ANDA SEDANG MEMBACA

32

XXXXXLUSIFFF - Senarai Shopping List Kelab EPL Sempena Jendela Penghijrahan Januari

Obefiend Weiland Ahad, Januari 09, 2011 , , ,

XXXXXXXXXXXXXXXLUSIF


Jendela perpindahan bulan januari dibuka sekali lagi. Seperti biasa kuakan jendela ini akan digunakan kelab EPL untuk mencari pemain bagi menguatkan skuad yang sedia ada. Dalam kes Liverpool ianya bakal digunakan bagi membeli lebih banyak player untuk mengembalikan the glory days yang tidak akan muncul. Sebentar tadi aku berjaya mendapatkan shopping list rahasia dari beberapa orang bekas teman sekolah aku di Epsom College Surrey dulu. Diorang sekarang bekerja untuk akhbar United Kingdom dan kelab bolasepak ternama. Terlebih dahulu many thanks to David Litchfield, Derrick Ma ,David Rose and Elliot Wyratt for forwarding these gossips directly to my inbox. I owe you chaps a pint when I pay you lot a visit in the future. Mari kita lihat siapa yang bakal dibeli dan dijual.


LIVERPOOL FC YENUWA

OUT

Brad Jones ,Glen Johnson ,Paul Konchesky ,Raul Meireles ,Daniel Agger ,Fábio Aurélio ,Steven Gerrard (captain) ,Fernando Torres ,Joe Cole , Milan Jovanović ,Sotirios Kyrgiakos , Maxi Rodríguez ,Dirk Kuyt ,Ryan Babel ,Lucas Leiva , Jamie Carragher (vice-captain), David N'Gog, Pepe Reina (3rd captain) ,Jay Spearing ,Christian Poulsen ,Martin Škrtel

IN

Bruce Grobbelaar , Mike Hooper ,Gary Ablett , David Burrows ,Gary Gillespie ,Alan Hansen (captain) ,Steve Harkness, Glenn Hysén, Steve Nicol , Steve Staunton , Nick Tanner, Barry Venison, Alex Watson, John Barnes, Ray Houghton, Jim Magilton ,Mike Marsh ,Steve McMahon, Jan Mølby, Ronnie Whelan, John Aldridge (to September) ,Peter Beardsley ,Ian Rush


KOMENTAR

Perlantikan mengejut King Kenny Son of Arthorn menandakan kepulangan semula Lord of the Kop End. Selepas hampir 13 tahun bersara dari menjadi pengurus, King Kenny tidak berapa arif dengan player mana yang bagus dan player mana yang sucks ass. Since Liverpool sebuah kelab yang gemar sangat sandarkan pada kenangan, pembelian semua pemain musim 1989/90 dilihat sebagai The Return of the Saviours. Hanya pemain-pemain veteran inilah yang tahu what it takes to win the league. The last bastion of hope from getting knocked off the fucking perch. Pemain Liverpool generasi sekarang tak ada mentaliti klasemen. Penjualan secara pukal semua pemain pasukan pertama akan digunakan untuk membina stadium baru di Stanley Park. Dua masalah selesai dengan sekali libasan volley Ian Rush. Buang semua wasters dalam skuad sekarang, ambil pemain yang ada winning mentality dan proven winners serta ada stadium baru yang insyallah bakal mewujudkan fenomena 13th man at the very least. Bagi fans Malaysia pula, kembalinya Steve McMahon kepadang akan mengurangkan rage bila dengar ulasan biased Steve McMahon di ASTRO Supersport.




ARSENAL FC

OUT

Manuel Almunia

IN

Benjamín Agüero Maradona


KOMENTAR


Perpindahan Almunia memang sudah dijangka kerana posisi beliau sebagai penjaga gawang no 1 Arsenal sudah ditarik oleh Arsene. Fabianksi dan Szczesniy (aku malas Google) dilihat sebagai kurang bebal dari Almunia. Benjamín Agüero Maradona pula ialah cucu Diego Armando Maradona dan anak kepada Sergio Agüero yang berumur 2 tahun. Arsene Wenger dikatakan bakal membelanjakan GBP 200 000 bagi mendapatkan khidmat Benjamin. Turut disediakan sebagai gula-gula untuk menarik minat Benjamin ke Emirates ialah bekalan McD Happy Meal serta mainan untuk 10 tahun , patung gergasi Gunnersaurus Rex dan bouncy castle untuk hari jadi tahunan. Kenapa Arsene tertarik dengan Benjamin? Lihat video dibawah.



Beliau boleh tendang lagi lurus dari Nicklas Bendtner dan deras lagi dari meerkat Russia dalam game menentang Leeds semalam.


CHELSEA

OUT

Paulo Fereira , Ramires

IN

Shenzi, Banzai , Ed


KOMETAR

Kemenangan berganda Chelsea musim lepas banyak bergantung kepada si "dubuk liar" Didier Drogba. Jaringan beliau dalam perlawanan-perlawanan penting memastikan Chelsea menjadi juara liga dan piala FA. Masalah Chelsea sekarang ialah ketumpulan jentera serangan. Dalam semua perlawanan posesi dan chances yang diperolehi Chelsea banyak, tetapi finishing menghampakan pasukan Carlo Ancelloti. Sebagai pasukan yang sudahpun dipenuhi dengan binatang-binatang seperti Ashley "Pussyman" Cole dan John "Tiger" Terry, pembelian 3 dubuk liar dari siri animasi Lion King nampak seperti a very safe bet.





MANCHESTER UNITED - GGMU

OUT

Owen Hargreaves

IN

Mike Dean , Mark Clattenburg, Mike Dean , Phil Dowd, Chris Foy,Stuart Attwell , Mark Halsey, Martin Atkinson , Pierluigi Collina dan Subkhiddin Mohd Salleh

KOMENTAR

Owen Hargreaves akhirnya givap selepas hanya mampu bermain kurang dari 15 minit dalam masa 2 tahun. Kecederaan lututnya sama kronik seperti kecederaan yang mengakhiri kareer Pipiyapong sebagai pemain dram back-up Avenged Sevenfold. Untuk memastikan kemenangan liga ke 19 sekaligus menghancurkan rekod berkarat Liverpool sebagai kelab terbaik England, keluarga Glazers menggunakan kuasa Illuminati Yahudi mereka untuk membeli semua pengadil di EPL. Dengan itu Man United bakal menjadi kelab yang mempunyai lebih dari 15th man advantage seperti kebiasaannya.

fucking cheating manc bastard.. who the fuck is man united.. who the fuck are man united

Good Luck!

32 Ulasan:

anak abdullah berkata...

kah kah kah! injury time dekat stanley park mungkin akan lebih dari infiniti

en kentang berkata...

terbaek.. smoga kembalinya king kenny son of arathon dapat menghapuskan syaitan2 dari mordor.. hahahaha

Obefiend Weiland berkata...

@EN KENTANG

ROFLMAO!! mordor = manchester

BanDeLa berkata...

hahahaha...man city punya mana daaa...kehkehkehkeh

en kentang berkata...

sir alex saruman...

Berto berkata...

yg MU punya tertinggal satu, Ben Williams

nu_Ox3r berkata...

berto:dat rite!

julu berkata...

kah2.. aku ingat nak kenakan Liv jek.. rupanya sume skali kene..
terbaik..
subkidin pn MU beli.. haha

PELAUNG PULAU berkata...

bagus aguero ajar anak cara main bola... penggunaan equipment yang betul... bola jabulani mini digunakan instead of bola getah reger 3 hengget beli kat tesco... penggunaan kasut,walau dalam rumah..dan baju lengan panjang bagi membiasakan diri dengan cuaca sejuk

hantuLongkang berkata...

good read on the guardian:

"They chanted for Dalglish in contrast, not because they think he is the saviour who will solve their problems but because he unites like no other."... sangat2 betul...

"Roy Hodgson was not their manager. He was Sky's manager, the establishment's manager, the English FA's manager."... pon sangat2 betul..

semua komen cakap sandar-menyandarkan kenangan, kami cuma pekakkan telinga.. haha

ijan berkata...

LOL

tp ank aguero mmg lg bgs dri bangang no 52 arsenal

LS berkata...

nice. 5star!

y.a.n.a berkata...

subkhiddin aku tak tahan tu..
main kasar obe ni..
hahahaha..

btw, smart heading kt gmbr roy tu...
sengal.

mangifera berkata...

uish...mana spurs? mana city? yang paling penting, mana fulham?

owh lupa..fulham main kat championship next season.

talkIZcheap! berkata...

Fulham boleh beli balik Roy Hodgson, baru ada harapan nak masuk final Yuropa balik...

*semoga tomok menang

GGMU

word veri: foraball... apsal bukan football, hah? Apsal??!!

abeih berkata...

MU memang dah beli dah semua player tu. cis!!!!


kesian liberpool..hehe

y.a.n.a berkata...

bosan..takde moodlah nk keji mengeji..

mng sbb penalti je pun..
tp pape pun MU mng...KENYATAAN.

keli:
woof woof woof or boo boo boo!

iniialahaku berkata...

mlam ni MU brjaya mmbeli sorg reff dgn jayanya...

blitz berkata...

king la sangat.. hahaha..

y.a.n.a berkata...

tu semua onar semata-mata...

nyzm berkata...

@mlam ni MU brjaya mmbeli sorg reff dgn jayanya...

mana ko tau hahhhh
tau tau je..........
kahkahkah

GGMU!

abeih berkata...

ai, dah beli sorg player baru n menang match mau tension lagi2 ka? hahaha

Redz da Tsar berkata...

Gua baru perasan, United tak beli Howard Webb dowh...

Baru beli tadi kot

keli berkata...

A Big boo for Man United
BOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

Mng penalti lps Berbabitov dive cam monyet kene belacan...BOOOOOOOO!!!
King Kenny done great job to play with 10 man.

en kentang berkata...

10 lwn 12 kot.. hahaha

PapaseedTorres berkata...

ala lwn 10 pun xble skor..

player manure sume ade ED ke?

meh sini aku prescribe viagra..

haha..

glory glory manure united!!
and let's go fuck fergie's wife wife wife!!

r.k berkata...

sampai krem kau benjamin main bola . heh , berbaloi arsene beli .

ghua harap Shenzi , Banzai dan Ed jadi la masuk Chelsea .. baru liar

keh keh keh

talkIZcheap! berkata...

ala Liberpool, takde Gerrard terus sampah... ada pon sama jugak sampahnya...

pastu salahkan Uncle Woy... kah kah!! Klasik...

Alke berkata...

Aik? menang 1-0 koosng pun loserKops marah? Penalty pun menang gak, lu orang bley ubah ke? cuba fikir positif sket...

bak kata talkizcheap, gerrard adake takdeke, memang loserpool dah jadi sampah, lunyai dek penangan Roy and Rafa..so bersyukurla kena 1 je...

tapi seronok la, manager pun sandarkan pada kenangan...when was last time Kenny win the Barclay Premier League? sila jawab.....heheheheh

momokonyok berkata...

ahhh, aku x paham betul apsal howard webb ni boleh jadi reff lagi,
dah kenyang dapat duit dri man u, blah jela.
bukak kedai runcit ke,salon rambut ke

moze berkata...

Bengong. Berba mana ada dive. Its profesional foul. Kopek semua lupa kot time bebal dptkan penalty season lepas. Itu mmg kompem dive.
Dah kalah ngan MU, take it like a man la. Ngape time kalah dgn wolves, blackpool korg x merengek?
If betul la MU bli ref, ngape time lwn chelski @ OT last season ref bongok ble give gol dubuk liar yg sah2 curik ayam? Lucy...tlg explain.
Emo plak aku..tlg ingatkan aku k...hehe

Glory...glory!

dark night berkata...

howard webb xde ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...