ANDA SEDANG MEMBACA

34

Jepun 2-0 Malaysia

Pipiyapong Abdillah Hamzah Rabu, November 10, 2010 ,
1. Pemain Malaysia cukup cergas.
2. Pemain Malaysia menggunakan langkah yang banyak berbanding pemain Jepun kerana masalah first touch.
3. Pemain Malaysia mantap membuat hantaran di dalam kawasan sendiri.
4. Pemain Jepun pula mantap membuat hantaran di dalam kawasan sendiri dan kawasan D Malaysia.
5. Kebanyakan pemain Malaysia berpunggung tonggek (terutamanya pemain bintang). Gua rasa ada benda yang tak kena dengan sistem latihan bola sepak Malaysia.
6. Pertahanan bernama Muslim bagi gua adalah the next Shukor Adan.
7. Gelecek bola ada hadnya.
8. Kini di atas kertas, Malaysia lebih baik berbanding China. Di atas padang siapa yang tahu?
9. Sebenarnya gua tengok dari mula separuh masa kedua saja.

34 Ulasan:

sastraboy berkata...

pertamaxxsimum!!

Abershavin berkata...

2nd

Faiz Tapit berkata...

3 la plak

ashraf berkata...

damn 4.

foo berkata...

tonggek masalah utama.

ohujan berkata...

wak lu

achmad berkata...

xminum air jmpi hlng gugup kot...

r.k berkata...

Muslim kalau ganding dengan Aidil memang ngam macam sebelum-sebelum ni , tapi ...

i'msosupernotcool berkata...

cilake ape jepun bulih main tap-tap gol kedua tuh.

tak main buli-buli ke time training?

Kuasa Autonomi berkata...

Pipi berkata:

"5. Kebanyakan pemain Malaysia berpunggung tonggek (terutamanya pemain bintang). Gua rasa ada benda yang tak kena dengan sistem latihan bola sepak Malaysia."


Hmm, teringat aku kat Branislav Inanovic, pemain Chelsea yang kalah kepada 'kelab pertengahan' tempoh hari..dia pun sama tonggek gak..sbb tu kalah 2-0.

Hahahaha!

Nik Saiful Anuar berkata...

ape nk wat ngan baju br??

wat kain buruk jer lar, haha

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

gua dah reserve jersy malaysia kat al ikhsan.. tapi kalah plak.. beli t shirt je la..

m_3_g_4_7 berkata...

tetap sokong Malaysia... team sokernet, cmne psiapan lawan cina plak?? kih3... dh kol Rajakapoor ehh eh..Rajagobal ka blom??

jumari jipan berkata...

kenapa shukor tak main malaysia ?

pizlimw berkata...

Okla tu..

Bert berkata...

ok lg tu pipi tgk start sparuh masa kedua, aku ni tgk dari 1st half..x smpai 15minit dah lelap, bangun2 tgk dah habis..dah la aku mimipi seri 2-2, tanya member skali kene dua bijik da..tp kira ok la tu

gula-gula berkata...

bab tonggek tu aku setuju..
baju nk fit je..time main keje tarik2 baju je tutup punggung tonggek..

camne nak concentrate? haha

brandon flowers berkata...

tonggek2 ivanovic pun penah score 2 lawan liverpool

Sylarius berkata...

Tadi mati-mati ingatkan sokernet dah ada domain sendiri. Search kat google ada pulak website sokernet.com, bahasa melayu.

mizu_sama berkata...

sial,baru gua tau cara nak taruk komen

keli berkata...

'Ada lebih baik gak kita menghantar pasukan kita ke setiap kejohanan bolasepak di serata dunia walau dijamin kalah'

Opps bkn gua kate tp kareem yg kate. X caye rujuk komen ke 26 entri lucy hri selasa 9 Nov.

al-rashid berkata...

tonggek!!
setuju...

ijan berkata...

pipi da makin rajin walaupon ulasan yg rgkas...
berkat doa ari2 soh pipi bt artikel..
amin

talkIZcheap! berkata...

10. Lu dah main style nombor2 dah sekarang ya, Pipi... penangan baca buku Malay Dilemma ke?? :P

encik azuwan berkata...

tonggek itu sexy..auwww.
nasib tak guna tektik john terry nak tewaskan reina.

bLaCx3n berkata...

ceh..ea2 smlm cte jepun cuak ngn rima malaya..rima cedera gagah lar sgt..kahkahkah...

Mr. Schomey™ berkata...

msia control game 1st half. cuma kita hantar team reserve, ofkos la main tak macam biasa. time2 ni la ramai player nak injured

nu_Ox3r berkata...

ak xphm kenapa salu guna jersi away yg warna biru tu.patut lwn jepun guna la jersi 1st tu.ni jepun plak warna putih..msia warna biru

dewajiwa berkata...

OK la tu 2-0 je kena.
maybe ramai kat sana yang tahu situasi skuad Malaysia yang turun main. at least masih ada respek

Awang Joe berkata...

Msia xnk pkai baju biru takut kalah 2-o mcm chelsea...tu yg pkai bju baru tp kna 2-0 jugak sbbb sama tonggek...hehe...

AMMOSHAM berkata...

fak laa pp. tak reti tengok bola. ok laah malaysia main tu. balik jepun lahhhh

oni berkata...

ah pipi lu tgk 2nd half kt live streaming je kan? skrin kecik pn lu boleh prasan hal-hal tonggek ni ape ke de hal?

zu berkata...

aik?
dengan senarai kecederaan yang panjang melanda team malaysia,
jepun hanya dapat sesah dua bijik je?
itu baru bersandarkan dengan tag harimau yang cedera.
kalau la harimau tu tak cedera,
agak-agak berapa bijik la pulak samurai tu kena kekah dengan rimau tu.
ke bulan la mimpi kalau nak kalahkan jepun tu.
rimau yang cedera, memang la kadang2 sangat berbahaya.
tapi itu kalau rimau tu cedera sikit2 je.
itu pun kalau harimau benghal la yang cedera.
tapi ini harimau malaya der..
cedera sikit, terus jadi manja.
saya pun sebenarnya tak tengok perlawanan dgn jepun tu.
kalau apa yang saya tulis kat atas tu kontra dengan apa yang ditunjukkan oleh anak2 rimau masa main semalam,
kira halal la ek..
sebab kat ukraine ni, takde kejadahnya channel local nak broadcast sukan asia ni.

dan inilah hasilnya,
rimau yang cedera telah dijinakkan oleh samurai yang cuak.
atau saje buat2 cuak.
tak lebih daripada sekadar nak amik hati je pasukan malaysia.
ntah2 sebelum main semalam, kat bilik persalinan,
kesemua samurai tu tengah gelak berguling2 sambil minum arak.
agaknya la kot.
kalau saya la yg main untuk jepun,
dan akan menentang malaysia,
saya mungkin akan buat benda2 kat atas tu kot.
sake sedap dowh!

ijan berkata...

zu???
jelamaan linda radzi..
tp sokong mlaysia bkn libepul
kah3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...