ANDA SEDANG MEMBACA

28

SEGMEN MENGENAL KELAB BOLA: STJARNAN FC

Nazri Rabu, Disember 22, 2010 , ,
Rasanya entri Lucius mengenai St. Pauli tu boleh letak satu kategori. Video ni dah agak lama jumpa, saya simpan untuk buat entri, tapi kemudian hanyut dalam arus kelupaan.

Bila google nak buat research, ada blog lain dah letak. Tapi memandangkan sharing is caring for larger audience, saya upkan entri ini.

Kelab Stjarnan FC ni adalah sebuah kelab kecil dari Iceland yang tak kuat mana pun. Tak juga sekaya falsafah seperti St. Pauli.

Tapi goal celebration mereka unik, kelakar.

Saya fikir kelakar mereka itu kerana mereka bermain tanpa perlu memikirkan apa-apa. Nothing to loose berbanding star-star di kelab ternama Eropah lain yang stress pasal winning the thropy la, impress the manager la, jaga endorsement la, contract clause la, mana nak fikir duty pada negara lain, nak fuck awek mana malam nanti, nak jaga awek/bini sendiri dari difuck team mate lagi.

Mungkin the only stress yang mereka fikir ialah kenapalah mereka tak main untuk Barcelona ke atau AC Milan ke atau Manchester United ke. Tapi setelah sedar mereka tidaklah berbakat mana, hidup tetap diteruskan dan berjenaka di atas padang sebagai satu hiburan.

Ini my favourite three:

Human Bike

Memancing

Beranak Bola

Lain-Lain:
Rambo

Berak

Bobsled

Berkayak

Ada beberapa lagi goal celebration dari kelab ni, search di youtube.

Note: Semasa menggoogle info kelab ini, saya menjengah beberapa blog yang menulis mengenai bola Iceland, rata-rata mengeluh peminat bola Iceland lebih memuja EPL, La Liga dan Serie A. So orang Malaysia yang mengeluh peminat bola Malaysia lebih suka tengok EPL boleh sama-sama join bikin grup keluhan bersama anak tempatan Iceland. Interest sama.

28 Ulasan:

Ariffin Janal berkata...

hahahahahaha style !! variety celebration diorang buat.

daem- berkata...

stylo seyh.

zX berkata...

bagi gua ... tumbukan padu ke udara still the top celebration ever heheh!

Faiz Tapit berkata...

babi... semat gile ah

Azfar Ridhwan berkata...

haha. good reminder that football is a fun game :)

hellghast berkata...

Demm!!! mulai hari ini aku menegah diri aku dari menonton EPL!!! aku dengan ini berikrar menjadi penyokong kelab St. Jarnan FC.HAHAHAHA!!!!

play for the passion,then the winning will come...

SocketWorld berkata...

terhibur aku.
'memancing' tu gempak..

Besi Karat berkata...

lepas ni mesti ada yang mengaku "gua peminat FC Stjarnan ni.dah lama gua tau".
LOL!

hellghast berkata...

btw aku dah pernah tengok kat sportcentre 2 bulan lepas...tapi aku ingat sekali tu aje...rupenye memang trademark...hahaha!!!

iKHwAn berkata...

kah kah kah.. smart siall.. mintk kad kuning smua..

kitt berkata...

ahahha....cilake..tegelak aku sesorg kat opis ni..

yang memancing, effort gile mamat jadik ikan gedik2..

tabik2!aku rase memang ade sorg coaching staff specialize in choreografer, than 1hr training session untuk trick2 ni.

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

cool..menghiburkan fans..cara terbaik untuk meraih peminat dtg tgk game dorang...kalaulah Safee Sali or Zaquan adha pandai menggeletek macam ikan?? haiiishhh...

Streetwizer berkata...

this is fuhneh!!!

Nik Saiful Anuar berkata...

all goal celebration credited to Roger Milla, kahkahkah

top_ace7 berkata...

hahahahahahahaha. aku vote yang memancing punya. teamwork yg bagus. nampak sangat satu kepala.

kalau EPL punya celebration aku vote Jimmy Bullard. Hull City vs Man Citeh. http://www.youtube.com/watch?v=ajB-D_h2xsM

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

ghamai pilih memancing

terbaik

hellghast berkata...

yang mancing lah dulu masuk sportcentre 2 bulan lepas,jamie yeo siap gelak2 tak berhenti...

Bert berkata...

player stjarnan fc ni bukan fokus training main bola sgt nih, masa training fokus cara nak celebrate gol..haha

sapikmon berkata...

aku mampu tersenyum di dalam strees bekerja...terima kasih nazri hehe

siapa la couch dia ya hehe...mesti de jurusan bidang lakonan or teater hehe

Hidup Sihat berkata...

memang kreatif la team ni. haha. pernah terperasan gak video celeberation ni kat blog mana ntah. rupanya banyak lagi. agaknya ada sorang coach diorang dulu pernah jadi choreographer akademi fantasia kot.

afterc berkata...

korang tak tau ke? coach diorg ni Linda Jasmine..

m_3_g_4_7 berkata...

aku imagine Zaquan yg kail, Aidil jd ikan tgedik2...konpem pnuh stadium...

blitz berkata...

fara benitez nak masuk liverpool balik ke?

Azfar Ridhwan berkata...

ntah la. press sini cakap benitez da kene pecat. press sana cakap benitez belum kene pecat lagi. haru..

takde sape nak wat review pasal inter milan menang fifa world club cup ke?

atau pun pasal balotelli menang Tuttosport award (world best player under 21)? berlagak giler balotelli cakap sume previous winners (termasuk la rooney n fabregas) tak bagus macam dia kecuali messi. siap tak kenal lagi 2nd place, Jack Wilshere. padahal main satu league kot..

talkIZcheap! berkata...

memancing memang terbaik, walaupun aku rasa yg beskal tu paling unik kot...

human toilet plak... haha!!

tapi memang pernah aku baca kat 'Dirty Tackle' rasanya yang diorang memang selalu trening idea bukan2 utk gol selebresyen..

julu berkata...

malaysia kene celebrate cmni masa lwn indon nnti..
haha..
btw balotelli x kenal Jack Wilshere??
melampau.. tp myb gak kot.. die fokus training jek.. keh2

Syahrul Fitri berkata...

player pakai jersi no 10 tu boleh tahan jugak. agak-agak real madrid nak beli tak?

keli berkata...

Mmg dowg klasemen la....
Sume gol celebration mmg best. Nicely done tanpa perlu jd klasemen kt liga ader yg da nak jd fan team ni....apedehal...
Cmner lar team yg lwn dowg tu....kompem pnas giler babasss...
Doggy tahap dewa.....human toilet pon ader mcm babi....kakaka..

Hekelleeh ader jgk nk bokak citer laen.....bwk bersabor le bai.....
Tau la kelab tu glamer and rmai yg amk perhatian....kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...