ANDA SEDANG MEMBACA

56

Samurai Blue Cuak Hadapi Harimau Malaya

Lucius Maximus Rabu, November 10, 2010 , , ,


Cuak.


Anak buah K Rajagopal ramai yang dilaporkan telah pecah telur, tetapi itu tidak bermakna Jepun boleh memandang Malaysia dengan sebelah mata dalam perlawanan peringkat Kumpulan A di Sukan Asia 2010 Guangzhou.

Jurulatih skuad Jepun, Takashi Sekizuka percaya tiada yang lebih menggerunkan selain berhadapan dengan harimau yang tercedera.

“Mengikut cerita adik saya yang bekerja di Zoo Kyoto, seekor harimau yang tercedera jauh lebih merbahaya dari seekor harimau yang sihat. Saya percaya senario yang sama boleh diaplikasikan terhadap skuad Harimau Malaya,” jelas beliau dengan wajah cuak.

Sekizuka berjaya mengemudi Samurai Blue untuk menang besar 3-0 ke atas tuan rumah China dan memastikan Jepun terklasemen.

“Tetapi Malaysia ialah lawan yang berbeza. Mereka kaya dari segi sejarah lebih-lebih lagi ketika dekad 1970-an dan 1980-an di mana Harimau Malaya dahulu lebih kuat dari Jepun. Walaupun kini kedudukan bolasepak mereka tidak setanding Jepun, itu tidak bermakna mereka tidak mampu untuk membuat kejutan.”

“Lihat contoh Liverpool dan Chelsea. Sebuah pasukan bersejarah masih mampu menundukkan sebuah pasukan klasemen,” tambahnya lagi.

Hakikat bahawa Jepun bukan saja klasemen tetapi turut menggunakan jersi berwarna biru seperti Chelsea menggusarkan lagi Sekizuka yang takut badi Chelsea merebak ke Samurai Blue.

Sementara itu di kem Harimau Malaya, K Rajagopal tetap optimis biar pun ramai pemainnya pecah telur.

“Perlawanan kami menentang gergasi Asia yakni Jepun merupakan satu cabaran besar,” jelas Rajagopal. “Tetapi jika Liverpool mampu menundukkan Chelsea, kami juga mampu menundukkan Jepun”.

Khairul Fahmi Che Mat bakal menggalas tugas pertama beliau sebagai penjaga gawang pasukan Malaysia. Ditanya mengenai perasaan beliau berdepan dengan penyerang Jepun seperti Daisuke Suzuki, Khairul Fahmi menjawab ringkas.

“Pepe Reina adalah idola saya!”

56 Ulasan:

xeroxing09 berkata...

ana wahidun!!!

muhammad berkata...

ana rok ataini

achmad berkata...

"pepe reina adalah idola saya!"
smart...hahha

Diego Amani berkata...

Team Malaysia lebih kerap menang bila guna jersi biru.

Sebab tu jersi rimau dah jadi jersi barkod.

butoh berkata...

admin ni bajet r...
asek nk ktuk liverpool jek...xtgk ke liverpool ktne skg??klu bodoh pun xyah nmpk sgt...ntah2 ko sndrk yg xpndi men bola..kaki bgku..telur ade sbjik jek..half cook..mlut clupar klah rosnah mat aris...

zan berkata...

cop2..gambo yang lu taruk ni senget ke kanan bila wa view guna firefox ni..

ke gambar sengaja disembunyikan separuh untuk menzahirkan ketakutan yang sebenar?

hellghast berkata...

@ bro Butoh,rileks la,bacalah label dulu,'parodi bolasepak jangan emosi sudah bro'ini semua humor,lagipun liverpool memang tak boleh nak kata ape sebab permainan mereka tak konsisten,menang dengan chelsea tapi takleh makan kelab2 kecik.
adatlah tu.
tapi ayat ni memang mcm shilake

'Ditanya mengenai perasaan beliau berdepan dengan penyerang Jepun seperti Daisuke Suzuki, Khairul Fahmi menjawab ringkas.'

“Pepe Reina adalah idola saya!”
HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

kahkahkah!
tak habis lagi pasal liverpool chelsea. berjangkit dengan match Malaysia plak. terbaik!

kalo reina idola die, habis la..

butoh: nak meroyan pegi baca soccernet atau sokernet.com
ni laman web satira. kalo bodoh pun tak payah tunjuk kat sini. kahkahkah!

seiichirosano berkata...

butoh nak cari butoh la kat sini, hahaha

apa-apapun, aku mengharapkan yang terbaik daripada Harimau Malaya. sampai aku rela beli tiket lepas zohor nanti just untuk tengok match pukul 4 petang di stadium Huadu (awat nama stadium buruk semacam, kalah Stamford Bridge).

yang pasti, Glory Glory Man United

blitz berkata...

betul punya marah abang butoh ni..

kitt berkata...

hi Butoh...

welkam to sokernet.
jgn panas2 bro, org puji tu menang game last weekend pe.
takpe, pelan2 kasi bace page2 sebelum ni ye..

aku saspek khairul fahmi pakai jersi stended charted kot dalam bila match nanti..amik berkat org kata..

kitt berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
P.O.N.G berkata...

"selamat datang ke Sokernet En.Butoh...dah mimpi basah ke belum?"

mohd berkata...

aku rasa entri ni biasa2 je... butoh x sunat lg ni..

hahahahahah

deus X machina berkata...

kepada encik butoh

Butoh hang!!!!!!!!!!


kah kah kah

Lucius Maximus berkata...

Aiseh, aku sindir salah, menganjing pun salah, kutuk salah juga, sekarang puji melambung pun salah.

Susah betul nak ambil hati penyokong kelab warga emas.

makanbola berkata...

naseb baek reina jd idol die...kalo die ckp van der sar/almunia?
kahkahkah

Mr. Schomey™ berkata...

ahh. khairul fahmi che mat bukan dah main ke lawan kghzytan(bantai je eja) aritu?

hahaha. zoo kyoto tu taley blah woii

thenocturnalzulkhairi berkata...

butoh...
result UPSR bile keluar??
hahaha

frwls berkata...

chelsea kan bagi can kat liverpool,

janganlah puji sangat sebab chelsea sendiri bagi can.



hai butoh! nice to meet u.

al-rashid berkata...

kah3..
pecah telur..

Awang Joe berkata...

kompom msia mng 2-0...sbb jepun pasukan klasemen...chanturu score 2 bijik...mahali jasuli assist...hehe...

Cob Nobbler berkata...

butoh,kau ni asal-asal dari Wirral,River Mersey ke nak emo-emo macam tu?

anyway

Gua nak Jepun menang.bukan sebab gua nak mengkhianat negara jadi tali barut jepun - tapi sebab gua nak Sultan Bola out.

nanti kalau menang citer sultan bola je.gua republikan.sekian.

Sapuan berkata...

Lame la lucy....

Azizan berkata...

ala cob nobbler kalau malaysia kalah pun dia tak out tak. dia nak jadi presiden sampai bila2

sastraboy berkata...

keh keh.

marah butoh. haha.

gua ingat entri ni puji, rupanya sindir.

adeh.

Asyraf berkata...

Butoh ni baru baca sokernet. Dah meroyan. Kurang2 jadi silent reader 6 bulan. baru cukup syarat nak pos komen. hahaha.

kitt berkata...

cewahh..ada sokershop sekarang..
ape merchandise lain lagi? patung ayam ka?

kitt berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ijan berkata...

butoh2
hati ko keras

mr dimaz berkata...

butoh marah skandal ngn syed adney...

Hazwan Arif berkata...

bodohnye butoh..main jauh2

azlan berkata...

sekali tgk coach jepun, den rasa dia ni player baseball.

butoh: lu ni buat malu Fan Liverpool laaaa.


p/s:- den org Man Utd GGMU.

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

dia nak nama dia ada dalam tag..

lucius..
entri nanti jangan lupa tag butoh..

Qistina berkata...

hahahahahaha..
ada gak mamat emo secara tak sengaja masuk dalam sokernet.blogspot.com ni.
jarang2 org sebut admin. dia sorang je. butoh, kalau nak tau, yg posting artikel ngnjing tahap kuis peha mak terasa peha bapak ni, namanya lucius.. parodi tu apa mksudnya butoh? cuba cari kat google..

zu berkata...

alahai..
yang lain2 tu pun rilek je la..
macam la tak penah handle orang2 macam butoh sebelum ni..
butoh ni saje je nak bikin panas.
konon boleh jadik legend la macam bungwahab ke, kareem ke, atau beberapa sesiapa lagi.
tapi saya tengok bro lucius pun dah semakin cool dah..
mungkin beliau dah lali dah dgn provokasi sebegini.
kira setakat komen2 yang sebegini rupa, belum lagi layak untuk beliau membuat satu entri khas hanya untuk sang pemprovok.

dah nama pun parodi bolasepak.
tambahan, first tengok tajuk pun dah tau ini mmg entri parodi.
apa sialan jepun nak gugur telor bila lawan malaysia?
ntah2 players generasi sekarang jepun tu pun tak penah dengar nama malaysia.
bila tengok jadual kumpulan keluar, bukak internet google ranking, ntah2 sekor2 tepok dahi bila tengok kat mana duduknya malaysia kat FIFA.
setakat sejarah 70an dan 80an tu, dorang pun dah tak peduli dah.
macam orang2 baru kat malaysia ni la contohnya, hanya kenal chelsea dan manu je la.

tapi main bola atas padang, bukan main dalam google.
sedangkan manu yang team no 1 kat bima sakti ni pun boleh seri,
korea yang semi finalist WC tu pun kena sesah sebijik,
apa sangatla team jepun ni..
yang penting, kalau jepun cukup smart, mereka takkan terikut2 rentak permainan malaysia.
kalau tak, dengan dorang2 sekali akan jadik bangang.
maklum laaa, malaysia ni main macam bangang skit..

Jarr berkata...

gua syak butoh kerja kat pelita jalan ampang.

ade sorang mamat tu nama dia mujubur rahman.panggil dia jubur.

tak caya tanya pidomat.

muhammad berkata...

Dalam teknologi bolasepak moden, kita tidak boleh lagi mengharap strategi, stamina, diet dan formasi serta latihan yang sistematik sahaja.

Selain dari pemakanan, diet seimbang, latihan sistematik, kita perlu tahu 22 pemain didalam padang mempunyai caj Elekromagnetif Field (EMF)yang berbeza, yang jika tidak dineutralkan secara sistematik boleh menghasilkan keputusan diluar jangkaan.

Ia terdiri daripada medan elektrik dan medan magnet, yang berpotensi menimbulkan kesan sampingan yang memudaratkan. Gabungan kedua-dua medan itu mengalir keluar dan menjejaskan apa sahaja yang disentuh atau yang berada berdekatan dengannya.

Pasukan Bolasepak Malaysia juga perlu mengambil pendekatan ini, iaitu menyeimbangkan kesemua faktor luaran dan dalaman pemain termasuk faktor berkenaan EMF ini. Ini boleh dilakukan FAM dengan pemakaian bracelet magnetik, yang mana kajian di lakukan di Battle Pacific Northwest Labs menyatakan penggunanaan bracelet magnetic dapat memberikan biomagnetic therapy yang memberikan kesan positif kepada pemakainya.

Bekas ketua pengarah WHO, Gro NgokNgek Blunder, MD , yang juga bekas perdana menteri Norway dan sekarang bertugas sebagai seorang doktor perubatan yang pakar dalam kajian EMF didalam sukan bolasepak menyatakan;

"EMFs atau Electomagnetic force yakni talian kuasa tidak ketara yang berlaku apabila aliran arus elektrik melalui putaran bola yang berputar yang menghasil kan charge positif dan voltron puncak tinggi dapat distabilkan oleh oleh biomagnetic therapy"

"Jika ia rawat atau didiscas dengan betul, hasilnya kita akan dapat menyaksikan permainan lebih menarik dengan kawalan bola yang mantap sepertimana
permainan Liverpool menentang Chelsea tempoh hari. Terapi Bio Magnet merangsang medan magnet manusia melalui titik-titik saraf, dan jika dipakai oleh Sir Alex saya percaya dia akan lebih tenang di tepi padang”

Salah seorang pegawai FAM menyatakan bracelet ini akan cuba digunakan pada S. Chanturu dengan harapan ia boleh meningkatkan sistem peredaran darahnya serta meningkatkan metabolisme dan kesihatan badan tanpa kesan sampingan.

Hasil kajian di makmal tersebut juga mendapati dengan menggunakan Terapi Bio-Magnet dapat membantu:
- Membuang Angin/Kembung Perut
- Meningkatkan sistem peredaran darah
- Meningkatkan Metabolisme Tubuh
- Tenaga /Stamina Meningkat

Namun begitu Pertubuhan Badan Kesihatan Dunia (WHO) tidak pula mengeluarkan kenyataan secara formal samada ia boleh merawat penyakit "Gugup Di Depan Kotak Penalti" seperti mana yang terjadi pada John Terry dan rakan-rakan terklasemen di Anfield tempoh hari.

xeroxing09 berkata...

player malaysia kena pakai gelang edymium pasnih.hehehehe

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

muhammad: mane lu dapat info ni? menarik seh!

gua syak zu ni jelmaan linda radzi la..

m_3_g_4_7 berkata...

player Malaysia kene mencontohi Hai-O... pemain Kelantan berteknologi nano...yeahhh!!!..

Aku rse Butoh tu salah masuk Sokernet kot... yg 1 lagi la bai..

anak abdullah berkata...

saya butoh dan saya troll addict

Hidemichi berkata...

Muhammad penjual gelangkan? pandai buat artikel ilmiah sbg pitching strategi. Good. Mesti Dr Irfan Hairi ajar ni.

kareem berkata...

celake.zu sebut nama gua.Gua nak mintak royalti

keli berkata...

@Muhammad, ko ni cikgu pendidikan jasmani ke cikgu sains?

keli berkata...

Linda Radzi are true legend. Zu next legend. Butoh legend in making. Buto la weiii......

ijan berkata...

muhammad ni linda radzi versi laki
tp bukan dlm bidang libepul tp bidang gelang2..
hahah

talkIZcheap! berkata...

takde Cerita Sukan Asia ke, Lucy??

Jerk berkata...

itula, aku pun syak zu ni ade ciri2 linda radzi gak.. dari segi penyampaian hujah melebihi 1000 patah perkataan. dari segi win win situation. hahaha. apelagi?

lucyal berkata...

aku suka edisi nganjeng liverpool dari lucy...

lucy bg la yg tough sikit..setakat mcm ni lekat celah gigi je...apa lu takda idea bernas lg ka?..

Jiraya berkata...

muhammad nie kawan baik ac mizal.promote gelang la tu."anak ko kerja apa" jual gelang jea. iklan ac mizal.

zu berkata...

danny armando dan jerk -
astaghfirullahalazim (boleh ke sebut ni dalam sokernet ni? ada yang kata tak boleh campur-adukkan)
linda radzi mana ni?
saya takde hubungan langsung dengan beliau.
sama ada sah atau tidak. hubungan sumbang atau terlarang, jauh sekali.
cuma sepanjang saya mengikuti blog ini sejak entri paling kedua dipost,
ada juga saya terlihat nama beliau sebagai antara kalangan pengkomen.
cuma baru sekarang je saya belajar cara-cara nak komen ni. saya buta kayu la pasal IT ni.
kebetulan sangat la kalau penulisan yang yang lebih kurang sama.
dan sangat juga kebetulan kalau menyokong team yang sama,
dan membenci team yang sama.

kareem -
bungwahab dan tak nampak dah batang hidung sejak akhir2 ni.
bulu hidung, huh, lagi la ke laut!
tinggal anda je yang masih tegar ke saat ini.
apa salahnya kalau saya guna nama anda barang sekali dua.
anda dan bungwahab bagi saya adalah antara pengkomen yang telah merintis ke arah komen2 yang berhaluan bengong. hahaha
mungkin sebab itulah, maka terlahirlah beberapa pengkomen yang ala2 rebel gitu.
tapi siapa tahu kan, mungkin juga anda dan butoh adalah orang yang sama kot.
hehehe

mohd berkata...

kahkahkah... selamba zu gosip (butoh=kareem)

mohd berkata...

kahkahkah... selamba zu gosip (butoh=kareem)

ijan berkata...

mngamok la karem jap lg...
ke karem ngaku yg die mmg butoh sbenarnye...
hanye karem yg tau

kareem berkata...

macam gampang.teori bigbang mcm sial

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...