ANDA SEDANG MEMBACA

30

Penolong Pengadil Wanita Pertama EPL

Obefiend Weiland Ahad, Januari 23, 2011 ,

Pengadil Wanita Klasemen

Kalau korang menonton game Wolves vs Liverpool semalam pasti korang perasan seorang kehadiran Sian Massey. Ketika Nando Torres menjaringkan gol pertama Liverpool, Sian menjadi point of discussion. Ada yang kata Nando offside dan Sian buta mata tak nampak kesalahan ini. Tapi bila insiden dimainkan semula secara perlahan keputusan Sian adalah tepat. Good job!



Sian Massey ialah penolong pengadil wanita pertama di Liga Perdana Inggeris. Perlawanan pertama beliau ialah Desember tahun lalu dalam perlawanan diantara Sunderland dan Blackpool. Sebelum ini beliau bertugas sebagai penolong pengadil di liga Championship dan Piala LDV. Beliau juga dipilih menjadi pengadil ketika kejohanan Bolasepak Wanita Eropah tahun lalu walaupun hanya mula menjadi pengadil wanita profesional pada bulan March. At the end of the day she knows her stuff.

Sungguhpun begitu dua pengulas SkySport, Andy Gray dan Richard Keys mempertikaikan perlantikan Sian Massey sebagai lineswomen sebelum perlawanan semalam.Gray dan Keys terkantol semalam mengeluarkan komen seksis dibawah

"Somebody better get down there and explain offside to her"
"Can you believe that? A female linesman. Women don’t know the offside rule"

Gray dan Keys ingatkan mikrofon mereka dipadamkan ketika itu. OWNED gila babi! Kepada Sian Massey keep up the good work and maybe later you can officiate your first EPL match. Just dont accept bribes from Manchester United like Mike Dean and Howard Webb











Laporan asal ZIMBIO

30 Ulasan:

jerong berkata...

giler ahhh jerong first...

ijan berkata...

peh...
ptut la nado skor..
try getting laid last nite
hahaha

julu berkata...

giler ah.. aku 2nd..
bribe from MU??..
demm.. MU xde player hensem mcm torres..

eszol berkata...

pergh!

potong stim

AH7 berkata...

okla 2....

k_Own berkata...

ok lahhh. hehe

Ozzz300 berkata...

cute gk

Kap berkata...

hidung hidung hidung

mazmeibr berkata...

not bad.

Cob Nobbler berkata...

emansipasi wanita!
respect!

Luffy berkata...

comel dan cute (hahaha)

semoga bukan golongan mike dean dan howard webb nanti..



apa kata subkiddin?kita nantikan wahahaha

MuJE berkata...

babi. mesti SAF dah cop jadi gundik die ni...

Hazard berkata...

"Just dont accept bribes from Manchester United like Mike Dean and Howard Webb"

Memang demm.. tambah lak lepas minah ni ternampak gamba sexy Torres kat Sokernet ni, memang abehla MU. Unless dia peminat Shrek.

Abeh la kita.. abeh la kita...

LS berkata...

dia suka torres ni, tu yg buat2 tak nampak. lol

Khuzz berkata...

Gambar membabitkan player sunderland seolah2 cuba menyentuh sesuatu menggunakan jari telunjuk nya... anda semua perasan tak? lalallaaaaaaa...~~~

talkIZcheap! berkata...

damn Henderson!! harassment!!

p/s: ala aksara-aksara? ockaspra baru betul2 rOCk!!

keli berkata...

Mgkin gak die suke torres sbb hensem tp smlm mmg onside maa...good decision from this gurlzzz...
Gua rase die mmg pompuan pertama yg dpt msk ke Premier League...xtaw la kalo da ader sblom ni sbb gua blom prnh tgk lg...malas nk google. Kalo ade anggap je gua sembang kedai mamak je...kikiki...

player sunderland tu mmg teringin nk tau la tu breast refree camne, jd jgn salahkn dier kakakaa....nme Sian ni org mane?

mangifera berkata...

funny English..they could accept woman as head of country and prime minister but linesman, no?

a linesman is a linesman, he/she gone the necessary training to get his/her qualification. just because she's a woman does it means she's flawed at calling the decision and people HAVE to associate her decision with her gender? how bias. if she make a mistake, it's because of her capacity as a linesman, not as a woman. mike dean dgn howard webb buat decision gampang takde pulak cakap "can someone go and explain football rules to those two male?". no, right? why the bias?

Fahmi Ismail berkata...

Jordan Henderson nak usik ape tu?

PELAUNG PULAU berkata...

henderson ni main cuit cuit pulak..bahaya la woii

jenjibam berkata...

kenapa aku tak nampak bukit? aku sorang je ke yang tak nampak? ke korang tak nampak bukit sekali? cer cite.. cer cite..

Ajeossi berkata...

Bangsat..baru ak perasan!!

keli berkata...

Penting sgt ke bukit tu bang oiii...jd ref watpe nk bukit besar2...bkn jd model pakaian dalam wanita pon...kalo Vanessa tu ok la tp xkn kne jd ref kot...bukit senang je nak ejas weeiii...tp kualiti ref tu yg penting. ape gua merapu ni...cube respek sket hak asasi wanita..seriyes...seriyes...kakakakaa...

Nik Saiful Anuar berkata...

pastu bwk plak ref pompuan bundesliga ke epl, hahaha, baru syok

Zaid Akhtar berkata...

Sian better than MU's legend - Howard Webb dan Mike Riley.
:-)

shah amirul berkata...

sian tengok si sian ni.aha

mrWann berkata...

style...huhuhu

ska berkata...

memang bukit x brp penting kalo nk jd lineswoman. tp..kalo ade tu..lagi bagus kot..

kehkehkeh pervert siot gua.

Ejoi berkata...

Sekiranya takdir menjadikan lineswoman ni botak, tinggi tak sampai 4 kaki dan mukanya macam Rosnah Mat Aris, kalau dia boleh buat kerja lebih baik dari Howard Webb, aku tak kisah.

Kalau boleh tambah lagi! ;-)

Jarr berkata...

sapa ckp buat buat tak nampak tadi?
gi tgk balik replay offside ke tak offide?Keys dah tepan massey minta maaf pasal off air comment dia tuh..haha.Failed.

sapa sapa cakap pompuan ni buat2 tak nampak, dia mmg kodi dan kena belajar balik or baca buku football for dummies.Soft cunt.

kah kah kah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...