ANDA SEDANG MEMBACA

133

Kalau Dah Namanya Arsenal...





Bangang!


"I don't know if it is long ball or a rugby kick but it worked for them. In England a lot of team create chances like that and it works. We just have to put the ball on the floor and try to play football. It was disappointing to lose because I think we were much the better team. Arsenal made the football, the other team refuse to play football, they were lucky to score with a long ball" - Cesc Fabregas

Terjemahan Melayu:
"Saya tidak tahu jika ianya hantaran jauh atau tendangan ragbi tetapi ia berkesan buat mereka. Di England banyak pasukan mencipta peluang sebegini dan ia berkesan. Kami hanya perlu meletakkan bola di atas padang dan cuba bermain bolasepak. Ia amat mengecewakan untuk kalah kerana saya rasa kami merupakan pasukan yang lebih bagus. Arsenal menjadikannya bolasepak, tetapi pasukan yang satu lagi enggan bermain bolasepak, mereka bernasib baik dapat menjaringkan gol dengan hantaran jauh"

Encik Cesc Fabregas, selamat datang ke England. Mungkin Fabregas ini baru main dengan Arsenal hari Selasa lepas, tapi bila aku periksa balik dia ini rupanya 'reject' Barcelona yang telah pun bersama Arsenal sejak tahun 2003.

Tapi bila difikirkan kembali 8 tahun di England ini bersama dengan Arsenal, di bawah pengurus yang digelar jurulatih terbaik dekad pertama kurun ke-21 bernama Arsene Wenger. Hanya Arsenal dan Arsene Wenger saja di England yang setiap kali kalah akan kompelin pasukan lawan tidak bermain bolasepak. Maka apa nak hairan kalau mamat Fabregas ini pun dah membawa tabiat bangang Arsenal dan Arsene Wenger ini.

Apa benda bolasepak ini sebenarnya? Apa objektif bermain bolasepak? Kenapa setiap kali kalah Arsenal akan bagi alasan pasukan lawan tidak bermain bolasepak? Bangang apa bagi alasan macam ini?

Dalam bolasepak bila kau kalah memang kau boleh bagi seribu satu alasan. Kena laser ke, pengadil kayu ke, dubuk liar kena malaria ke, Fergie's time ke, apa-apa saja alasan ikut suka hati mak bapak kau. Tapi ada satu alasan yang bangang lagi gampang dan sangat tidak jantan bila digunakan yakni kalah kerana pasukan lawan tidak bermain bolasepak.

Bolasepak ada peraturan dan undang-undang. Objektif bila bermain bolasepak ialah untuk menang mengikut peraturan dan undang-undang tersebut. Dan sukacita aku mengingatkan 'menang dengan bermain cantik atau ART' bukanlah sebahagian dari peraturan atau undang-undang tersebut.

Ayat bangang macam yang dikeluarkan oleh Cesc Fabregas hanya menguatkan lagi kepercayaan aku selama ini bahawa Arsenal semenjak berada di bawah Arsene Wenger sudah berubah menjadi kelab ratu cantik dan budak-budak emo.

Bangang, bangang, bangang!

(Sila bergaduh di ruangan komen)

133 Ulasan:

Point of View berkata...

bangang tak bole di ajarlah ni kirenye kan?

kat england tu dari dulu tradition dia main long ball. epl teams mmg tak la, tapi championship ke bawah hampir semua main long ball. kena lak bila jumpa dgn jenis nak main cantik mcm arsenal.

bola ada taktik, ada strategi. dan taktik serta strategi tu berubah le ikut keperluan semasa. agak tak boleh lawan short pass, main la long ball...

Pet Shop Boys berkata...

mari kita lihat apa kata Adijaya tentang ini...heh he.

Jef Bahari berkata...

Keh keh keh. Aku sabor je ni...

Nik Saiful Anuar berkata...

(Sila bergaduh di ruangan komen)

hiyark!!!!! dush!!!!! poww!!!!! prang!!!!! zrush!!!!

A w a N berkata...

Long Live Long Ball..
Kalo nak main ART sentiasa, main dalam reban.. xpun main dgn budak2 emo..

YENUWA!!

AlpocodelaCruz berkata...

Bangang apanya,
Ini bodo, bodo, bodo!Ha ha!

y.a.n.a berkata...

morning.

da kata pun kelab budak2 n kelab art...mmg la cm ckp gn bdk tadika je...

mereka mungkin terlupa,kt england permainan lebih ke arah tactical..kalau nk main art, Istana Budaya mungkin lebih memerlukan player2 arsenal.

Azfar Ridhwan berkata...

Objektif bola sepak ialah untuk menjaringkan gol dan menghalang pihak lawan menjaringkan gol.

Sekiranya tidak dapat menjaringkan gol kerana taktik 'kotor' pihak lawan, kenapa tidak dapat menghalang pihak lawan menjaringkan gol? taktik kotor juga ke? Atau defender sendiri lemau nak tanduk bola tinggi.

Possession ball bukan objektif bola sepak. Sekiranya ia, sudah pasti Xavi sudah memenangi pemain terbaik dunia dan bukan Messi.

Adakalanya kena mengakui pasukan sendiri permainan tidak effective dari pihak lawan. Sepertimana Man Utd menggunakan taktik 'kotor', tetapi Barcelona tetap juga memenangi Champs League Final.

Hazard berkata...

Kat dahi Fabregad tu bukan bulu mata aku rupanya.. penat aku kuis, tak jatuh². Aku tertipu. Aku terlupa yang Fabregas pun boleh lekat rumput kat dahi, walaupun main ART dan tak main long ball.

Hmmm.. looking forward for their musical at Istana Budaya. Best jugak layan teater muzikal tema bolasepak sebenar.

Dush!

AKSARA : 'ciant' - need i say more?

I Am Legend berkata...

Masalah Arsene Wenger dengan Arsenal ini ialah terlalu idealistik. Langsung tak realistik dan pragmatik.

Contohnya macam jenis manusia yang buat Powerpoint presentation yang terlalu art dan banyak hiasan. Nak kena ada kaler-kaler, bunyi apa semua bagai. Jenis yang presentation boleh settle dalam 10 minit jadi melalut sampai 30 minit.

Ipswich Town straight to the point. Dapat bola, long ball, kena kat striker dan gol. End of story.

Taubat kat Emirates nanti Ipswich main defensive. Dan Fabregas akan kompelin main defensive is not football lak.

Bangang!

uncle fly berkata...

bile ART dan EMO bersatu

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

Pak arsene dan seluruh kem arsenal bajet dorang je yang pandai main bola kot? heh..sepandai pandai dorang main bola, kalah jugak dengan team ragbi...such a noob yet spoiled little runt..pffftt!

y.a.n.a berkata...

cuba bg nama sket teater muzikal tu hazard...

cam cara gak...

LS berkata...

hehe! kalau team tu taknak main bolasepak, ada jadah diorg tendang bola bagai nak gila sampai skor?

alasan tetap bangang, bangang, bangang.

Tabok berkata...

Tanak gaduh sebab tgh makan kacang pool sebelah Bomba. khakhakhakha

Hfz A. berkata...

kah kah kah!
Bangang bangang bangang!

Hazard berkata...

Setakat ni working title masih 'BANGANG THE MUSICAL'. Sebab kalau nak pakai SENGAL, dah clash lak ngan SENGAL TV kat Astro Mustika tuh. Puii...

dikwahab berkata...

kita masih menunggu ketibaan bdk2 arsenal di sini

nampaknya dgn pipi di qatar anak buah arsenal dia semua kecut...

y.a.n.a berkata...

menarik tajuk tu hazard...pengarah teater tak lain tak bukan,pipiyapong ar..

makanbola berkata...

terbaekkk lucy!
aku mmg dari dulu tgkkannnn je arsenal ni komplen camni....bodoh gila.Main bola kena la ada strategi,masuk kandang kambing,mengambing...masuk kandang rimau,merimau la...kalau kau tikus,xkan la masuk kandang rimau nk menikusss je,kompem la kena baham...ni la nama die art x bertempat...art xsalah,tp kena la sesuaikan art tu,kalo team lawan main long ball,ha buat la strategi art secara longball...kahkahkah

*pasukan bolasepak sebenar dulu2 - liverpool...simple,pass n move
*pasukan bolasepak sebenar skarang - MU...teamwork,pass n move

arsenal?

Hazard berkata...

*pasukan bolasepak muzikal sebenar - arsengal.. snood, cantik, musical.

Pipi, pulanglah segera. Kami merinduimu...

y.a.n.a berkata...

hahahaha...
kinda miss pipi too..

*mood kecewa sbb beckham akan lwn kelab yg telah membuatkan dia slh sorang legend dlm bolasepak...

sampai skrg tak paham knp dia pilih spurs?????????

Point of View berkata...

cut the musical crap la weh, org suruh sembang benda lain ko merapu lak. abdul sokerleaks tau ni memang teruk la yana dgn hazard kena basuh hahah!

and where are the arsenal fans? cmon defend la bolasepak art korang, takkan tak bekap world coach of the decade kot?

hellghast berkata...

menonton 'BANGANG THE MUSICAL' sambil makan kacang Pool masyuk beb!!!

y.a.n.a berkata...

eh POV..k'org tgh ckp psl art kot..

membe gua, fan arsenal..dia sebok la duk banggakan art arsenal tu..katanya arsenal main bola style art + entertainment..point dia..dlm bola perlukan art, so org tgk happy..

dia igt g funfair ke apa...

Pet Shop Boys berkata...

Fan Arsenal semua mandi wajib...nak prepare untuk Firday Prayer katanya.

Yana tak perlu mandi wajib sebab dia tak wajib sembahyang jemaah.

Adleen berkata...

arsene wenger is van gogh of football. now bordering sanity and completely obsess with his philosophy of football.

sebab obses yang melampau ni, dia & arsenal expect all other teams in the world to play the game arsenal's way. and when the other team didn't, they whine and whine about it.

truth is, there different brands of football. but arsenal learn and only know one way to play it. so they have no idea how to cope when someone else main cara lain.

Hazard berkata...

POV : gua sekadar mengoptimumkan.. kalau main bola sekadar ART tanpa gol, samalah macam teater muzikal kat Malaysia yang sekadar popular tapi takde mesej.. tak gitu? so, layaklah kiranya diorang ni terjemahkan their so-called ART tu ke dalam bentuk lain juga. alah, untuk kepentingan bolasepak juga. lagipun, masuk IB pun ramai pakai snood apa? ;P

ABD SOKERLEAKS (jika ada) : Pegi stalk Yana. gua tak salah. hahaha. dah dah. cut the crap, yana. plz. ;P

PET SHOP : gambar Fabregas ni pun leh jadi modal deme ke? gulp...

P/S : 'bouthro'. adik beradik butthurt.

Ozzz300 berkata...

bangang bangang bangang bangang! sadap korg semua ada lg 1 game lah

Askar MUFC berkata...

Kalo semua nak main macam Arsenal main, tak payah laa letak nama sedap-sedap macam Ipswich Town ker, Manchester United ker tak pun Blackpool. Baik semua letak nama Arsenal jer. Arinih Arsenal 1 lawan Arsenal 2. Esok Arsenal 14 lawan Arsenal 20, senang cerita.

Nak gaduh dengan kelab budak-budak kena pakai point budak-budak gak..huahuahauhua

Pet Shop Boys berkata...

hazard Kungfu Panda...gambo Wenger yang duduk mencangkung tu lagi sexy actually. lol

I Am Legend berkata...

Umur masih 20-an, gaji berjuta-juta tapi tak boleh main 90 minit lawan sekumpulan lelaki kaki tonggang stout di bar setiap malam Sabtu yang ada stamina dan nafas untuk buat tendangan jauh dan mengejar bola tinggi sedang pemain muda kaya-raya Arsenal hanya tahu buat trik dan skil memualkan atas sebuah padang becak tipikal di mana-mana kelab bawahan England.

Dari situ dah boleh nampak siapa yang guna otak dan siapa yang hanya tahu guna kaki untuk buat skil bola.

y.a.n.a berkata...

hmm...arsene nak bising ke, nk komplen ke biarlah dia...

kat atas padang, biar kaki yang 'bercakap'...

cakap pung pang pung pang, kalah buat mende?

Hazard berkata...

boleh tahan laa sexy, especially tie dia tu. hmm.. banyak tul modal deme nih.. haih...

Abershavin berkata...

adakah aku seorg saje fan arsenal yg baca entry ni
damm..gua blah dlu, nanti gua dtg balik

Jarr berkata...

jom gi bentang sejadah ngan ejas PA system skit..Imam as-syakirin arini dgr citer cerewet skit bab PA system..dia nak sound ala ala Stone Temple Pilot.Payah nak cari sound tu..jom.

makanbola berkata...

abershavin:kau nk tau nape fan arsenal x menjawab??cane nk jawab?sbb menda ni mcm taik kena selepuk kat muka fan arsenal....ha taik dh lekat kat muka,mane bleh cakap pape doowwwwww

iniialahaku berkata...

gooners skalian..xkan nak snyap ni?korg xkan bca je kot??kcianla kat aku yg bca sorg2 ni..xda point nk bntai blik ni...hahaha

Pet Shop Boys berkata...

mana fan Arsenal ni? takkan takde back up kot?

Wah wah wah...kalau kutuk Liverpool macam-macam, Liverpool team sampahlah apalah...

Bila Arsenal kena sikit, terus diam semua hahaha...

Hazard berkata...

Alah.. better diorang diam kot. Kalau bercakap pun, sure tuduh Lucius tak reti tulis artikel.. or kita tak pandai komen. Haih...

hantuLongkang berkata...

i fink i've to play advocate here...

ini salah satu cara media... their main goal, to sell their stuff.. aku tak tau petikan tu dari media mana, tapi kalau kat soccernet:
"I don't know it if it is long ball or it is a rugby kick, but it worked for them," Fabregas said. "In England, a lot of teams play like that and it works for them, they create chances like that and it is their football." - mr.fab

dan kalau dibaca seterusnya kat soccernet, you can put yourself more into context:
"Here they play in front of their fans, they are more motivated, the pitch is not as good as Stamford Bridge, so they play their game. They know how to do it and did it very well, so credit to them."- mr.fab lagi..

jadi, bagi fabregas: long ball bukan bolasepak sebenar, tapi dia akui ipswich tahu apa diorang buat... well, everybody has their own mind.. player MU main mcam pondan(Nani, ronaldo, ring a bell?).. tu bagi aku, tapi tidak bagi MU fans.. selagi kita agree to disagree, berlaianan pendapat bukan benda tak elok..

jadi, bagi aku, media ni memang macam haram sikit.. they know, people only want to hear what they want to hear.. their target audience got their own rations from them...

jangan jadi hamba media... haha
-takkan engaku berjalan sendirian-

Ozzz300 berkata...

mana diam..ada je ni cuma busy siapkan diri nak g mesjid..sabo je lah..

Farhan berkata...

aku rase Usop HKLBR sesuai r men utk arsenal..... bks penari kebudayaan kn

ak tahu ape fan arsenal nk ckp
kite tggu sini 2x
kite bekap....
(nada sore usop smbl mggrkkn tgn)

Merrul berkata...

kalau da kalah,kalah jugak..
bagi alasan ape pun tetap tak bole ubah kputusan..

arsenal kalah bkn sbb ipswich maen rugbi ke long ball ke hape ke.. arsenal kalah sbb ipswich skor lebih dr arsenal..
simple pimple..

Diego Amani berkata...

Nah fan Arsenal nak jawab:

On Tottenham - September 2004
As we say in Portugal, they brought the bus and they left the bus in front of the goal. I would have been frustrated if I had been a supporter who paid £50 to watch this game because Spurs came to defend. There was only one team looking to win, they only came not to concede - it's not fair for the football we played. - Jose Mourinho Chelsea (team yang tak banggang)

Terjemahan:

Ini enggak fair. Pandu bas dan letak di gawang gol. Gue frust!! Enggak fair!! Enggak fair!!

alan zed berkata...

long ball rules !!!

haha.

ijan berkata...

cilake...seharian ak x bukak sokernet teruk abang ak kne kutuk...
lepak2....
ape2 pon tjadi game ari 2 mmg bangang!bangang!bangang!bangang!
wenger cepat2 la bli defend...haihhh

Diloz berkata...

budak-budak yop. bior jelah.

keh2.

i'msosupernotcool berkata...

UCL last season, barca vs inter ramai komplen cakap game boring sebab inter letak bas depan gol.
Bangang!

Previous season, barca vs chelsea pon ade ramai komplen game boring.
Bangang!

Citeh main 5 orang defensive mid pon orang komplen.
Bangang!

Ye, gua emo dan gua ok!

ijan berkata...

gua arsenal gua ok..

Abershavin berkata...

ijan, gua like lu

adek dah besar berkata...

bangang betul budak budak bukan sokong aRSENAL ni.

orang sibuk pergi sembahyang, korang sibuk ajak berkelahi.

banhang bangang bangang!

haha, sekarang dah siap sembahayang.

moh la berkelahi.!

I Am Legend berkata...

Diego Amani (pergh nama tak nak kalah dengan Fabregas), ada beza antara apa yang dibilang si Mourinho dengan Fabregas tu:

- Fabregas menyalahkan Ipswich yang tidak bermain bolasepak

- Mourinho menyalahkan Spurs yang bermain defensive football (parking the bus)

In other word, Mourinho masih acknowledge yang Spurs bermain bolasepak. Tapi yang Fabregas lebih kepada nak kena penyepak dengan statement bangang dia, eheh!

hantuLongkang berkata...

@I Am Legend:
bagi fabregas, long ball bukan bolasepak(itu pendapat dia)... but he did acknowledge ipswich punya stail..
ah, malas la nak komen 2 kali.. takde pekdah.. haha

aku bukan arsenal.. tapi aku jalan2 bukan sorang2.. haha

aswadz berkata...

jgn slh kan dia... dia baca je skrip yg arsene bg. jd slh kan arsene yg skrip cam arse...

Buenaventura Durruti berkata...

The following is from Arsenal.com:

"I don't know it if it is long ball or it is a rugby kick, but it worked for them," he said. "In England, a lot of teams play like that and it works for them, they create chances like that and it is their football. We just have to put the ball on the floor and try to play football, that is what we do.

"I can only remember two opportunities for them, but it was from a long, long ball because playing football they could not really get behind us or attacking. It is a bit disappointing because I think we were the much better team.

"But it was one of those nights and now we have to make [up for] it at the Emirates in two weeks."

Arsenal have been susceptible to long balls over the top in the past but not so much this season. Fabregas insists they will work on that area of their game.

"We try to improve, of course, we look at videos and try to improve everything we can," he said. "Sometimes it just happens. Every situation is different in a game. I think we were good enough but just did not put the ball in the back of the net.

"But credit to them [Ipswich], they played their game, it worked for them, so now we just have to be focused on the Premier League and the FA Cup, then we will have time to think about the Carling Cup." Cesc Fabregas at Arsenal.com

Okay granted he didn't said it as nasty as what quoted earlier by Lucius.

Hantulongkang is right. But then again, if the mainstream media can twist Fabregas statement, surely Arsenal.com too be able to do that.

After all, kredibiliti kelab dan pemain perlu dilindungikan?

Arsene Wenger should take a leaf from Sir Alex Ferguson. Don't let your players make a fool of themselves and the club with this kind of press statement.

Remember Theo Walcott dive incident against Leeds? He apologised for it thinking that he can redeem himself. But the truth is he just further destroy his reputation and now we all know Arsenal should have lost to Leeds last Sunday.

But then again, this is football folks!

Buenaventura Durruti berkata...

On another note, the fact there are no Gunners who can bravely stand against this penganjingan (provocation) is further proof of how suck they are just like the players.

Unlike Liverpool fans yesterday, yang tetap berani bersuara dan bermati-matian mempertahankan kelab kesayang mereka. Hats off to you all!

nyzm berkata...

parking bas tu biasa lah, tu taktik nama nya kahkahkah!

orang_es berkata...

komen pun dah gay, mmg gay btl arsenal ni. tu yg ferguson x bg pakai snood. supaya jgn jd gay mcm arsenal.

dikwahab berkata...

mana tony adam, patrick viera, thierry henry utk mempertahankan maruah arsenal? xde ke?

Encik Peluang berkata...

korang kutuk pn aku tetap sokong Arsenal drp sokong Chelsea yg pengurusnya asyik bertukar ganti je dan drp sokong MU yang fan2 dia berlagak nak mampus...wahahahaha..chow dl...

jerong berkata...

mmg bangang..sangat bangang..terlalu bangang...bangang bangang bangang...artsenal takut trophyless lg sbb tu fab ckp cmtu gamaknye...

PELAUNG PULAU berkata...

"Arsenal dan Barcelona terlalu taksub pada benda yang indah-indah dan cantik di mata tapi kosong pengisiannya.

sape yang tulis tu...sape?????

Imnon berkata...

Saye setuju ngan Buenaventura Durruti & hantuLongkang.

Lucy pon same gak ngan kebanyakan media yg suke putar belit statement..quote sparuh2..

nmpknye ramai gak penganjing yg x reti membace kt sini..wahaha

se7en berkata...

Quarterfinal WC98 ARG terikat 1-1 dgn NETH, di masa tambahan BERGKAMP menerima hantaran long ball Frank DeBoer,1st touch terbaik, 2nd touch Roberto Ayala tertewas dan 3rd, goallll....legenda Arsenal menidakkan Argentina utk ke mara ke Semi Final WC98... WONDERGOAL98

aku yakin berapa banyak fan arsenal multiple orgasme dgn 'Kesenian' gol sebegini walaupun bukan Arsenal yg main

belajar dgn super senior kaulah wahai Fabregas...

momokonyok berkata...

aku sebagai salah seorg fan tegar arsenal agak kecewa ngn statement mcm ni.
arsenal dah byk kali jumpa team yg main stail parking bas + long ball.
sepatutnya dah berlatih macam mana nak lawan dan memusnahkan,memancitkan ataupun clamp tayar bas2 tersebut.
apa2 hul,ada 2nd leg.
aiman x kesah

3rdfrom9 berkata...

apa yang bangang ...... nie

Zafrie berkata...

"But credit to them [Ipswich], they played their game, it worked for them, so now we just have to be focused on the Premier League and the FA Cup, then we will have time to think about the Carling Cup." Fabregas.

die da kutuk ckp cara ipswich maen mcm tu den las2 ckp kredit to them? this is jz the way for him to not get the stick from the press and also other fan after bashing the way ipswich has been playing. serupa mcm torres ckp man utd dont have any way to win a game rather den use their bribed referee to get all the results on their side. bt credit to them they know how to use that well and we know we just have to....(smbung ayat last fabregas)

can u c the nonsense in his statement?

p/s : im not a YNWA..

Encik Peluang berkata...

mcm berita TV3 je la ni statement x kua abis...

faizburn berkata...

saya Arsenal, saya ok jgk.

hantuLongkang berkata...

@Zafrie:
itu orang panggil berbeza pendapat..
aku tak suka squash, but credit to those who are into that shit.. haha

tapi fabregas saja nak water down dia punya statement pun ada gak... arsenal memang kepala zionist... macam chelsea... haha

-takkan engkau berjalan sendirian-

talkIZcheap! berkata...

korang bising2 kat sini, Luci gelak2 kat belakang sambil bertempuk tampar dengan pipi...

keh keh keh :P

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Apa guna hendak mempersoalkan kehebatan The Faboulous Fabregas dan The Great Arsene dan kehebatan bolasepak seni Arsenal, sekiranya :

A) pasukan kegemaran anda main bolasepak bosan, dianggotai kuda tua dan bercita-cita bermain untuk Piala Europa;

atau

B) pasukan kegemaran anda bermain longball, suka bertukar pengurus, dan bercita-cita untuk bermain playoff dengan pasukan dari Football League Championship;

atau

C) pasukan kegemaran anda bermain bolasepak tidak menghiburkan dan berseni seperti Arsenal, tetapi berada di takhta liga hasil dari bantuan pengadil?


Sila pilih jawapan yang sesuai dengan anda.

3rdfrom9 berkata...

masalahnya kat arsenal.com pon keluar statement yang sama ..... mula2 kutuk pastu kasi credit plak dh nk bagi alasan2 cover kalah....

Arsengal belajar attack tapi x nak belajaq nk defend ....

p/s aku suka berjalan berpimpim tangan..

SyDen berkata...

Yang bangangnya, Arsenal main BPL. Ipswich tu main Championship. Gila apa nak bajet team lower league attack gila2 team kat atas. Memang lauk la. Depa ada reason nak main long ball. Taktikal bro, taktikal!

Tu pasal aku emo dengan certain (atau semua?) fans dan players2 Barca dgn Arsenal, bila kalah, bising2 konon anti-football. Especially Barca lepas last season UCL. Dah leading 3-1 dgn sorang kena kad merah, of course la main defensive.

Arsenal kena masuk La Liga, baru boleh compete dengan team yang betul2 main bola.

Hazard berkata...

Saya pilih D) Tiada satu pun di atas.
Sebab team bola saya klasemen. Pengadil tolong tak tolong pun takde hal, takkan tiap² game pun nak tuduh referee, termasuk yang menang ke atas ARTsengal tempoh hari?

JIJIEMYU.

AKSARA PUN MENGERTI : 'arshillu' = art shial, tapi malu je...

Besi Karat berkata...

yang paling bangang,fans arsenal rilek-rilek je.fans lain pulak yang terlebih perasaan.
Kehkeh!

ijan berkata...

LOL TTB

stil gua gunners gua ok...

mls nk btekak..
kang ckp gei la ape...

dikwahab berkata...

hi

dikwahab berkata...

80th.. yes!

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

"Saya peminat Arsenal, saya peminat Barcelona, saya peminat bolasepak berseni, dan saya OK!"

;-)

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

"Team kesukaan gua macam power, tapi SUDAH tersigkir dari piala Carling, dan gua EMO!"

anak abdullah berkata...

saya minat arsenal, saya ok sebab saya bukan fabregas. kikiki

mat berkata...

saya minat arsenal..sy gumbira sebab chelsea skrg dh jadi kuda tua...as Lampard say: We've lost our way, lucy also lost his way i think...

makanbola berkata...

DIAMLAH woiii!!!

ari2 nk bertekak,nk kena trajang kerrr??????

membebel2 pasal art,suruh main bola mcm pundek,bkn aku xtau sume kaki bangku ni!!!

cecx berkata...

haha jgn la emo bro...
nnti x ART..

talkIZcheap! berkata...

apa guna main cam ART tapi bila kalah, salahkan 'bolasepak' orang lain...? keh keh

matbong berkata...

aku nk tggu je Arsengal kne belasah ngn Barca nanti..

nk tau gk ape plak alasan Pak Wenger ngn anak2 buah..

ayobkelubi berkata...

mcm biasa

budak arsenal takde telor.

dasar hati kaca. tu nak konbet lah tu kan?.

crone1585 berkata...

sekurang-kurang ye..chelsea x kalah dgn kelab bawahan liga...hahaha

jerong berkata...

mmg sah fan sengal stail emo-emo....kahkahkah

w4die berkata...

yang sembang berapi-rapi kat atas tu SEBENARNYA tgk tak game pagi tuh??

luci lu tgk tak? ikhlas...?hehe


kira ni sesi luah perasaan terpendam korg kt arsenal la nih, xpe..kami ART kami OK!

3rdfrom9 berkata...

dh 91th, kali nie bebdk ART cabut lari. ada 12 org ja bebdk ART yg msk komen dari 91th komen wtf....

Nanti mng 7-0 kat Emirates kita tgk berapa yg msk komen.

keli berkata...

Gua xde masalh dgn arsenal dan juge komen fabregas....gua cme ader mslh dgn rambut sagna jer....kakakaka...

budakhitam berkata...

sila jangan hentam aku atas comment aku ini.

aku sokong arsenal sebab.....sebab....aku pun tak tahu kenapa.

art? takyah nak art2 sangatlah kan. tengok safee sali pun dah cukup nak tengok art.

aku ingat aku nak murtad dari arsenal lah? boleh?

Mohd berkata...

makanbola: gua stuju sama lu..gua syak..mamat2 yg komen kt sini byk yang gile glamer..tuh yg asik bertekak points yg same je..

Hazard berkata...

MOHD bro.. lu nak tau nape nama dia 'makan bola'? Ha.. sebab ayat² gampang macam ni lah. Hahaha.

Tapi.. apa ada hal.. klasemen tetap klasemen, ART tetap sengal. Sekian.

makanbola berkata...

gampang?apa hazard?ulang lagi skali!!gua xdgr la...

mohd:ni la contoh die salah sekor yg gila glamer

Raiden berkata...

haha fan senel memang emo - membe aku bukti, kalau kutuk sikit pasal Arsenal mesti tak kool langsung..

aku rasa diorang tengah emo tu pasal ramai tak komen..

Cayalah Lucy, pembakaran terbuka lu memang menjadi, nak capai 100 dah komen

-Bakar membakar amalan mulia-

KTBFFH

ijan berkata...

ak yg ke 100 ke???
klu beanar..bgs la sbb ak fan arsenal..
x emo pon...
ak arsenal ak ok!

jerong berkata...

emo la tu sbb ko pengomen ke 100..bueekkk

Ejoi berkata...

Aku Arsenal, aku OK! ;-)

ijan berkata...

@jerong

emo kah??LOL

heirynafri berkata...

rilek ar...
msia klah ngan indon 5-1..
then menang 3-0..
pas2 kalah lg..2-1..
tp apsl korang smua suke..
sbab kite mnang agg final 2...
MENANG...

skang ni arsenal da out ke..?
BLOM...
so tgu la sket lg..
tp klu kalah gak mmg bodo la..
tp aku ttp arsenal...

oohh to be a gooners..

momokonyok berkata...

aku boleh jamin
sekarang gelak arsenal kalah dengan team bawahan la,apela
kang arsenal menang carling cup.
"bolehla menang lawan team bawahan"
ye dak?

ijan berkata...

to be honest ak rse sume fan klb selain arsnl tggu peluang je nk maki+kutuk arsenal...
this ih their chance to making noise about arsnl...
layan kn aje....klu lawan blk ckp emo..
bak kate yana "enjoy your time(lebih kurang kot)"

y.a.n.a berkata...

ahaks...
komen yg ke 107...perrghh!

slh tu ijan...
selagi blm kalah, kita enjoy dulu...

value the present...nak klh lps ni, kalahlah...

menganjing sebelum waktunya adalah sangat keji ok?

keli berkata...

Nk menganjing x payah nk tggu2 la...kalo x nnt org nganjing kite dulu....apela lu ni yana....sloww...

tembakaujiwa berkata...

naper gua tengok fan2 bkn arsenal lak yg terlebih emo??

@.@

ErwanBlog.com berkata...

terimalah hakikat fan² liverfool semua.. liverfool dah jadi team ayam jangan nak kutuk arsenal lak... owner blog ni memang menganjingkan team org lain, xde rase hormat langsung!

keli berkata...

@Erwan...
Aiiikkkk nape liverpool gak yg kne? Kambing hitam btol la lu nie....pengulas entri ni skong chelsea la...nape lu x sbot fan klab len2? Bangang, bangang, bangang....
Selamat Datang ke sokernet blog bro.....Rase hormat kt klab len mmg xder kt sni...jd sile bace ATHLETE'S FOOTNOTE kt bwah skli....

ijan berkata...

@erwanblog

rilex r...ak x rse sume fan liv kutuk arsnl...lg pon blo ni parodi bro
mmg bakar membakar amalan mulia kat sini
klu x thn arsnl kne kutuk g bukak blog awek-hot-untk-dibeli.com
aku arsenal aku ok !

ijan berkata...

ko rilex keli...jgn emo...
ak rse die ni newbie kot...LOL

Popo berkata...

aritu chelsea kalah dgn arsenal ape cite?

bangang!bangang!bangang!

kami mmg art.kami ok!

y.a.n.a berkata...

ada satu lagu sesuai tuk semua fan arsenal...

cuba korang nyanyi lagu halimah jongang tapi version arsenal bangang...cubalah..

budakhitam berkata...

aku arsenal aku oke.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Walau Mak Midah bermata juling,
Dia seorang guru sekolah,
Kalau pasukan kegemaran anda sudah terkeluar dari Piala Carling,
Duduk diam-diam baca posting sahaja sudahlah....

Kita ART, dan kita OK ;-)

ijan berkata...

haha...semat gak pantun ko ttb

ok la yana...kutuk puas2...
klu rajin tlg la nyanyi kn lagu 2...
sedap gak klu d videokan pstu upload dlm youtube ok...
silap2 ko blh mng AJL mcm ana rafali..LOL

Encik Peluang berkata...

overnya tuan punya nama yana tu...nak kutuk pn nampak mcm cantik tp kutuk jgk la...bangang bangang bangang

Raiden berkata...

ni blog sokernet, biasa la kena menganjing..kalo tak silap aku sume team pernah kena bahan la..Nak emo emo, tak tahan kelab sendiri kena maki, bukak blog sendiri, takpon pegi sembang dengan abdul sokerleaks

p/s ; mana abdul?? tetiba rindu plak dengan komen bangang dia tue..

Encik Peluang berkata...

ni duk bahan tp pesal lak lu yg nak kecoh..ada kutuk lu ke

Raiden berkata...

@ Encik Peluang

Emo ke?? LOL

Encik Peluang berkata...

Mcm tu pun lu da kira Emo....hahahaha

ijan berkata...

amik fb masing2 g sembang kat sne...

jerong berkata...

senang cite team yg kalah mmg cpt dan suke emo..ok!bkn peminat arsenel dan xsuka jalan sorang2..haha

threeduedesign berkata...

aku rasa maksud mr.fab tu camni la sebenarnya..
"the fear of defeat has over overshadowed the dream of beatiful play".. amcam kawan2? ada betul ke rasa aku nih..

Jef Bahari berkata...

Dulu kat kampung aku ada tukang kayu yang handal. buat kerja berseni habis. menjadi sebutan sampai berpuluh puluh tahun.hingga dah mati sentiasa dikenang sebagai tukang kayu yang handal.yang tinggal di hujung kampung.dia memang power.

yui berkata...

aku bangga jadik arsenal fan
wuuuu !!!!

zizie berkata...

KIMAK SEMUA....MCM BAGUS SGT JE CHELSHIT,MAN KAYU.LIVEERKOLAM...
EMO TAK EMO...seseorng itu emo bermakna diorg sayangkan team diorg..
Bukan emo cume nk menegakkan keadilan je,,memang sah tak de perasaan klu tak emo..
Febregas ckp cam tu bukan bermakna nk main cantik,tapi pihak lawan mesti la bijak kalau2 nk buat terjahan ke..sepak terajang ke..
Dasar tak paham semua yg komen2 kat sini.

zizie berkata...

dah nama nya arsenall.eleh jeles ke ape..kata2 engkau la yg membuat fan2 arsenal emo..bongok

pokde berkata...

bodo sex mg!! bia kaloh asa maen lawo..bodo sex2 mg..xreti komen

.MISS_SHASHA. berkata...

DENGKIIIIIIIIIII!

maniax berkata...

Arsenal?


Jenama racun?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...