ANDA SEDANG MEMBACA

24

Penulis Tamu - Review Piala Carling: Kalah itu hal biasa, ajernye iye!





Sebenarnya gua tak perlu nak cerita panjang, bukan sebab gua malas menaip, tapi memang gua tak reti tulis blog. Gua tulis mengarut ni pun sebab takleh nak lelap mata, game habis pukul dua tapi gua dah tak mengantuk sebab tadi pi tibai nescafe kaww tiga gelas. Apa-apa pun, kalau la Abdul Sokernet bermurah hati nak publish karya gua kat wall, boleh la lu orang layan. kalau belum di post, mungkin gua perlu banyak belajar menghasilkan penulisan mantap yg bertepatan dgn kriteria dan skala ritcher Sokernet.

Faktanya, Arsenal memang dah tersangat lama tak main kat Wembley. kali terakhir Wenger dan askar meriam nya jejak kaki kat sana adalah pada 1998. masa tu, kebanyakan daripada korang semua masih kat sekolah rendah lagi, masih main polis sentry dan tak tahu apa itu Arsenal. dan majoriti glory hunter chelsexmaniac era Abramovic juga tak tahu kalau Anelka, striker korang sekarang, pun dah score sebijik kat Wembley masa tu.

Namun, perjalanan ke Wembley kali ni adalah membawa maksud yg tersirat. anak-anak taski hanya berniat utk melawat dan membiasakan diri dengan rumput new Wembley, kerana pada bulan Mei nanti, mereka akan 2 kali lagi nak pi situ. tepatnya pada 14 dan 28 haribulan. dengan itu, the professor membuat kunjungan risikan 3 bulan lebih awal ke sana. Wilshere serta kawan-kawan yg mengambil pendekatan konservatif hanya menganggap ini sebagai latihan pemanasan dan lebih memilih untuk melengkapkan euphoria pada bulan mei nanti. ditanya melalui sms:

“Woi Jack, awat hangpa tak pulun je birmingham tadi? kan best kalau menang carling. lagipun team hangpa dah lama tak angkat piala”

Reply drpd beliau:

“Chek tak mau la menang trofi cenggini, baik tunggu angkat piala bulan 5 nanti, kepuasan dia tak sama. bak kata pepatah, lebih baik tak pancut dengan maya karin, kalau dah ada peluang nak pancut ngan megan fox”

Cilaka apa hang Jack, kote ada besar mancis, dah meroyan sakan.

apa yg menariknya, sebelum game dimulai gua dah ada rasa tak sedap. time awek seksi tu nyanyi God Save the Queen, semua player Arsenal dah pakai jersey lengkap. Gila semangat, tak menyabor bebenor. Pemain Birmingham relaks je pakai tracksuit. gaya pemakaian camni la salah satu sebab mengapa mereka boleh main bagus dan taktikal. Budak university Portsmouth dah buat research dah pasal ni. dan, resultnya memang seperti yg dijangkakan. Arshavin main mcm haram, nasri tak perform dan keeper buat blunder. bastard!

Imbas balik semua game yg arsenal tumbang, mesti ada kaitan dengan pemain baru yg Wenger nak buat ujikaji. dan pada malam ni, ujikaji Wenger memberikan hasil yg mengecewakan kerana 2 biji gol adalah sumbangan bek baru yg kurus dan lembik. Gol pertama adalah daripada corner yg diconceed oleh beliau, manakala gol kedua pula adalah daripada aksi clear bola yg setaraf dengan pemain liga-M. Pemain yg tidak famous, tidak pernah main di final, tidak memiliki mentaliti juara, dan tidak ada segala-galanya jika dibandingkan dengan obafemi martins. pemain setaraf Koscielny hanya menambah beban buat teammates.

Masalah sama umtuk Arsenal, tahun berganti tahun, dari zaman bang leman, zaman almaniam, sekejap bersama pebiangski, dan sehingga ke szzzzcesny, semuanya sama. Keeper Arsenal adalah yg terbangsat di EPL. Kesilapan bodoh sektor terakhir dalam permainan bolasepak inilah yg kerapkali membuatkan Gooners yg memenuhi stadium pulang hampa tanpa klimaks. lihat sejarah, ape lancau kalau dah leading 4-0 boleh jadi 4-4 kalau keeper tak melancap sebelum kick-off? 2-0 leading ngan Spurs mustahil boleh kalah kalau menantang goalie ni tak melayan Maria Ozawa.



Dan, rumusan daripada game sebentar tadi, permainan arsenal pada final kali ni adalah bangang-bangang-bangang (pinjam quote abg pipi).

Sayugianya, disebalik semua itu, tidak ada perbezaan significant utk arsenal kerana WE ARE STILL IN THE RIGHT PATH UTK GLORIOUS-TREBLE MUSIM 2011. ini adalah fakta.

Untuk team Birmingham, kami semua ucapkan selamat maju jaya utk kalian beraksi dalam europa league musim depan, kerana Liverpool pun tak dapat main kat eropah next season. pencapaian ini korang kena bangga. salute lah!

Akhir kata, sebelum gua pen-off dan bersiap utk gi kerja, (gua kena punch 4.00am)

Izinkan gua meminjam kata bisikan Sebastian Larsson utk Clichy, teman satu dorm beliau sewaktu di akademi Highbury 6 tahun dulu.

“Chy, gua ajak lu blah, lu tak mau. tgk gua skarang, angkat piala beb. lu ada?”

Sementara itu, dalam tunnel nak masuk bathroom, Hleb sempat tegur Rosicky,

“Rileks bro, jgn sedeh la. jom kita tukar jersey, at least kome ada simpan jersey juara”

Dan tak pasal-pasal hleb kena pelempang free.

24 Ulasan:

ijan berkata...

fes...
saya gunners saya ok

Azfar Ridhwan berkata...

good effort adijaya, review by true gunners fan.

yup, mistake by wenger in early season was not to buy shay given when he's available in August and January transfer window. Kalau ade shay given, da lama dia jerit Koscielny biarkan bola supaya dia dapat tangkap dengan kemas.

ape2 pun, maria ozawa dalam kebaya memang mantop...~

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Soalan : Apakah yang paling diperlukan oleh Arsenal untuk berjaya?

Jawapan ; Seekor watak raksasa/enforcer yang mampu menguasai kawasan tengah padang (seperti Viera) atau pertahanan terakhir (seperti Jang Jung) !

Sekiranya ada seekor raksasa/enfrorcer di kawasan tengah atau pertahanan, mempunyai seorang penjaga gol bertaraf Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Harun 2 pun tidak mengapa.

zool berkata...

well written..

nais,,sy gunners sy oke!!!

Hazard Ali berkata...

Err.. is it me, or memang betul ada bau Sokerleaks kat artikel ni?

Hmm...

meen berkata...

lu layan sokerleaks ke hazard.

Hazard Ali berkata...

Layan tu tidak lah, ada la jugak amik tau masa Abd Sokerleaks dok hot itu ari.

Mr. Schomey™ berkata...

heleh. time lawan barca aritu kemain puji koscielny terbaik bagai. ikat messi la, ape la. skang, salahkan bek baru. tade la baru sangat kot kalau da nak habis season main kat arsenal.
kahkahkah

kareem berkata...

kote ape lu adijaya arsenal last main kat wembley tahun 1998. Lu lupe ke arsenal kene kitai dengan chelsea tahun 2009 mase semifinal FA Cup? Ala, yg gol simple walcott tuh...

Apepun, tulisan lu memang sedap. Dah nak hampir taraf pipi dah nie...kehkehkeh

i'msosupernotcool berkata...

ya betol.
kite ade tiga piale lagi untuk dikejar.
itu fakta.

hellghast berkata...

kurangkan dialog2 buat2 dlm ulasan,dah mcm sokerleak dah aku tengok...percubaan yang bagus tapi tak cukup bagus bagi aku...

Kap berkata...

last last pasukan SandarkanPadaKenangan juga yang kena bahan.

Mohd Idzwan berkata...

ade jgk selit liverpool tu..chess..

saya reds, saya okay!

AH7 berkata...

hahahha....best2

talkIZcheap! berkata...

setuju ngan Schomey... kah kah kah!

kalau Park Ji Sung pon Arsenal takleh ikat, teruskanlah bermimpi nak pancut ngan Megan Fox... kalo aku lar, baik pancut ngan Maya Karin kalau dah ada peluang nak pancut ngan Megan, peluang tu belum tentu dapat, tapi kalau dapat, dapat dua-dua... ha-HA!

aku memang tamak...

WV: shies - seperti mana Arsenal, trophies shy... :P

keli berkata...

Nak pancut kat megan fox kununnn..budak2 g blaja melancap dlu lar...butthot plak gua die g tapak nama liverpool gak...cilanat..

jerong berkata...

berangan la nk pi wembley skali lagi...xleh blah betul fans ahsengal...

Streetwizer berkata...

gua agak arsenal bkl memancut lg untuk lg 5 dekad....gua agak ajer...

nasr berkata...

buat kali kedua hleb lawan arsenal kat final tapi hanya duk dibangku simpanan. menang plak tu. ceit!!

Berbo berkata...

same old arsenal.....

alan zed berkata...

glorius treble, eh?

gua tunggu gua tunggu...

kitt berkata...

talkIzcheap - haha, memang steady kau punya strategi..sapu je semua.

yakin ke nak jumpa megan fox tu, jauh perjalanan lagi kot...

Zinedine Zaiddin berkata...

macam brengset je last word dr hleb tu..hahahhaa

pokde berkata...

berok mung!!
pengalaman no2 la..
passion no1 boh...muda mudi gunners maen sdap doh bodo..standard ah kaloh maen bola..piala mapuh mung ahh..
in wennger we trust.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...