ANDA SEDANG MEMBACA

26

Highbury Kini Sebuah Apartment

Obefiend Weiland Sabtu, Februari 26, 2011 ,



Kubu Kuat Arsenal Kini


Highbury yangd dulunya sebuah kubu kental kini sudah menjadi kawasan perumahan. Antara yang mempunyai apartment di bekas stadium Arsenal ini ialah Thierry Henry dan Robert Pires. Aku pernah terbaca sebuah artikel di FourFourTwo beberapa bulan yang lepas dan Pires dipetik berkata

"bila saya melihar Highbury sekarang saya rasa macam nak menangis.Sukar sebenarnya melihat stadium yang megah kini menjadi kawasan perumahan"

I dunno about you guys tapi aku rasa pengubahsuaian Highbury menjadi apartment agak menarik. Sila klik link BACA LAGI untuk melihat semua gambar the former
Fortress Highbury















26 Ulasan:

anak abdullah berkata...

lawa.

tapi kalau stadium yang dekat kuala terengganu tu renovate jadi apartmen pun aku setuju.

Berto berkata...

kalau Menara Warisan kat stadium merdeka tu agak2 ada tak lejen yg nak beli lot dia?

ska berkata...

kalau laa aku duduk kt apartment ni kan best... x kan miss game arse-anal... hehehe

bagus gak idea stadium kt sini kalo buat apartment..tp kalo bini yg x supportive dan x sporting diorg komplen bising plak...

.MISS_SHASHA. berkata...

aku pun rasa nak menangis!!!

Highbury cantikkkk!! wawawawa

cecx berkata...

ok jgk...nanti siap stadium baru liverpool,anfield pulak jadi mcm ni..

LS berkata...

NICE!

Streetwizer berkata...

gua beli rumah kat highbury nanti sng skit...toksah asyik2 tgk astro ajer...ada game ajer trus pegi stadium...

MuKaHaNTu berkata...

@SKA & Streetwizer:
Highbury has been transformed into a housing area. The Emirates Stadium is in Ashburton Grove. Distance is +-400m.
Bising part mana?
Pires & Henry nak main kat yard tu?

kareem berkata...

legend je dok sini...kehkehkeh

eJAI berkata...

gua dgr citer, Old trafford nak diruntuhkan jadi kawasan tanah perkuburan. Mungkin mangsa2 Munich dulu boleh dipindahkan ke kwsn yg baru ni.

Man U!!

-yzd- berkata...

@eJAI. Benci United pun tak payahlah guna Munich. Keji sangat tu.

LollyHatesMe™ berkata...

cool ape..sebagai fans kepada wengerisgod..

patut bangga..bukan bangang bangang bangang

Kap berkata...

yang pergi biar pergi.
kita yang hidup, kita enjoy.

Emoon Zulhilmi berkata...

Roy keane tanak beli apartment sebijik kat sini ka?

Blog Reader berkata...

Ska & streetwizer

Contoh tipikal rakyat Malaysia yang suka sangat EPL tapi tak pernah ke stadium dan tak tau apa.

Suruh jadikan bolasepak tempatan sebagai ikutan utama tak mau

MuKaHaNTu berkata...

"Ska & streetwizer
Contoh tipikal rakyat Malaysia yang suka sangat EPL tapi tak pernah ke stadium dan tak tau apa." Blog Reader

Kejam seh. Tapi ada betulnya. Komen SKA tu adalah contoh komen yang mengARSE-ANALkan diri sendiri.

izat123 berkata...

http://bolatalk.blogspot.com/2011/02/carling-cup-final-preview-wajib-baca.html

Higbury tempat dimana senal dpt invisible.

Streetwizer berkata...

kah kah kah...wai so serius liao???

ska berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ska berkata...

@ Muka Hantu.

hehe.. x tau lak ade yg reply.. anyway, aku ckp pasal stadium kt SINI kalau buat apartment takut ade yg bini TIPIKAL bising.. bodoh. bini aku ok je. bodoh. ko x bace betul2 ke? bodoh. lain kali bace betul2.. jgn nk flame terus. bodoh. aku pon pnah gi emirates stadium masa members day 2008 tgk diorg training... bodoh. aku tau la highbury jauh dari situ. bodoh.

Blogreader : Si Muka Hantu tu yg ko patut cakap mcm tu beb.... ni aku jumpe komen die lam blog Haris Adam tuh.. hah... tayah menyibuk kt aku lah ye.. shooh..

ayat Muka Hantu... nk jadi blogger konon... kehkehkeh "But my team - Perlis SUCKS TITS & I dun give a damn abt local scene anyway. But again, it's THEIR blog."

xpe2.. aku x butthurt... kite kawaannn...~

matbong berkata...

@ Ska

BURTHURT kaw2 nmpk..
HAHAHAAHAHAAHAHA

keli berkata...

Pires tu cuma nak Highbury tu dijadikan muzium kot...
Kalo gua tak silap kat stadium ni arsenal pernah jadi the invicibles team...kalo gua tak silap la...kalo gua silap lantak la sebab gua bukan fan arsenal pon...kikiki...


teringat plak gua trek batu tiga shah alam yg jadi kawasan perumahan...sedih siyot....

mat berkata...

yg penting Arsenal dapat byk untung hasil jualan Apartment ni... memng xdapatt dinafikan Highbury sememang nye gah satu ketika dulu, tp hasil matchday sikit sgt, so in order to compete with the other big gun(man u je sbb stadium diaorg leh muat appro 75k fan, Chelsea & loserpool xde dlm list), maka Emirates Stadium dibangunkan.

Tendangan Gerek berkata...

jubo kamu Ska....

LollyHatesMe™ berkata...

obe, memandangkan arsenal akan dapat piala first after 6 years gua nak buat entry ni..

gua nak cilok gambar2 ni boleh? mekasih haha

pokde berkata...

Highbury, North London, Arsenal Football Club 1913-2006....jerit wase

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...