ANDA SEDANG MEMBACA

66

Barcelona 3-1 Arsenal (Agg. 4-3)

Lucius Maximus Rabu, Mac 09, 2011 ,




3 sekawan ni memang power. Gua selalu dengar cerita. Semua team diorang dah ratah. Real Madrid pun diorang tibai sampai 5. Manchester United tu biasa-biasa je bagi diorang. Chelsea pun mainan je bagi diorang. Liverpool tak payah cerita. Cuma Pahang je diorang belum uji.

Tapi sebenarnya ramai tak tahu. Ada lagi yang lebih power. Power yang melebihi peringkat dunia. Dengan ini dipersilakan,



Pakcik Massimo Busacca!!!



Nama: Massimo Busacca
Umur: 42 tahun
Hobi: Melayangkan kad merah
PMR: Semua merah
Makanan kegemaran: Ayam masak merah
Minuman kegemaran: Sirap merah
Pengadil diminati: Subkhiddin
Impian: Menjadi pengadil bola sepak terkenal dan melayangkan kad merah kepada Robin Van Persie

66 Ulasan:

Far_east berkata...

Ref ne mmg ____..

Azfar Ridhwan berkata...

laju je nak membakar. Haha

Lucius Maximus berkata...

Okay, jom solat Subuh dulu pastu kita tidur

adijaya berkata...

almunia sampah lagi..
koscielny pun sampah, bagi penalti..
persie kena ngan ref..
next year arsenal akan bangkit!

ijan berkata...

saya gunners saya ok!

Lucius Maximus berkata...

Tiap-tiap tahun aku dengar ayat Arsenal akan bangkit tu

adijaya berkata...

kenapa arsenal kalah?

statistik perlawanan:
total shots - barcelona 19 - arsenal 0
on target - barcelona 10 - arsenal 0
off target - barcelona 7 - arsenal 0
blocked shots - barcelona 2 - arsenal 0

adoi.. adoi.. adoi..

talkIZcheap! berkata...

Wenger memang dah mengaku kalah sebaik sahaja dia turunkan Almunia...

Owh.. Kalo Luci tak bagitahu yang Arsenal memang selalu guna ayat 'tahun depan kami akan bangkit' tu, mesti aku ingat yang Adijaya dh beralih arah dan support Liverpool plak... :p

matbong berkata...

Aku dah ckp dh sblm ni..
pas lawan ngan Barca,
2 out, 2 to go..

LAST2, ARTsengal xmenang pape..
BWAHHAAHAHHAAHAHAHAHHAHA

AMRI berkata...

bakar2....

tp, ade aku kesah??

wahahhaahaha..

gunners till die..

Raiden berkata...

Tiap tahun kate next year arsenal akan bangkit..aku raser wenger yang kena bangkit dari lamunan kanak kanak tadika dia..

p/s : gol messi timang timang bola depan almunia memang terbaik dari ladang habaq hang..

salamat_sabtu berkata...

cis!!!

Ozzz300 berkata...

arsenal main bawah tahap beginner. barca good game. hadoi..

mr dimaz berkata...

kahkahkah harap para gunners sume ok..kalah di ucl perkara biasa bg team budak2..cube lg 20 tahun akn datang

kulu izwan berkata...

kekekekekkekekeke.... rvp buat2 pekak pula..

kareem berkata...

kire dah tercapai la impian pakcik massimo busacca ni kan...kehkehkeh. teman arap pade peghak jela utk mengubat hati yang lara nih

AH7 berkata...

haha..hanya 1 team je y boleh kalahkan barca season ni kt nou camp iaitu hercules...

AH7 berkata...

haha..hanya 1 team je y boleh kalahkan barca season ni kt nou camp iaitu hercules...

AH7 berkata...

haha..hanya 1 team je y boleh kalahkan barca season ni kt nou camp iaitu hercules...

Riderz berkata...

2 piala dh cau.. tggu tgk FA cup plak apa cte..

klo arsenal kalah, dpt gelaran cup-losing-hatrick!!
klo man utd kalah, streak-losing-hatrick!!

WUAHAHAHAHAHA

cecx berkata...

player barca ada bg air jampi td...ada perasan x?

Pipiyapong Abdillah berkata...

Cilake. Jenis tulis masa half time

eJAI berkata...

emo ape ref ni sampai nak membagi kad merah plak..

apapun, result 3-1 memang popular minggu nih...Apa ada hal?

dewajiwa berkata...

dah penat gelak, nak taip pulak la. tapi nak taip gelak mcam tak best. lagipun bukan team aku pun. jadi, wish TAHNIAH je la pada Barca. dan, ref tu memang hensem dan adil. kan? alaa. macam tak biasa je.

lagi sekali, TAHNIAH Barca.
GGMU~

adijaya berkata...

tak mungkin tulis masa half-time tu abg pipi. persie kena red card minit 56. tapi ref memang kayu.

12 vs 10 mcm mana nak menang?

Milfy berkata...

van persie ada masalah pendengaran skali.. tuh yg susah tuh main dengan player handicap..

Raiden berkata...

Walaupun kalah, aku rasa fan arsenal sume ok, yelah dah pengalaman kot trophyless 5 musim sebelum nie, kan kan??

Askar MUFC berkata...

Okeylaa, ref tu memang bodo pun, ada ker patut bagi kad walaupun RVP sepak bola sesaat lepas wisel. tapi susah gak nak menang tanpa menyerang kan3.

Err, kad merah RVP tu kira tak masa FA cup nanti...huahuahua

LS berkata...

Raiden punya komen, memang puaka. kehkehkeh.

Arsenal tu hanya lauk bagi Barca. tu je.

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

Impian: Menjadi pengadil bola sepak terkenal dan melayangkan kad merah kepada Robin Van Persie

yeah..impiannya tercapai...

Hizwan Nizam berkata...

oh. merah sangat mak ngah !

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

walaupon gua yakin arsenal akan kalah even main dengan 11 player, gua tetap marah kat reff...

*solid tido valdes pg td...x de gangguan langsung...

GGMU berkata...

ref ok apa malam td.....x ada salah dan silapnya.

zool berkata...

saya meriam saya ok

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

reff okay...tapi gua nak marah jugak kat reff...nak marah ke budak2 arsenal x sampai hati la pulak...

terima je lah hakikat yg team gua dah biasa dengan perkara x menang piala nih

yetzack berkata...

kad merah tu agak kasar.tapi gua tengok arsenal bukan main bola.dah rupe main kabaddi je...

Streetwizer berkata...

wenger: give them another 3 years....


brapa thn dah pak cik art oiii???

Jarr berkata...

Belajar ngan Liverpool mcm mana nak menang kat Nou Camp.

Tak caya tanya Bellamy ngan Riise.

pokdegrunge berkata...

pengadil fifa anok babi..

Hazard Ali berkata...

Hurm.. baru je ari tu, gua macam terbaca-baca ramai orang nasihat MU fan, jangan salahkan reff. Masih terngiang ngiang nih...

Apa cer? Dush!~

zool berkata...

ref cm sial sy x ok

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Peminat Arsenal yang masih mahu menyalahkan pengadil memang mencari penampar TTB!

Jangan jatuhkan air muka dan maruah anda dengan menyalahkan pengadil atas kekalahan Arsenal. Sesungguhnya pasukan yang hebat tidak menyalahkan pengadil. Menyalahkan pengadil itu adalah alasan yang diguna pakai oleh pasukan yang dibolosi 3 gol oleh Dirk Kuyt.

Ingatlah bahawa pasukan yang hebat tidak akan menyalahkan pengadil kerana mereka tahu suatu hari nanti kehebatan itu akan terbukti. Kalau anda mahukan contoh, lihatlah betapa hebatknya Liverpool yang mengalahkan Manchester United hujung minggu lepas. Walaupun teruk dianjing dan diperbodohkan, akhirnya mereka membuktikan kehebatan mereka degnan meratah Manchester United.

adinda anna liyana berkata...

tak abis lg ke cite psl liv gn MU tu ttb?

nnt season dpt bwk la lagi cite yg sama...seronok..boleh buat bed time story.

Hazard Ali berkata...

anjing. bodoh. dua tu je gua paha, TTB oi. hahaha~

Hazard Ali berkata...

*paham.. babi.

Pak Alex & Co. berkata...

u want to play art football? naahh..pelepekk!! amek kau the REAL ART FOOTBALL..tercangak2 kanak2 Taski Perpaduan Wankers maen..wahahaha!

so msih lg dgn ayat sama "we will come back stronger nex season" or "we r still young lads"?? hahaii

kareem berkata...

jangan lupa kekalahan MU mase ada cry baby ronaldo dengan barca. Lagi hodoh MU main..

adinda anna liyana berkata...

anda berckp psl final ucl 2009 ke? klh 3-0 tu?

hampaLA@hantu berkata...

hahaii REAL ART FOOTBALL??? kire sama la tu..REAL ART FOOTBALL klh 3-1..ART FOOTBALL pun klh 3-1 jgk kn?
p/s: aku phm cmni..jgn slahphmkn aku har3x

Kurast berkata...

aje je...

kakiberita berkata...

barca nasib. mcm biasa. reff bebal. tiup wisil mcm tiup duit dlm tepung.

Pak Alex & Co. berkata...

REAL ART FOOTBALL = barcelona..bkn MU..MU peduli hape art x art..janji menang sudala..heheh

Encik Kareem..cerita yg lepas x pyh diungkit..jgn jd fan sandarkan pada kenangan..

talkIZcheap! berkata...

TTB cam lagi teruk daripada yg salahkan ref... Arsenal kalah dengan Barca, tapi dia butthurt dengan MenYu... LoL!

kakiberita berkata...

mana ada art dalam bolasepak? mana korang belaja? benda senang, disusah susahkan...

adinda anna liyana berkata...

kareem, jgn kau kenang kisah barca dan MU tu...at least,MU jmp barca kat final..puas hati gak kalah...

ni blm quarter da out, syahdu tu.

Pak Alex & Co. berkata...

kalau dah team bangang tu bangang lah jua..xpyh slhkan ref..

bangang, bangang, bangang!

waahaha

Besi Karat berkata...

Kalau ref tu Tony Adams sekalipun tapi Arsenal main galah panjang,tak guna juga.Kahkah.

lega_nord berkata...

LOL typical girls..klw ye pun butthurt manure kena ngnjing jgn cm gitu dear haha 'at least,MU jmp barca kat final..puas hati gak kalah...'npe klw jmp kt quarter leh meng ke? har3x

-yzd- berkata...

Cesc 'ILOVEBARCELONA' Fabregas punya backheel towards Iniesta for the first goal tu cantik kan?

Tu sebenarnya dia nak market diri depan Pep tu. Tunjuk skill sebab nak masuk Barca.

Makin ART lah Barca next season bila Fabregas dah join. :D

keli berkata...

Kakakaka...gunners tak bley nak watpe lg psl Messi bukan spesis manusia kalo bab bola ni...

kareem berkata...

adinda anna liyana berkata...

"kareem, jgn kau kenang kisah barca dan MU tu...at least,MU jmp barca kat final..puas hati gak kalah...

ni blm quarter da out, syahdu tu."

Ini menjadi persoalan pada gua. Apakah kalau ManU jumpe Barca di quarter, boleh lepas?Sudah takdir arsenal dipertemukan dengan barca di quarter, apa boleh buat. kalau Arsenal jumpe Barca di final, bolehlah juga gua berbangga walaupun kalah sepertimana cik yana bangga kalah di final.

-yzd- berkata...

Err Kareem, United jumpa Barca semi. Rileks je Scholes sumbat screamer sebijik.

Ini cup football. Memanglah nasib kena draw dgn siapa tu main peranan. At the end of the day, orang still tengok siapa julang cup. Not their route to the final.

jerong berkata...

kalah..kalah...kalah...
bebal..bebal..bebal...
bangang..bangang..bangang...
main cantek ke art ke team adik2 tadika wengong ni mmg xde mse dpn yg cerah tuk julang piala...renung2 lah dgn hati yg tenang...

momokonyok berkata...

aku rasa aku dah baca skrip cerita macam ni minggu lepas.
fan2 MU berjoget2 arsenal kalah dengan birmingham, lepas tu amek ko kalah 2x berturut.
jap nak tanya,
MU ni dah lepas champions league ke?
dah bersedia untuk dibahan?

kareem berkata...

"Err Kareem, United jumpa Barca semi. Rileks je Scholes sumbat screamer sebijik."

Ni lu cerita versi tahun berape nih? Yg gua ingat ronaldo mase tuh kene ayam-ayamkan. Rilek je messi skor guna kepala lagi tinggi dari ferdinand die punye lompat. Lu buat-buat lupe plak kalau bab kalah ni kan....kehkehkeh

Pet Shop Boys berkata...

dey matcha! ni team Barca paling kuat...4 dari satu team make it the best player of 2011.

This Barca is AC Milan's 1989 Sacchi.

hanya satu team je boleh beat Barca at this stage....tak lain tak bukan, Liverpool FC!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...