ANDA SEDANG MEMBACA

86

Blackpool lebih baik dari Liverpool - Patrice Evra simulut Perancis.

j or ji Rabu, Januari 26, 2011
Mereka tak perlu perempuan jadi penjaga garisan untuk menjaringkan gol


Sudah terlalu lama rasanya penyokong pasukan bolasepak terunggul dunia, Manchester United TIDAK diberikan rasa cemas dan ketinggalan gol. Tapi aku yakin 100 peratus dari mereka semua sangat yakin dengan percaturan Pak Alex dan memenangi perlawanan tadi.

"cumming from behind memberikan inzal yang tak terhingga kepada saya" ujar Vovinski.

Ya, hanya beberapa kerat manusia sahaja yang tahu akan kelebihan datang dari belakang ini. Ketinggalan 0-2 kepada Blackpool memang telah dijangkakan dari awal oleh Manchester United. Mereka berhadapan dengan pasukan yang begitu yakin dalam menyerang. Satu keyakinan dan taktik serangan yang tiada pada pool2 lain, hatta Kacang Haji Pool.

Justeru, barisan pertahanan Manchester United tewas 2 kali hasil tandukan dari 2 tendangan sudut. Ketiadaan Rio Ferdinand jelas disitu.

Kemasukan Ryan Giggs menggantikan Gibson dimasa kedua cukup untuk membuktikan yang hanya ada 1Ryan Giggs sahaja dalam dunia bolasepak dan ianya bermain untuk pasukan Manchester United. Ryan Giggs main gaya abang-abang lalu pemain Blackpool jadi segan. Penyokong Blackpool yang dari awal tadi bernyanyi sambil membuka baju, keriangan, terus senyap bila Berba men'tap' cantik lorongan Fletcher. Mereka dah tau dah..mereka bakal ditapau!

2 minit kemudian Cheekedees menambah luka dihati Blackpool bila menjaringkan cantik gol hasil hantaran berbisa Giggs. Penyokong Blackpool mula terasa sejuk dan memakai baju semula.
15 minit kemudian Berba menutup mulut penyokong Arsenal yang fikir hanya mereka saja pasukan invincible didunia ini dengan menyumbat gawang Blackpool sampai koyak jaring. Itu peringatan ilmiah kepada penyokong Arsenal katernyerrr...

Peminat Arsenal yang tak ingat larian Giggs ni dia tak berilmiah


Ahhh..dah lama tak buat ulasan berilmiah separa bongkak macam ni.. tenang rasanya dalam kedinginan angin subuh.. ahhhhh..

Glory Glory Manchester United uolls!

86 Ulasan:

j or ji berkata...

Subuh-subuh ni aku la 1st

ijan berkata...

nasib!!!

hagane berkata...

Kohkohkoh ABUs akan saket montot.

DIYSAR berkata...

kena tingai 2-0 pada masa pertama membuatkan aku rasa nak tido jaa, tapi disebabkan MANCHESTER UNITED aku truskan jua, xsangka 3 jibik sekali blas hahahhaha

oBey berkata...

eh,,xramai pulak komen pg2 nih,,

xbgn subuh ke ape

daem- berkata...

Ketinggalan 0-2 kepada Blackpool memang telah dijangkakan dari awal oleh Manchester United.

cam gampang, yet stylo.

Askar MUFC berkata...

Setuju dengan Evra..huahuahauha

keli berkata...

Sume penjaga garisan perempuan tanak pon sbb player MU xder yg hensem mcm abe torres. Kikikiki...

psssttt.....rooney score x? Lalala...

Abi-iRFAN berkata...

Dengar cerita kalau rooney tak score jugak lepas ni sampai abis musim, kejayaan M.U menjuarai liga takkan di iktiraf oleh FIFA dan gelaran musim ini akan diberikan kepada liverpool. Btol ke? Kehkehkeh..

Askar MUFC berkata...

rooney tak score laa bai, apa punya pesen striker ntah. sebbaik dia assist 1-2 gol aritu, adalaa guna gak. tapi tak kesahler, menang juga yer dak..huahuahuah

zX berkata...

ramai yg butthurt sebab united menang lagi pagi ni ka?

kah kah kah!

Abi-iRFAN berkata...

Fan lain dah takde modal nak nganjing MU. Cerita pasal rooney tak score tu je la yang diorang boleh jaja. Kesian.

Streetwizer berkata...

gua dah agk musti berinzal lagi pagi ni...

i'msosupernotcool berkata...

macam babi.
aku baru nak hepi-hepi kalu.

Munky itu Hanjeng berkata...

standard fans team lain la...dah takder modal nak anjengkan Man Utd,cari stok modal lain la..referees,rooney tak score goal,pak alex main belakang,berbatov layan bapok,semua kuar..minat tgk bola sebab kawan-kawan minat..takpon,ikut minat abang sulong..takpon awek suh sokong Liverpool sebab dia minat Torres..takpon saja lepak mamak buat-buat minat Arsenal sebab pegi KLPAC aritu..sudahlah wahai pembeli jersi dari siam sekalian..!!

Alke berkata...

Ketinggalan 0-2 membuatkan aku rase, this is it, end of the invicible road.....tapi, ini Manchester United la, ketinggalan itu biasa, make a comeback itu kelebihan Red Devils, tanya Bayern Munchen, tanya Team Spurs....so, 0-2 separuh masa pertama..apa adehalkan? Hahahaha...itula gaya Champion...kepada John Terry dan Samir Nasri, sila perhati dan belajar.

LS berkata...

Thx berba!

hellghast berkata...

rileks la bro,liverpool menang pun korang cari point salahkan pengadil wanita,ape hal?
same aje semua...ape ade hal...hahaha!!!

kforkml berkata...

BPL Highlights Blackpool vs Manchester United 25.01.11
205.5 MB | AVI | Single Link

http://bit.ly/f5YUZd - hotfile
or
http://www.usaupload.net/d/n7qruzpxhf7
or
http://www.megaupload.com/?d=653HL33Q

SpaQue berkata...

Taktik salah..sengal

Hot News Manchester United Pamer Aksi Sang Juara | Blackpool 2 - 3 Man Utd

y.a.n.a berkata...

nasib je ijan...

at least k'org tak cam arsenal...
skor dulu baru kena tapau...bkn 1st time cmtu...

dan ni jgk bkn 1st time MU kena tapau then buat comeback..lwn villa relak kacang jer score hujung2 game...seluruh umat da rasa nk celebrate tp syg...ini manchester united...tiada yg mustahil selagi referee tak tiup wisel..

mmg ku akui agak berdebar disitu apabila kena 2 bijik 1st half but again again and again, this is MANCHESTER UNITED.

btw, chelsea, tinggi angan2 korang kan?...

dewajiwa berkata...

terbaik la Munky!
GGMU..

Jarr berkata...

dah issue baru plak lineswoman...kah kah kah.
tahniah la man u buat comeback..berba on fire.

pasal Massey tu even Rio pon backup decision dia..wadaheng?

klasemen lagi la ni ye dak?

dewajiwa berkata...

"Mereka tak perlu perempuan jadi penjaga garisan untuk menjaringkan gol"

fakkk..

y.a.n.a berkata...

abe jarr...
klasemene lagi la nampaknya...

molek sungguh berbatov ni..

talkIZcheap! berkata...

baru ingat nak guna ayat, "Kalah, tapi masih klasemen..."

nampaknya ayat tu kena lar simpan sampai... entah bila, ye dok??

Aixat berkata...

Ryan Giggs main gaya abang-abang lalu pemain Blackpool jadi segan -

aku suka frasa ayat nih..

a berkata...

korg xtaw ker rooney dh tukar masuk jbtn perisikan.. jd mata2 gelap mnyamar jd striker... position jer tls striker tp bkn striker la.. kpd pnyokong klb bjalan sendirian, ak berdoa korg dpt msk chmpn league hikgikgik

hantuLongkang berkata...

pengadil dah kena beli...sepatutnya penalti...pastu sepatutnya dia dah tiup wisel penamat lepas blackpool dapat 2-0..giggs bulu dada bersepah...rooney pondan..apa lagi yang aku belum sebut nak bagi nampak butthurt?... haha

kamon la pengomen2 MU sekaliannya...takde orang nak butthurt dengan MU menang ke, comeback ke.. MU comeback dari 10 gol pon, we don't give even a smallest fucking damn..korang menag, good for you..that's all...now scram...wahaha

kitorang menganjing bukan pasal butthurt, tapi demi nak jaga air muka korang depan budak2 tadika...kang menang takde orang nak kesah, segan pulak korang...haha

talkIZcheap! berkata...

keh keh... peminat Liverpool pasti lega bila Blekpook dikalahkan, ye lar, kang nanti Blekpool potong plak dalam Liga...

time tu baru betul2 Blekpool is the better Pool :p

y.a.n.a berkata...

uuuuuuuu...
mmg mulut longkang...

apadahal...
klasemen kan...

Hazard berkata...

I minat la Abg Kingson yang jaga gol tu. Kemsalam dia ek. Abang abang sangat.

Puii!!!

Dari 30 nyawa Contra, aku tinggal 0.5 je by half time semalam. Siot punye Pak Itam. Makan apelah gamaknye...

Paling takleh lupa, airmata yang bergenang di kelopak mata Fabio, nengokkan nasib si Rafael.. cian...

Well.. Ian Holloway lebih bagos dari King Kenny la ye dok? TETTT!!

GGMUols!~ ;P

AKSARA : 'matests' = nothing els matests.

sinach zawawi berkata...

power betul aura liverpool. MU mng ngan blackpool, liverpool jgk jd bahan.hahaha.

aku second to hantulongkang.xde org butthurt dowh MU menang.korg mmg hebat.suka la tu

Hazard berkata...

Sukaaaaaaaaaaaaaaaa................

hantuLongkang berkata...

@talkIZcheap!:
haha...yang tu ada betul sikit2..tapi kalau balckpool menang pon, 2 mata je...bila2 masa je liverpool kasi potong...takde hal lah..haha

@y.a.na:
expect no sugar from me..i'm not your nanny..haha...umat2 MU bukan boleh kasi can cakap baik2..boleh hantam kita hantam...wahaha

aranhellstorm berkata...

cmon man.. ape pasal lineswomen jadi bahan? Sokernet bila nak ikut jejak Sky? kasi sack sama ini Jorji for the sexism remark!!!!

Aku tunggu LM punya ulasan semi Asian Cup, Ayam2 Uzbek kena ayam2 sampai 6 bijik kat semi malam tadi, Mata Sepet S.Korea terus tertutup sampai penalti semua tak masuk..heh

ahh..layan budak2 manyoo ni sampai bila pun tak abesss...

ijan berkata...

refree smalam mcm fak je x bg penalti...imam yg lepak dgn ak smalam smentare nk tggu suboh pon emo tgk..
ima 2 ckp x baik sokong setan..ye dok?

ijan berkata...

terbaik la aranhellstorm...
ak pn tgh tggu jgk...
lwk betoi mamat2 sepet x skor..
game asia cup lg best dan lebih terinzal ak rse..
i love maria ozawa

erk!!! berkata...

xpayah nak angkat sgtlah team mu nie cik penulis oi..ko skg gempak2 pun bkn dpt pape..slp2 tok alex pun xknl ko cik penulis oi..oi2!!..dah mcm skin head lah plak..jgn gebang2 sgt k nok!!!

zX berkata...

gua sokong aranributnerake bab coverage piala asia ... bila lucy nak buat preview final?

gua punya samurai dah masuk final dah ni ... banzai!

creater berkata...

Erk!!!
Dah habis modal nak menganjing ke?
Kalau butthurt pon. byak2 kan lah bersabar. Hahahahaha

kareem berkata...

Lawan Blackpool pun terkincit-kincit..Amek kau...


Butthurt?xdak pon...

zX berkata...

tekincit2 pom menang gak ..

team sandarkan pada kenangan @ kacang haji pool ada menang ke ngan blackpool?

kah kah kah!

-KingSyahmi- berkata...

Lawan Blackpool pun terkincit-kincit..

janji menang bhai...haha

we are united..BELIEVE

nasz playersz berkata...

erk: ko takyah la cbok2 dok baca sokernet kalo ko cakap MU mng penulis tak dapat pape. abes g ko dok komen2 ne ape ko dapat. ini untuk hiburan+keseronokan. ape punya manusia la ko neh.

wanburN~ berkata...

@Erk!!!
klu camtu baik xpayah tgk bola..xpayah sokong team mana2 pn..bukan dapat ape2..haha
ni sokernet la bro..mmg mcm tu ayat dia..klu ayat sopan2 tu kena g blog lain la..peace

RABUN berkata...

tak perlu penjaga garisan pompuan?...memang ler, penjaga garisan lelaki semua ko punya

-KingSyahmi- berkata...

@erk
gi la berambos!

Hazard berkata...

ERK?!!!

Dah ada hanjing-balas dari orang lain, so gua tengok jelah dari tepi padang.. macam Fabio.

Dush!~

hantuLongkang berkata...

"tak perlu penjaga garisan pompuan?...memang ler, penjaga garisan lelaki semua ko punya" - RABUN

@RABUN:
wahahahaha..
the best comment so far sepanjang aku ada kat sokernet ni..10 ibujari keatas, 5 jari kat dahi wa kasi lu...

kakiberita berkata...

sape rasa true MU.. cuba fahami apa yg aku nak sampaikan.. kalau betol2 true la.. kaji betul ayat gua..

Hazard berkata...

KAKIBERITA:

gua rasa aku true MU. ate mane ayat nye nak kaji?

eh jap.. lu sape? haha...

HANTU :

"..the best comment so far sepanjang aku ada kat sokernet ni..10 ibujari keatas, 5 jari kat dahi wa kasi lu..."

Haha terbaek!

Zafran Yusrin berkata...

cess.. menang jugak team setan merah..

baru tengah mengarang ayat menanjing untuk pos hari ni kat sokernet.. terpaksa simpan dulu..

nak buat mcmana, comeback tu mcm dah tersedia dalam DNA setan merah ni agaknya..

YNWA

Askar MUFC berkata...

Hazard,

ayat kejap gua kejap aku, aku rasa ko pun dah pening baca komen2 nih yer tak..huahauhauha

erk,rabun,kakiberita - korang memang best.lawak korang jadi.kalo masuk raja lawak aku sanggup gi mamak tengok..huahuahauhua

hellghast berkata...

nasib baik belum ade lagi pengadil pompuan kat EPL,kalau tak itu pun dijadikan bahan oleh penyokong Man Lu hahaha!!!
btw kacang Haji Pool memang sedap,tak kiralah, sebab resepi dari warisan dahulu, memang kena dengan sandarkan resepi pada kenangan...hahaha!!!

Pet Shop Boys berkata...

Biar pengadil pompuan belah Liverpool takpe...standard ah pompuan minat Torres.

habis tu Howard taste dgn sape? Rooney? berba? Nani?semua player Man U buruk sial....

AH7 berkata...

GGMU

y.a.n.a berkata...

knp takde entri 4-0?

back to the hunt, kononnya...

matbong berkata...

Rooney nk pekena Grandma 2,3 kali baru leh score balik..
HAHA..HAHAH..HAHAHA

haru biru berkata...

lepas ni pak alex pun kena BELIEVE jugak.. kalau dh ditapau 2-0 pun buat2 muka rileks je dan panggil chicahroti masuk ganti runi

-KingSyahmi- berkata...

KAKIBERITA
ape yg ko cube sampai kan?? ak tak pahamm...mungkin aku ni terlalu power mcm MU agaknye

pabila yenuwa xde point , maka mereka guna la point ref berat sebelah...takpun, "bile runi nk skor?"...leh bace pattern mereka ni..makhluk2 yg sgt menarik

mankaran berkata...

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MANCESTER BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

GGMUK

Hazard berkata...

Eh? Gua lak kena?
Haha padan muka aku.

Eh jap. Ade laa player MU ensem! Jap nak pikir.. wait.. wait for it.. hold on.. wait.. hurm.. ishh.. err.. haha...

Zafran Yusrin berkata...

player MU ensem? ada2..

Nani.. muka cam bangla jual karpet..

y.a.n.a berkata...

biar i yg tentukan spe ensem...sbb i perempuan...

macheda, gibson ensem ape...

Berbo berkata...

hai nak tengok bola pun kena pilih team yang mana hensem ke sekarang?

SFB berkata...

hahaha mesti butthurt gila sapa2 anti-Man Utd tgk game ni.

Tapi apa ada hal, Top lagi ye idak?

Angkuh & Bongkak lagi la kita seperti seruan Jorji hahaha

shukri hidayat berkata...

nani tu sebijik cam arwah michael jackson sebelom pembedahan plastic..hensem pe

ijan berkata...

nani muke mat indon yg tgh bt dewan u ak...
ari2 dok mngutuk die haha

hellghast berkata...

oiii2!!! ape ni dah ke muka pulak...hahaha!!! btw Nani memang rupa member member aku budak india,aku rasa member aku tak pas SPM majuk pegi portugal tu yang dapat masuk Man Lu

keli berkata...

Gua x bley nk imagine kalo rooney jd model iklan shampoo clear gantikan ronaldo....kakakakaka.....kompem gua gelak smpi abis satu season EPL...kakakakaka...

james berkata...

u rse baik tmbh kt ruang komen like n dislike..tq

amirul berkata...

hensem x hensem..
at least diorang lagi berduit dari kite..kite ape ade?hehehehe
mengaji tinggi2 sampai PhD pon still tak boleh match gaji diorang yang tak lepas spm nih..
iye dak???hahahahaha

hellghast berkata...

kita boleh makan kacang Pool,dia ade?

jerong berkata...

mcm suwey fan2 yenuwa taik ayam ni...mmg dasar manusia jenis loser...sungguh simpati duk hrp MU klh xklh2 lagi...bhn ajela ye sbb team aym pool ni bkn ada saingan pon...

julu berkata...

bukak sokernet pagi2 dpt taw MU menang..
n then tgk scoreboard xde nama rooney score..
tgk minute2 gol, MU wat comeback..

maka kpala dgn sndri ligat wat conclusion
-ek elehhh.. rooney x score lg??
-ek eleh.. mng nasib boleh la..
-ek eleh.. rasuah pengadil

zX berkata...

dasar butthurt camnie ler ... keh keh keh!

Hazard berkata...

Ooo.. camtu rupanya cara buat game summary. Indahnya dunia, senangnya kerja...

bani berkata...

ian holloway power. manager of the season. charlie adam pun bagos.

zu berkata...

mendahului jaringan dengan dua bijik, tidaklah melegakan ian holloway sebenarnya.
lebih2 lagi setelah menerima text sms dr AF:
'cilake punya power team lu ni!! apa lu bg mkn kat budak2 lu? ok gua dh transfer 30juta ke akaun lu. lu tau apa nk buat kn?'
sejuta sorang termasuk staff2 bootroom pun dapat habuan.
apa adahal kalau bagi kalah jual diri.
maka tersedialah keputusan seperti yg diketahu umum.
'gua x kesah la klu manure berhutang smpi 7-8 billion pn. asalkan gua dpt beat rekod arsenal n liverpool. nk tggu tahun dpn, klu king kenny stay, smpi mati pn blm tentu gua merasa juara liga ke 19.'
sms susulan yang membuatkan ian holloway kata dalam hati 'nothing to lose'.

jerong berkata...

kesian kt minah zu ni...bekhayal ke br lps mabuk dik...

talkIZcheap! berkata...

hahaha!! ye lar tu Zu...

aku ingat dulu Rafa pon text Ancelotti time half time kat Istanbul dulu, cakap dia akaun dah masuk 50 juta, buat dana beli Ronaldinho, bagi lepas 3 bijik gol kat Liverpool

Pon aku ingat Wenger pernah terima rasuah 60 juta dari Rijkaard biar Arsenal defend cam sengal sampai kalah Cempiyen Lig, sampai sekarang trophyless, ape de hal, kan? dalam bank dah ada 60 juta takyah menang apa2 pon...

Yang Terry ni aku pelik, dah main kat kelab kaya-raya pon still kena suap ngan SAF jgk lagi, sampai sengaja taknak score penalti masa final kat Moscow ari tu...

-muccio-

keli berkata...

Gosip je tuh....rekaan semata2. Apedaaa....
Final champs league paling bosan adalah di Moscow....cam tgk EPL je..

jenjibam berkata...

Blackpool tu team ragbi ke? Berapa banyak budak-budak M.U diorang hentak. Gila babi. Apa pun, tahniah M.U!! Dan Blackpool main hebat. Tak macam team pool-pool yang lain.

PAP berkata...

si berba sudah tak bebal lagi seperti dulu..siot.

apa ferguson bagi makan kat si berba yang tak bebal ni hah?

siot..siot..siot..

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

"Final champs league paling bosan adalah di Moscow....cam tgk EPL je.."



LOL! dah tu yg main final kat moscow tu team La Liga ke?

Keli = funny guy!

kahkahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...