ANDA SEDANG MEMBACA

56

The Twelfth Man - The Facts




Lagenda Orang Ke-12


Sempena perlawanan antara kelab Klasemen dan kelab pertengahan table hujung minggu ini, ada baiknya kita berbicara tentang mitos orang ke 12. Di A Field, penyokong kelab kedua terbesar di Merseyside suka sembang kencang (macam Pidomat) tentang kehebatan penyokong tuan rumah. Mengikut cerita mitos setanding Hikayat Malim Deman dan Mahabharata penyokong penuh diusi ini, kehadiran lebih 40 ribu penyokong Liverpool akan memberikan advantage seakan ada pemain ke 12 diatas padang. Setiap kali menang game besar di A field mereka akan mula menceritakan tentang kehebatan 12th Man mereka. Hujung Kop yang dipenuhi retards dan bin-dippers lah yang selalunya mendapat pujian. What's the big fucking deal about The Kop End anyway? Semuanya useless macam gelang magnetik Fiona.

Aku dah naik bosan dengan cerita bohong ni sampai dah berbuih taik telinga mendengarnya. Kalau ada sorang lain penyokong Liverpool menceritakan kepada aku tentang orang ke 12 , aku akanpergi singgah rumah Pipiyapong pinjam spanar, pergi rumah Lucius pinjam dubuk liar dan akhir sekali rumah Bart Ahmad pinjam minyak racing grade satu liter. Kemudia aku hentak kepala fan liverpool tadi sampai koma dengan spanar Pipi. Biarkan dubuk liar Lucy gigit tubuh pengsan si penyokong tadi sebelum bakar mayat dia macam gaya tradisional orang Banting. You know, like what they did to Sosilawati.



Lately kalau korang perasan keberkesanan The 12th Man ini tidak lagi kelihatan. Soalannya mengapa? Well aku akan bagitu kenapa The 12th Man tidak lagi efektif. Sebabnya ialah kelab Klasemen MUFC ada 12th, 13th, 14th dan 15th men diatas dan ditepi padang dalam SEMUA game tak kira home atau away. Kalau foul dia kata tak foul. Patut gol linesman kata offside. Kalau nak kalah dia bagi masa tambahan berlebihan untuk seri. Mana boleh 12 orang kamu lawan 15 orang Man United! Pasal itu lah Man United kelab terbaik EPL. Mana ada kelab lain ada advantage on the field macam diorang. Oleh itu redhakan sahaja when Fergie knock you off your fucking perch!



Time keeper man, linesemen dan ref semua menjunjung titah Sir Ferg

56 Ulasan:

-zAp- berkata...

memang ramai.haha

ijan berkata...

libepul pki sistem perpuluhan ea??
hahahaha

iniialahaku berkata...

stail MU dah mmg camtu...

ayobkelubi berkata...

memang kena tunggu abis season ke baru nak stop attack liverpool ni, kata 2010 jek tahunnya. ni kena lagi?.

ok, sila belasah lagi. tapi pe'el Man Utd pun lebih kurang gak. lagiklah kena ada the 12th sampai 15th man. bapak ramai nak pakai org lebihan ni.

Ajeossi berkata...

hahahaha...

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

tetibe gua takde idea nak komen..

Aizuddin Hanis berkata...

glory2 man utd

Khairul berkata...

mase tambahan infiniti..mmg terbaik

r.k berkata...

we all know about that but fergie is their satanic godfather . what to do ?


XD

talkIZcheap! berkata...

troll...

ijan berkata...

yana x brani muncul??
rilex la,abdul sokerleaks 2 xde kuase ayah pin pon nk mandrem ko yana

-KingSyahmi- berkata...

oh obe, dalam hati ada Setan ka?

LOL!

feed the scouse...

tr33gonometri berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Berto berkata...

garang betul pakcik ferguson ni

kareem berkata...

entri menganjing liverpool pada awalnye.Last partnye,nganjing MU.Nice dude!

PELAUNG PULAU berkata...

cilakak..obe kutuk banting.... kalau obe turun banting siap laa kena bakar....

-apis- berkata...

mungkin pak alex ada pakai ilmu2..
sbb tu man u kebal smpai skrg..ada peduli org ke 12..

terbaik la brader obe,hahaha...
bru perasan header dh tukar merah

-KingSyahmi- berkata...

obe oh obe...bleh tak share kami header banner tersebut??? mmg NICEEE!!

Obefiend Weiland berkata...

aku share kat Sokernet Fanpage sat gi. sila join sokernet fanpage

-KingSyahmi- berkata...

dah amek...tqvm obe

say hello to my new wall paper...wohoo!

makanbola berkata...

yg part kekebalan org tua alex tu mmg mls la nk citer lagi...die mcm kerajaan barisan nasional la...kena jahat nk mampos baru blh mng...kalo nk samakan peminat barisan nasional ngan peminat MU,ha yg tu aku xleh kata ape la,yg tu kena tanya tukartiub

tp part yg 12th tu mmg sial...aku rasa benda tu mmg mitos...best fan in the world????wafak!!!!dah 2,3 thn xdgr lagi sorak sorai di ujung kop....sume dh jd judas ke?kalau 12th man bkn mitos,benda tu mesti kekal sampai skang

paWANgbuaya1 berkata...

fix game macam juventus pernah buat..

Hazard berkata...

Haha.. kena doggy pun apedehal..
Klasemen itu rutin, kejahatan itu lumrah.

Glory Glory!~ (tiba² aku rasa cam Paris Hilton bila sebut akronim GGMU.. dah, tanak sebut dah.. sebut full lagi klasemen apa..)...

DUSH!~

Askar MUFC berkata...

Huahuahua..memang pun, semua orang tahu tapi tak bley buat apa #fact..huahuahuhahua

pakkordi berkata...

Part liverpool tu tipu.

Part ManUre tu memang betol.

Ejoi berkata...

"yang sebenarnya Obe sayang Ejoi ye kwn2..tu yg dia buat entri ni...

kahkahkahkah...
i love you Obe.."

-KingSyahmi- berkata...

informer ku di wikiLeaks mengesahkan kelibat Obe n Ejoi di Gelora Old Trafford ketika majlis perasmian bulan mengajing liverpool..


...yup, betul2

LS berkata...

HAHAHA! Man Utd unbeatable.

Nik Saiful Anuar berkata...

klau main kt old trafford, injury time=until we score, kahkahkah

hantuLongkang berkata...

there's a big wide fuckin line separating between a banter and a basher entry...your entry smells the later all over..banter(menganjing) is good, basher is bad...lemme snatch your brain out of your fucking kneecap...miahaha

**best jugak merapu kat sini...miahaha

Obefiend Weiland berkata...

@HANTU

there is no wide fucking line between butthurt and needing an anal lube

your comment reeks of both

U MAD?

hantuLongkang berkata...

nothing to be mad of.. chill bro.. just doing my monthly trolling... miahaha

u gay? haha

Obefiend Weiland berkata...

i am a homosexual yes

Hazard berkata...

haha not sure bout that, but am sure that there IS a wide fucking line that differs LATER and LATTER.

I'm a REDdevil, but nahh.. no butthurt for me. Not even this bantering-bashering-much laughable entry.

All in all, it's easier to just fuck and keep winning.

Dush!~

sʊkÁnábɪs berkata...

kira man u menang a nih. kira liver kalah a nih. kira unbeatable run a nih. kira kalseman habis a nih. kira mmg klaseman nak mampos a man u nih. retard.

bet 50sg satu gol mau?

YNWA :)

Hazard berkata...

Satu gol RM50 kalau LIV'FOOL score?
Kalau score gol senirik macam Bosingwa camne plak?

Hahaha

sʊkÁnábɪs berkata...

Tahi judi takde bezanya dengan golongan homoseksual lonely. 50sg tak sama dengan 50rm brader. Hehe.

Ozzz300 berkata...

kalau manure kalah mmg aku xkan ngnjing liverpool dah.
you never win again fuckchester!

MuJE berkata...

daulat tuanku alex!

frwls berkata...

wah kemain samseng nak pukul orang tiba-tiba.. hihi

keli berkata...

Final score
ManU 1-4 Liverpool.
Lu org ingt lg x result ni....kakakaka. Sape x ingt kompem anda seorg glory hunter.kikiki...

Cob Nobbler berkata...

boleh gak ahad ni gua dengar yenuwa yenuwa.asyik gori gori je gua dengar..

Alke berkata...

Keli....memng kami ingat, sungguh seronok Koppers mase tu, tapi in the end, Setan Merah juga yang ketawa besar..sampai sekarang..and we'll make sure The reds akan ditendang from their fucking perch...we're going for 19th...the reds going down.

btw obe, kenapa aku baca entry ko nie, aku rase bangga? adakah lagenda orang ke15 tu memang wujud? Woohoo..ape adehal...19th, here we come!!

blitz berkata...

keli : teruskan menyandar pada kenangan.. kerana itu saja yang fan liverpool mampu buat.. hahaha..

damaging berkata...

yana mana yana? kahkahkah

keli berkata...

Kakakakaka merajok ler tuhh....tros gersang balik pgkomen2 laki kt sokernet nih....kakakakaka. Jd gay balik le lyn ngorat dgn jantan je la! kakakaka...apedehal..

YNWA!!!
ManU 1-4 Liverpool kakakaka...
Gua akan teros meneros sandarkan teros pada kenangan demi kenangan.

Mukmin Selamat berkata...

RH is OUT!
KING Kenny sudah mari!

keli berkata...

Gua bru tau lu ckp ni....
Hepi gua...
RETURN OF THE KING

YNWA!!!

Hazard berkata...

Owh.. tak nampak 50sg.. my bad.. my bad...

Berbekalkan 1-4 itukah? Haih.. macam mana dengan 2-0, 1-0, 1-0, 3-0, 2-0, 2-1 dan 3-2 sebelum serta selepas itu? Owh maaf.. kami tak nak pandang suma kenangan itu. Masa depan dicipta hari ni. ;)

Apapun, I'm in luv with MU.. but I'm not gay.. yet I'm ok.

Haha dush!~

GLOOOOOOORY GLORY!~

keli berkata...

Result 1-4 nmpk lebih cun, menarik serta sedap didengar. Malah lebih sedap mata memandang.

YNWA
Returns Of the Kings

ijan berkata...

keli2...
hati ko keras...
redha je la..
hahahaha

talkIZcheap! berkata...

you know your team is shit when Berbatov score a hat trick against them...

p/s: you never win againST Fuckchester!! :P

word veri: ducti (who's gonna be dead duck tomorrow?? huhu)

Mr. Schomey™ berkata...

keli: ingat tak BERBATOV 3 Liverpool 0??

3rdfrom9 berkata...

hanya Greame Souness dgn Roy Hodgson yang down kan Liverbird x ada kena-mengena pon dgn Alex dan MU

YNWA

dewajiwa berkata...

ruangan komen entri ini paling penuh dengan looser. team dah retard dan cengeng (rujuk pada ikon gay cengeng di tepi jalan) pun masih bangga. yeah..keep on walking Joni.

GGMU.

Pa'ang berkata...

tak pasal org banting pn dpt name..mmg darah assasin creed org Banting ni..kembang kempis bontot ku bangga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...