ANDA SEDANG MEMBACA

30

Sukan Asia: Malaysia 2 - Kyrgyzstan 1

Lucius Maximus Selasa, November 09, 2010 , , ,


S Chanturu - Wira Harimau Malaya dan kini dalam perhatian Roy Hodgson


Malaysia memulakan saingan bolasepak Sukan Asia 2010 Guangzhou dengan langkah kanan apabila berjaya menundukkan Kyrgyzstan 2-1 malam tadi.


Norshahrul Idlan Talaha meletakkan Malaysia di depan seawal minit ke-27 sebelum Ruslan Sydykov menyamakan kedudukan 10 minit kemudian.


Terikat 1-1, jurulatih K Rajagopal menerapkan permainan menyerang pada separuh masa kedua dan pada minit ke-60 pemain baru S Chanturu berjaya merobek gawang Kyrgyzstan untuk memberikan 3 mata penuh buat Harimau Malaya mengatasi Snow Leopard.


K Rajagopal ketika dihubungi Subuh tadi oleh pihak Sokernet berpuas hati dengan permainan anak buahnya walaupun beberapa pemain tercedera. Ahmad Fakri Saani, Norhafiz Zamani Misbah dan juga S Chanturu adalah antara mereka yang tercedera dalam perlawanan tersebut.


"Kami hadir dengan pasukan yang terdiri dari pemain yang kebanyakannya tercedera dan kini keadaan lebih sukar dengan lebih ramai lagi pemain yang tercedera," jelas K Rajagopal.


Ditanya mengenai ura-ura Liverpool mahu mendapatkan khidmat S Chanturu, K Rajagopal menegaskan "adalah mustahil untuk seorang pemain Red Warriors berpindah ke England dan bermain untuk sebuah kelab pertengahan EPL yang tidak klasemen 20 tahun lamanya".

30 Ulasan:

seiichirosano berkata...

first

sempena kefirstan saya, so saya akan menyanyikan lagu GGMU

Glory Glory Man United as the Reds go marching on on on

Faiz Tapit berkata...

komen

Syafiq berkata...

baik stay kelantan.at least menang gak something dari pegi liverpool.

frwls berkata...

aik berkokok lagi team chelsea ni

theyohan1234 berkata...

esk jmpa jepun plak..

seiichirosano berkata...

jgn lupa bwk samurai klau lwn jepun, hahaha

siggplus berkata...

frwls, ayam berkokok kita diamkan saja.

tak puas hati lagi kekalahan haritu mungkin.

mau tak malu, klasemen kalah dengan team standard kampung no 11 liga.

i'msosupernotcool berkata...

hari-hari main dengan team reserve liverpool pon gua rase ade pekdahnye dari men liga malaysia.
ke tak?

Zinedine Zaiddin berkata...

Nape gambar senget?

diazhavanaz berkata...

Well done Malaysia, well done S. Chantona!

Erm, cakap byk pun tak guna, Chelshit kalah gak dgn kelab pertengahan tuh....apa ada hal?

KAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKA

MOFASAD berkata...

like komen sigg n farwalis

drizzter berkata...

liverfool menang ngan chelshit tu kira dah tercapai separuh drp KPI 2010 dia .. dah buleh rileks dah haha

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

baik stay kat kelantan. sekurang2 nye dapat gak merasa dok kat klasemen.

antudegil berkata...

ketidakpuashatian terserlah disitu. Unsur2 nak menganjing Liverpool masih segar di jiwa.

azlan berkata...

dah kalah dgn liverpool tu, terima lah hakikat lucy. x ada org nk sokong pun menganjing liverpool dgn cara nih.

GGMU

lucyal berkata...

lu still mara ke kalah liver lucy?...hahha...apa ada hal konon..aiman tak kesah konon....lu memang kena nganjeng la lucy...

SocketWorld berkata...

Entry - the ART of Diversion.

mana hilang tah teknik2 "6-0" Chelsea dulu..

kareem berkata...

Esok kalah ngan Jepun pastu kene bedal ngan China. Memang depa dok perabis duit rakyat jer..

Point of View berkata...

kerja lucy ialah menganjing dan membakar. semua kat sokernet pun mcm tu. padehal sesama dorang member2 kamcing aku dengar cerita...

aku rasa si lucy ni mmg tak kisah chelski kalah, tapi saja dia nak perangat geng liverpool kat sini

sokernet oh sokernet

Mukmin Selamat berkata...

ok la kene bedal dengan China,Jepun dan perabis duit rakyat dalam bola.

dari perabis buat suap menteri buat ape.

lucyal berkata...

"aiman tada hal"..konon...masih terguris di hati ye lucy...pointless sgt masuk dalam entry ni...

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

mukmin selamat gua nak like komen lu boleh?

Nik Saiful Anuar berkata...

sudahlah tuh lucy, yg lps tu biarlah berlalu

give the red army some "klasemen", kahkahkah

ijan berkata...

haha...
bakar membakar amalan mulia

keli berkata...

Muak la aku dgr prktaan klasemen nih..... da jd indon ke aper? Hehe....

kareem berkata...

gua setuju ngan lu gak mukmin selamat. Ada lebih baik gak kita menghantar pasukan kita ke setiap kejohanan bolasepak di serata dunia walau dijamin kalah sekalipun daripada kita membina menara bodoh.

keli berkata...

Hahaha x bley blah bile ko kate dijamin kalah. Komen yg tulus ikhlas...

ayobkelubi berkata...

lu orang kutuk team malaysia?

lu orang nak kena taji dgn jorji?. dia calon pengurus malaysia untuk ke Piala Dunia 2022.

theyohan1234 berkata...

dorang bkn kutuk team malaysia.. tp kutuk management tu..wol cup 2022 malaysia dh macam spain dh..x yah risau

Amjat berkata...

blogger alpha kotey tu sape?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...