ANDA SEDANG MEMBACA

22

Hobin Jang Hobin! Hobin Jang Hobin! Hobin Jang Hobin! Hobin Jang Hobin!

Jorji Ahad, Oktober 24, 2010
Hobin Jang Hobin!
Hobin Jang Hobin!

Jang pueh hati boto. Lotih badan Jang baru sampai dari Johor ha.. Jang tahan! Jang update jugak. Bukan apo, semuo untuk peminat Skuad Jang dan bolasepak Pialo Malaysio Sokernet!

Lobah FC tak layak poie final. Amacam? Sapo yang kono honjut?

Jang memang emosi kali in dan Jang boleh emosi! Jang pueh hati dan Jang memang nak bagi obat sikit kek Lobah FC. Jang nak biarkan emosi menguasai ulasan Jang kali ini dan Jang nak biarkan ulasan ini buek Lobah FC insaf.

Tak insaf pun takpo, Jang poie jugak final.

Perlawanan pusingan pertamo, jurulatih Johor FC Azuan buek taktik bertahan. Takpo, Jang kono 0-1 dan Jang redho dengan keputusan perlawanan itu. Pusingan keduo, ado rentak sikit. Ado 'perlawanan' la. Tak la main separuh padang. Tapi, gayo permainan beberapa pemain Johor FC tak professional. Ini Pialo Malaysia bai! Bukan MSSM. Main kono bergayo la sikit. Setakat nak bagi orang keluar baris, main takik, main kasar sebab berio bona nak poie final, baik tak payah. Bukan boot kau yo ado paku..boot pemain Jang pun berpaku jugak. Jang perhatikan ado satu duo pemain, cukup kasar dengan penyerang Jang, terutama dengan Kunalan. Ikut standard pengadilan EPL, ghaso eh dah kono 2 kad kuning dah..

Bek Johor FC tak gentle!

Nak monang dan poie final? masukkan gol! bukan terjah keras nak bagi Kunalan keluar. Ini bolasepak professional bai.. Jang relo bagi pasukan yang bermain baik dan bersih poie final dari membiarkan pasukan yang bermain 'robust' dan kasar, berio bonar nak poie final.

Jurulatih Johor FC? Jang tengok asyik marahkan pengadil yo. Sepatut eh beliau susun strategi dan taktikal, atau jerit pemain supaya ikut strategi yang dirancang, ini tidak. EMOOOOO jerit pengadil. Nak koba gol pertamo Nogori tak masuk? Bukan Pengadil yang kato masuk, tapi linesman yang dah angkat bendero kata bola masuk. (dalam TV pun Jang tengok bola tu masuk)

Jang baru dongar ulasan secara live kek TV1. Ado pemanggil komplen kato Azuan emo. Pengulas rancangan itu pun kato dio emo. Jadi bukan Jang sorang la kato Encik Azuan ni emosional dan tak salah kalau Jang emo jugak kek sini. Jang boleh emo sobab Jang tak main. Ini jurulatih lak emo bilo di interview kek padang, apo hal? Adakah perkaro ini boleh dijadikan kes kek FAM. Pertamo sobab dio menghino keputusan pengadil dan kato Jang main 14 orang.. kato pengadil borat sebolah.

Kalau FAM boleh gantung Satianathan, jurulatih Kelantan selamo 6 bulan, (atas kesalahan yang Jang bolum selidik) adakah Azuan bakal dapek hukuman yang samo?

Skill cekak pinggang ramai-ramai ni Jang tak belajar laie..

Jaringan Shukor Adan sah! Penalti Nogori juga sah! Teknik bertahan pemain adalah sah! Apo laie yang sah? Iyo! Jang akan bertembung semulo dengan Abe Kelate dalam final Pialo Malaysia 2010 adalah sah. Itu Jang akan cito minggu dopan.

Johor Fc cubo nak ulang sejarah MPPJ menjadi pasukan berstatus kelab keduo menjuarai Pialo Malaysia. Boleh... cubo laie tahun dopan. Bagi Jang, pasukan mereko baik! Kalau tak baik, takkan la lopeh sampai separuh akhir. Mereko ado semangat tinggi. Mereko ado barisan pemimpin baik dan penyokong berdisplin. Jang harap Johor FC tak bergabung dengan mano-mano pasukan pun.

Cumo, nilah Jang nak cakap, pasukan Jang ini bukan kocik anak nak kono enjut kek lobah. Jang adolah Juara bertahan Pialo Malaysia. Pasukan JAng pasukan Jogho tau! Jang bukan suko-suko datang Larkin. Jang datang nak monang. Jang datang nak jolok sarang lobah. Jang datang nak hisap madu lobah..

Mako bilo Jang dah habis menghisap madu, Jang pun balik la semulo ke SEGHOMBAN.

Maap la kalau ado yang teraso...bolasepak macam ni la. time monang suko, time kalah kecewo. Apopun, semuo ni adalah warna bolasepak kito.

Ingat, BOLASEPAK KITA WAJAH KITO!
Jang dah koba..Jang emo!

22 Ulasan:

fairuz berkata...

Hobin jang hobin...kito jumpo kek bukit jalil.

snomed3 berkata...

ji lu pegi sendiri ke ikut n9futbol?

abeih berkata...

Gomo kelate gomo!!!!!


dengar cerita hari tu ada bookie nak kedah vs n9 final. mana la bookie tu..muehehehehehe

talkIZcheap! berkata...

bookie dah lari ikut kerajaan langit...

Fazrul Che mat berkata...

den br yo poie stadium td. DIorg koba yg esok taklimat jual tiket dan tiket dijual bermulo hari selaso....

diazhavanaz berkata...

Yeah, caya lah jang oi!!!!!!

Mari kito poei pokan naik basikal!!!!!!

HASRUL NIZAM berkata...

HOBIN JANG HOBIN...

Jom kito pakat2 kumpol oghang2 kampong konvoi Final oii...

kali ni kasi sapu bersih pialo melesia :) x yah emo2, x yah bakar2 mercun, kito jadi full profesional punyo suppoters ha3

Bolasepak kito wajah kito...

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

off topic

mane review game malam tadi?
UCL pun takde review..
waa.. kecewanye gua.. mane pengulas-pengulas sokernet ni? gua dah sangap tulisan lu orang ni..

blitz berkata...

dany : ni kan review game malam tadi..

ijan berkata...

bg la can kat piala mesia dani...
ni asik luar jek...
knan3??

hellghast berkata...

aku mcm biasa menyokong pasukan yang seselatan dengan aku,tapi dek ade member2 nogori tiba2 kutuk johor fc mlm tadi kat FB walaupun masa n9 kalah aku tak kutuk langsung diaorg,maka dengan ini aku menyokong kelantan dan aku rasa n9 akan tewas ditangan kelantan...
hahaha!!!

Leandro berkata...

hobin jang da koba dah
ghuso bkn sebarang ghuso
ghuso jolok sarang lobah
lobah di-enjut ghuso perkaso.

tanduk ghuso tanduk kijang
hobin kanan gomo kiri
kito main bola bkn nk bporang
tp myorah kalah tidak sekali..

hobin jang..

keli berkata...

sokong Dany. Muak plak aku cite jang jer ni...Muntah weyyy

Sendra berkata...

tahniah buat skuad negeri sembilan..semoga berjaya di final nanti..kelantan pun boleh tahan hebatnya..

(mungkin pemain johor sedikit gentar dengan pemain negeri sembilan jadi bermain ditempat sendiri pun tak bagi effect apa2..takpe,better luck next time. :) )

johorean.

moze berkata...

Gua pon nak emo cam Azuan Zain...

Lu ckp pemain Johor FC asek nak cantas kaki Kunalan - gua accept. Nak wat camane, mamat ni laju seh...If lepas abis ar Johor FC.

Gua pon ble ckp yg pemain N9 asek nak cantas Eddy Helmi.. Lu ble accept tak? Pantang dua2 mamat ni (Eddy Helmi & Kunalan) dpt bola...team lawan hurung macam vulture hurung mayat...
Strategi betul...tp application salah. Std ar..bola msia, bkn europe.

Lagi satu.. bab main bertahan kat Paroi arituh...bertandang kat tmpt lawan, dlm game kalah mati...kompom ar kena main defensive gilababan...Mourinho pon pakai taktik ni time Inter main kat Barcelona 1/2final UCL tahun lepas apa? (Sori la kpd penyokong Barca or Inter yg terasa sbb gua samakan team lu dgn team JFC & N9 eventho bezanya cam langit dgn bumi...wakaka).

Papepon, N9 mmg layak ke final sbb Johor FC main cam.....tak larat dah gua nak nyumpah...(byk dosa gua kat player dua2 team).

Dua2 gol N9 mmg sah. Kalo fan Johor FC kat Std nak marah ke apa, x ble nak buat ape coz Std JCorp bkn ader skrin nak replay incident tu pon for the 1st gol tuh...Lagipon mmg sah2 lepas garisan.

Anyway...cuti gua sebagai fan MU dah abis.. Skrg gua kembali menyokong MU. GGMU!

kareem berkata...

Bukan sokernet itu hari ade interview coach johor fc ke?

r.k berkata...

moze ,
ala , eddy (helmi) duk selamba siku sani (keeper n9) pun tak kena kad apa ... pengadilan malaysia bro .......

drizzter berkata...

rusa lwn kijang di final ... yes!

haziq berkata...

larkin ko std pasir gudang?

frwls berkata...

emo bona ekau jang. gudluck jang lawan abe-abe kelate tu.

Siti Norhuda biti Abdullah berkata...

hahaha..
nk ngutuk je ko ni
fans jhor fc xda pn nk kutuk2
kt paper pn xde aih cte jhor fc
blk2 team ko je la
2 pn nk dengki laie?
xphm aku
hahaha

Kh7 berkata...

biasa ah bila menang...ref la raja...raf la betul segala-segalanya...

kalau ko tgk tv1...pengulas rtm tu sendiri pun cakap byk keputusan meragukan daripada pengadil..

eddy kena cantas dua org dalam kotak penalti x dpt penalti lak ye...

kunalan wat golek2 ala hindustan pun boleh dpt penalti...kat stadium paroi pun sama..tu ade gamaba kat atas leh tunjuk tinggi betul joget hindustan die wat..

tp xpe..bila menang ref la raja..walaupun x betul..cam biasa ah..walaupun satu dunia nampak..

jurulatih dan pengurus JFC x emo...cuma menyatakan ape yang mereka rasa...

kalau pengacara RTM pun leh nampak..xkanlah korang pun leh tutup sebelah mata je..

Johor FC da cuba yg terbaik..sbg pasukan bertaraf club, yg xde problem dari segi pengurusan mahupun kewangan(KWSP semua x pernah miss tau, hehehe) dan berjaya ke semi-final..aku sebagai peminat setia amat berbangga...teruskan Johor FC!!

skrg kita dpt tahu FAM da naikkan tiket untuk final...patut ah beriya sgt xnak bg JFC masuk final...hehehe, xpe aku faham sgt...hehehe

ape2pun congrats n9..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...