ANDA SEDANG MEMBACA

74

Merlimau - Kerdau - Manchester ; Konspirasi Iluminati FreeWilly

Jorji Isnin, Mac 07, 2011 ,
Manchester United tidak kalah, hanya Liverpool yang bersungguh mahu 3 mata.

Aku cuba ingin memberi ulasan yang adil tanpa prejudis dalam entry kali ini, tetapi saudara AyobKelubi, bagaimana aku yang jauhnya beribu kilometer dari Anfield mahu bersikap adil sedangkan pengadil yang hanya beberapa meter dari Nani pun tidak mampu mengadili permainan tersebut dengan sempurna? Justeru, Sir Alex Ferguson adalah benar dalam kritikan kerasnya terhadap mutu pengadilan.

Kaki Nani koyak

Sebenarnya dalam bolasepak EPL, 3 mata bukan lagi sesuatu yang utama, terutama kepada seorang pengurus yang bijaksana lagi berpengalaman seperti Sir Alex. Bolasepak yang sangat berkait rapat dengan perjudian boleh ditentukan kalah menang satu-satu perlawanan dan Sir Alex sangat bijak dalam hal-hal ini. Contohnya, dimana Sir Alex dan Manchester United ketika Liverpool dan Chelsea berbelanja lebih GBP80 juta membeli pemain di bulan Januari? Ya! Manchester United kalah di Wolves dan membawa pulang GBP100 juta hasil 'betting' meletakkan kekalahan pertama Manchester United. 3 mata tidak penting dimasa itu sebab Manchester United TETAP KLASEMEN!

Pengalaman dalam mengendalikan sebuah pasukan di EPL lebih 20 tahun, Sir Alex sudah cukup masak dengan semua itu. Bila mahu membeli pemain, bila mahu menang dan membawa pulang 3 mata dan bila mahu kalah dan membawa pulang 100 juta pound. Ancelloti, Arsene dan Kenny hanyalah 3 pengurus tua kutuk yang hanya mahu 3 mata dan hanya itu yang mereka tahu. Tapi, tidak salah pun sebab pasukan mereka memang sangat memerlukan 3 mata tersebut...untuk kekal Top 6!

Sementara penyokong The Kop terus bergembira dan bersorak bagaikan rakyat Malaysia yang kuat mengkritik kerajan Barisan Nasional kerana menaikkan harga minyak. Mereka memprotes dan bersatu menentang BN tetapi dalam masa yang terpaksa menerima hakikat bahawa Barisan Nasional adalah sebuah kerajaan sah yang berkuasa di Putrajaya sementara mereka hanyalah rakyat jelata yang terus membebel sambil terus-terusan mengisi minyak kenderaan mereka dengan taat selama lebih 2 dekad.

Terimalah hakikat Manchester United masih berada di puncak klasemen dan bakal memenangi kejuaraan ke 19 mereka.

Memang dari segi permainan, Liverpool bermain baik dan Manchester United langsung tidak menjadi, justeru semua The Kop dan King Kenny layak untuk terus bergembira dan berparti di bilik trofi mereka yang luas dan kosong itu.

Ketika artikel ini ditulis, Sir Alex Ferguson dan Manchester United Football Club ada agenda yang lebih penting untuk diteruskan kerana mereka adalah pasukan kuat, klasemen dan banyak piala yang boleh mereka menangi lagi. Tapi sebelum itu, satu lagi cek bernilai GBP100 juta akan sampai ke Old Trafford dari syarikat perjudian.

Inilah EPL. Ada menang dan kalah. Ada Manchester United dan Liverpool. Ada Sir Alex Ferguson yang berkaliber dan pengurus tua nyanyuk yang fikir ini adalah bolasepak Liga Division 1 ditahun 80an.

There is only one King. Eric The King Cantona!

p/s : Sementara pengadil pula kira macam SPR la. Mereka telus dan adil, tapi selalu kene protes dan dituduh bebal makan taik.

74 Ulasan:

Jarr berkata...

1st.

stended arr tu jorji kan?

zuhairul berkata...

try

hakeem kira berkata...

aku tak kesah team aku kalah . yang aku kesah reff cilaka yg bajet cool sambil bersilang tangan di dada . fcuk!

A w a N berkata...

Pui... 3 Mata & Kemenangan adalah penting..

Kalah?? Lose?? Kecundang?? Tidak klimaks??

LOL!!

aksara : buger "kunyit"

Hazard Ali berkata...

Apsal dah macam kaki kambing je aku nengok? Hahaha ini Luis Nani ke Anak Rusa Nani? Wakaka...

ayobkelubi berkata...

ahh, ini entry tidak boleh terima hakikat walaupun tetap klasmen, dendam masih tetap membara bukan?.

dan setiap kali kalah,setiap kali tulah referee akan dituju2..bagaimana pulak tu?.

hah,cuba jawap sikit kem GGMU ni..

Obefiend Weiland berkata...

papehal pun

HAHAHAH AHA HA HA HA AHA HA HHHHHHHHHAHAHAH AHA HA HA HA HAHA

ok dah

pakkordi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Diego Amani berkata...

Alasan bookies plak, takpe-takpe kita terima semua alasan. Yang penting. Kalah!

aSr1 berkata...

nani pakai shin pad yg tak menepati piawaian sokernet.

faridfadhly berkata...

wow alasan kalah dapat duit ni memang kul

pjoe berkata...

keh3
u jelly?

nu_Ox3r berkata...

alasan standard kampung.hhahahhhhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaha

talkIZcheap! berkata...

"There is only one King. Eric The King Cantona!"

but j or ji, you're the real close one in sokernet, ha-HA!

"dan setiap kali kalah,setiap kali tulah referee akan dituju2..bagaimana pulak tu?."

tolong jawab: dah memang dgn pengadilan yg teruk saje Men Yu akan kalah, nak wat camne? keh keh :P

Shankly berkata...

kah kah kah .. kalah kalah lah byk pulak songehnya ..

lwn Chelsea - kalah- reff katanya
Lwn Liverpool - kalah - reff katanya
lwn Marseille - draw 1 -1 - reff jg nnti tu katanya
Lwn Arsenal (fa cup) - kalah -sure konsipirasi reff juga tu katanya .. kah kah kah

SFB berkata...

ngeri plak tgk koyak tu...

uih...

ayobkelubi berkata...

cakapmmgmurah : kalau MAN UTD menang pengadilan teruk macam mana pulak?. iyo ko ni bang..bagai2 bona bunyi eh?.keh keh keh..

ayobkelubi berkata...

shankly ni pun,time menang baru timbul..keh keh keh..

j or ji berkata...

Dalam artikel aku tulis, Liverpool bermain dengan baik justeru layak bergembira. aku takda kata manchester kalah sebab pengadil berat sebelah.

tapi pengadil memang ada cuai dalam kebanyakn perlawanan.

Ada beza tu.
:P

Zafrie berkata...

dah kalah alasan bookie pookie 100 juta 300 juta semua kluar. bagus la mcm tu. letak bet manu x mng epl hujung season nie, x dpt mng epl ok r bole buat alasan dpt 300 juta lg.

sinach zawawi berkata...

"ye ye kami bodoh, SAF pandai"- kata Kenny, Anceloti & wenger.

pakkordi berkata...

Tackle carragher memang tak bagus. Merbahaya dan dia patut dapat red card. The problem is jorji, memang berlambak tackle macam ni dalam EPL. Pengadil tak konsisten. MU pun ada dapat benefit of the doubt kadang2.

Bookie dah lama control result, malah MU sering klasemen dan Arsenal sering kena kurap pun ada kena mengena dengan bookie. Apa yg hairannya?

So, enjoy while it last fellow kops. It is just a game and not a religion.

Selamat hari jadi jorji.

YNWA.

Nizam berkata...

ref yg ni gua suka apsl?kalo buatnya howard webb jadi ref sah2 la dok advantage kat MANK U je.webb kena tenung dgn fergeson terus kecut telur

sephia berkata...

rilep laa..dh lama tak menang mmg cmtu..dah lama sgt peram..kasi je bro! tp hape-hepe jd pon MU klasemen. ayam hado? top 6 sudey..

Azroy Bin Kassim berkata...

gua bangga jd penyokong Selangor.. sebab gua bukannya lahir atau tinggal dkt Manchester, liverpool, kota london mahupun milan sekali pun.. apatah lagi barcelona dan madrid...
gua bangga dgn Safee Sali!!!

Azfar Ridhwan berkata...

ok, latest story cakap betis nani tu bukan terkoyak. cuma lumuran darah yg menampakkan ilusi optik seperti koyak.

walaupun tackle carragher tu sepatutnya red card tapi double foot tackle by rafael pun patut red card gak. so fair gak la ref malam tadi tak disrupt the match.

luis suarez perform gile. carrol pun good prospect. memang berbaloi beli dua players ni dengan duit transfer torres yang serius tak berbaloi lagi kat chelsea. huhu.

anyway, harap man utd keep the title hunting alive bile jumpa arsenal next match. oh, happy belated birthday jorji! :)

j or ji berkata...

Azroy :

Ini bukan Jabatan Imigresen nak tau mano ekau lahir.

terima kasih.

Jarr berkata...

Selamat HAri tua jorji.Jumpa nanti aku kasi baju foo fighters.

lalala

ayobkelubi berkata...

ji : gua baru nak bagi azroy tadik..lu dah bagi..

roy,roy..hati ko sungguh keras.

kah kah kah!.

adijaya berkata...

eh, ni sape plak yg fake Jarr ni?

makanbola berkata...

jorji ni pengulas MU yg xlebey2 la bile kutuk liv..kdg2 pengkomen MU,pengulas chelsea dan pengulas yg xde kelab je yg lbh2..kakaka
Tpkan,tpkan...cuba baca pasal alex ferguson merajuk ni..adakah pintar tindakan beliau ini?kekeke
http://www.thedrum.co.uk/
news/2011/03/04/19296-sir-alex-ferguson-boycotts-mutv/

kakiberita berkata...

kan dah kate dari tadik lagi. akhirnya ada juga skuad sokongan yg membantu untuk memberitahu tentang MU adalah true champion..

tengs j or ji. biar mereka tahu. MU adalah segala-galanya tentang apasaja yg berkaitan dgn bolasepak..

satu lagi.. Nani adalah seorang yg berjiwa tulus.. dan jujur, kerna emosinya semulajadi.. siapa2 yg mengata tntang MU, sila pegi makan taik..

Hazard Ali berkata...

JORJI @ 1155 : Nicest!

AKSARA : 'thorav'. Pala torak ang, Azroy.

makanbola berkata...

Kakiberita..lu ni mcm ahli politik barisan nasional la..mcm diktator..sape xnksokong lu,sape kutuk team lu,g suruh mkn taik la..eh skang dh ada internet la,sume pembohongan MU dh diketahui ramai,sama la dgn pembohongan bn sume tu..ni bkn 90an dimana org sume tau pasal united je..bapak bosan idup kalo sume sokong united!

Pet Shop Boys berkata...

kalau masa kecederaan diberi 8 minit aku rasa MAN U pasti boleh kejar lagi....

sayang Man u :)

Askar MUFC berkata...

eh mana plak PSB, kalo masa kecederaan diberi 8 minit, aku rasa mau MU kalah 6-0 kot, pawer giler Liverpool smalam kan..huahuahuaahua

hantuLongkang berkata...

tackle carragher memang bahaya(walaupun tanpa niat jahat..dan carra ada pergi jumpa diorang mintak maaf lepas habis game)..tapi dowd mungkin tersalah perkiraan sebab tengok nani overreact(i.e: gerrard pegang je tiba2 je nak jatuh, lakonan terlebih)...

kad merah untuk carra?...mungkin..kalau nani tak berlakon lebih2..the boy who cried wolf...bila betul2 punya, orang dah tak percaya..

rafael pun sepatutnya straight red card...takde pulak budak2 MU komplen..insiden terbaru, rooney terlepas, takde pulak 'Sir' alex ferguson nak komplen...dubious penalti berbatov FA cup aritu, macam mana pulak?...ferguson berada di pihak benar komplen mutu pengadilan my ass.. kehkeh..

karma is a bitch, yes?...haha
where's the picture of meireles gave giggs a proper ass-fuck when i need it most..haha...(giggs salah seorang player MU yang aku respek though)..

p/s: to be fair, sepatutnya red card untuk carra dan rafael..tapi semua pasukan pernah kena macam ni..cuma kali ni, MU yang kena..tiba2, ferguson adalah dewa keadilan bolasepak bila mengkritik mutu pengadilan...di mana beliau sebagai dewa keadilan ketika pasukan dia dapat manfaat 'keadilan' bolasepak?..kehkeh

keli berkata...

Fan MU ni da kalah tibe2 jadi sawan nak bagi segala fakta haram jadah kepala bana....aper cer ni...3-1...kikikiki.......

kakiberita berkata...

ye. dah MU power. xkan nk sokong yg xpower.. ape bebal..

MU power!

pokdegrunge berkata...

relex2...byk game lg..drop,kaloh la.

makanbola berkata...

Hantulongkang..gua pun respect giggs,n evra..evra mmg cool..yg lain2 tu dh mcm samseng aku tgk player Mu ni

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Isi Utama didalam entri j or ji ialah : Mencipap United memang telah dicipapkan malam.

Segala penulisan tambahan tentang 3 matalah, Eric Cantonalah, membawa pulang 100 juta poundlah dan sebagainya adalah ayat penyedap hati mengubat kekecewaan akibat ditewaskan oleh pasukan Sandarkan Pada Kenangan.

Padan muka.

WOOF! WOOF!

Norhafiza Yusoff berkata...

bukan berita gamba2 kaki nani koyak semua2 tu parody semata2 ke?
aku ade terbaca berita ni adalah parody je la weh

Ahmad Sharidan berkata...

Nani nangis kaki calar?

http://ifuni.com/uploads/posts/2011-02/1298244201_azizulhasni_02.jpg

Pondan la kau Nani.

Abe Azizulhasni Awang siap bangun kayuh balik basikal. Apa barang takat calar kaki.

dewajiwa berkata...

ada komen macam ada yang dah macam tukar agama plak eh? dah menang tu tahniah la. simpan 3 mata tu. next game..move on. kalau kem Liverpool nak nganjing aku OK je. tadah je la kan. memang LFC main bagus pun semalam. tapi ramai haters pun nak lebih sudu dari kuah memang kimak. btw, Nani memang dapat balasan semalam tu. padan gak muka dia. tapi Rafael bukan 100% salah dia. dia terjah sebab bola tu open cuma dia overestimated jarak dia dengan bola. takkan korang tak bleh imagine bola tu camne impak dia kalau datang golek camtu. ke korang tak penah sepak bola sebenar? dia buat kerja dia. Skrtel tu yang provoke lebih. emosi dah naik kepala la katakan

gula-gula berkata...

"ye. dah MU power. xkan nk sokong yg xpower.. ape bebal..

MU power!"


typical typical manure

hantuLongkang berkata...

"tapi Rafael bukan 100% salah dia. dia terjah sebab bola tu open cuma dia overestimated jarak dia dengan bola."
- dewajiwa -

gerrard, FA cup MU-liv..merah..situasi hampir sama..go figure :D

cecx berkata...

"ye. dah MU power. xkan nk sokong yg xpower.. ape bebal..

MU power!"
keh3

keli berkata...

Logik gak komen hantulongkang tu...mmg situasi hampir2 sama...beza cuma gerrard kne kad merah. Tapi nak wat camner? Terime je LAHHH....

i'msosupernotcool berkata...

so berape manchester united dapat semalam?
100juta? 200juta?

kahkahkah

Streetwizer berkata...

teruskan keemoan sumer fan man u..kah kah kah!!!!

trevor berkata...

"kalau masa kecederaan diberi 8 minit aku rasa MAN U pasti boleh kejar lagi...." - pet shop boy

hahahaha good one.

momokonyok berkata...

"ye. dah MU power. xkan nk sokong yg xpower.. ape bebal."

=

glory hunter
kalau MU makin x power?
adakah anda akan stay dengan MU?

Mr. Schomey™ berkata...

ni la masa liverpool nak gembira. gembira la puas2. nnt kita celebrate dapat piala sudah la.

GGMU

Pak Alex & Co. berkata...

ala biar je la..kang MU julang cup nnt menyorok blk la dorg2 sume ni..kasi la dorg bnapas sket..lame bena tperuk ktakutan..heheheh

kite tgu je..dendam kat the Kop ni hnya kan tbalas bile MU julang cup for the 19th time and above Liverpool record..time tu tcirit smpai koyak seluar la dorg..bwk2 bsabar rkn2 united ku.kite layankan aje..heheheheh (gelak jahat)

p/s: tak sabar tggu 12 March..United will bounce back..jaga2 kak salmah...

kakiberita berkata...

gua kekal dengan MU, dengan adanya drogba si finishing solid. MU ttp dihati.. MU power!!.. kah kah kah.

keli berkata...

Citer pasal nanti MU julang cup semata-mata nak tutup kemaluan besar tahap mencirit kalah mlm td? Dah julang ke belom? Belom lg....yeahhhhh julang julang julang....nak julang ape kejadahnya?

lucyal berkata...

time kalah ni la 3 mata tak penting..ngok nye entry...

apsal tak cakap 60 mata langsung tak penting???...

Hazard Ali berkata...

Perghh.. apsal penyokong lain cam penuh amarah je ni.. seram sejuk je gua baca.. sape yg butthurt skang ni.. haih...

AKSARA : 'woongene' = wonggey aney??!!! biar betul??~~~!!!

nyzm berkata...

ala kekalahan ni biasa lah. ada lagi teruk dari ni kalah 4-1 dengan Liverpool dekat Old Trafford yg berakhir dengan Gerrard dpt cium kamera je tapi man utd dpt cium piala hahahah

hampaLA@hantu berkata...

klasemen entry..ahaa so much for ur 'king' xpe mlm ni bini msak sardin cap ayam goreng kunyit hahaha

kareem berkata...

kahkahkahkah...mcm2 ayat cover keluar.Julang piala la..julang sultan mangkat la..ape mcm lagi la...semua tuh nak cover line je...kahkahkah..typical manure fan bak kata adleen...

adinda anna liyana berkata...

tumpang tanya kat kakiberita,
saya benar2 confuse dr pg td lg sebenarnya...apakah kaitan drogba dan MU?

anda ni berbaur abdul sokerleak tp yg menyokong MU.

to jorji:
:)

keli berkata...

Kaitan drogba dgn MU ialah dua-dua kalah dgn liverpool baru2 ni...btol tak...btol tak..btol tak...now get me sandwich...kakakakakaka...

adinda anna liyana berkata...

bila plak drogba klh gn liverpool baru2 ni?
ada ek? hlg ingatan jap...kau jgn jd kakiberita keli...

sandwich takde..kunyit ada.

hampaLA@hantu berkata...

klw ade byk drogba tlg betolkn.setahu aku drogba main utk chelsea n 3mgu lpas liverpool beat chelsea..jeng3 ada recover blik x memory tuh

r.k berkata...

kalah dengan chelsea , up nama Arsenal
kalah dengan Liverpool , up nama Chelsea

keh keh keh

anyway , that pix fake mates .
1 . nani kena kaki kiri
2 . sempat pulak nani buka kasut dan stokin semalam ...

keh keh keh

keli berkata...

hampaLA@hantu
Jeng3...ade gak org yg ingat...ingat tak yana...bab fakta ni jangan main2 dgn kopites2 kat sokernet nih...kikikiki...kakiberita tu sengal jgn layan sangat der...troll je keje die...

adinda anna liyana berkata...

laa...3 minggu lepas..tp ckp cm 3 ari lepas...jgn slh gunakan ayat 'baru-baru ini' tak sampai mksd tu keli...

btw, ak taktau la knp si kakiberita ni obses benor dgn drogba...dan yg tak paham tu, knp dikaitkan dgn MU.

keli berkata...

Baru2 ni takleh pakai kewwww? Sori my bad....saja nak kaitkan persamaan die. kikikiki....

adinda anna liyana berkata...

ckplah beberapa minggu yg lepas...
lebih sesuai...

masakan saya lupa game chelsea tu...

zuhairul berkata...

hmm betol jugak tu.. lost 3 pts, dapat 100juta.
ni baru lost 9 pts. sama 300juta.
naper tak nak lepaskan 60 pts terus je kalau betul nak juta-juta.
boleh setel terus hutang yang berlambak2 tu.

pengesahan perkataan - manuresmakantaiklakorangsemua.
eh biar betol? panjangnya. mana punya musibat yang reka ni?

Mr. Schomey™ berkata...

r.k: gambar tu memang kaki kiri la kan? kaki belah mana lagi ni? nani bukak time dia check injured dia. tu yg dia kejar ref nak kasi taw ape dia kena.

Hazard Ali berkata...

Perbuatan mengungkit tentang kesahihan gambar, memaksa gua merenung gambar tersebut dengan lebih teliti.

Erkkk itam berbulu!
Damn.. there goes my lunch.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...