ANDA SEDANG MEMBACA

28

Jang OMPEK - Perlis 1.

Jorji Ahad, Oktober 17, 2010

Jang ponah dongar lagenda dahulu kalo,
Kisah teladan untuk semuo,
Mulonya susah Jang nak percayo,
Iyolah, Raja binatang jadi mangso!

Konon kisah berlaku di hutan rimbo,
Hal si Singo cubo nak makan si Ruso,
Tapi Ruso bukan sebarang Ruso,
Ruso bertanduk gentar tiado,

Penondang Ruso amat berbiso,
Meraung la Sang Singo bilo dah kono,
Kali ini memang Jang dah percayo,
Memang boto kisah dahulu kalo,
Singo pun dah sonyap kek utaro.

Haaa...tu dio. Jang kalau dah mulo bersyair pantun seloka tu, makno eh tak lamo laie nak ke Bukit Jalil la tu.

Jang kelam kabut nengok TV malam tadi. Ado banyak urusan Jang kono buek, tapi Jang tak terlopeh banyak la. Semuo gol Jang tengok. Termasuk la adegan 'menyabit' yang dilakukan oleh pemain Perlis. Ingat kaki Jang ni padi ko? Memang la pemain Perlis tertokan dengan kehebatan Jang, tapi jangan la beriyo bonar menyabit kaki. Agak eh, kalau dihulurkan sabit, mau ditoteh eh semuo kaki pemain Jang.



Tapi Jang semuo nampak eh penyabar orang eh. Tak sio-sio ajaran orang lamo. Ingat Jang, nogori kito nogori beradat. Biar kito kono, jangan kito buek orang. Kito semuo kan pemain bolasepak professional. Jang dah tunjukkan malam tadi. Tahniah Jang!

Halim Zainal memang penyerang terbaik Jang malam tadi. Dio buek apo yang seorang penyerang sepatutnya lakukan, iaitu menjaringkan gol ketiko ado peluang. Shukor Adan pun masukkan gol. Apo yang menarik pasal pasukan Jang malam tadi ialah, walau apo pun corak,taktikal,mutu dan kualiti yang ditunjukkan, itu semuo tak ponting!

Yang ponting MONANG!

Pahang monang? Jang kono jumpo Pahang ko kek separuh akhir? Apo? Pahang tak layak? Ikut rekod, untuk ke liga Super pun Pahang tak layak! inikan pulak nak terbang samo tinggi dengan Ruso kek Bukit Jalil. Heh. Nasihat Jang, kalau nak main dengan pasukan elit, kono la main boto-boto, masukkan gol, dapekkan point, baru la boleh samo-samo bercerito hal bola dengan pasukan Jang. Selagi harapkan bantuan RTM atau FAM untuk layak, Pahang bolehlah main bondo lain...main kojar-kojar misalnya. Hahaha.

Buek malu Piyapong Pue On saje. :P

Jang akan bertemu sebuah pasukan kelab Johor FC dalam perlawanan separuh akhir. Maleh la Jang nak cakap bosar, tapi Jang totap hormat pado Johor FC sobab eh...sajo yo nak hormat.

Kodah layak lopeh kalahkan Terengganu. Lopeh ni Kodah akan kalahkan Kelantan pulak. Kalau semuo ni boto, mako, boto lah maklumat bookie yang Jang terimo. Final Kodah jumpo Jang.

Tapi, kalau bookie tu baco sokernet jugak, adolah harapan dio tukar strategi.

Tak banyak Jang boleh tulih kali ni. Jang layak ke separuh akhir. Itu dah cukup buek sumo Jang sonyum lebar.

Jang nak poie jogging jap. Menulih pun perlukan stamina.

(Jang layan live kek Man Tomyam malam tadi, tak dongar bona ulasan pengulas sobab Man nak layan cerekarama kek TV lagi satu)




28 Ulasan:

Fazrul Che mat berkata...

PERTAMAXXXX

Den mmg banggo boto tengok budak2 ni main semalam. Halim Zainal nyarih hatrik semalam. Banggo den sebagai seorg JANG...

Kepado Jang2 sekalian, jom poie paroi 20hb ni, Naytokan somangat x berbolah bagi pado skuad jang kito...

HOBEN JANG HOBEN....

frwls berkata...

boleh ke aku lepak dengan lu jorji walaupun aku sokong Johor FC?

dulu den duk senawang kojap. adolah dalam 2 tahun setengah.

tak ponah laie masuk paroi tu haaa.

whitered265 berkata...

terbaik la jang men smlam...
best la kn da la n9 mng..arsnl pn mng..
keh3

Syafiq berkata...

j or ji,ko lepak kat man tomyam ke?aku pun selalu gak pegi situ.boleh la kite lepak same tengok negri kat stadium pasni.kalau ko nak jumpe halim,aku selalu lepak dengan die lepas game kat siti roha.orang taman aku je tu.hehe

HASRUL NIZAM berkata...

Halim memang best, harap2 Rajagopal amik perhatian kek budak botak ni... apo2 pon jang always da best, hobin jang hobin!

physawleepart berkata...

macam den ponah makan yo kek man tomyam tuh..

ijan berkata...

n9 mmg sumo org tau kuat ea..hehe

tp apsal sume x updte epl nih...
kem chelsea n mu sonyap yo ko???
hahahahaha

j or ji berkata...

frwls : jom poie sesamo.apo ado hal!

syafiq : tak selalu la..sobab den duduk kek dsara..malam tu den poie ghumah adik den kek taman bukti.nyinggah la man tomyam.

jom poie stadium sesamo nanti!

Syafiq berkata...

bilo nesmilan poie final nanti,jom la poie samo.den dah poie final piala msia n fa cup aritu.kalau ni final lagi,memang tak lopeh la.hehe

hellghast berkata...

bro jorji,ko paham tak kenapa ref bagi perlis penalti?aku cuba nak pahamkan tapi tak tercapai dek akal,yang aku tau player perlis hantar bola lambung dlm kawasan penalti n9,pastu defend n9 header kasi kuar bola,tiba2 reff bagi penalti...aku tak paham!!!

Fazrul Che mat berkata...

alang2 korg nk poie stadium rabu ni, pas abis match kito lepak kt ijan's burger. makan2 sambil berburak kek sano....

KID LEARNS TO FLY™ berkata...

tak sabar lak nak bace woof woof pasal loserfool ni..wahahaha..

sila update cepat2 yer bros hahaha

k0m4nd3r berkata...

Salam, den pon polik apo kes tibo2 las menet perlis dapek penalti. Tak tercapai dek akal den. Papohal pon den laie polik ekao tengok kek Man Tom yam, pasal semalam den frust lepak kek Man tompi diorang pasang drama swasta. Ekau tengok tibi mano kek Man tu? 20 ni ko stadium kito!

mr dimaz berkata...

ak pon x saba ni...
luci jlnkan tugas..

abeih berkata...

hellghas, aku pun tak faham apasal gol 1st n9 tu dikira...muahahahahahahaha..down la player perlis.

anak abdullah berkata...

mano la laghek gajah nak toghobang ngan ghuso?

kahkahkah!

izuan berkata...

fuhh man tom yam... baru true.

starfiey berkata...

Jang masak Singa Utara gulai lomak cili api.

Hoben Jang Hoben!!

hellghast berkata...

somebody tolong terangkan camne Perlis leh dapat penalty,dan camne lepas abis game semalam RTM tunjukan perlawanan separuh akhir dan lambang Johor FC bertukar jadi Pahang...aku tak paham...!!! sultan bola ke?sultan ke?bola ke?

mr. [y] berkata...

man tom yam blakang umah den ha. hahha.

btw aphal awal bona match eh.. final pon 30hb.. apo dikoja an??
buek match aghi rabu.. org tgh kojo.. den kono balik poli pd lak ado kuliah.. hampeh boto la.

mat berkata...

buek apo kat bukek JAlil tu J or ji... dah buang tabiat ke. Final tahun ni kat Stadium Shah Alam langsung nye... naik bas buleh la kalau nk trun bukit Jalil tu...

j or ji berkata...

yo ko mat? tak tau lak den..den main hontam yo

PELAUNG PULAU berkata...

bung jorji... apo sobab den tak dapek masuk portal n9futbol? cubo bung jorji bagi nasehat sikit kek admin eh...

kalau layak pi final, mako memang sosuai bona laa n9 digolar Kuaso baghu bola sepak molesia...

j or ji berkata...

pelaung pulau : sedang upgrade koba eh n9futbal. ontah apo nak ditambah,den tak tau pulak.

CM berkata...

http://www.arena.my/Arena/ArenaArticle/tabid/440/Default.aspx?newsId=109050

tolong lah baco, den dah nak muntah dah baco
hompong mencolet taik

mat berkata...

jolo la J or ji.. x ke kawe nk tipu pulok. demo main rabang kok sir jah...

snomed3 berkata...

asik kono tipu yo kek webmaster tu.. duit dah beratuih abih kek dio tompi tak sesiap eh.. tah apo gampang eh tah.. tak halal duit tu

xeroxing09 berkata...

umang aih. toghuih nk berjoging..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...