ANDA SEDANG MEMBACA

44

Dah Da Lah Tu Menangis

Obefiend Weiland Isnin, September 20, 2010 ,
Kepada penyokong Liverpool FC usahlah sedih. Semalam sikit lagi nak menang dah korang. Aku dedicate lagu ni sebagai pngubat duka. Jom nyanyi ramai-ramai. Gantikan lagu YNWA dengan la SYH - Semalam Yang Hangat. Ada Nasha Aziz bai!



Semalam Yang Hangat

Wings

Sebelum engkau ke mari
Tiada resah, tiada khuatir
Menjelang kemesraanku
Yang dirindu hanya syahdu

Mengapa itu, mahu jadi teman
Mahu jadi kekasih selamanya
Aku bukan lagi mainan dulu
Telah ku campakkan kau ke mana
Ke lautan hitam yang ku tahu
Pasti kita tak jumpa

Semalam, itu semalam
Hari ini aku hidup
Dalam dunia yang aman
Kenangan kita lucutkan
Kita bakar sama-sama
Pengalaman hidup siksa

Oh ho, oh hoo, oh ho, oh hoo

Mengapa itu, mahu jadi teman
Mahu jadi kekasih selamanya
Aku bukan lagi mainan dulu
Telah ku campakkan kau ke mana
Ke lautan hitam yang ku tahu
Pasti kita tak jumpa

Semalam, itu semalam
Hari ini aku hidup
Dalam dunia yang aman
Kenangan kita lucutkan
Kita bakar sama-sama
Pengalaman hidup siksa

44 Ulasan:

Pet Shop Boys berkata...

First!....

nak nangis gak. Man U jarang menang dgn Liverpool....

mr dimaz berkata...

linda x abs nangis lg tu..haha

Lann Shaukani berkata...

kehkehkeh

ymn berkata...

meminjam kata kata bekas bekas jurulatih skuad kebangsaan dan selalu disebut dlm berita sukan beletin utama
".. biarpun kalah - tapi kalah bermaruah - ada peningkatan dr segi persefahaman pemain dan tahap keyakinan pemain pun ada perkembangan yg positif.." kah kah kah

tapi mmg roy mcm vangsat ..
5 games main def
smlm letak 2 CM - Gerard and Meireles nasib baek tak berlanggar.

alan zed berkata...

poulsen & meireles is no xabi & javier.

haha.

:P

talkIZcheap! berkata...

I miss Masch... :P

hantuLongkang berkata...

budak2 liverpool rilek je... yang tak abis2 meroyan mamat nama alex ferguson tu.. dah tua2 pon, lagi mau nyanyuk.. miahaha

nasib baik abe roy malas nak layan...

>>"I've watched it," Ferguson said. "Definitely, Torres made a meal of it, an absolute meal of it. There's no doubt he tried to get the player sent off." - alex 'meroyan' ferguson

>>"I thought the referee had a good game. Sir Alex is entitled to his opinion but I prefer to talk about things that interest me. I am not a fan of game saying." - abe roy

http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=825083&sec=england&cc=4716

mat berkata...

"Aku bukan lagi mainan dulu
Telah ku campakkan kau ke mana
Ke lautan hitam yang ku tahu"


L'pool tetap mainan dr dulu smpai skrg,
di campak sana sini... ke laut la, kolam (pool).
x cye tanya Jarr.. lama x nampak, Slmat hr raye jarr

Shankly berkata...

hantulongkang - Tatswhy Uncle Roy x layak jd manager liverpool sbb x sense nak fight back.
x mcm mourinho , rafa or wenger - balas balik SAF punya statement .

Jika seblum kickoff BPL - bookie prediction
mancini (man city)manager westham, stoke city and blackpool antara terawal kena sacked.
tapi baru 2 minit tadi - Bookie Open Table special draw - Org Tua bernama Roy Hodgson akan kena fire .

The Daily Star on Sunday reported that O'Neill is the man that two parties hoping to purchase Liverpool from current owners Tom Hicks and George Gillett want in charge, and following Sunday's 3-2 defeat away to Manchester United, there could be some early signs of pressure on Hodgson.

Liverpool have taken just five points from their opening five games in the Premier League following the Old Trafford defeat.
http://www.oddspreview.com/category/Football/Liverpool-FC-betting--Martin-ONeill-to-replace-Roy-Hodgson-at-Liverpool-201009190039/

paper-bag-head berkata...

"Kenangan kita lucutkan
Kita bakar sama-sama
Pengalaman hidup siksa..."

hahahaha...siap bold lagi.

NikLas berkata...

berba dapat 3 bijik je.. Arshavin dapat 4, kat Anfield lg tu... huhu...anyOne from Chelski wanna try their luck..mana tau dapat 5/6 bijik.. amacam Drogba, Malouda, Abdul-Salam Bilal..ada brani???

Obefiend Weiland berkata...

uncle woy is not at fault

i think he had to use players that rafa bought. macam jovanovic? WTF IS THAT? Mereiles.. better than jova aku rasa tapi what gives. kenapa kena subbed?

Cole? .. like the Chelsea Cole dia wasteful amat. drible sampai disposessed! Same old sampah Joe Cole. Malang!

Kochesky? .. seriously? ini pemain kaliber Liverool? Aku rasa Phil Babb dengan Jason McAteer pun tak sebebal Kochesky! what a disgrace! so this one boleh blame uncle woy

Carra? too old

Maxi? yeah exactly.. tak nampak batang hidung

give uncle woy a chance. You guys wanted Rafa out. Rafa is a better mananger regardless of what the PRESS want you to believe

now u are stuck!

Martin o oneil shakly? U having a laugh? Ini lagi tak tahu adapt kepada tektikal. Suka use ONE FORMATION sampai berulat. no to o'neill

el_zafa berkata...

baik kasi lagu Justin Bieber jer, Baby utk abang Torres......

meor-name-depan-ku berkata...

Lagu Fevret Zan ni...
kehkehkeh!!!!

hantuLongkang berkata...

@shankly:
dah bagus respon abe roy tu... sbb dia x layan, fergie terus nmpk sbg seorang peroyan sejati... orang meroyan jgn dilayan, kalo x, dia makin bising nak eskrem la, nk basikal roda 1 la... belum lg dia nk bz bodi cakap pasal rafa... meroyan tul fergie ni.. miahaha

o'neil apanya... dalglish la
hicks n gillet must go!!

@obefiend:
bila pulak liverpudlians nak rafa out season ni? ada la segolongan yg mcm tu, tp rata2 nak hicks n gillet out... rafa should be in charge at least for another season.. haaa, kan aku dah ckp omputis miahaha

tapi skang abe roy boss... move on..

Hell Torres berkata...

agree with obe...bagi lah uncle roy masa...

Zinedine Zaiddin berkata...

Alah, Roy Hodgson baru jadik manager Liverpool x sampai berapa bulan pun korang dah bising2 kata dia itu ini, media pn sama mangkuk hayun. Betul2 fenomena yg duk jadik kat Malaysia pnya national team la..

Come on beb, Alex 'Meroyan' Ferguson dulu lagi teruk..Mencipap United (or Fuckchester United) hampir relegated lagi waktu tu. Tapi from time to time, he built his team..sampai la jadik team yang korang terkinja2 nak tgk dan matian2 support smpai hampir2 terinzal pun ada.

Hell Torres berkata...

betul tu @hantulongkang, rafa should be in charge at least for another season, yang kena keluar 2 ekor american owners tu...Pepe Reina and Fernando Torres pun dah voiced their concerns over the club’s futures under the American owners. Now mamat america ni nak tambah beban untuk Liverpool lagi..
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/liverpool/8011666/Liverpool-owner-Tom-Hicks-set-to-sign-281deal-to-stay-in-charge.html

Obefiend Weiland berkata...

aku base kan pendapat RAFA OUT aku dengan membaca banyak Liverpool Echo

LOL

Holden Caulfield berkata...

obe
minggu ni takde review fulham ke?
mana aci woit.

gua nak baca gak review fulham.
baru nak menyintai fulham.
biarpun seri - namun kau harus menulis pasal fulham.

jangan biarkan hegemoni big 3+kelab pertengahan 1 ni menguasai sokernet!

hantuLongkang berkata...

@obefiend:
u should check this site out --> http://www.redandwhitekop.com/

Liverpool Echo utk budak2 belum tumbuh bulu ketiak... RAWK utk yang dah smpai tahap bosan trim bulu ketiak miahaha...

Pitto berkata...

obe,web ko flagged as hazardous,kenapa ek?my dosage of blogserius ngn other reading material xdpt dipenuhi nie,tolong check plisss?

abg berba semalam form pulakkkk.ingt dpt menang semalam 3-2 ke,jadik jugak,sekali dia bleh pulak biar tandukan tu lepas,mcm zaman rafa jer main zonal marking rather than man mark.Lats 2 gol man utd semalm pun punca pasal tu.

tahun nie nampak gayanya,beli baju standard chartered pun,cam xde hasil jer,muge2 Valencia ku itu lebih berjaya,Juve pun tgk cam malap2 ayam jerk.

talkIZcheap! berkata...

obe bekap liverpool? Tanda-tanda awal kiamat ni...

fikiranlicin berkata...

Faker. apa kene mengene Liverpool dengan Wings & Mel? Game ada 38 satu sezen, bukan setakat 5..

Musang_Lamri berkata...

aku peminat liverpool...!
tp liverpool faking r...!
kih kih kih...
tp arsenal, chelsea & man u mmg klab terbaik kat england skrg.. no doubt about it.
liv??? no chance at all la..!!!
shit man...!!!

mangifera berkata...

haaa...semua dah nak bantai RH. dulu2 time rafa, ramai2 cakap rafa patut di sacked la kejadah nak haram.

aku still stick to the opinion that rafa is the best for liverpool. beselah manusia, bukan selalu dia on form. even rooney yang diagungkan2 tu pun ada flop gile time world cup. SAF pun ada zaman flop jgk. ibarat blogger nak pergi berak jadi tak update blog sehari, begitulah mereka2 ni. tapi cepat sgt fan menghukum.

o'neil? no no no no. mamat ni lagi pasif dari RH. now, move on je la dengan RH. lantaklah apa nak jadi pun, aku cuma keep on watching the game.

Shankly berkata...

RH needs to remember tis is Liverpool FC and games against Manyuu are our biggest of the season!!

jamsarisabian berkata...

tul 2 obe..ape cerr blogserius x bole nak masuk nih..hilang orgasma aku camni..haha..

mangifera berkata...

shank: is he not done enough? I think he's done good enough. but as most players are new, they're expected to glue up with each other straight away.

takper la...suka je la dengan RH. liverpool bukan chelsea, kita takde duit nak sack manager suka suki sebab kita takde duit. hahaha.

Pet Shop Boys berkata...

Apa JARR ni cuti lama sangat?

tg shaaban berkata...

bukan salah manager
bukan salah players
bukan salah supporters
tapi...liverpool memang tak kuat mana pun...sori

Jarr berkata...

Atas dasar Pet mencari aku sampai ke blog, dengan mengambil sedikit masa dan on lappy di damai service (pow wifi) sambil tunggu surat discharge dari doktor, aku nak ucapkan tahniah kepada pasukan Man U, mentang2 lah dah abis pose,kemain kamu menyetan ye?

Uncle Woy terlalu menghormati SAF, tapi hormat sebagai rival.Kita amik phrase mudah dari uncle woy sebelum season start, "rebuilding the team"...ok ulang bagi mereka yg kurang kefahaman, "membina semula pasukan".Sekurang kurangnya tidak tergelincir lebih sadis dan menjadi seperti newcastle,nottingham forest,leeds,mahupun sheffield wednesday suatu ketika dulu.

Perlawanan Man U - Liv mmg lain mcm sikit feelnye.Tektik bertahan yg diterapkan memakan diri la nampaknya, Raul Meireles tu bagus tu, tapi bak kata Obe,wadahekk subbed?Jova belum tahu kiri kanan lagi, tu pasal gelabah..Konches who?kasik insua lagi pueh hati..agger gi simpan kat bench bokpe?Cuma beza game kali ni, takde red card, agak suprise jugak.Mungkin sebab Masch dah takde kot..lagi pon Webb yg jadik ref.jadi paham sendirilah..

Game akan jadi "seimbang"...

apa pon, punca utama kekalahan Liverpool adalah ini: Gerrard cepat sangat gi cium camera walhal baru 2-2 time tuh..pengajaran buat Gerrard, lain kali cium masa tgh leading sahaja.Jangan buat perangai tak semenggah gitu lagi.

Kepada juak juak Man U, teruskan bersorak kemenangan...nak cium cup kali ke 19 kan season ni?Teruskan, kalau nanti kang kalah alasan kurang sorak.Korang alasan banyak..kalau disusun, boleh buat petisyen tukar agama.

Ye, saya geram dengan kekalahan ini, lagi plak bila so called "lazy genius" yg score.rasa mcm kena cabul ngan gay.

lagi sekali selamat hari raya aidilfitri, maaf salah silap, terkasor bahasa,termaki, tercaci.dan doakan aku cepat sembuh.Surat discharge dah dapek...buleh logout dah ni.

YNWA!YNWA!

Shankly berkata...

mana mana blog yg ada masalah kena block
sucikan html anda dr sebarang iklan innity

linda radzi berkata...

adoi laa..
baru je lima match PL..
banyak lagi masa untuk roy buktikan apa yang dia boleh buat.
termasuk match2 yg across europe...
bawak bertenang je dulu..
kemajuan takkan dapat dicapai sekelip atau dua tiga kelip mata..
setengah musim pun belum sampai lagi.. raya haji pun belum lg, inikan pulak raya krismas.
saya malas la nak toleh ke belakang dan citer serta bandingkan pasal sejarah2 awal 3-4 musim pertama alex dgn manure. sejarah lagi?
haa pada manure2 yang baru nak up tu, cepat2 la google ek.
antara sedikit kemajuan yg dapat kita lihat,
ketiadaan lucas di atas padang.
haa tu dah kira maju la tu..

setuju rafa should stay for at least another one season.
tapi kalau asyik berlaga angin dengan yanks dua ekor tu, tokey babi pun jual kandang.
memang betol kenyataan di atas liverpool mmg tak kuat mana pun.
tp kita masih lagi nampak apa faktor yg liverpool ada yg membuatkan liverpudlians masih lagi setia.
tak la nampak cam brader obe,
eh dia pengulas fulham kan?
baru seri je pun dah xde update,
sibuk update entri liverpool plak. no offence ye.
elok lagi la jannah n dingin.
alang2 terus tak payah tunjuk muka langsung.
tunggu liverpool menang atau seri je.

so support je la roy hodgson tu.
pencapaian beliau memang la tak setara untuk mengemudi kelab sebesar liverpool ni,
tapi dengan keadaan kelab yg bergelora sekarang ni,
saper lagi yg ada lebih layak dari beliau..
guus hiddink? riijkard? bora milutinovic? azraai khor?
huh! ada duit?

SHAMS SEREMBAN 9802 berkata...

linda mmg best

julu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
julu berkata...

hahaha..
apabila jaar dan linda bersuara..

btw.. yg jannah n dingin tu..
linda perli diorg ke/
huahua...

jaar..
sakit apa?
x balik ganu??

kuzer berkata...

sudah2 la tu....layan lagu ni lg best...wooffff

blitz berkata...

first time la aku bersetuju dengan ayat-ayat linda.. betul la tu.. kasi peluang kat roy.. dia baru nak kenal2 player liverpool tu.. player liverpool pun baru nak biasakan diri dengan taktik roy tu..

jarr : lu masuk spital kenapa?

Jiraya berkata...

i luv u linda.muuuuaaaah.hahahahaha.

linda radzi berkata...

hish takde la plak saya perli jannah dgn dingin..
mungkin dorang takleh nak access internet ke apa kan..
macam jannah, kalau liverpool kalah sekalipun,
beliau masih up gak entri sedih.
kita pun paham yg jannah tu berkelana kat celah ulu banat mana ntah kan..
itu pun sekadar contoh je.
juga sekadar parodi satira antara obe dgn jannah dan dingin.
kalau team sendirik kalah,
terus menyorok jangan bagi nampak muka barang seminggu dua sampai la team menang.
ini tak, team sendirik ada kisah, tapi taknak up,
boleh pulak seboleh-bolehnya up citer team orang lain yg kalah.
at least up la sebijik entri walaupun pendek utk tribute team sendirik.
pastu pegi lantak la nak buat lagu jangan lupa lirik ke, nak buat drama khas sempena syawal ke kat team lain.

'rebuilding the team' drpd jarr juga antara yang tepat utk menggambarkan liverpool pada musim ini.
dengan tiada target utk silverware (kalau ada, mgkn saya terlepas baca), apatah lagi nak merasa cium trofi EPL.
gila apa nak berangan angkat EPL oleh pasukan yang finished at 7th spot berserta manager yg baru ditambah dengan pembelian pemain yg huru-hara.
lain la kalau finished 2nd macam yg rafa pernah buat tu.
realistik la jugak kalau nak berangan angkat EPL.

blitz was right.
bagi peluang roy tu proves himself.
masih awal sangat ni. terlalu awal.
abdul salam bilal dan kanoute pun belum sempat nak buat puasa enam lagi ni.
boleh check la kalau nak, baper season diambil oleh pak alex utk mengangkat trofi pertamanya bersama manure.
siapa tahu, roy boleh buat cam pak alex utk liverpool.
keep the faith.
in rafa we trust.
errr gua pun goyang gak dengan roy nih!
hehehehe

mr dimaz berkata...

yg ayat last tu wa setuju..
skrg ni umo roy pon da masuk alam warga emas,,smpat lg ke dy nk tgk gerard cium piala..

kuzer berkata...

linda...marilah bergoyang.....pewwwiitttt

papaskizo berkata...

Liverpool suck!!!That's the fact. Obe, apehal takleh masuk blog lu ni?..malware lah..virus lah...bile boleh setel ini problem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...