ANDA SEDANG MEMBACA

40

Hukuman Gantung 6 Bulan Sathianathan Bukti FAM Bertaraf Antarabangsa?

Obefiend Weiland Isnin, Oktober 25, 2010 , ,

Kegembiraan Kelantan menempah tiket ke perlawanan akhir Piala Malaysia Sabtu lalu terbantut kerana jurulatih pasukan The Red Warriors B Sathianathan digantung selama 6 bulan oleh Persatuan Bolasepak Malaysia. Sathianathan digantung gara-gara mengeluarkan kenyataan media yang dikatakan melanggar polisi FAM.

Seperti yang dijangka, peminat pasukan Kelantan berang dengan tindakkan yang mereka rasakan sebagai rancangan sabotaj keatas kempen Piala Malaysia Kelantan musim ini. Kebanyakkan komen yang sempat kami baca di Facebook dan laman bolasepak pro-Kelantan rata-rata menganggap hukuman terhadap Sathianthan tidak masuk akan dan terlalu berat untuk sebuah kesilapan kecil. Ramai juga yang peminat bukan Kelantan yang tidak puas hati dengan hukuman yang dijatuhkan ini. Bagi mereka hukuman mengeluarkan kenyataan media yang berbentuk kontroversi paling teruk pun hanya setakat touhcline ban seperti yang pernah dijatuhkan UEFA keatas Jose Maurinho beberapa tahun yang lalu.

Kami di Sokernet berjaya mendapatkan maklum balas dari Jabatan Sebaran Propaganda dan Cover Kebathilan FAM semalam. Melalui wakil mereka Encik Bibitapong Che Samad kami diberitahu hukuman gantung 6 bulan dijatuhkan bagi menunjukkan FAM ialah sebuah badan bola sepak bertaraf dunia lagi berprestij.

"FAM ialah sbuah badan bolasepak yang bertaraf dunia. Maka hukuman keatas Sathianathan juga pada hemat kami harus juga bertaraf dunia. September lalu kami terbaca kes Carlos Quieroz digantung selama 6 bulan oleh Persatuan Bolasepak Portugal kerana menghalang petugas badan anti-dadah Portugal dari melakukan ujian air kencing keatas pemain Portugal. Bila kami lihat muka Quieroz kami sedari muka beliau sebijik macam Sathia. Maka alang-alang sebijik kami bagi hukuman yang sebijik juga kepada Sathia. Kalau mutu bolasepak Malaysia dan Liga tak setaraf dengan mutu antarabangsa, sekurang-kurangnya mutu menghukum dan tunding jari FAM haruslah setaraf!"



Sementara itu Presiden KAFA Tan Sri Anuar Musa mengeluarkan kenyataan media bahawa Kelantan tidak akan merayu agar hukuman Sathianathan ditarik balik. Pasukan Kelantan akan menumpukan perhatian sepenuhnya terhadap final menentang Negeri Sembilan Sabtu akan datang. Hashim Mustapha akan mengambil alih tugas sebagai ketua ditepi padang kelak. Diharapkan Kelantan akan membedal Negeri Sembilan di final nanti sebagai tanda fuck you terhadap FAM dan cara terbaik untuk menutup mulut J or JI yang lantang di Sokernet sejak dua menjak ini. Ha ha!


40 Ulasan:

Luca DK berkata...

1st!

Luca DK berkata...

2nd!

Lucius Maximus berkata...

3rd

Lucius Maximus berkata...

Luca, projek apa cerita?

deus X machina berkata...

bersembang lak kat sini

Sapuan berkata...

Hahaha sejak bile lu sokong kelantan ni Obe?

abeih berkata...

ahhh, emo siot dgr nama FAM..persatuan paling sial atas muka bumi.

bila agaknya bleh ludah muka Azzudin ni. tolong la azzudin jalan dekat2 skit ngan fan kelantan sbelum match..tolongla..

abershavin berkata...

bibitapong??
pipiyapong??

kah kah kah

MOFASAD berkata...

hahahahahaha

provok!!!

sastraboy berkata...

pesta bakar bakar dah mula. hehe.

HASRUL NIZAM berkata...

FAM memang taik... (gua yg suppoters N9 pon bengang gak ngan FAM ni hu)

odey bunk berkata...

lagi kegagalan daripada pihak akhbar. epik!

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs763.snc4/66350_161451213876589_100000351334400_392458_5702415_n.jpg

cecx berkata...

Diharapkan Kelantan akan membedal Negeri Sembilan di final nanti sebagai tanda fuck you terhadap FAM
-like
-like
odey bunk paper NST ke??

Kak Ram Gc berkata...

xnk ltak ke psl sepp blatter dpt pangkat datuk dr sultan bola

hanuman berkata...

haha..FAM,bertaraf dunia la sgt,pemikiran kelas ke berapa ntah,tak boleh org kritik,pas tu klu org xleh nk kritik mcm mana nk maju?mcm mana nk tau kelemahan dan kesalahan? oh lupa, FAM adalah persatuan Yang Amat Betul dr smua perkara.

hellghast berkata...

ni semua sebab sultan bola bengang sebab FAMhang tak dapat pegi final,dah tu kalah dengan pasukan berstatus kelab.
ini semua sebab sakit hati,FAM tak telus,nak bina akademi bola canggih konon,tapi pemikiran FAM still mcm badut.aku peminat johor fc(cheh dah kalah lagi mau ungkit hehe) menyokong agar kelantan menang dan secara tak langsung kasi malu kat FAM.

abeih berkata...

tiket final rm30!!!!!! tanda FAM cibai.. memang cibai. apa dalam kepala otak dorang ni..


http://liga-m.sokernet.com/piala-malaysia/tiket-final-piala-malaysia-2010-rm30.html

emo skit hari ni..huhu

Mohd berkata...

mmg cilake..tp nk wat mcm mano..tpakse la jugak beli nye..

fak fam

-zAp- berkata...

kepada fam : sila pergi mati

Kuwe berkata...

Kalau nak gantung, fine. Tetapi kenapa baru sekarang pikir nak gantung? Ni jenis tolol ke lambat sangat buat kertas kerja?

tuu dia klimaks. mana jangg. ooo jang or ji.

Prof Zul berkata...

sokernet[dot]com ni ade kena mengena ngan sokernet[dot]blogspot ker?

hellghast berkata...

@kuwe sebab ape lambat buat keputusan?sebab dah org2 dalam FAM memang lembab! kalau kita buat lawak,org lain dah abis gelak FAM dah lepas setengah jam baru nak gelak hahaha!!!
mentaliti lembab sebab tu bolasepak kita pun lembab nak naik ranking.

syamzari berkata...

sapa2 ada tgk majalah 3 minggu sudah, huh sultan pahang tu hehehe

Bert berkata...

rm30??? naseb bek selangor x masuk final, ada hikmahnya kalah kat quarter final, selamat duit aku..kehkehkeh

WadeyShahidan berkata...

fakk FAM!

-KAFA kena fine 57k
-Sathia kena gantung 6 bulan
-tiket final naik 50%!

bangaang tak leh nak ubat dah fam cilakak ni, pergi mampos la yg tua-tua kt atas tu,org nak tgk bola la weii..bukan nak tengok ko main bontot!!

diazhavanaz berkata...

Sedey sial sathia kena 6 bulan ban...keras sangat ker statement beliau?
Tapi nak buat camner, diaorg ada hak nak buat camtuh, sukahati diaorg la...
Yang korang semua nak emo lebey2, fak sana, fak sini, ludah sana,
ludah sini, habis2 pun dalam blog nih ajer...mengabis masa
kat depan komputer korang jer pun, takde effect pun kat badan
bolasepak tuh...muahahaha!

anak abdullah berkata...

lahanat. aku baru nak berjinak-jinak dengan bola sepak Malaysia. kang ada yang aku boikot ni kang

sebab tiket mahal ok.

talkIZcheap! berkata...

hukuman Sathia dgrnya ditangguhkan plak... ape cer??

Abershavin berkata...

aku pun terbaca kat website FAM td
Sathia antar rayuan
so penggantungan di tangguhkan sehingga mesyuarat akan datang

aranhellstorm berkata...

anyone remember arwah Dato Basri Akil?

FAM ni Maksum, lebih dari Nabi, lebih mulia dari Rasul, lebih tinggi darjat dari malaikat.

kena jentik sikit ban, kena sound sikit denda.

FUCK LA FAM.

mari gulingkan SULTAN BOLA!!!

ayuh turun ke jalanraya!!!!!!!!!

talkIZcheap! berkata...

agak2 bleh tak mintak Dato' Sepp bekap kita?? huhuhu...

p/s: kelab penyokong kelantan siber dah buat piket, yg pertama seumpamanya dari fan Malaysia??

abeih berkata...

@talkizcheap

dah pernah dah sekali dulu depan wisma FAM..time FAM hukum kalah 3-0 akibat game ditunda sebab hujan terlalu lebat.

aranhellstorm berkata...

ade satu group 'Presiden FAM sila letak jawatan' dalam fb pun pernah buat piket kat stadium bukit jalil. tapi tak ramai...huhu..

snomed3 berkata...

lagi lak effed up bila FAM tiba2 boleh menggantung hukuman sementera menunggu rayuan setelah pun hukuman dijalankan... tangan ajaib?

ijan berkata...

aranhellstorm

kang nmpk kat biz komen ko mrh die...

hal agame xleh bt main nih...

haha

aranhellstorm berkata...

ijan: hahahahaha!!!

Hannibal King berkata...

37th!

hellghast berkata...

@aranhellstorm: ape ni main maksum2?apasal main nabi2 nih?apasal sentuh2 tang agama ni!! ----> biz

hahaha!!!

hellghast berkata...

btw kalau tengok buletin awani kelmarin ade berita pasal kredibiliti FAM dipersoalkan kerana buat keputusan mcm org bodoh,tak konsisten setiap hukuman.
hari ni kata denda esok kata takpe,hari ni haram esok halal... lol...

ape aku repekkan nih...hahaha!!!

Awang Joe berkata...

FAM gege...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...