ANDA SEDANG MEMBACA

51

Kita Kembali Ke Siaran Seperti Biasa!







Gol kemenangan dan kad merah - Apa ada hal?

Isnin lepas, aku cakap konsistensi dan resilien adalah perkara paling penting untuk menang EPL. Tidak apa Chelsea kalah satu perlawanan berprofil tinggi asal menang dengan semua perlawanan celah gigi yang lain.

Sore loser piece of crap, kata ahli-ahli pencinta sejarah.

That sore loser piece of crap terus kekal klasemen dan kembali menjarakkan mata dengan pesaing terdekat. Dari 2 mata kini kepada 4 mata.

Apa ada hal?

Sebelum perlawanan, si dubuk liar The Drog disahkan menghidap malaria. Jika penyakit seperti ini melanda pemain lain seperti Nando Torres contohnya, mungkin dah RIP. Tetapi tidak buat The Drog, seekor dubuk liar dari Negara Pantai Gading.

King Carlo macam biasa menurunkan barisan yang mirip di Anfield tempoh hari. Fulham mungkin bukan kelab elit bersejarah, tetapi ini adalah Wset London Derby dan apa saja boleh berlaku.

Super Frank masih tercedera tetapi Michael Essien sudah kembali untuk memberikan kelebihan fizikal buat Chelsea di bahagian tengah. Dan hanya 30 minit diperlukan untuk The Blues berada di depan melalui tandukan Essien. Pada minit ke-90, Essien menyempurnakan kemenangan Chelsea dengan mendapatkan kad merah untuk dirinya sendiri.

Apa ada hal?

Chelsea kini mengumpul 28 mata dari 12 perlawanan dan macam biasa, klasemen. Para penyokong kem Chelsea di Sokernet sudah boleh kembali berlagak.

Aiseh terlupa. Memang sepanjang masa berlagak pun.

Bolasepak Sebenar

Seri 0-0 pada perlawanan sekitar Subuh waktu Malaysia adalah salah satu ciri-ciri bolasepak sebenar. Tak percaya? Tanya Manchester United.

Seri muka sungguh.

Bolasepak ART

Semalam kalah, hari ini menang, esok kalau kalah jangan terkejut pula. Tak percaya? Tanya Arsenal.

Wigan Athletic

Bukanlah sebuah kelab bolasepak elit bersejarah. Main di tempat sendiri musim ini pun baru hanya menang sekali. Sekarang berada dalam zon penyingkiran, hanya nombor 3 dari dasar liga.

Bukan nak pandang rendah, tapi untuk mana-mana kelab yang mengaku kuasa besar EPL, lawatan ke Stadium DW wajib dikira sebagai 3 mata dalam tangan. Seri tidak boleh diterima, kalah jauh sekali.

Tapi siapa-siapa kelab yang dok bersembang ‘a striker reborn’, ‘a team reborn’, ‘this is our year’, ‘every year is also our year’ dan ‘sejarah’ tapi bila pergi sana dan cuma dapat seri muka, jadahnya?

Sore loser piece of crap-lah itu kelab.

51 Ulasan:

ashraf berkata...

sore loser = loserpool.

*yg blagak cuma fan MU.hehe

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

siot seri..

YNWA

Jarr berkata...

keh keh keh...masa dia tembak balik.

eleh..lu pon penah kena titik ngan wigan apa Lucy?jangan kata mata penuh, haram satu mata pon tarak. tapi itu sejarah...sejarah.

skang lu klasemen.kah kah kah

Faiz Tapit berkata...

shit

SocketWorld berkata...

Liverpool mmg sinonim dgn 'Standard Kampung' - X konsisten.

apa2 hal pun.. tetap LIVERPOOL.

Obefiend Weiland berkata...

damn

sebagai saudara baru Fulham dan bekas ahlil Stamford wal Bridge aku tak tau nak cakap apa

mix feelings hari ni

so aku diam aje la

Bert berkata...

kehkehkeh..

bukan takat liverpool je, team lain pon si Lucy ni bantai..

kitt berkata...

cis..terus dapat peluang abg "admin" pukul rata suma team lain..

tp game subuh memang keciwa.tak debar derbi sungguh...

Awang Joe berkata...

Liverpool lwn team biru blh mng...lwn team ayam...seri...hmmm...mana yg kuat ni?
team biru atau ayam?hehe...

encik azuwan berkata...

Malaysia pakai jersi biru tu lawan jepang.adakah tiger blues?tiada samurai blue.kihkihkih.

Malaysia punya jersi biru ada ONG...mereka kata..ntah..jangan jangkit blues Malaysia kat Chelsea.

.Gory. berkata...

Itu hari depa kata menang dengan team klasemen adalah turning point. Well, turning pusing ke arah bawah ke macam mana?

Owh, aku nampak aktor dalam game Manchester derbi tadi. Kat sini

Jarr berkata...

tak konsisten itu middle name Liverpool.So klasemen takleh wat perangai sama mcm Liverpool.

akhir akhir ni, klasemen mcm nak berebut je title tak konsisten tu?Same goes to Man U, tak konsisten dah jadi BIN dorang, cth Nani Bin Tak Konsisten, Berba bin Tak konsisten.

sekadar contoh.parodi bro..parodiiiiiiiiiiiiii.

Acaii berkata...

Memang Liverpool punya semangat lawan team2 klasemen je. Lawan team ayam diapun jadi ayam gak.

Mukmin Selamat berkata...

memang Liverpool terkenal dengan tiada konsistenya. Dengan rekod away,brader Roy waktu dengan Fulham. 1 win dari 19 away game.

anyway,hotspurs pun kalah dengan Wigan dan hotspurs mate seri dengan Liverpool.

Jiraya berkata...

aku tnngu entry bro lucy.tak sabor nak mengganjing kem lain. hahahahaha.kemenangan chelsea sebagai pemangkin semangat setelah kalah kpd pak fool, isnin lepas.kalah sekali tak mgkin kalah selalu atau pun seri.yg penting klasmen adalah yg dibnggakan.dibezakan setiap team adalah point, bukan kalah,menang atau pun seri.point tu berharga.

pjoe berkata...

teheeee

al-rashid berkata...

ha3..
seperti biasa..

bLaCx3n berkata...

damn!!

Insan Kesepian berkata...

nak tnye skit.. sokernet punye liga fantasy ape ek? nak code die bleh

Encik Akmal berkata...

sebelum match semalam, gua baca ni:

http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2010/11/09/2205186/chelsea-vs-fulham-and-five-more-of-footballs-most-boring

dan pagi tadi, gua baca ni:

http://soccernet.espn.go.com/report?id=293041&cc=4716

Ironic, isn't it?? Dari tengok so-called DERBY match malam pagi tadi, baik gua bersahur, lepas tu puasa sunat arini. Kepada dua Manchester, selamat datang ke zon boring. Chelsea dah biasa kena bahan kelab boring, jadi macam biasa, Aiman tak kisah. KTBFFH!

theyohan1234 berkata...

seiichirosano x nyanyi plak ari ni?

Jerk berkata...

butoh mana butoh.
butoh mana butoh.

luci ni kan..
luci ni kan..

tak abis2 bahan liverpool.
puji pun di kira bahan..

hahahaha

Jerk berkata...

tiba2 terindu y.a.n.a pulak..

yana o yana.

brandon flowers berkata...

wah carefree je essien... aku suka la team ni. diorang main ikot sedap bapak diorang je.

ku.mahu.KAY.tahu berkata...

Chelsea Masih Klasemen
Hell Yeah!!!
Man Utd dan Sedara Semerah hnya kuih seri muka minggu lepas pnye
Stended la tu..ape ko expect~

mohd berkata...

yana mana yana....

tak berkokok pulak dia???

kahkahkah... yana yana yana

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

betul.. memang bosan la..

Encik Bebo berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Point of View berkata...

encik bebo sokkernet lu atau 1st eleven apa citer?

Point of View berkata...

aiseh men delete komen lak?

Cik Wahida Jumaat berkata...

aku suke ini luci!!!

suke sangat ayat2 perenggan terkahir... <3 <3

shah amirul berkata...

chamakh gol terpantas 30 saat je :D

thomas berkata...

gua paham.luci tgh lps geram nih.haha!

ijan berkata...

mne la penyanyi lgu mu tegar kat sokernet ni??
kahkahkah

theyohan1234 berkata...

arsenal menang pon kne bahan?

keli berkata...

Chelsea tu konsisten sgt ke? Kalah dgn liverpool tu kire konsisten ke.UCL x prnh menang tu kire konsisten x menang UCL la kot yer. Klasemen kt EPL jer watpe jd jaguh kmpg jer UCL xde. Liverpool pon prnh menang UCL. Almk emo plak gua. hehe.....

kardio berkata...

Eh, abang Luci punya luka kekalahan belum pulih? Siannnn

Betullah bak kata orang, anjing kalau terluka ni memang susah nak berhenti menyalak.

Takpe abang Luci, banyak-banyak bersabar ya. Lama-lama tu hilanglah perasaan loser tu

Nik Saiful Anuar berkata...

gua x tau liverpoolian mane yg wat lucy mrh, tp sindiran lu tuh wat liverpoolian lain terasa beb, huhu

Obefiend Weiland berkata...

FFFUUUUUU

KARDIO IS BACK DAMNNNNN!!

Nikky Ajis berkata...

Haha..team klasemen da jarak 4 mate..ape ade hal..

mizu_sama berkata...

x abih2 ckp pasal UCl..lalalala yg penting wat masa nih klesmen.momentum pas kalah.ok apa

kareem berkata...

mane zu?gua nak setel ngan die ni...

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

point korang nak bahan chelsea pasal x pernah menang ucl tu cliche la. point murah.


-bukan penyokong chelsea-

zu berkata...

haaiiizz..
ni memang betol punya fedap bunyik entri ni..
well done bro lucius.
brader ke sister ni?
walaupun beliau membantai manu dan arsenal seperti biasa,
dan seperti biasa juga, beliau wajib menyelitkan unsur2 'hanjing menyalak bukit' ke atas team liverpool secara direct atau indirect.
di mana, pada entri ini, beliau menggunakan pendekatan indirect,
tanpa menaip sepatah haram pun perkataan 'liverpool'.
sebaliknya beliau menggunakan nama wigan.
ya betul, apa sangat la sejarah wigan kalau nak dibandingkan dengan liverpool.(merujuk kepada part wigan athletic kat atas)
chelsea? jangan bergurau. anda boleh jawab sendirik. kan? kan?

klasemen? konsisten? inzal pra-matang?
itu saja sentimen yang boleh beliau mainkan di kala ini.
dan beliau memang layak untuk meng-air play-kan benda2 tersebut.
kerana chelsea memang sedang klasemen sekarang, buat masa ini.
konsisten?
hmmm kurang setuju saya di situ.
kalau langsung tiada tercicir mata, memang konsisten laa.
tapi sekiranya ada lubang2 keciciran mata, tiadalah konsisten sangat.
cuma, team lain lagi fucked up dan tidak konsisten lebih teruk daripada chelsea.
natijahnya, haa buktinya seperti arsenal, manu, city apa kelancut tu semua laa..
dan chelsea masih kelasemen la.

sekiranya lawatan ke stadium DW jatuh hukumnya wajib untuk mendapat tiga mata,
makanya chelsea haruslah mengenangkan dosa silam mereka di situ.
ok. itu sejarah. jangan cakap lagi.
kerana chelsea bukan la kelab sandarkan pada kenangan dan sejarah.
chelsea di sesah di situ last season?
end up john tucker masih lagi meng-lift BPL di hujung season kan.
apa ada hal.

eh kareem.
nak setel apa lagi ni?
alaa takkan setakat sebut nama pun nak berkira.
nak setel camne ni?
hogaarden? tuak? carlsberg? chivas guadalajara? gentlemen jack?

zu berkata...

setuju dengan danny armando.
tak ada gunanya bahan chelsea menggunakan point UCL.
selama saya melayari forum2 yang melibatkan true liverpudlians, rasanya tiada satu pun antara mereka yang menggunakan nama UCL utk menghanjing chelsea ni.
apa layaknya sebuah team yang lima kali menjuarai piala eropah untuk memandang ke bawah dan melihat kepada sebuah team yang langsung tidak pernah.. err tidak pernah apa nath. saya pun tak tau.
biarkan je la chelsea nak membahan liverpool dgn menggunakan sentimen 'juara liga perdana' di samping menidakkan kejuaraan top-flight league sebelum ini.
top-flight league? apa barang.. nenek wa pun masih dara masa tu .
ini zaman liga perdana. itu kata mereka.
lantak la.

Jerk berkata...

bapak panjang2 ulasan zu ni... tak salah lagi la ni.. sah kawan linda ni.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

kan jerk kan..
gua pun syak zu ade kene mengena dgn linda. haha.

btw, hi zu..

ijan berkata...

mmg linda in the making ni..
ak rse linda yg suggest zu ni bce sokernet

Jarr berkata...

well said zu.

eh korang tau tak zu ngan linda radzi salah sorang kolumnis segment sukan kat malay mail.

korang ade?

Hidemichi berkata...

Gua paham perasaan Luci, bukan sebab gua pun penyokong Chelsea. Tapi counter part yg dah bikin panas.

kareem berkata...

sori zu, gua xminum air yg lu minum tuh. Kasi gua barbican dahla..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...