ANDA SEDANG MEMBACA

72

Nemanja United

j or ji Isnin, Januari 17, 2011 , ,


Van Der Vart

Tottenham Hotspurs bermain baik, pemain-pemain mereka sangat laju, gaya serangan yang kemas serta mencemaskan tetapi itu sahaja yang mampu mereka lakukan semenjak 10 tahun yang lalu.

Mereka tidak pernah menang dengan Manchester United semenjak 2001, kenapa malam tadi ada yang fikir akan kekalahan Manchester United?

Bagi peminat Spurs, mereka merasakan perlawanan malam tadi sangat mendebarkan atau mengujakan tetapi tidak kepada Van Der Sar, Vidic, Beckham dan semua makhluk Manchester United. Mereka bermain seperti biasa saja. Ianya adalah perlawanan biasa. Seri tapi klasemen.

Apa makan Nemanja Vidic ni? Kejam macam Serbia! Kental dan seorang pemimpin contoh yang berdisplin tinggi. Bergabung pula dengan Ferdinand, Evra dan Rafael, habis bila nak bolos dan bila nak kalah macam ni? Inilah barisan back four yang paling mantap di EPL selepas barisan pertahanan Liverpool.

Apa makan Van Der Sar ni? Dah 40 tahun, sehelai rambut pun tak kusut malam tadi sebab tiada aksi terbang yang cukup bahaya untuknya. Van Der Varrrttt? Van Damme lagi hebat dalam filem Bloodsport!

Gareth Bale? Chit poodah Interlok!

Aku rasa, tiba masa Manchester United kalah pulak. Aku dah habis modal nak angkuh, bongkak, sombong dan memuji-muji. Dah penat!

Baik tumpukan aje pada ulasan Piala Asia.

72 Ulasan:

Jarr berkata...

1st!
ye mcm Vidic kena ayam ngan Torres dulu kan? Sandarkan pada kenangan.

j or ji berkata...

aku dah agak jarr!

Pet Shop Boys berkata...

Setuju!

Bloodsport adalah movie genteng!

Jarr berkata...

kah kah kah!
anyways, game spurs man u semalam tempo trance..laju abis.

rafael tu ok, cuma kurang sabar jer.haha..

kitt berkata...

steady Ji..

ada satu time van der vaart try heading...vidic dtg dr belakang all action punya melayang..

Tabok berkata...

Chong Li! Chong Li!

ayobkelubi berkata...

jarr : give me five!. aku baru nak petik gak tadik.lu dah petik dulu. kah kah kah!.

Jarr berkata...

@ayob, kah kah kah.
aku dpt bau jorji nak buat bahan ni..ahahah

Askar MUFC berkata...

Game pagi tadi aku sedikit hampa dgn barisan tengah MU terutamanya masa second half. passing berterabur, banyak yang tak sampai dan kena cantas. Second half aku nampak MU main macam nak seri jer, lebih kelam-kabut nak keluarkan bola dari half sendiri berbanding nak atur serangan, maybe sebab main seploh org dan Spurs attack laju. Mujur benteng pertahanan MU kebal dengan tapi Evra nampak ketinggalan dgn asakan Lennon. Overall, MU lucky to get a point, Spurs plak walaupun banyak peluang tapi tak mampu convert jadi gol.

y.a.n.a berkata...

hello!
dua hari tak bukak sokernet rasa cam 2thn...

thank god, smlm seri...
cuz kalau kalah, mmg takde mood nk counter blk...bkn takut ok, tapi pnt event smlm tak abis lg.

btw...saya setuju gn anda jorji..da bosan la asyik bermegah..tiba masa tuk cool down..
cool down bukan beerti kena klh..

zu berkata...

haa saya pun baru jugak nak petik tadi..
tapi brader jarr lagi awal..
ferdinand pun penah kena.
ok sandarkan pada kenangan.

tapi vidic semalam mmg cun jugak.
crouch pun mesti akan rasa bebal dan sia2 je dia dilahirkan lonjong.
hampir tiada satu ocassion di mana dia dapat meng utilise kan ketinggian dia ke atas vidic.
bangang macam chelsea.

Jarr berkata...

Gareth Bale buat apa semalam?Cross semua lalu Assalamualaikum depan Van Der Sar jer.Crouch leher jinjang pon taknak tanduk..Lennon aku nampak mcm Hobbit lari dia punya laju..VDV emo.

Tempo mmg tempo dum dum tak.Laju..
tapi takde hasil..seronokla tgk..sebab mendebarkan (selain Derby Merseyside semlm)...

Eh klasemen lagik ekk?Patutla takde modal jorji nak takabur..

korang mesti bosan Liverpool seri semalam kan?takde bahan nak mengata arini..kah kah kah.

LS berkata...

@Jarr
betul lah. xde bahan liverpool. kecewa.

j or ji berkata...

askar MUFC : carrick = ASS!

Askar MUFC berkata...

Jarr, aku sempat tengok second half game Liverpool-Everton smalam sebab sampai mamak awal gara-gara dalam paper tulis game MU start pukul 11 (rupanya ada talk sejam). Bila Liverpool kena 2 bijik dalam masa seploh minit aku dah pasang niat nak buat bahan..huahauhau

Anyway, laju gak Liverpool main smalam. pass and run. style Daglish ker tu? tapi nampak macam player tak biasa lagi, banyak pass yg tak jadi lagi, sekali sekala jer lepas. tapi tgk higlight first half macam pawer plak..

Hazard berkata...

Haha gamba Van Damme cam haram. Patutlah kat HBO pasang dua filem dia back to back, pada masa yg sama kembar dia struggle dengan MU.

Haih...

Aku punye point:

1. Spurs main cantek nak mampos. Teruskan usaha, korang deserve pegu UCL lagi next year. Tabik!

2. MU kena sampai pancit. Yup, especially Evra, masuk sejam dah tak larat kejar. Seb baek bak kata pengulas, 2 centre back itu sangat klasemen. Vidic tu lompat ke terbang? Sian mamat lonjong tu. Attacking pun dah serabut masuk sejam. Nak passing bola, tatau nak bagi kat sape. Ngoks! Main jelah anak ayam, apedehal. Menang pun kena hanjing, ni apatah lagi scoreless draw! Hahaha...

3. Van Der Sar sangat dewa. Tu je.

4. Reff carried away dgn isu 12th Man. Dan dua² side pun bongok, lagi nak provoke mamat tu suh kasi kad byk², sape suruh!

5. Rafael memang camtu. Dia kan mentaliti penyerang. Penah tengok WingBack gelecek bola kat tengah padang? Gila.. bawak² tobat.

6. Unbeaten. Sampai hati buat Modric frust. Sian dia.

p/s : Nama Beckham terselit di situ.. huhuu.

GLORY GLORY!~

Jarr berkata...

@askarMUFC, 1st half nampak mcm nak ratah Toffees,laju kemain.Awal2 torres hit the post..masuk 2nd half Liverpool tido saploh menet.Terus kena 2 bijik..kah kah kah.Sengal btol.


@hazard, ko ingat Rafael sorang je boleh gelecek tgh padang?Mahali Jasuli lagi hebat dari tepi dribble masuk tgh rembat terus on goal..kah kah kah. ;p

Askar MUFC berkata...

Aku suka style Rafael, agresif, barulaa bley lawan dgn Bale. second yellow card aku rasa tak baper patut sebab bukannya tackle kaki tapi macam body tackle jer tapi reff lebih arif kot.

Carrick mmg lemau, passing lemau, defence lemau, dah terlepas nak main tackle blakang plak. personally aku lagi suka pair fletcher/andersson atau fletcher/scholes dkt tgh tu.

Perasan tak Ferdinand dah pancit tak larat nak lari minit2 last tu. berjalan jer. tapi bahaya gak tukar dia, dibuatnya kna last minit gol naya jer..huahauhaua

Hazard berkata...

Memang nampak sangat, pancit kaw kaw punya. Huhuu. Memang ni je pun cara nak beat MU dari dulu - jangan stop serang and jangan buang bola. Dapat je bola kat MU, serbu. Masalahnya, tak semua team leh main camni. Kebanyakan team kecik je yg boleh, tapi takde stamina lak.

Haih.. kalau suma team main cam semalam, wassalam laa...

p/s : orang tak wat salah, watpe nak hanjing. ingat aku suka ke liv'pool duduk nombot belas²? haha wake up guys...

bLaCx3n berkata...

game seronok mlm td..tp keciwa MU x mng.tp msih klasemen..
Spurs mntap..law lwn team Liv mmg ak skong spurs ja..hahak..

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

Spurs ada kualiti..no wonder dorang lebih layak compete dalam UCL compare to Citeh..

top_ace7 berkata...

Inilah barisan back four yang paling mantap di EPL selepas barisan pertahanan Liverpool.

Sandarkan pada kenangan.

Kah kah kah.

nyzm berkata...

aku tunggu entri menganjing liverpool

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

sebab-sebab crouch jadi dungu ialah:

"once a pool, always a fool!"

kahkahkah.. dungu.. jarang pakai ayat ni beb..

aju ramsey berkata...

gua tunggu man u kalah dgn pool...dua2 gua anjing...

Hazard berkata...

watpe nak tunggu.. hanjingkan jelah skarang. bukan kena tunggu related topic pun nak menganjing setan. apa ada hal...

Streetwizer berkata...

ya,klasemen yg mmg sgt klasemen...mana klasemen forever?aku tgk MU ajer yg duk klasemen nih...

RyuJi berkata...

aku lepak kat aji sentul..

ade pakcik kat sebelah..
bagus betul PUYOL main hari ni..laju gelecek bola..

aku pon pelik..aku tengah tengok la liga ke ni..ke UCL?

aku rase pakcik ni mabuk teh tarik..die ingat RAFAEL = PUYOL

pakcik semoga insaf...

ayobkelubi berkata...

jarr : aku stresss rumah aku tak pasang astro lagi!. argghhhh!..

Jarr berkata...

cilakak ayob. pung pang pung pang..astro belum pasang!
mcm mana nak tgk Kiah Pekasam kalau mcm ni?cepat pasang!

Pet Shop Boys berkata...

tak payah masuk astro..nanti sakit hati je tgk Liverpool dan Skrtel main bola.

Kalau nak masuk astro pun sebab nak tengok Raja Lawak dan Imam Muda takpe.

MrZuRied berkata...

yang pasti xkan ada yang mampu catat rekod arsenal

jerong berkata...

MU brada di landasan yg benar utk bergelar champeon sizen ni...

Tengku Sidek berkata...

Spurs - among the most entertaining team in EPL this season after Arsenal..Even you are MAN U fans, but some comment just ridiculous..Itu sahaja yang Spurs mampu lakukan dalam 10 tahun..what?? hahahaha...you must be joking

Jarr berkata...

Liverpool kena lihat balik apa yg silap.Tak salah kalau nak tgk gaya pengurusan SAF sebagai cth, sebab skang ni pon sedikit sebyk apa yg SAF prektikkan adalah legacy yg ditinggalkan Kenny kat Liverpool dulu (sebahagian).First title SAF pon after 9 season dia kat Man U, makna kata, kalau anak tu, dah darjah 3 baru merasa klasemen pertama, ye dak?(itu pon nasib baik Kenny dah blah Liverpool)

so sementelah Man U sedang klasemen ni,mari kita muhasabah diri kat mana dan salah dan silap liverpool yg tak dpt dimaafkan.ecehh...

mesti ramai marah bila aku ckp SAF prektik balik apa Kenny buat masa kat Liverpool dulu. Tak caya? Cer kaji balik..

y.a.n.a berkata...

ahhh...
org2 liverpool kt ofis aku ni buat aku stress jer...asyik nk emo jerr..

rasa cm satu bangunan ni fan liverpool je sume...

spe kenal el beatle?

Streetwizer berkata...

@yana:did u mean by george best?

Jarr berkata...

sebenarnya bukan bangunan yg menempatkan fans liverpool tu emo..fans liverpool tak emo yana, passion dan faith mereka terhadap kelab mereka yg buat mereka nampak mcm emo..

same goes to you..or the other way round lah kan.Kalau tak emo, maknanya sekadar suka suka sokong.Pon ok gak mcm tu.

Kalau taknak emo, cer try sokong St Pauli, serius fun sokong dorang ni.nothing to lose.keh keh keh

y.a.n.a berkata...

exactly!

the fifth beatle.

y.a.n.a berkata...

ok jar...got ur point there..

i kalau MU klh, i emo.ckp awal2 lah..tp apadahal..masih klasemen.

Hazard berkata...

EMO bila kalah itu perlu. Normal. Itulah peminat bolasepak sebenar.

Paling gua pantang, bila team kalah terus TUKAR team. Orang² macam ni patut digigit macam ular dalam gamba nih. BODOH! BODOH BODOH BODOH! Tak terajar...

matbong berkata...

@ y.a.n.a

eik..manure x klh lg dh ckp cmtu..nmpk sgt takot kne nganjing..

perempuan g dapur je memasuk utk laki korang..

KAHKAHKAHKAHHH

matbong berkata...

*memasak

RyuJi berkata...

so season ni fans man utd tak berpeluang untuk emo
-_-"

y.a.n.a berkata...

ala...mcm tak biasa org menyalak kt fb aku, kt telepon aku...anjing menyalak pun lagi merdu bunyik nye..

bkn emo gn org yg komen..emo gn MU..

tapi selalu mng pun org bising dan sebok cari modal nk downkan emosi fan2 team klasemen ...selalu klh pun org bosan...sampai dah takde modal nk bahan...

mng, kalah, seri, hadap jelah...

to matbong:memasak tu permainan saya jer..halus!

DIYSAR berkata...

rafael bawak bola sampai tengah baru terserlah keBRASILan dia hahaha

matbong berkata...

@ y.a.n.a

mksd gua, x kalah lg tp dh buat statement akan emo kalau kalah..amat hina ok..

just tggu je mase nk kne nganjing ngn tabah ye..

hehehehee

y.a.n.a berkata...

wah keji...cam ayat gua la plak..hahaha..

you know ok matbong.

jerong berkata...

@yana..sabo jela dia xleh trima la tuu MU klasemen..

Abul berkata...

bro. dekat atas tu salah eja nama club. totTenham hotspurs bukan totenham hotspurs. harap diperbaiki

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Apabila ditanya tentang perlawanan yang berkesudahan seri malam tadi, Sir Alex Ferguson menerangkan bahawa mereka yang masih mengharapkan kekalahan pertama Manchester United musim ini supaya tidak terlalu risau dan cemas kerana dia dan pasukan belaannya mempunyai perancangan yang telah lama diatur dan diteliti untuk memenuhi kehendak orang ramai.

"Kami akan kalah jua akhirnya, tapi dengan pasukan yang menduduki kedudukan di bawah Liverpool", terang Sir Alex Ferguson di luar tandas awam lelaki di stadium White Hart Lane selepas tamatnya perlawanan antara Manchester United dan Tottenham Hotspur.

Apabila Said Algojo, wartawan separuh masa gaji tak cukup Sokernet di Tottenham meminta penjelasan darinya tentang kenapa beliau membuat perancangan seperti itu, Sir Alex Ferguson menerangkan bahawa kekalahan dengan pasukan yang berkedudukan di bawah Liverpool di dalam senarai Liga akan memberikan kegembiraan terhebat buat mereka yang menantikan kekalahan liga pertama Manchester United dan ia juga akan memberikan bahan MENGANJING yang lebih hebat untuk mereka di Sokernet.

"Tahun 2011 akan menjadi musim menganjing Manchester United sekiranya perancangan saya berjaya dilaksanakan. Tak mungkin kami membiarkan Liverpool dianjing keseorangan", terangnya lagi.

Ditanya tentang keengganan Mike Dean berkerjasama dengan Manchester United di dalam perlawanan tersebut, Sir Alex Ferguson enggan menjawab komen dan terus masuk ke tandas awam untuk melepaskan hajat. Dipercayai ini kegagalan pertama Sir Alex Ferguson dan pasukan belaannya untuk merasuah pengadil perlawanan yang membawa kepada situasi cemas di atas padang sebelum berjaya mendapatkan satu mata.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Singgah sebentar di kedai Peranakan,
hajat di hati nak membeli cymbal,
akibat risau dianjing sakan,
peminat Man U dah mula humble.

nyzm berkata...

HAH?

talkIZcheap! berkata...

humble salah, riak salah,
kah kah kah!!

kareem berkata...

Game smalam laju?
Game smalam mendebarkan?

Gua yg tetiap mggu tgk game arsenal dah lali dah suasana sebegitu...Pffhhtt

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

@talkIZcheap!

Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di kawasan pantai yang mempunyai risiko tinggi dilanda tsunami!

Kalau tak yakin kekuatan diri, jangan dihambat anak badak!

Memetik pesanan Pak Hamid Gurkha "Kalau takut dianjing, tak Sokernetlah namanyaaaaa."

Ozzz300 berkata...

kareem terbaik! haha TTP sep sket. mntk2 rncangan pak alex tu menjadi.hahaha

MuJE berkata...

nape fan manure bongkak gile main sploh orang? nak dekat habis game dah pon

bukannya awal-awal game main 10 orang

kah kah kah

keli berkata...

Wooiii TTB ko merapu aper....lu bikin citer sendiri dahtu pantun plak, lu xder keje ker...kakakakaa...
Gua tau la lu kempuuunan psl smlm 2kelab utama EPL MU & liverpool seri dan x kalah...nmpk sgt kelab2 len cume watak sampingan atau pelakon tambahan jer yg gua dpt dari komen dan citer yg lu reka tu....kikikikakakaa....

Skrg bley simpan taik dlm dubur masing2...kakakakaaa....

In King Kenny We Trust
YNWA!!!

keli berkata...

Bloodsport mmg best....gua dlu tgk byk kali...tp gua suke watak Chong Li psl watak van damme lembik...kikiki

talkIZcheap! berkata...

Babi! Keli, wa sep sama lu kali ni... hahaha!!

p/s: takut ombak, baik balik rumah tgk citer Ong Bak...

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Citarasa kebanyakkan peminat Liverpool seperti Keli yang tidak Klasemen juga merupakan faktor kejatuhan Liverpool dalam 2 tahun ini. Apa ada dengan Jean-Claude Van Damme? Harapkan otot berketul, sedangkan di dalam filem dia hanya jadi manusia separa robot atau hero lembik. Sama seperti Liverpool. Pasukannya kelihatan bagai pasukan hebat, namun hampeh dan tak berdaya, walaupun ada King Kenny.

Kalau mahu Klasemen, jadi seperti Chuck Norris. walaupun kecil dan tidak berotot, namun mampu jadi hero sebenar tanpa perlu jadi manusia robot di dalam filem-filemnya.

Eh, cirinya sama seperti Arsenal. Walaupun nampak kecil, tapi Klasemen dan dapat bersaing dengan pendahulu liga.

"Chuck Norris sleeps with a night light.. not because he's afraid of the dark, the darks afraid of Chuck Norris."

talkIZcheap! berkata...

haha! TTB, ni tipu ke benar ni? huhu..

Chuck Norris ni kalo lawan hero Asia, jadi crook jgk... cam citer Bruce Lee dulu...

kebetulan pulak MenYu ada player Asia keturunan Mongoloid... :P

WV: kabler = Kable citer 'Games'?

keli berkata...

Kakakakaaa...lu ni mmg sawan je gua tgk....lantakla.....ko je lyn tIZ....da msk citer chuck norris plak. akakaaa....tp best gak la citer2 chuck norris.

talkIZcheap! berkata...

ah, ko pon sama je Keli, layan jugak TTB citer pasal Chuck Norris...

keli berkata...

akakakaa...mmg layan....jgn x layan....Way of the Dragon...mmg layan....kakakaka....Universal soldier mmg x layan.....jd layan sembang psl chuck norris drpd lyan psl MU unbeaten....kakakaka...

a berkata...

apa barang panggil liverpool kelab sandarkan pada kenangan.. kan leceh nk sebut..

liverfool = kelab sejarah
arsenal = kelab kebudayaan

Raiden berkata...

Dari sembang bola boleh ke Chuck Noriss, haha..

BTW, Chuck norris memang legend, Cuba la google nama dia :

"Google won't search for Chuck Norris because it knows you don't find Chuck Norris, he finds you."

http://www.nochucknorris.com/

Hazard berkata...

Kalau Livfool = Kelab Sejarah, ARTsengal = Kelab Kebudayaan, MU ni sure Badan Pengawas. Sebab tu bongkak! Wakaka...

Humble itu perlu, riak itu mercu.
Haha MU apa pun salah, TIZ...
(TIZ ZAQYAH??? WTF?!!)

Aksara : refugged?

Ejoi berkata...

Dari Van Damme ke Chuck Norris?!
Hahahaha!

Apapun, Chuck Norris memang legend. van Damme mana ada fakta ganas macam Chuck Norris.

"When Bruce Banner's angry he turn into the Hulk. When the Hulk's angry he turns into Chuck Norris."

talkIZcheap! berkata...

ingat chuck norris jer yang ada 'fakta2' gerun tu?

Vidic pun ada lar!

"When Vidic do push up, it's not him who being lifted up, it's the ground that being pushed down!"

:P

Ejoi berkata...

It's Chuck Norris on the top of Barclay Premier League,then Manchester United. The club stay second because all of the players have to licking Chuck Norris' ass before every game to stay unbeaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...