ANDA SEDANG MEMBACA

47

Bolasepak Sebenar.

Jorji Isnin, September 27, 2010
Bolasepak diselang selikan dengan nasi himpit pada hujung minggu lepas memang menarik. Banyak yang buat open house. Yang buat open house dirumah orang lain pun ada!

Open House 1.

Obi Mikel, sebelum perlawanan menentang Man City buat kenyataan; Dia akan takut jika terpaksa menjadi pemain pertahanan menentang penyerang pasukan Chelsea yang menyerang dari berbagai arah.

Obi Mikel... kalau lawan team lomah boleh la. Kalau Roman mampu beli semua jadual perlawanan dan pengadil, lagi la boleh menang 6-0 tiap minggu. Kalau boleh beli semua benda pun, belum tentu boleh beli Tevez, sebab Tevez itu Dinosaur!

Tevez score waktu aku sedang mencicah lemang ke rendang ayam. Delicious!

Bila aku sms ke Ayahanda Kem Chelsea yang separuh dari Manchester itu adalah BIRU, dia tak balas. Sibuk kemas baju la tu.

Open House 2.

Bertukar siaran ke perlawanan Liverpool pula, aku jadi kenyang melihat Liverpool ketinggalan 1-2 pada Sunderland. Main kat Anfield tu.

Gerrard juga ada buat kenyataan akhbar Daily Mail; Liverpool target akan berada pada kedudukan ke 4 hujung musim ini. Aku mula-mula nak tergelak ada, nak nangis pun ada. Belum pernah dalam sejarah pasukan yang berada di no 16 liga buat kenyataan berani macam tu.

Tapi lepas itu aku disedarkan yang Gerrard target tu ialah top 4 kebawah. Liverpool nak bersaing dalam perebutan turun liga yang juga agak menarik semenjak dua menjak ini.

Tandukan Gerrard memang cun bila menyamakan kedudukan jadi 2-2.

Open House 3.

Aku melompat ke perlawanan remaja belia banyak alasan- saiko pengadil nak menang aje- ARSENAL.

Mereka tak belajar dari kesilapan musim lepas. Almunia adalah punca semua masalah, sama macam Lehmann, tapi Wenger fikir, pengadil yang selalu kasi mereka kalah. Bukan penjaga gawang yang malas nak terbang ALmunia.

Hanya Samir Nasri yang betul-betul bermain malam tu. Emirates menyaksikan West Brooom menyapu bersih 3 mata dan naik ke tangga ke 6 liga.

Open House 4.

Perlawanan bolasepak sebenar bermula dengan Bolton menjaringkan gol secara tak sengaja pada minit ke 6. Open game selama 90 minit yang mendebarkan! Nani membuktikan beliau layak menggantikan tempat C.Ronaldo yang berpindah ke Real Madrid. Beliau

Setiap kali Nani mendapat bola, pertahanan Bolton mula kucar kacir. Nani dribble secara solo pada minit ke 23 dari tengah padang dan terus meledakkan satu tendangan leret ke sudut gol dan ,terhasillah antara gol cantik untuk musim 2010/11.

Pertahanan Manchester United masih belum solid. Vidic memang la fearless, ganas dan solid, serta beliau adalah O Captain! My Captain! tapi Evans dan yang lain masih belum cukup power untuk bergandingan dengan Vidic. Akibatnya, pertahanan Manchester united agak mudah dicerobohi setakat ini.

Boleh kata pertahanan yang paling lemah semenjak zaman Pallister dan Brucey.

Owen menyelamatkan Manchester United dengan menanduk masuk tendangan percuma Nani, Manchester United menyelamatkan Owen dari terperusuk kebawah liga bersama Liverpool. phew! Itulah Keadilan.

90 minit penuh aksi bolasepak sebenar.

.............................................................

Aku banyak kali bercerita tentang momentum sebelum ini dan minggu ini jelas momentum Chelsea dan Arsenal dah terhenti dari menjaringkan banyak gol. Atau dah terhenti lebih awal di Carling Cup?

Mungkin juga mereka punya persamaan. Satu team orang tua dan satu team remaja. Apakah persamaannya?

47 Ulasan:

deus X machina berkata...

fes

mat berkata...

1. chelsea kalah= poor/ bodoh
2. Arsenal pun kalah, x amik kesempaan= poorer/ bodoher

3.man u pun x nk amik advantage dh dua2 team tu kalah... poorest/ bodohest

hahaha..

Jeffry berkata...

demm..lambat sikit

alan zed berkata...

the best thing about football is an icebreaker between people you even know...

apa kimak aku speaking nie?

j or ji berkata...

mat : manchester united tidak pernah ambik kesempatan atau minta bantuan mana-mana pasukan dalam menjadi juara inggeris sebanyak 18 kali.

terima kasih

frwls berkata...

mat,

paling bodohestest ialah kita yang bola sepaknya tak maju-maju dan bersembang/ulas/komen je kencang.

Zinedine Zaiddin berkata...

Dah2 jgn nak alih topik ke bola tempat kita..fokus kepada menganjing empat2 team ni sudah. HAHAHA

Lann Shaukani berkata...

Mat is 10 times stupid..

Big 4 pun tonggang terbalik. Terbaik kali ni punya pasukan kerdil. Naiss game!

jamsarisabian berkata...

man u man u..nais la sangat seri ngan bolton, 2 kali ketinggalan, dan nasib sipi-sipi nak kalah..bola sepak sebenar la sgt kn..hahahahaa..

Ku Tendang Setan berkata...

at least chelsea not lose kepada team cap ayam. kalau setakat lwn bolton dh nak menangis nk equalise baik sandarkan kepada kenangan 18 trophy. city invest 100mil tp bolton? HAHAHA

mat berkata...

lu emo la lann... dah sunat blom ni???

ijan berkata...

perlawanan remaja belia banyak alasan- saiko pengadil nak menang aje- ARSENAL.

yg sial

hahaha

i'msosupernotcool berkata...

beliau? beliau?

oit.. ape ade beliau tergantung tu woi?

Kap berkata...

selangor juara piala malaysia terbanyak sejarah bola sepak negara.

gerenti big 4 tak boleh lawan :)

henrymevez berkata...

Kelab Peminat Khalid Askri!

Belia Sokong Khalid Askri!

Yay!

PapaseedTorres berkata...

wei hang x cite Spurs pun kalah..

minggu ni adelah minggu yg baik utk supporter Citizens, Villans & Hammers.

ble gi keje ngan senyuman dr telinge ke telinge..

Zinedine Zaiddin berkata...

Sape plak Khalid Askri wahai encik benrymevez..

henrymevez berkata...

@zidane:

Ala, keeper morocco yang buat lawak dua minggu lepas tu la. Semalam
dia buat hal lagi, epic meltdown dalam game...hahaha
Lawak betul...

henrymevez berkata...

link...

http://sports.yahoo.com/soccer/blog/dirty-tackle/post/Quick-to-celebrate-goalkeeper-goofs-again-runs-?urn=sow-272457

mrWann berkata...

man city rockk!!!

twinkle_twinz berkata...

mu pn da berseri2 gak ke.....hahaha

mohd berkata...

henrymevez berkata...
link...

http://sports.yahoo.com/soccer/blog/dirty-tackle/post/Quick-to-celebrate-goalkeeper-goofs-again-runs-?urn=sow-272457

kahkahkahkah...terbaek!!

Mukmin Selamat berkata...

Owen terselamat dari ke liga bawah, tapi tak berape selamat sebab tak cium cup uefa.

lupe.oklah, carling cap season lepas tu kire ghairah jugak dia ciup yedak?

SyDen berkata...

At least Owen dpt cium cup drpd "insert name here" cium kamera.

B4 this: "Tak kisah la tak menang liga, janji menang lawan MU"

Skrg: "Tak kisah la kalah, janji "insert name here" dapat cium kamera"

LOL

kuzer berkata...

cmne pon m.u mmg terbaek...naseb baik xterkalah smlm..GGMU

Kay berkata...

persamaan - ejakulasi terlalu awal?

kareem berkata...

"Aku banyak kali bercerita tentang momentum sebelum ini dan minggu ini jelas momentum Chelsea dan Arsenal dah terhenti dari menjaringkan banyak gol. Atau dah terhenti lebih awal di Carling Cup?"

Arsenal terhenti dari menjaringkan banyak gol? Gua tgk skorline MU- 2gol. Arsenal pun 2 gol...Tang mananye yg MU konon menjaringkan byk gol?

Ahmad Hamidi berkata...

dia tak kata pun man u jaringkan gol lagi banyak?

Syafiq berkata...

persamaan nya..dua2 kalah minggu nie..


GGMU

jamsarisabian berkata...

persamaan aku x nampak..tang beze tu ade la kot..beze nye chelsea lawan team di-status-kan ayam oleh haters sekelian mereka menang, yang man u lawan team di-status-kan ayam mereke seri and hampir-hampir nak terkalah..hahahaha..

dewajiwa berkata...

terima aje lah keputusannya:
Chelshit kalah. takde point dapat.
Arsengal bungkus. takde point dapat.

MU seri. dapatlah 1 point pun.
MC menang, 3 point naik.
kesimpulan match minggu ini:
team dari Manchester gak yang best =)

GGMU.

biz berkata...

rooney jugak best..sekarang ni tgh sakit mental..
HAHAHAHAHAHHAAA

orang_es berkata...

@jamsarisabian, 1 lg yg mcm beza, chelsea kalah. man utd tak kalah mwahahahahaha.....

kuzer berkata...

kesian kt chelshiyal tp kesian lg kt ahh sengal...loserfool xyah ckpla...hahaha

mizu_sama berkata...

cerita macam gampang. baik kerja untuk tv3 la. taik pun ko boleh buat kek. macam seri dengan olton pecapaiaan terbaik. haha

r.k berkata...

gol sendiri kan ,
erm taniah Own Goal , dah dua bijik dah musim ni , sikit lagi boleh la kejar berbatov .. keh keh keh .

henrymevez berkata...

Sabar, ini blog parodi bola, klu tak leh tahan membaca parodi drp
pengulas2 di sini, jangan masuk...

Peace!

y.a.n.a berkata...

dah2..tunggu game menarik minggu ni..can't wait baby..kalau MU tak reti amik peluang gak, taktau la..

chelshit vs arsengal.
siapa pilihan anda?

BanDeLa berkata...

banyak sungguh pengkomen datang bulan...kehkehkehkeh

mr dimaz berkata...

dah tentu la chelshit akn mghukum kesengalan ahsengal..dgn keper semakin lemau kalo chelshit x blh mng gak x tau la,,mu pon x kurg sengit men dgn sundeland,,harap2 dpt la gol ehsan mcm liberfool dpt bru ni...

jamsarisabian berkata...

gune matematik je, west brom kene titik 6 bijik kat home, arsenal kene titik dengan west brom kat home 3-2, so gune formula algebra mau kene 9 10 bijik tanpa balas arsenal kat SB nnt..hahaha..

hantuLongkang berkata...

u can take owen out of liverpool... but u can't take liverpool out of him...

walopon owen dah dicop judas miahaha

kareem berkata...

y.a.n.a berkata...

dah2..tunggu game menarik minggu ni..can't wait baby..kalau MU tak reti amik peluang gak, taktau la..

chelshit vs arsengal.
siapa pilihan anda?


Pilihan saya Sunderland! (Bakal menyajikan bolasepak sebenar bak kata j or ji)

Pet Shop Boys berkata...

Jangan lupa pagi ni sokong team EPL di Champs League....

mari kita doakan kejayaan Chelsea, Arsenal dan Spurs di Champs League.

EPL Boleh!

Hidup Richard Branson!

AlpocodelaCruz berkata...

Wakakakaka!!! Macam pundek vote liverpool tu.

Aku suka! Aku suka! Wakakakakakaka!!

talkIZcheap! berkata...

jamsari: lu balik lab la... main bola bukan buat matematik... kalo camtu, awal2 lagi adi putra bleh menang Ballon d'Or, bukan Messi... :P

biz berkata...

rooney sakit mental..out 3weeks
tanda2 uzur scholes plak..10hari injured..
HAHAHAHAHAHHAAH
http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=827874&sec=england&cc=4716

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...