ANDA SEDANG MEMBACA

59

Mengenang "Busby Babes"

FdausAmad Ahad, Februari 06, 2011 ,

6th February,
Hari yang sedih untuk kita semua.
Hari yang bukan untuk bergembira,
Hari yang tidak perlu perayaan,
Hari ini,
Hari untuk kita semua berkabung dan bersedih.
53 tahun kini berlalu,

RIP to our heroes,

Eddy Colman
David Pegg
Mark Jones
Tommt Taylor
Liam Whellan
Geoff Bent
Roger Bryne
Duncan Edwards
Tom Curry
Walter Crickmer
Bert Whalley

Hari ini kita tak boleh gembira,

Jadi lu orang tahu kan kenapa Manchester United sengaja kalah subuh tadi?
Tahu kan? kan?, tahu ke tak tahu?
Ingat saje saje kalah ke?, ada sebab tahu..tahu??

59 Ulasan:

Pipiyapong Abdillah berkata...

Fak!

Cob Nobbler berkata...

patutnya kena menang - baru kata tribute.

kalah lagi la buat orang sedih..lol!

RIP Busby babes!

Merrul berkata...

kalo betol salute patot kene menang kn kn kn????

banyak la alasan bile da kalah..

nu_Ox3r berkata...

alasan xboleh belah.tp ad telur la jugak sbb akhirnya ko post gak even post nk cover malu kalah.haha

nerves berkata...

hahahahaha.....

talkIZcheap! berkata...

We will Never Die , We will Keep The Red Flag flying High!

RIP Busby Babes...

ijan berkata...

rip..
xyah sedekah fatihah kat dieorg

Stammofa berkata...

Man U kalah.

aku rasa frasa tu dah cukup utk menerangkan segalanya.

takyah gi divert ade team seri, ade org mati berpuluh tahun dulu.

org tgk keputusan jer.

Man U kalah.

matbong berkata...

Akhirnya.............
Entri SETANNN dah muncul...

unbeaten?? wat the fak is that??

WAKAKAAKAKKAAKKAAKKA

i'msosupernotcool berkata...

kire dabel la die punye sedih kan?
kahkahkah

karl berkata...

tengok sikit die hard fan MU, ade ke tak yg tau ape2 pasal Munich tragedy nih? keh keh keh

saiful aizat berkata...

aku still takleh paham asal orang boleh insult manchester united dengan guna Man U. kepada yang takpaham kejadah natang yg aku sebut tu, takpe la. ni yang sedia maklum ni, dari serata dunia.

kepada yang tatau menahu mengenai maksud man u ni, man u adalah reference yang digelar oleh rivals dari liverpool, leeds etc sbg penghinaan kepada munich disaster, man u never intended coming home (MUNICH).

tapi asal ah kalau menganjing pasal hillsborough bukan main lagi panas fan liverpool? bukan nak sandarkan pada kenangan, cuma food for thought. pelik jugak aku.

serius mood pulak. yelah, dah kalah unbeaten streak. damn. padahal baru satu game kalah.

matbong berkata...

Ferdinand injured..xleh main lawan City next week...mintak2 la evans yang main..hahaha

DOUBLE PENETRATION...OH YEAHHHH

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mr dimaz berkata...

mari bersedih..harap haters mu blh berak kncing dan sbgainya dgn tenang..guna peluang sebaik mungkin lps ni x tau lak bile...

matbong berkata...

@ saiful aizat

Man U
Man U
Man U
Man U
Man U
Man U
Man U

ADA AKU KISAH??? =)

nu_Ox3r berkata...

saiful aizat:xkn la nk tulis MANCHESTER UNITED tiap kali nk komen.emo gila mamat ni.bg ak,ak tls man u sbb xlrt nk tls pnjg2 je.keh3.

Gadis Butang berkata...

eleh.. masa dorang main tu, kat sana masih lagi 5 feb.. kat malaysia ni memang la 6 feb.. awal gamak dorang nak barkabung..

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Apajadah penghormatan kepada"Busby Babes" kalau tewas dengan pasukan paling corot Liga, sekaligus memadam prestasi kebal 29 kali perlawanan?

Penghormatan? Kalau "Busby Babes" merupakan bekas pemain-pemain Wolves, bolehlah dikatakan penghormatan.

Penghormatan konon...Harkkk tui!

aranhellstorm berkata...

yang dah mati buat apa dikenang lagi.. ini kategori sandarkan pada kenangan lalu jugak ke?

keh keh keh.. cakap banyak tadak, rabu ni 8.45pm stadium shah alam, friendly Malaysia vs Hong Kong.. pung pang pung pang hok dah mati, yang idup lagi kat msia ni jangan dilupakan.

hellghast berkata...

aaahhh!!!
kami semua peduli hape dengan bushy2 tu!

yang penting kalah!!! that all we care...!!!

hahaha!!!

hellghast berkata...

@ saiful Aizat
kitaorg dah tau dah pasal sebutan Man U tu,tapi kitaorg peduli ape hahaha!!!

yang penting Man Lu kalah hahaha!!!

α.φ.a.k. berkata...

ini namanya gampang. baru kalah sekali, dah menggelepar letak alasan, siap ada entry nak tunjuk logik kalah semalam, kah kah..tak biasa kalah, macam ni la, sekali kalah, menggelabah buat alasan macam sunat potong kote tak pakai bius, keh keh

ni nak cerita ni, Matt Busby asalnya player Liverpool, dan dia one of survivor dalam munich punye tragedy.

tgk, bila Liverpool je, mesti survivor, sama jugak macam sekarang, bila kalah je, mesti survive jugak akhirnya walaupun kena doggy berjela-jela. apa ada hal, keh keh..

Rembo berkata...

nice try.

nu_Ox3r berkata...

α.φ.a.k.:ak rasa fan paling cekal kat sokernet ni fan liv,arsenal.kena doggie kaw2 pn relax je.time dorg kalah pergh tls MAN U pn taching.kah kah kah hak hak tui!!

mazmeibr berkata...

Lu memang bijak!

alan zed berkata...

alasan macam gampang !

α.φ.a.k. berkata...

nu_Ox3r: woi kau hilang akal ke apa, jgn gelak lebih2 dan bergembira, tak ingat munich ke? 6th february belum abis lagi ni, kena berkabung la woi tau tak, berkabung!

iKHwAn berkata...

Sepatutnya bg mng.. kalah ngan tim tercorot wat 11 roh2 tu terseksa jiwa raga.. like komen 1st tu "fak" keh keh keh keh..

lucyal berkata...

bengap betul entry ni...apa ke baghal bg kalah sebab nak bg penghormatan kat org dah mati???...

Jgn tunjuk sgt ke bengapan ko..sikit2 dah la...

Abdul Sokernet berkata...

hoi lucyal..

kau yang bengap dok cakap fdaus bengap.

kalau kau nak serius-serius pegi baca blogserius.

bodoh!

PAP berkata...

bengap..bengap..bengap..

satu lagi karya anjingan yang tidak masuk akal?

MU ke Man U ke Mayoonis ke Man Laksa ke ada kami kesah?

Busby Babes ke Munich Disaster ke 6feb ke 53 tahun lepas ke ada kami kesah?

Yang kami semua kesahkan setan merah dibaham serigala.

wolves sememangnya bukan pasukan bikini bottom biasa. Spongebob konfim bangga.

hahahahahhahahaahhahahahahahahha.

*gelak setan untuk gelak kan setan merah*

3rdfrom9 berkata...

busby babes ex player liverpool respect la woi ... tpi dh kalah langsung x ada mengena pon dgn 6th feb ... entry ni x seronok nk menganjing tpi yg betoi serigala jadian lebih kuat dri team lain skrang nie ...

mangifera berkata...

ha ha ha ha ha ha ha ha.

wolf wolf wolf wolf (read: woof woof woof)

matt busby dalam kubur tu mesti spinning around...mencakar2 coffin nak keluar cakar muka kem Man U yang lemah sgt bagi alasan kalah ni.

facepalm.jpg

ala...bukan selalu kena doggy camni. mana fan Man U lain, takde nak backup ke?

lucyal berkata...

bengap..yg ko emo apsal..suka ati aku la nak panggil bengap..dah memang bengap pun entry ni bengap...

matbong berkata...

@ Abdul Sokernet

emo ke banggggggggg????...ololololollloooo

julu berkata...

heh..
baru satu alasan tu..
kalo fdaus bg beberapa alasan lg, x ke comment leh sampai 200..
teruskan menganjing..
wolf.. wolf

GGMU

α.φ.a.k. berkata...

ini baru pathetic punye fan dalam dunia. berkabung la bodoh, berkabung! keh keh

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

WOOF, WOOF!

LoStGuErReRoZzZ... berkata...

Kalo kalah player and fans Manyoo kompom sedih... Senang nak berkabung... Kire Logik gak la entri ni... Yang bengap tahap penghabisan masing2 ni knape??? keh keh keh...

aBé W. Abagnale berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aBé W. Abagnale berkata...

kekalahan ini kami tujukan khas untuk mereka yang pulang ke rahmatullah akibat munich air disaster 53 tahun lepas.. beginilah cara kami menghormati kematian mereka, takkan hari mereka mati kami plak nak main lebih2.. takde ciri sedih2 langsung.

limaminitsaje.blogspot.com

kareem berkata...

mana pegi fan2 Manyur..oopps..silap..Man U nih?..meniskus ker??kahkahkahkah

akukaki berkata...

Alasan bangang.. sgt bangang. klu tnya dgn pak alex sbb2 kekalahan vs wolf pun.. beliau sure xkan ckp "tribute to busby".. alasan bangang. haha.. anyway LIVERPOOL mng lwn chelshit oi..

Heysátan berkata...

alasan paling mandul dlm bola sepak, sungguh terbaik wat man u loser fans

od0n jr berkata...

xpyh nk berkabung la..ko sedih2 lg xgne..lg elok sedekah fatihah tuk rakyat palestin yg dah pergi dek penangan israel jahanam tu..

p/s:sedih gak la alex fergudaughter kn ggt ngan mick mccarthy semalam wakakaka unbeatable? ..l..

Nizam berkata...

burn in hell!
alasan alasan alasan

nyzm berkata...

biasa la tu setiap perlawanan mesti ada alasan dia

kahkahkah

tribute to busby babes. RIP.

Askar MUFC berkata...

pengajaran kepada en saiful aizat, orang tengah semangat menganjing tak bley dibawak bermesyuarat, nanti kena lagi teruk. masa-masa macam nih kita layankan aje sampai diorang klimaks tahap dewa dalam menganjing nih..huahuhauahua

Ejoi berkata...

Lihatlah kawan-kawan, peminat Man U Saiful aizat dan Askar MUFC) sedang consoling each other sambil meratapi kekalahan Man U kepada Wolves!

How cute!

PS - Kalau Yana ada, dia pun join sekali.

talkIZcheap! berkata...

buat apa nak emo-emo kalah sekali? ingat ni budak2 Arsenal ke??

WV: suredit

Hazard berkata...

Ooo.. baru kalah skali, dah jadik setaraf dengan yang kalah 5-6 kali and yang duduk nombot 5-6 ke bawah tu ke.. aiseh.. oklah.. papelah...

Anything else? Haha.

Cob Nobbler berkata...

true football fans will never mocking another football team just because rivalry.

look,masa aku fan man united pun aku tengok kat page myspace fan man united pun ada tulis pasal tribute to heysel and hillsborough.masa player si arsenal patah kaki(aku tak ingat tapi aku rasa player blackburn patahkan) itu pun man united fan ada wish get well soon.

kamon la,nak kutuk2 man united sebab event ni,yang fan man united poseur ni pun satu kutuk2 heysel,hillsborough - tu je la aku leh cakap.

hantuLongkang berkata...

@cob nobbler:
well said!...kalau dah tahu Man U tu ada kaitan dengan munich tragedy, kenapa nak diteruskan lagi?..

kalu rasa panjang, tulis je MU...

Streetwizer berkata...

RIP kpd MAN U...

Hazard berkata...

That 'Man U' mockery kan rekaan penyokong² rivals lain je. Buat apa nak butthurt sampai kena tukar nama. Cool sudeehhh.. sama macam Assenal, Chelshit, Liverfool, Manchester Shitty - tak yah la tukar nama lepas setakat kena ejek 1,2, juta kali tu kan?

Ejek jelah lagi. Apa ada hal...

GLOOOOOOOORY GLORY MAN UNITED!!!

AKSARA : 'jokedly'. Broken sungguh English tukang aksara ni ek. Hahaha...

hantuLongkang berkata...

@hazard:
man u is always refer to munich tragedy...we don't make fun to dead people...

cheshit, loserfool, arse-anal, semua refer kepada kelab and their supporters..

Hazard berkata...

Owh.. dah paham.
Totally different stories.
My bad.

But gua sokong, MU bunyi lagi sedap. MAN U dah terlebih suku kata.

Kap berkata...

alasan melayu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...