ANDA SEDANG MEMBACA

72

Manchester United 3 - 2 dikongsi oleh Torres, Gerrard dan abang kameraman. - Edisi menganjing.

Jorji Isnin, September 20, 2010

Pada mulanya aku tak ambik port sangat game Manchester United vs. Liverpool ni. Yelah, takkan lawan team pada kedudukan belas-belas pun aku nak beria-ia, lain la kalau lawan team top 4, baru la ada sedikit rasa 'cemas'.

Woof! woof!

Tapi selepas menyaksikan Berba buat hattrick dengan menghasilkan gol yang sangat manisssss... dan Gerrard berlari cium kamera, terus aku terangsang dan klimaks. Inilah bolasepak sebenar. Ada unsur suspens dan 'mencongkam' penonton sehingga ke minit terakhir.

Manchester United bermain baik, manakala 2 gol Liverpool pula terhasil kerana kebijaksanaan penyerang 'kiut' mereka menjatuhkan diri untuk penalti. Berbagai-bagai cara nak dapatkan gol rupanya..cuba la buat sendiri macam Berba tu...hantaran lintang Nani dikawal menggunakan lutut dan terus melakukan lipatan 'overhead kick' menewaskan Reina yang memang dah tewas disaat Nani melintangkan bola lagi... ini tidak, harap penaltiiiiii aje la. Patut la beria nak main di Liverpool!

Woof! woof!

Barcelona dan Real Madrid tengok mesti insaf dan bersyukur sebab Torres tak jadi main dengan mereka. Kalau tak...malu beb! Ada striker tapi tak boleh hasilkan gol...terpaksa jatuhkan diri untuk penalti. Tapi gol penalti pun sah juga...cuma, APA KELAS!?

Woof! grrrr! woof!

Sudah menjadi kebiasaan pemain-pemain Manchester United mengucup piala kemenangan disetiap musim, tak kira la apa piala pun, begitu juga Steven Gerrard yang sangat stim dengan kamera. Untuk musim 2010/2011. Gerrard dah cium 1 kamera. Kesian. Ini mungkin antara punca kenapa Gerrard tak mahu berpindah ke kelab lain.

woof!

Nampaknya, The Kops terpaksa la mencari ayat lain sebab ayat "Tak menang piala pun takpa, janji menang dengan Manchester United" atau harap menang di Anfield? atau guna aje ayat baru ni..

"Tak menang piala pun takpa janji Gerrard dah dapat cium kamera!"

Auw! woof! woof!

72 Ulasan:

Lucius Maximus berkata...

Tidur lah bro, kata nak kerja esok

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

woof! woof!

Emmet Muhamad berkata...

kah kah kah,cium kamera pun jadiiiiiiiiiiii

-zAp- berkata...

macam haram..mmg betul2 mengANJING.haha

azlan berkata...

aku menantikan alasan salahkan referee drpd fan liverpool.

woof woof...

Diloz berkata...

rawr!

Mukmin Selamat berkata...

tabik dekat Berba!
well done lad!

err,oscar go to Nani?

MuKaHaNTu berkata...

"Tapi gol penalti pun sah juga...cuma, APA KELAS!?"

>Google: "Goalless Rooney<

kitt berkata...

woof woof!!! ggmu!

miro wonka berkata...

berba bt rekod..
player pertama bt hatrik lwn liverf0ol pas 64 thun..
huhuhu..

cium kamera..

Lann Shaukani berkata...

Kalau kalah macam2 alasan. LOL.

GGMU!

orang_es berkata...

harapkan penalty dan free kick, mmg kasihan ini team. liverpool = bahan ketawa sokernet musim ni

>Google: losers scousers<

Jiraya berkata...

liverpool bermain dengan baik dengan keadaan pasukan liverpool yg bergolak dlm mencari ramuan kejayaan.tahniah kpd mu kerana mendiamkan penyokong liverpool seketika.dalam hati memang nak mu kalah.hahahahaha.

hantuLongkang berkata...

>>"manakala 2 gol Liverpool pula terhasil kerana kebijaksanaan penyerang 'kiut' mereka menjatuhkan diri untuk penalti"

ini bukan versi menganjing namanya... ini orang panggil versi putar alam tahap kritikal... miahaha ... kalau macam tu lu panggil berlakon, o'shea tu pegang watak apa pulak? tukang cabut bulu ketiak torres?

mamat nama macam awek 70-an a.k.a Nani tu elok dilempang je dek agger... banyak pulak dia punya songeh... miahaha

encik azuwan berkata...

liverpool..kalah dlm melawan.ok la tu.haha..tapi nani tu memang nak kena hantar pi ladang gadong beb.cuit sikit mengggelitat bareng atas padang.

kesimpulannya..dead ball - liverpool lagi expert.gol padang man U ada kelas tersendiri.

HafizChan berkata...

"menewaskan Reina yang memang dah tewas disaat Nani melintangkan bola lagi"

amboi amboi amboi agak makan dalam, wakaka


GGMU :)

mohd faizal bin sarif berkata...

top mu mantap..defender kureng jitu...midfielder control game..liverpool top kureng..midfielder kureng control game..defender liv tak bnyk push forward..asam garam bola sepak..silap liverpull biarkan gerarrd ciom kamera mcm dh menang cempion lik.itu shj silapnye ! kah kah kah

thomas berkata...

abe torres dgn nani"CR wannabe" mmg buleh jadi calon-calon utama utk rivaldo award dalam kategori best actor on the pitch.
ada cadangan lain??

>Google:the rivaldo award<

pOr berkata...

ape la guna nya memuji penyerang yang angkuh , bongkak mcm barbatok tu ..

Nani ? macam kena sengat tebuan. elok jgk agger kasi sedas kat tengkok smlm.

Pet Shop Boys berkata...

Cuak gak Man U mula-mula dengan comeback Liverpool tu...

Berbatov not really flop after all eh?

Dan Rooney celebrate kemenangan ini dengan melanggan ke pusat pelacuran huhuhu....

lara_nur berkata...

heh.tido lena woo malam tadi

Kamen Rider berkata...

kesian kat rooney. asik dia je kene rai berba. bile lak berba nk rai dia?

mat berkata...

konpem pasni Torres Blah..
Lpool terus menjunam ke Lubuk liga

alan zed berkata...

anjing ke pengulas nie?

tg shaaban berkata...

ngaku jelah, liverpool memang tk kuat mana pun...

Azri Björke berkata...

wa tabikk je'tak aa kt Berba..✌✌✌
woof! woof!
GGMU★

FreeMen berkata...

t-shirt gua yg dijanjikan sampai pada mid ramadhan tidak lagi kunjung tiba. ada siapa2 buleh kasi info?

Hambali ® berkata...

macam² pulak alasan bila dah kena ... macam FAm ja

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

mmmmmmuuuuuuuaaaaaaahhhhhhhsss

Rizwan Zainal berkata...

lu org nk ckp aper ckp rrr...gwa ttp pakai baju liverpool...x malu pun

kareem berkata...

Ah...apa2 hal pun mana BAJU SOKERNET gua???

P.O.N.G berkata...

kalau menang...

-pasukan kami dah cukup serasi dgn corak pengurusan en.roy...dan kami ada persefahaman yg mantap..semua pemain dalam prestasi terbaek...

bila kalah...

-pasukan kami masih dalam sessi menyesuaikan diri dgn gaya en.Roy..kami akan mantap 100 tahun lagi..AWAS!!!!

aukkk..aukkk....

LoStGuErReRos... berkata...

LIMERFOOL!!!

SFB berkata...

caya la jorji...

woof woof!

haha

linda radzi berkata...

jangan menipu diri sendiri kalau anda kata torres tak sepatutnya dapat penalti.
camera replays dari berbagai sudut.
semua striker tahu apa yang patut ditunggu sekiranya memegang bola dalam kawasan penalti lawan jika tiada angel untuk merembat.
contact atau tackle.
semua pemain - ball first.
tapi kalau tak dapat bola, dapat kaki, dapat la kuning sekali..

rasa macam nak jugak puji hattrick berba tu.
tapi tak liverpool la saya kalau saya puji seekor manure. termasuk la owen.
wakakaka..

eh baju sokernet apa cer plak?
itu hari masa saya gi ke UYA! x nampak plak baju tu.
tapi dapat gak la tengok muka2 pipiyapong, nazri, lucius apa semua tu.
cute dak pipiyapong tu saya tengok dari jauh.
suci je muka beliau. ahaks!

mankaran berkata...

http://www.facebook.com/affsuzukicup

mankaran berkata...

http://www.facebook.com/affsuzukicup

eskaypiboys berkata...

salam..
selamat berkenalan..
saya rasa john o,shea patut dapat kad merah..
tapi cam biasa la referee howard webb..
berat sebelah..

blitz berkata...

"semua striker tahu apa yang patut ditunggu sekiranya memegang bola dalam kawasan penalti lawan jika tiada angel untuk merembat.
contact atau tackle."

adakah ini bermaksud torres memang menunggu utk ditackle supaya boleh dapat penalti?

blitz berkata...

eskaypiboys : john o'shea tk dpt kad merah mungkin sbb pada pandangan webb masa tu, o'shea bukan last man, so dia bagi kad kuning je.. mungkin la.. gua takde sijil pengadil, so tak bole nak komen pasal pengadil.. minta tolong pada sesiapa yang ada sijil pengadil utk ulas pasal insiden o'shea ni..

RyuJi berkata...

who let the dogs out?
woff woff woff
who let the dogs out?

= berbatov...wkakakkaka

biz berkata...

dan............
anugerah OSCARS utk nani..
terbaik~~~

ijan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
frwls berkata...

macam haram auuufff auufff lu jorji. tapi takpe. game sedap dah tu.

kami akan cuba lagi round kedua. cuba dan cuba!

baru dapat baju. cantik tulisan tangan.....sape punya tulisan tah? nak simpan letak dalam frame

kuzer berkata...

haiii....syiok ooo ini hari...woff..woff...terbaekla j or ji..jerat hanya mampu mencium kamera...haha sadissss...

kuzer berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
talkIZcheap! berkata...

aku rase carra patut dpt red card pasal hand ball...

RyuJi berkata...

pengadil tak adil siot...gol berba patut batal..seko mamat gian nk jadi keeper ganti riena oh riena..lemah gemalai je die tahan bola berba...mane bole kire gol tu..batal tu..patut penalti..huahuhaua

iR berkata...

carragher bodo sah2 pegg bola pastu nk claim. torres buang r punai ko. duk men lemah lembot plak dlm penalti box.haram nye prangai.gud play berba. tabik hang. ak dh mkin mnympah kat shrek uduh runi.dah le nusyuz dgn coleen.tak taw malu btol patot rejam sampai amti je.main mcam taik smlm.pass bola cm aram.amik bola pown lg r haram.xbese ke men dlm ujan bro? ke xthn nk kuca prostitute tuh lg..neway, ggmu!!!

Arsene Nicam berkata...

Konpem la fans2 MU ni suma agung2 kan BABITOV yang mana mereka cerca2, maki2 sebelum ni..n Rooney plk skrg mnjadi mngsa pngganti BaBitov utk dihina dan dicaci..mungkinkah nm Rooney bakal ditukar kpd Rooneynjing di atas prestasi hambar beliau??..inilah hakikat n senario penyokong2 MU y 'setia'..disokong bila megah, diper'anjing'kan bila rebah..nice one, Glory Hunters..

superbmadlin berkata...

Mancester United menang dan liverpool kalah lagi.

miro wonka berkata...

eskaypiboys berkata...
salam..
selamat berkenalan..
saya rasa john o,shea patut dapat kad merah..
tapi cam biasa la referee howard webb..
berat sebelah..

(nk jdi mcm arsene wenger ke??)

musim pas uncle s0n sound refree,smue anti manu
ckp uncle son mantel la ape la..
skunk ape da jdi..
liverpool dh kalah jgn bising..!!

miro wonka berkata...

bdk arsenal jgn bising la...
korang x bgus p0n...

woof! woof!

blitz berkata...

arsene nicam : tak penah pulak aku dgr fan man utd panggil berbatov sebagai babitov.. biasalah bila player team yang kita sokong main cam haram kita kutuk.. liverpool misalnya akan mengutuk lucas, sbb hangin dengan cara dia main.. same case as berbatov la..

blitz berkata...

agaknya arsene nicam ni.. kalau arsenal main cam gampang, mesti dia puji, tgk tv sambil senyum..

Arsene Nicam berkata...

sp mkn cili, dia la y trasa..sp suru mkn cili?bodo..hahaha

blitz berkata...

to supporter liverpool, sorry la gua terpaksa jadikan liverpool dan lucas sebagai contoh..

mat berkata...

jadi bahan kutukan sepanjang musim je LiberFool ni... tahun ni konfirm mid-table. buat tebal muke jelah dak2 Lpool time kena kutuk tu... hua hahahaha

mangifera berkata...

rooney beromen lagi ke semalam? tak nampak rooney pun kat padang. berba goals nicely done. tapi berkekalan ke? just a point to ponder.

liverpool in overall the second best team semalam. carra sudah tua, kena tukar la. tak larat nak kejar striker laju2 or winger yang cam lipas kudung.

patutnya agger terajang je nani semalam. emo kid sungguh. o'shea dengan fletcher pun almost losing it. byk sgt budak2, emo masing2. haih.

tapi satu benda je improve, takde orang kena red card semalam. nyaris2 kena ada.

linda radzi berkata...

"adakah ini bermaksud torres memang menunggu utk ditackle supaya boleh dapat penalti?" - blitz
anda bermain bola di posisi mana?
generally, semua striker akan mempunyai mentaliti sedemikian.
semua striker, bukan sebahagian tau.
kecuali striker kat liga malaysia laa, dalam kotak penalti, sepak ke laut.
bezanya cuma antara smart atau tak je.
torres was smart.
melarikan bola tanpa mengelak drpd tackle evans.
saya tak fikir yang alex ferguson akan mempertikaikannya.
itu hanya satu contoh saje.
nak contoh yang bodoh?
jangan lupa pada nani.
lihat saja apa yg dia cuba buat waktu dia berdekatan dengan agger.
sampai mengamuk gak la agger tu.
haa yang tu bangang namanya..
semua orang ingat yang agger telah bermain sambil membawa pisau.
dan telah menikam nani sampai menggelupur jatuh camtu.
asalkan anda jadikan lucas sebagai contoh, saya takde hal..
setiap player cam torres atau gerrard, even runi dan bebatov ada bad day mereka tersendiri..
tapi bukan lucas.
gol beliau masa lawan bucharest adalah kes terpencil..

. berkata...

agree with linda :) ,
you'll never walk alone!

fahim berkata...

in the end, the better team won ;)

jenjibam berkata...

paling gua ingat - 2 orang botak tepis bola guna tangan. Kah Kah Kah!

mohd faizal bin sarif berkata...

jgn cium camera pls..wakakakak

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

versi balas cium kamera dari larissa riquelme

http://www.youtube.com/watch?v=8j4N3THymYI&feature=player_embedded#!

Jarr berkata...

2-3 komen membincangkan sebilangan penyokong ManU yg berpatah arang ngan Berba sebab dia "flop" dan skang setelah hatrick ngan liverpool, from zero to hero.Put aside rooney, dia kes terpencil,payah nak kena fuck.Dia fuck orang jer.kah kah kah...

tapi ade point la nape korang nak agungkan Berba plak..hatrick kot lawan Liverpool...lazy genius katanya..ecehhh.Tahniahla ye..jumpa round kedua...

perjalanan masih jauh buat Liverpool..begitu juga kamu, ManU...YNWA!

miro wonka berkata...

dh kalah jgn mental la fan liverpo0l..

manutd always trust the player..

x keysah sape p0n..

klau berba x bguna..

dh lme uncle s0n jual kat ac milan..

GGMU..

Jarr berkata...

nak jual, takde org nak...nak buat mcm mana..
tapi simpan lelama, ade juga gunanya..mcm game tu hari la..kalau tak mental,takde passion to football la namanya...tak tgk betapa mentalnya Robert Carlyle masuk pub port Man U sorang2..sambil tunjuk jersi Liverpool dia?Passion to football mau sampai tahap tu lah bro..sampai kena strok..belah kanan, mulut herot...paralyze terus..ade beran?kah kah kah

Sama mcm bolasepak mesia, lu sokong kedah..lu try pakai jersi lu gi duduk kat tempat red warrior time dorang tgh kena titik?=))

aranhellstorm berkata...

jarr: last komen lu memang terbaik.. haha.. gua suka itu carlyle punya passion dalam Formula 51. haha..

berani lalu pintu 10 stadium shah alam pakai jersi team lawan tengok. hhahaha...

Jiraya berkata...

betul2 apa linda ckp, linda yg duduk sebelah roy. mesti tahu taktik liverpool.

talkIZcheap! berkata...

woi! Kalo pakai jersi red warriors skalipun, kalo dh kena titik, aku pn takut kalo xde barang sebijik 2 mercun kt tangan... :P

miro wonka berkata...

ac milan man u x bg..
jarr mental sbb s0kong liberf0ol..
hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...