ANDA SEDANG MEMBACA

86

EUFA Super Cup

Lucius Maximus Khamis, September 02, 2010 ,
"Kepada encik entri, tolong la jangan berlagak sangat. Chelsea tu pun bukannye lebih besar drp Athelico Madrid pun...Klu nak amik fakta, Atletico ada menang EUFA Super Cup, Chelsea apa ada? Setakat domestik boleh la cakap gebang...kakaka p/s: Klu tak tahu apa itu EUFA Super Cup, sila google sendiri...ko kan banyak masa yang tak berguna....."

- Diaz (seorang pembaca Sokernet berilmiah)

Woi tahu tak apa itu EUFA Super Cup?

Kalau nak tahu, ini dia yang dinamakan EUFA Super Cup:








p/s: Histeria aku dibuat oleh si Diaz ni...

86 Ulasan:

muaz berkata...

HAHAHAHHA.. kene da diaz

talkIZcheap! berkata...

EUFA, EUFA, EUFA!!!

muaz berkata...

Uiks, buat ulung kalinya, gua first.. Tak sia2 gua sapot Chelsea.. Bekap chelsea dalam sokernet ni garang wooo... Itu belom Obe datang menyerang.. keh2

am berkata...

wakakakaka....hambik!

talkIZcheap! berkata...

Obe Fulham la beb...

.Gory. berkata...

Hahaha...

"Sila Google Encik Lucy, kau kan banyak masa."

Berlagak nak mampos.

Dia tak tau ke Lucy ni Head of Sokernet's Google Department?

Dapat sebijik. Padu!

frwls berkata...

aku dah cakap dah. senang2 je kena bahan dengan pengulas balik...

woi jangan sound kem chelsea oiii

Mukmin Selamat berkata...

amboi,
maroh benor dah

pingu berkata...

adoiyai.. kene bace balik r bro..huhu

hantuLongkang berkata...

aku tau lucy syg sama diaz, gay-partnernya.. pink tandanya sayang.. miahaha

Jiraya berkata...

mareh betul abg lucius...yang penting hitam tu emas....syg abg drog bdn ketak...hahaha

-zAp- berkata...

"Woi tahu tak apa itu EUFA Super Cup?"

perghh...mrh gila

Wahida Jumaat berkata...

hambek sebiji!

p/s:tetap sayang lampard..doakan tok operation lampard and terry yerrr..peace. :)

achmad berkata...

hahha...
kena si diaz tu.

Hidemichi berkata...

Sebab gua Chelsea fan gua kena belah kat Lucius la walaupun hati gua ada taman.
Buat Diaz, kalau lu sentap bahu gua ada. Berketul jugakla.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

kehkehkeh... dah seminggu aku x on9 macam2 jadi nye kat sini... camne aku bleh terlepas nak bahan liverpool nih?? adehh!

diaz ni tag team ngan kardio ke?? lagi gempak dari bungwahab nampaknye...

p/s: mane obe?? gua rindu ngan entry die!

Hidemichi berkata...

eh, gua ni mcm comfom je Diaz ni awek-awek mcm Cameron Diaz!

adijaya berkata...

maaf kalau mencelah,

saya kurang pasti sama ada encik diaz ni adalah:
a) tak tahu bola tapi buat-buat tahu
b) poyo minat bola tapi haram tak tahu bola
c) sengaja cari publisiti murahan dengan poyo minat bola
d) dah takde kerja lalu cari publisiti murahan
e) mamat yg takde kerja lalu mencari publisiti murahan dengan poyo minat bola tapi haram jadah tak tahu langsung pasal bola, tapi buat-buat tahu

buat semua pengkomen yg tengah masyuk berdebat, mana ada EUFA Super Cup?
yang ada hanyalah UEFA Super Cup.

ok, fakta dah betul. sekarang silakan sambung perdebatan anda. korang nak berparang ke, bergaduh sampai sahur ke, suka hati la. yang penting arsenal juara.

sekian.

P.O.N.G berkata...

budak DIAZ ni lum kena sunat kot....

p/s: sblm aku klik button "catat ulasan"...aku check dkt 60 kali komen aku yg sejemput nih...kot2 kalau salah..kena tembak cam diaz...huhuhu

henrymevez berkata...

Adoi, gelak besar aku ngan korang nih....haha...
tag team diaz + kardio?...haha...memang histeria bro nazri ngan luci hari ni...hampeh...

Adi, aku rasa diaz tu masih dibangku sekolah, orang2 macam ni kita boleh kenal daripada susun atur ayat dia...:)

YNWA!

kitt berkata...

EUFA..EUFA..muncung mulut2 nak sebut weh..
haish..

jamsarisabian berkata...

kan dah kene..hambik sebijik mangkuk tandas..hahaha..

muaz berkata...

Selingan..

Cube teka, apa yg missing dari entry dibawah?

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/footballdevelopment/coachingeducation/news/newsid=1522160.html

Ya awww awww uols

talkIZcheap! berkata...

EUFA, EUFA, EUFA!!!

paper-bag-head berkata...

tipikal narrow minded keyboard warrior.

thenocturnalzulkhairi berkata...

cet baru 2jam aku tinggal dah ade 2nd kardio..diaz pulak..

hi diaz...

super cup itu adalah liga super FAM punye tu kan3??hahahahaha

adijaya berkata...

kepada muaz,

kalau nak sindir team arsenal secara halus dengan mengatakan bahawa arsene wenger takde dlm tu, anda sudah silap besar.

the professor memang jarang pegi kalau conference yg melibatkan referee, paham-paham sendiri la. benitez pun tak pegi, sebab tu massimiliano allegri yg ganti tempat dia.

bak kata kak linda, benitez memang tak main la bayar-bayar ref ni.

muaz berkata...

Arsene? Ini coaching org2 dewasa bai.. bukan budak2 sekolah.. keh2..

Perokok Daun berkata...

mula2 gua xbrapa nk perasan gak. Lepas bace komen adijaya-arsenal-berjaya baru gua paham...

Diaz, nah..ambik rokok daun ni pi main2 jauh2..

DlrngMlrng berkata...

wygygb

Jon Paghiz berkata...

kan dah kena bedal. kah kah kah!

Jon Paghiz berkata...

baru perasan tag - eufa super cup. LOL!

kerang berkata...

hahahaha..

http://en.wikipedia.org/wiki/1998_UEFA_Super_Cup

Shankly berkata...

aku rasa Diaz nak type UEFA Super Cup .
So it s clear typo error.
tindakan Penulis (lucy - bukan nama Sebenar :)) )
adalah typikal org politik mcm yg selalu ada baca/lihat kat tv/paper.!! kah kah kah..
membesarkan isu yg sbenarnya bukan isu pun.
kah kah kah.

**Utk rekod chelsea pernah menang UEFA Cup Winners Cup 2 kali 97/98 and 70/71.
last 97/98 beat Sturgart 1 - 0. score from zola
at the time Chelsea dilatih Viali (player-manager)ada mark hughes , Roberto di Matteo ,
flo ,dennis wise and lain lain.

oh Ya UEFA Cup Winners Cup ni Kejohanan Eropah dari Kasta Pariah.

p/s di kesempatan nie saya ucapkan slmt hari raya maaf zahir dan batin. sy bercuti start hari nie sampai raya ke 4.

Kamen Rider berkata...

shankly..

"Kepada encik entri, tolong la jangan berlagak sangat. Chelsea tu pun bukannye lebih besar drp Athelico Madrid pun...Klu nak amik fakta, Atletico ada menang EUFA Super Cup, Chelsea apa ada? Setakat domestik boleh la cakap gebang...kakaka p/s: Klu tak tahu apa itu EUFA Super Cup, sila google sendiri...ko kan banyak masa yang tak berguna....."

dua kali dia taip EUFA. aku xrase ni typo. siap ngan huruf besar skali.

ayobkelubi berkata...

macam setan.

aku rasa,ekstremis sokernet ni kena buat permohonan maaf dekat semua punditlah. raya nak dekat ni. keh keh keh..

Point of View berkata...

shankly,

uefa europa league yang liverpool main sekarang ni, kasta pariah jugak kot?

Shankly berkata...

@POView
1.champion league
2-Europe League
3-UEFA Cup Winners Cup

pada ujung tahun 90an UEFA cup Winner Cup ditamatkan.- atas dasar persamaan hak dan kasih sayang sesama insan UEFA cup Winner Cup dinaiktarafkan dan digabungkan dgn UEFA Cup (Europe League)utk menutup aib kelab kelab yg pernah menang.

alan zed berkata...

hahaha hamek kau !

jamsarisabian berkata...

Kalo da 2 kali EUFA tu bukan typo lagi bang shankly oiii..hadoi laa..kang ade satu entry untuk shankly nih pulak kang..hahaha..

jamsarisabian berkata...

owh yee..shankly da potong belum..kalau belum g main dengan adek kardio eyh..huahahahah..peace no war..=)

amANI berkata...

Aku harap ada lagi entri berlabel 'bodo tak boleh nak diajar' nih pada masa akan datang. Hahah.

Berilmiah wei, marilah kita berilmiah..

Cesc Luzeza berkata...

cantik betul mangkuk jamban ini..kahkahkahkah

I Am Legend berkata...

Oi abe shankly...

Udah2 le menutup pekung di dada tu, mcm tak tau ko saja nak merendahkan ECWC sebab liverpool sendiri tak pernah menang ECWC, tapi chelsea, man u dan arsenal pernah...

para statistician bola refer ECWC sebagai European Cup 2 (EC2) sedang UEFA Cup sebagai EC3. sampai hari ni pun Europa League tu masih kira sebagai EC3 w/pun dah up level semenjak ECWC dimansuhkan. Champions league of coz la EC1.

apa beza ECWC dengan UEFA cup dulu? ECWC untuk kelab yang menang domestic cup competition (ie kalau kat england menang FA cup). UEFA cup? kelab yang tak menang apa-apa tapi dpt nombor 2,3,4 liga masing2 atau naib juara domestic cup.

bukannya liverpool tak pernah main ECWC, tahun 92/93 kan ke liverpool kena tapau dengan spartak moscow 6-2? fakta malu yang disembunyikan shankly.

kali terakhir liverpool menang uefa cup, tahun 2001 selepas mereka layak atas 'kejayaan' menduduki tangga ke-4 epl. pelik ke tak? nombor 4 epl boleh main kat europe?

uefa cup yg sebenarnya berasal dari inter-cities fair cup, sejenis piala suka-suka yang dibuat oleh kaki bookie dulu, itu sebab pemilihan dibuat dari kelab yang naib juara liga atau naib juara piala. mungkin sebab tu juga shankly bangga sangat kot...

gua takde hal pun, bagi gua uefa cup ke, ecwc ke, atau europa league ke semua tu ada prestijnya sendiri. tapi bila shankly nak kata ecwc level pariah, nampak sgt la tu hujah 'bodo tak boleh nak diajar'. sebab liverpool pun pernah main ecwc tapi kena tapau sebenarnya. dan uefa cup yg nak dibangga sgt tu? asalnya cup para bookie dan kelayakan dibuat bukan dari juara liga atau domestic cup (tak mcm champions league atau ecwc).

mr dimaz berkata...

hambek ko kne sbijik kt batang idung..
mmg best la,,mst nangis pnye diaz bace..kahkahakah

Jarr berkata...

dah makin berleluasa puak puak berfakta kat sokernet neh...skit hari sama ramai ngan puak syiah...makan murtabak maggi lagi best...

Point of View berkata...

kisah perjuangan shankly dalam kejohanan kasta pariah...

juara fa cup 1965
kena tapau ecwc 1965/66 dengan borussia dortmund 2-1

juara fa cup 1974
bungkus ecwc 1974/75 dgn ferencvaros melalui away gol

juara fa cup 1986
kelab england takleh main ecwc 1986/87 sebab budak liverpool buat taik

juara fa cup 1989
masih takleh main ecwc 1989/90, liverpool punya taik itu hari

juara fa cup 1992
lauk ecwc 1992/93 dgn spartak moscow 6-2 sekalipun ada bruce grobbelaar, david james, steve mcmanaman, john barnes, ian rush, robbie fowler dan jamie redknapp

kegagalan liverpool dlm kancah kasta pariah. nampak sgt liverpool hina dari pariah sebenarnya

Shankly berkata...

"kali terakhir liverpool menang uefa cup, tahun 2001 selepas mereka layak atas 'kejayaan' menduduki tangga ke-4 epl. pelik ke tak? nombor 4 epl boleh main kat europe?"

ha ha ha . lagi buta sejarah. at the time quota UCl england cuma 3 . quota 4 club belong to italy.
season 2004 (klu x silap) quota 4 club give to engeland - sbb club club italy at the time main bangang kat UCL . kah kah -

dikwahab berkata...

wa saspek shankly ni godfather kardio dan diaz

kitt berkata...

dikwahab,
abih abang ko Bung tu kire camne, pesuruhjaya ke?
kire dia level2 ayoh ping ah..

tembakaujiwa berkata...

apehal semenjak dua menjak nih ramai yg emo nih??sahur anak tebuan apa??hahaha...

Pet Shop Boys berkata...

Memain dgn Lucy habislah Diaz hehehe....

tu yg semua takut dengan Chelsea tu.

Holden Caulfield berkata...

bungwahab,kardio,diaz..
kah kah kah!

nama-nama yang makin popular dikalangan sokernet..kah kah kah!

Pet Shop Boys berkata...

eh, nama Holden lagi popular....

hi Holden

Diaz berkata...

Hi, semua...apa khabar! :)

Makna 'Publisiti' mengikut Kamus Dewan...

"Penerangan atau hal mengenai seseorang (sesuatu peristiwa, keluaran dll) yg dihebahkan melalui alat sebaran am utk menarik perhatian umum, bukannya jenama makeup"

Haha, mana ada aku nak cari publisiti, emo jauh sekali...yang aku tahu chelsea mmg tak hebat pun!

linda radzi berkata...

aiseh... diaz, diaz..
disebabkan kesilapan yang sedikit tu, abis anda jadik bahan.
tapi memang tipikal pun,
sekiranya kita takde senjata nak lawan seseorang tu, maka kita akan amik kelemahan atau kesilapan lawan tersebut utk dijadikan senjata.
hahahaha anda berjaya membuatkan lucius meng'up' satu entri khas utk anda.

disebalik itu,
sokernet ni dah menjadik semakin bagus dengan berleluasanya fakta dan emo.
itu daripada para pengkomen laa..
para pengulas pula masih maintain cun seperti dahulu.
masih berada dalam landasan entri2 yang satira dan parodi.
menjadikan sokernet ni memang menarik.
kan bakar-membakar amalan kita bersama kan..? tak gitu.

liverpudlians,
from now on, kita tak payah menyusahkan diri nak google2 tentang fakta, sejarah atau kejayaan liverpool di masa lampau.
hatta diperingkat domestik mahupun eropah.
sekarang kita dah ada cara paling senang.
kita jolok je taik2 manure dengan provokasi.
maka akan berteraburlah fakta2 mengenai liverpool yang akan keluar.
haa itu fakta..!

Jarr berkata...

Linda for president!

YNWA!

Diaz berkata...

erm...erm...aku sokong arsenal...

Eh, macam mana aku salah type ni...UEFA la, bukan EUFA...sorry semua, thanks Linda...Vote for Linda! :)...hihi

blitz berkata...

hi kak linda sentap!

Pet Shop Boys berkata...

Linda for President!

thats my girl

Jiraya berkata...

biasa la Kak Linda oooi, bila dah naik syok menaip smpi terlupa yg ditaip tu salah. kata cikgu aku dulu, habis buat soalan periksa check tuk kali kedua.jgn sent jea terus.

talkIZcheap! berkata...

@Adijaya, coaching la, bukan referee... jauh beza tu...

jamsarisabian berkata...

kalau linda kapel dengan jannah jadi pengulas mau menggigil pengulas-pengulas lain..try la sebijik artikel edisi rabu linda..mane taw ade malaysia got talent ke..haha..

am berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
am berkata...

apply la jadi pengulas linda oi!

YNWA...

adijaya berkata...

@talkIZcheap!

minta maaf kalau saya salah, kerana saya masih baru di sini dan pengalaman masih anak bawang.

tapi try le baca dulu article tu sebelum encik iz tulis komen utk membetulkan saya. yang datang tu memang la coach. tapi conference tu yg berkaitan ngan referee.

saya tak pandai bahasa inggeris, kalau ada sape-sape yg fasih berbahasa inggeris, lahir kat UK atau belajar kat oversea, minta tolong la translate utk saya.

sekian, terima kasih.

linda radzi berkata...

president?
apa tu?

selalunya UEFA tu disebut 'you-er-far'..
jarang atau mungkin tidak penah langsung saya dengar ada sesiapa yang menyebut hurufnya satu-satu..
makanya kalau disebut huruf tanpa dipronunce as ao word,
kesilapan mmg selalu terjadi.
itulah mungkin terjadi pada diaz..
dibahan dek kerana huruf yang tunggang langgang..
haaa kalau typo nama player, mungkin selamber je laa..
tapi kalau typo huruf yang empat tu je,
ditambah dgn lucius plak tu,
maka mendapat mangkuk jamban la jawabnya..

hehe ingat nak try la nak post artikel rabu gak..
tapi tunggu la liverpool menang BPL dulu..
bila tu?
there will be another and another year..
(gelak apa? ada masalah?)

jadik pengulas?
ah! taknak la saya..
haa kang buta je kang kem liverpool kena menjawab dengan kardio..
hehehehe

haaa malam ni saya nak gi ke UYA!
hey hoo let's go!

linda radzi berkata...

adijaya -

seperti saya ada pernah quote sebelum ni..
ada juga sesetengah pengkomen yang membaca komen kita berkali2
hanya utk mencari kesilapan pada komen kita..
langsung terus kononnya ingin membetulkan..
kalau kita leka, memang masakla kita..
makanya kita harus bersedia..
jangan amik hati ye adijaya..
saya join baratus malahan beribu ah mungkin juga berbelas ribu hmmm sya rasa mungkin beratus ribu eh eh jap hmmm berjuta agaknya forum mengenai bola sepak.
pelbagai negara dan pelbagai negara..
manure memang begitu.
nak link?
heee tak payah la ek..

jamsarisabian berkata...

lain macam je linda nih punye knowledge..seram pulak nak bahan..haha..

PELAUNG PULAU berkata...

walaupon gua fan chelsea... tapi ade betol jugak.

biarpon uefa super cup tu maybe hanya piala bertarap jamban,tapi ia lebih berkelass berbanding hanya menang liga..

adijaya berkata...

terima kasih byk-byk buat kak linda sebab dah bagi saya semangat baru. mulai hari ni, saya akan jadi pengkomen yg selalu bersedia dgn hentaman dan pembetulan dari pihak kem lain yg tak kesampaian nak buat rekod menang EPL 4 kali berturut-turut.

oleh hal yg demikian, dengan rasminya kem arsenal dah allied dgn kem liverpool.

er, nak tanya ni kak linda, akak dah start puasa ke? teringin juga nak berbuka skali. tak aci la keluar dating ngan abg jarr je.

Kap berkata...

lakha.
kena bantai typo.
aduhai.
sadis.

keli berkata...

In Linda we trust.....

blitz berkata...

adijaya : dan-dan je nak allied dgn kem liverpool.. padahal kalau time ngutuk liverpool, lu la antara orang yang beriya..

keli berkata...

Kite pggil die Lindapool...sedap siyuuut bunyik dier....huahuaha

azka_peet berkata...

dont gives anecdotes and fairytales

julu berkata...

argh..
aku pulang kampung lusa..
x dpat nk bc sokernet.. haha..

linda radzi berkata...

adijaya;
nak allied? boleh jee.. hehehe
asalkan against manure, dengan hapoel tel aviv pun saya sanggup bergabung..
hahaha

alaa biasalakan,
ini kan dah namanya blog satira..
dan padat dengan parodi dan kutukan.
kalau nak serius, baik layan blog sang tawal sakranta je..
sedikit sebanyak, saya terpengaruh jugak degan label 'bakar membakar amalan kita'..

saya percaya pengkomen2 semuanya cool2 belaka..
takde sampai tahap nak ajak bertumbuk kat luar kan..

Jiraya berkata...

adijaya bergabong dgn kak linda = adam + stacy = bergabong atau pun hakuto + minami = ultraman ace hahahaha...yg penting hitam tu emas...abe drog bdn ketak

keli berkata...

Murtad arsenal la ko klu allied ngan lindapool tu....

talkIZcheap! berkata...

hahaha!! Padah akibat tak baca link, walaupon dah bukak... huhu

pembaris berkata...

Aku suka liverpool.kadang aku suka Rafael Benitez. Dia dah rasa game UEFA supercup dua kali.

Apit berkata...

EUFA cup baru kut...hehe..

Si Aizuddin berkata...

Seronoknya membaca komen-komen disini.

sito berkata...

hahahaha..EUFA???

ni bodo ke lapa?

armouris berkata...

info tentang bola sepak di SIHAT SELALU - Kecederaan di Padang Bola Sepak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...