ANDA SEDANG MEMBACA

32

Seputar: Kiper Chelsea Di Laserin!

Lucius Maximus Selasa, Disember 28, 2010 , ,


“Emangnya gue liat pancaran laser saat Arsenal mencetak gol. Pantas gua kaget dan kebobolan. Gue tidak tersangka Arsenegopal butuh menggunakan teror laser seperti Rajawenger. Kok main sepakbola lagi di laserin? Maling!” –Petr Cech

32 Ulasan:

ashraf berkata...

hahahahaha lancau lawak!

adijaya berkata...

sedikit pembetulan:
"emangnya" --> kata yg betul: emang
"tersangka" --> kata yg betul: menyangka

*emangnya membawa maksud yg sebaliknya dari apa yg ingin dibahas dalam perbualan
*tersangka membawa maksud orang yg disuspect melakukan kesalahan

harap maklum.

Ejoi berkata...

"London Bridge is falling down.. Call the contractors please."

PELAUNG PULAU berkata...

hahahah... ape celaka maling pulak nih.. lol

Joe Grizzly berkata...

Remaja2 yg berjaya memancitkan abg2 klasemen...ataupun abg2 semua lutut dah longgar disebabkan benyaknye berlaku persetubuhan haram dikala cuti perayaan? apa pun, MENANG :)tahniah untuk para remaja2 riang.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

"Anak asuh Arsene Wenger yang dipimpin Cesc Fabregas di lapangan tampil ofensif. Gol pertama Arsenal diciptakan oleh Alexander Song pada babak pertama di menit 43.

Memasuki babak kedua, Arsenal tak berhenti menekan, Cesc Fabregas menambah kemenangan dengan menciptakan gol di menit 51. Dua menit kemudian, giliran Theo Walcott yang sukses menjebol gawang Peter Cech. Chelsea pun memperkecil ketinggalan lewat tandukan Branislav Ivanovic di menit 57. Skor 3-1 sampai wasit meniup pluit panjang." - Tempo Online

Skor 3-1 sampai wasit meniup pluit panjang, HAHAHAHAHAH!

Lucius Maximus berkata...

@adijaya,

Sebab lu dah bagi komen sampai 2 kali tentang isu bahasa Indonesia, maka gua akan jawab.

Yang dulunya,

seru/tegas/tutur - kedua-duanya digunakan secara meluas dalam penulisan mereka. Tak ada masalah.

manajer/pelatih - juga digunakan dengan kerap. Dalam konteks bolasepak Inggeris, manajer lebih sesuai seperti kita guna pengurus dalam bahasa Melayu, bukan jurulatih jika merujuk pada Alex Ferguson contohnya.

emangnya - memang gua cuba bawa maksud yang sebaliknya, tersirat atau sarkastik.

tersangka - okay yang ini memang lari dari maksud sebenar dan salah penggunaan.

Pokoknya, bahasa Indonesia sendiri tunggang-langgang dengan campur aduk dialek Jawa, Aceh, Bugis, Papua dan Sinetron serta banyak lagi. Apa ada hal? Bahasa Melayu kita pun tunggang-langgang juga dengan slangan jalanan dan sebagainya.

Soalnya pula, lu mungkin seorang pakar bahasa Indonesia. Lu juga pakar bahasa Melayu mungkin. Tapi walaupun begitu tidak pula pernah lu membetulkan bahasa Melayu pengulas Sokernet yang juga tunggang-langgang.

Kesimpulannya, adakah lu ini seorang Indon? Nama Adijaya ada ciri-ciri nama Indon...

Apa pun, terima kasih.

snf berkata...

hahahaa.gue mau gelak terbahak bahakkin.

dikwahab berkata...

Ya emang gue syak si Adijaya ini orang Jogjakarta!

Apa lagi, kita ganyang ini Indon!

Besi Karat berkata...

ok.sekurang-kurangnya the blues ada alasan laser.mungkin boleh digunakan sampai ke akhir musim.
Kahkahkah!

MuKaHaNTu berkata...

Pantun 2 kerat...
Pukul anak sindir menantu,
Bengang Chelsea kalah marah Adijaya.

Kesian Adi...salah sikit² je pun...apa ada hal..

LS berkata...

Kah kah kah!

Nice reply Lucy.

Dgn Lucy lu nak sound, silap besarlah... LOL!

cunderikwaris berkata...

Dah agak dah..dah agak dah!

Lucius Maximus berkata...

Tak marah pun, saja menganjing.

Tapi Adijaya bagus, dia Gunners, dia okay.

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

budak budak remaja zaman sekarang memang dah xreti hormat org tua..sampai 3bijik dorang bubuh...cingkak!

'Ariff Ansaruddin berkata...

waduh, kok kuat amat sih Wenger ama Rajagopal ini, aku kewalahan memikirkan taktik untuk Markus dan kawan-kawan, gimana ya bisa menang untuk laga kandang besok ini? (tukas Riedl di akhbar Kompas)

mungkin aja ada suporter di piala AFF yang datang ke stadion Emirates yang bawa laser dan nembak Cech, jadinya dia kewalahan dalam laga dini hari tadi (komentar Ancelotti di koran Tempo)

kalau Arsenal aja bisa kalahkan Chelsea, gimana nggak mungkin kita bisa kalahkan Indonesia, walau bedanya kita menjalani laga tandang besok malam di Gelora Bung Karno (ulasan K. Rajagopal yang disinyalir The Jakarta Post)

jumari jipan berkata...

kuikukui..
brengset laa entry nih..

Saiful Nizam berkata...

tapi bukan ancelotti yg gunakan laser beam ke? isk.. aku ade bukti teknikal.. ahaha..

http://bit.ly/hTOjNR

Daud berkata...

Gelora Bung Karno ada laser x agak2 nya erk?
Dah lama xnampak Gelora Bung Wahab ni.

talkIZcheap! berkata...

"Selain Babel, dua bintang sepakbola dunia, Rio Ferdinand (Manchester United) dan Cesc Fabregas (Arsenal) juga pernah berkomentar atas laga tim sepakbola Indonesia lewat Twitter, seperti saat Indonesia melawan Filipina. Namun entah mengapa dalam pertandingan pertama Malaysia dengan Indonesia di final AFF, Ferdinand dan Cesc tidak ngetweet soal Indonesia."

http://www.tempointeraktif.com/hg/sepakbola/2010/12/27/brk,20101227-301908,id.html

hahaha!! Fabregas ngn Ferdinand aku suspek diorang sokong Malaysia la... har har!!

arsenalian berkata...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=483552290138&set=a.393552495138.173434.361249250138&comments

korang usha kt cni..mcm cibai mat2 indon...bising mcm anjing...hahaha

agent p berkata...

tk abis dgn lawak bhse indon..mcm cilake je..

MaT_k!daL96 berkata...

kah3 , hareeemmm ..

Mumia.Megat.Menjelma berkata...

Waduh2...
Cilake banget sih...
Kok ingt di Malaysia aja men cheat laser nya..
Nasib baik Petr Cech ngak mudah mrajuk sepertinya Markus The Tikus ya...

kareem berkata...

Kehkehkeh...alasan baek punya...Tp dlm tv xnampak pun lasernye wahai lucy?

Zinedine Zaiddin berkata...

Jangan kata PATI2 sume dah invade sokernet? Oh tidakkkk~

Cik Agogo berkata...

lebih kurang je aku nampak game ni ngan haritu...

ni gune laser ke dukun?

kekekeke...

Merrul berkata...

sedutan perbualan gua ngn slh sorg pnyokong chelsea "the unklasemen" smlm..

B.C.F : jom tgok chhelsea kul 4 kng..

aku : mls ahhh..chelsea klh nyerr..aku tau lame da..

B.C.F : FUCK U..spurs pn cuak nk klh kt tmpt sdri..ni kn plak skuad budak2..

aku : ok2..watevarrrr...aku predik chlesea kne 3 brbalas 1 mlm nih..

B.C.F : HAHAAHAHHAHAHAHA..HOLY CRAP

kputusannye..mbe gua tu diam smpi skng..gua msg pn die x bls..

Jojoe Ali berkata...

Tiup pluit = suck fluid = blowjob?
Aduh...

keli berkata...

kakaka...byk komen2 laser dihalakan ke chelsea...kakaka...

cendoi berkata...

boooooooooo...loser..keh3

ijan berkata...

tiada lg klasemen,yg tggl hanyalah laser
hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...