak berapa ratus pun pengulas dalam satu kem.

pjoe berkata...

btw, we dont give shit about sam
:P

blitz berkata...

kardio - isunya skrang ni, kenapa kau tak jawab lagi soalan aku aritu?

tk kisah la satu kem tu nak letak berapa orang, bukannya hari2 diorang cite pasal team diorang pun, kem tu setakat nama je pun, nazri cite pasal liga korea, fdausahmad cite pasal FAM, lucy walaupun chelsea, cite pasal copa libertadores dan liga2 lain, so apa ada hal.. kalau kau tak puas hati sangat, kau buat lah blog bola kau sendiri

dimaroc berkata...

teringat aku beberapa orang pemain bintang dari skuad juara Piala Malaysia Terengganu yang sekarang bekerja sebagai ofis boy di sektor awam, kadang-kadang terfikir, itu je ke penyudahnya kareer walaupun dulu kau ni macam legend sebab score goal kemenangan..

kardio kardio.. kau dah jadi material utama sokernet.. macamlah sokernet ni blog bil berbayar boleh langgan macam pakej astro warna.. fikir pakai jebo ke kardio.. ini blog bebas sukahati nak tulis apa diorang punya suka nak tulis, tak ade menyusahkan hidup kau pun.. kardio kardio.. hahahahaha

BanDeLa berkata...

saya suke bace sokernet kerana.........(bole gelak2x baca komen sambil dapat info pasal bola)...hehehe

delarocha berkata...

sayonara sam...

Azizan berkata...

ala kardio kalau satu kem ada 100 pengulas aktif pun aku tak kesah ak lagi suka sebab banyak entri aku boleh baca tuk isi masa lapang daripada aku baca komen kau yang merapu-rapu tu...

free berkata...

i can agree no more lucy.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

kardio ni cube nak dapat publisiti murahan ke?? bungwahab era baru ni... kehkehkeh...

rachwan berkata...

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1580062510009

apasal budak ni xnak nasihat dia pasal bola arr? hahahaha

Wahida Jumaat berkata...

cian sam..xpe laa awk..rehat byk2..study k..
t lutut tu y dikatakn xdpt baik..mesti akan baik..(harapan)

p/s:korang,jgn laa gaduh sbb malaun seorg tu....

julu berkata...

haish..
ok la.. demi wahida.. xnak gaduh2 dh.. :D

ahmad fathi berkata...

eh2....wawa la...cm kenal...haha

Ahmad Hamidi berkata...

kardio ni penuh dengan rasa kebencian

R.K berkata...

yo lucy , we have the same thought but you spill it better . who doesnt know you , right mate .

hai kardio , boleh berkenalan ?

Daud berkata...

Haha
Kardio ni anak didik bungwahab tp bagus gak da pembangkang dlm ni.ada sikit kelainan.
Klu korang tgk fantasy futbal.Malaysia ranking no 3 dunia utk list manager paling ramai kt dunia,tu xkira lagi manager malaysia yg berangan dan berlagak jadi org england n usa.
Nampak sgt org malaysia suka bola tp mcm ne bola xmaju?Salah FAM 100%?Salah sultan bola?salah sokernet?salah kardio?

Luca De Ketiak berkata...

hi kardio. mak sehat?

hi wahida. berbuka kat mana arini?

Jiraya berkata...

club luar negara hargai player....kat sini dipinggirkan

Obefiend Weiland berkata...

kesian sam hutchison

damn.. not a bad player. hopefully yang menang fa youth cup last year can step up. semalam gua tengok Borini ngan Van Aanholt je dekat subs. mana kakuta and the gang?

alan zed berkata...

those who can't play, coach !

baguih dok ada chelsea nie...

jaga kebajikan player.

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...