ANDA SEDANG MEMBACA

29

The Tale of Two Teams - Sebuah Karya Topikal

Obefiend Weiland Khamis, Januari 13, 2011 , ,
Gyeahhhhhhhhhhhh

Sebuah team yang ada ciri klasemen mampu membedal team dari liga yang kita semua akui sebagai inferior dengan kelebihan 7 gol. Kemampuan membelasah ini boleh dilihat didalam team Chelsea apabila mereka membelasah Ipswich 7 gol berbalas kosong. Sungguhpun begitu ada juga suara-suara dungu yang memperlekehkan kemenangan Chelsea The Klasemen Blues. Ini adalah reaksi normal. Kalau Ana Raffali menang AJL pun orang jaki, bila Chelsea menang kejakian itu lebih pronounce dan excessive.



Ipswich bukan team yang bagus sangat. Macam Liverpool diorang pun sandarkan kepada kenangan tunggal memenangi liga pada musim 1962-63. Those were the good days kata diorang. Sekarang pengurus pun tak ada dan seperti kebanyakkan pasukan yang menggaji bekas pemain Sir Alex Ferguson, kedudukan liga mereka memang shiteous. Kebanyakkan bekas anak didik Fergie bangga pernah bekerja dibawah Sir Alex

"Oh dia banyak ajar saya tentang taktik... dan disiplin"

Itulah yang pernah dikatakan oleh Roy Keane, pengurus Ipswich sebelum dipecat buat ke sekian kalinya. Sorry Roy of Cork, dia ajar engkau taktik dan disiplin tapi dia tak ajar engkau ART referee intimidation and getting the 15th man effect. LMAO!

Kembali ke perlawanan FA Cup tempohari. Perlawanan antara juara bertahan dan Ipswich sangatlah berat sebelah, ianya mengingatkan aku tentang cara media arus perdana membedal Pakatan Rakyat setiap hari . Fucking one side shit. Tidak melampau jika aku katakan Chelsea berpiknik bolasepak sehinggakan IPSWICH dilapah Frank Lampard dan rakan rakan macam SANDWICH. Effortless , surgical dan vicious. Singa Chelsea tanpa segan silu menunjukkan kuda Ipswich who is the boss.



Pagi tadi kita tengok Ipswich menentang Arsenal pula. Arsenal kalah dengan team yang masih tak ada manager. FAIL!



Dengan itu aku announce aku kembali ke kem Chelsea kerana aku memang seorang Judas

Di bibir Fulham, dihati Manchester United di minda Chelsea itulah Obe........ dasar lalang!

29 Ulasan:

azma azmi berkata...

Knapa Fulham?

Cob Nobbler berkata...

Obefiend:Sifu won't reveal anything for his student la.Lu pun biasa tengok cerita kung fu,mesti dia ada simpan punya.

Seperti kuasa2 Sauron,Sith atau White Witch dalam pilem2 Hollywood,selalunya kuasa jahat ni takkan reveal kepada pengikutnya.Hal ini dibuktikan dalam Sith - the Rule of Two.

Kau tengok Darth Sidious mana reveal semua knowledge dia kat Vader.

So - the ART of 15th man is magnum opus of Alex Fergie.So - even semua orang yg dulu jadi student dia - sekarang jadi manager - Steve Bruce,Roy Keane,Gordie Stratchan,Paul Ince etc semua jadi manager sampah!

Askar MUFC berkata...

team manager of the decade kalah kepada team tak ada manager....EPIC!!!

hellghast berkata...

Yeay!!! nama aku naik!!! boleh join Abdul Sokerleak ni hahaha!!!

ayobkelubi berkata...

ini salah satu badi dlm IFFH lah kot. keh keh keh.

matbong berkata...

Dh nama pn Arsengal

Ape????
Manager of the Decade????
HAHAHAAAHAAHAAHHAA

i'msosupernotcool berkata...

cilake.
gambo meriam bersepah tu memang terbaik.

Remy berkata...

"Perlawanan antara juara bertahan dan Ipswich sangatlah berat sebelah, ianya mengingatkan aku tentang cara media arus perdana membedal Pakatan Rakyat setiap hari ."......hahaha mmg perbandingan yg tepat.....arsenal2....mna pegi manager of d dacede?......dh r lwn tem xda mnager........hahahaha

y.a.n.a berkata...

hahaha...ayat last paling best..

"di bibir fulham, dihati Manchester, di minda chelsea..."

anda telah dinobatkan sbg YDP lalang fc obe..

SFB berkata...

"Di bibir Fulham, dihati Manchester United di minda Chelsea itulah Obe........ dasar lalang! "

obe.. obe.. hati kau keras. (Gaya Gila Gila Remaja)

haha

matbong berkata...

@ hellghast

Cover malu ke bang??
Hehehe

Ejoi berkata...

"Wahai umat sekalian, fahamilah bahawa sesungguhnya hero Hindustan seperti Arsenal akan tewas dahulu, sebelum berjaya di pengakhirannya!"

Cob Nobbler berkata...

Ejoi:ni bukan hero Hindustan der,dari dulu cakap nak menang,tak menang-menang..kahkahkah!

hellghast berkata...

@Matbong

takde cover2 malu pun,kalau malu dah lama aku join blog hiburan hahaha!!!

kepada obe,terima kasih membuatkan saya terkenal...hahaha!!!

Askar MUFC berkata...

India tak klasemen main bola so teori hindustan tak boleh pakai dalam permainan bola sepak, teori itu akan mendatangkan kesan sebaliknya..huahuahua

wow, sambil taip nih aku tgk highlight arsenal kalah dalam CNN, ipswich main macam klasemen derr (kalo ikut apa yg ditunjuk dalam highlight tu laa)

ijan berkata...

shite kalah plak smalam

makanbola berkata...

@HELLGAST

kau ni peghak ke aper hah??

hellghast berkata...

peghak tu maksud ko perak ke?

makanbola berkata...

kahkahkah...perak pun bole gak,suka ati ko lah

hellghast berkata...

Saya Peghak, Saya OK...

momokonyok berkata...

ok la nih,
Arsenal kira survivor yg masih hidup kat carling cup.
MU?
Chelsea?

talkIZcheap! berkata...

ManYu sudah through ti the next round of FA cup...

Arsenal?

Amjat berkata...

Apa ada hal..2nd leg ade lg...kehkehkeh

talkizcheap,citer pasal carling cup la bai.FA citer lain la..

Pet Shop Boys berkata...

Bilalah fan Arsenal ni nak mengaku yang diaorang rindu pada Henry?

Hazard berkata...

WHATTT??!!!

Survivor? Kalah dengan coachless team pun kira survivor celah mana tah nya! Kalau gua dah takkan berani menganjing kelab lain dah. Kompom join kempen pose Jarr n kengkawan haa...

Org sume sebuk kejar Premier League Trophy and UCL la bro. Or in Chelsea's case, Europa.

Amek laa league cup lu tu, takde sape kesah pun. Eh silap, dah kalah pun. Hahahaha...

ijan berkata...

lek la hazard...
last season mu mng 2 bdk2 mu sibok dok bising dieorg ade cup...
at least season ni arsnl ade can nk mng cup...cume kne menang la..

~ak yg x emo~

hantuLongkang berkata...

"Di bibir Fulham, dihati Manchester United di minda Chelsea itulah Obe........ dasar lalang!" - obe

tu bukan lalang bro... tu munafik namanya... tunggu masa nak kena tanam je tu... hahaha

jerong berkata...

well done ohbebe...haha

Hazard berkata...

tapi, kalau menang trofi, mata incik wanker akan ditolak (ikut sistem pengiraan badan rasmi apakabenda yang luci tulis tu, lagi kalah lagi tambah mata. ironi.).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...