ANDA SEDANG MEMBACA

79

Siri Pemain Idola - Eduardo da Silva





Nama: Eduardo da Silva
Umur: 28 tahun
Posisi: Penyerang
Negara: Croatia
Kelab: Shakhtar Donetsk
Kenangan Pahit: Bermain untuk pasukan tadika Arsenal dan patah kaki
Kenangan Manis: Bermain untuk Shakhtar Donetsk dalam Champions League dan layak ke suku akhir
Kelebihan: Tidak pekak

79 Ulasan:

ijan berkata...

ceh luci,masih menghina la

aju ramsey berkata...

1st

i'msosupernotcool berkata...

cilake.
ini sangat cilake.
hahahaha

aSr1 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aSr1 berkata...

argh...top ten.

Hambali ® berkata...

haha kejam punya tahap menganjing

Encik Akmal berkata...

hah? apa?
tak dengar la!!! apa dia???
cuba cakap kuat sikit, tak dengar lah!!

...oh, reff dah tiup wisel.. he he he...

adijaya berkata...

at least ada jugak pemain didikan arsenal yg masuk quarter. pengalaman beliau semasa di london digunapakai sepenuhnya dan menjaringkan gol setelah sprint menewaskan bek roma.

inilah kelebihan arsenal, biarpun kalah, wakilnya tetap ada.

aksara: arsenal menang EPL dan FA cup tahun ni.

fakta: man utd, liverpool, chelsea menag apa? menang sorak ada la.

makanbola berkata...

adijaya:KAHKAHKAHKHAKHAKHAKHKAHKAHKAHHAKHKAHKHAKAH

wat lawak la ko ni,kekekekeke

hantuLongkang berkata...

"fakta: man utd, liverpool, chelsea menag apa? menang sorak ada la."
-adijaya-

kalu ikut jorji, MU menang 100j, 300j?..ntah berapa ntah..aku malas nak ambik kesah..kahkah

yang pasti, liverpool menang kes mahkamah..ko tunggu taun depan..kehkeh

Hambali ® berkata...

hobin van pussie ni kena belajaq mendengaq macam hulk hogan ni ha. Baru clear dengaq bunyi wisel.

http://www.wildbluffmedia.com/wp-content/uploads/2007/11/hulkhogan_02.jpg

Hazard Ali berkata...

Er.. apsal ada komen yang bunyi cam Arsengal ada menang apa² je 6 tahun ni.. hurm...

alan zed berkata...

RvP = Robin van Pekak?

Mr. Schomey™ berkata...

tak pekak. memang kelebihannnn. kah3.pengalaman dari arsenal kononnye.

kareem berkata...

walaupun kalah, arsene wenger dan van persie tetap sedia diinterview tak macam perlawanan masa dirk kuyt skor 3 bijik tuh.ade pakcik tuh lari merajuk.siap warning anak-anak menakan supaya jgn diinterview after game...kehkehkeh

adinda anna liyana berkata...

kalau belajar PR, ada sbb2 knp kita tak perlu diinterview...

kang kalau pak alex buat statement, korang gak menyampah...eloklah pun dia berdiam diri...

hantuLongkang berkata...

@adinda anna liyana:
tak nyampah aihh...kitorang gelakkan je...kompom statement makan hati, meroyan punya laa...apa nak kesah?..kehkeh..

paling lekeh pun, dia cakap pasal 'perch'...kehkeh

“My greatest challenge is not what’s happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right off their fucking perch. And you can print that.”
(Sir Alex Ferguson responding to Alan Hansen questioning Sir Alex Ferguson’s future as Manchester United manager in September 2002 in the Guardian.)

nampaknya sampai 2011 dia masih lagi berusaha...kesiann..kehkeh

Muhammad Syahzannizam berkata...

"fakta: man utd, liverpool, chelsea menag apa? menang sorak ada la."
-adijaya-

fakta aku plak selama 6 tahun ni Arsenal ade menang ape??

adinda anna liyana berkata...

Sebab tu dia xnk diinterview...nanti sokernet buli dia...bkn pak alex taktau perangai pengulas sokernet ni... sebaris ayat kuar dari mulut dia, seperenggan korang buat karangan...

jahat tauuuuu!

adinda anna liyana berkata...

mantap dan padu persoalan yg cuba diajukan oleh encik syahzannizam tu.

double thumbs up!

hampaLA@hantu berkata...

har3x ce create 1 statement yg leh SAF leh wat org len nyampah..
Question: Man Utd just got beaten by Livepool 3-1.What ur opinion bout this,eh?
Answer: OMG!! im pwned! SO WHAT??
aku sure 'ramai' yg menyampah wakakaka

hantuLongkang berkata...

@hampaLA@hantu:
i'm sure he can't affort to say that when his blood was running low that night..kehkeh..

his time is running out and liverpool is still on their fucking perch!..how solemn is that for him?..kehkeh

kakiberita berkata...

reff tak tiup kuat.. mane nk denga.. ade reff pn tak pro.. kan stadium bising. kena la tiup kuat2 sikit.. van persi tu punye la power.. xkan saje2 buat tak dengar?

alex ferguson xnak cakap sbb xnak menganggu kes mahkamah.. kan dia tgh naik court pasal tak puas hati ngan ref.. ref2 kat england byk bebal.. tu yg susah tu..

LS berkata...

tidak pekak! haha.

Nik Saiful Anuar berkata...

dua2 kad kuning cari pasal punye, padan la mcm tuh, hehe

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Tidak dengar tiupan wisel sewaktu perlawanan adalah lebih mulia dari senyap seribu bahasa tidak mahu ditemuramah (ditujukan kepada Sir Alex) dan takut dianjing (kepada semua peminat Mencipap United) akibat kekalahan kepada pasukan Sandarkan Pada Kenangan.

Mungkin dasar pasukan dan peminatnya yang hanya tahu bising di waktu menang. Di waktu kalah senyap sahaja. Puasa katanya...

Apapun, kenapa perlu bercerita tentang kisah 6 tahun kebelakangan ini? Mahu rebut label pasukan "Sandarkan Pada Kenangan" kah?

Kurast berkata...

ish..ish...teman nak kabo.. pALEX tu krojenye nyambe aje...udah kalah...terus tumpo..ape ke he...

kakiberita berkata...

@ttb gua da bgtau sbb dia kat atas. ferguson the great xkan diam tanpa sebab. adalah sebab dia. biasa team2 power dia berkelakuan penuh strategi.

dewajiwa berkata...

laaa..masih ungkit kenangan lagi ke? kesian. apa nak buat ye dak? dah nama pun kelab kenang-kenangan.

darah latin nie kalau lahir kat mana pun mesti jadi soccer star kan. Eduardo nie penah main Arsenal rupanya. thanks Lucy sebab mention.

adinda anna liyana berkata...

"Mungkin dasar pasukan dan peminatnya yang hanya tahu bising di waktu menang. Di waktu kalah senyap sahaja. Puasa katanya..."

buta mata dan buta hati anda ni rupanya.

Hazard Ali berkata...

Yana.. hep! Dah dah.
Buruk bebenor bertunjey ngan orang jantan.. tak semengah namenye.
Nah Apak kasi susu, gi tido k.

AKSARA : 'trowl'. siot.

adinda anna liyana berkata...

okay.thanks.

Faiz Tapit berkata...

Haa... Gaduh lagi, gaduh lagi
kah3

hantuLongkang berkata...

"Eduardo nie penah main Arsenal rupanya."
-dewajiwa-

where have you been?..fookin 'ell...haha

dan 1 perkara lagi tentang eduardo, dia tak macam nani walaupun kaki dia dah kena lenyek dengan keretapi..nasihat sikit hang punya nani tu ye..kehkeh

Streetwizer berkata...

eduardo tak pekak,eduardo ok...

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Tuan Haji Abdul Rahman Ibrahim pun boleh ditemuramah, malah boleh memberikan komen yang paling sempoi apabila ditanya tentang nasib pasukannya yang tewas 3-1 di tangan Pahang pada persaingan FA Jumaat lepas. Apa ada hal?

Kalau betul Sir Alex itu The Great (kononnya), semestinya waktu pasukannya kalah dia dengan jiwa bersemangat ingin ditemuramah dan menerangkan kepada orang ramai kenapa kekalahan itu terjadi. Sama ada orang lain hendak menyampah atau tidak, itu tak menjadi isu pun. Sebelum ini dia ditemuramah, pernahkah dia memikirkan apa orang lain akan kata, atau peminat Mencipap United yang tak sanggup hendak dengar apa orang lain perkatakan?

Kalau nak berstrategi, buatlah di atas padang supaya tidak kalah. Tapi mungkin mengikut firasat Sir Alex dan peminat Mencipap United bahawa mmendiamkan diri dari ditemuramah boleh membantu Mancipap United memang di dalam perlawanan, ye tak?

Hazard Ali berkata...

Memang or menang tu tolak tepi lah, tapi bab nak komen or tak tu memang Grandpa Alex dah plan dari post game Chelsea lagi dah.

Itu aku dapat dari Soccernet. Tataulah kot Harakah cakap lain.
So, sori siap2 lah ye TTB.

AKSARA : 'feessom' = freemason?

pakkordi berkata...

Arsenal wankers! Kah kah kah.

Pak Alex & Co. berkata...

kahkahkah..dah kalah tu kalah je lah..tak payah la nak tuka tajuk Pak Alex xnk interview ke hape..yg penting kanak2 Tadika Perpaduan Wankers K.A.L.A.H..paham?KAALAAHH atau dalam erti kata lain anda LOSER..

p/s: when this Scotsman win the title end of this season, he will knocking Liverpool right off their fucking perch. aku sure bontot Kenny Rogers dah bernanah skang..tak senang duduk memikirkan situasi ujung season ni..sesuatu yg xkan penah dipikirkan seumur idop beliau..

UNITED 19
LIVERPOOL 18

Askar MUFC berkata...

Meh aku tambah sikit info Hazard itu agar TTB benar benar berpuas hati. Sebelum itu tahniah untuk TTB kerana berjaya mengubah sudut perbincangan artikel post arsenal-barca match kepada kenapa Pak Alex tak nak ditemuramah.

Semuanya berpunca lepas game MU-Chelsea, FA sudah mengeluarkan satu charge kepada Pak Alex berdasarkan satu post-match interview daripada Pak Alex. Pak Alex berasakan media sengaja bertanya soalan soalan sensitif kepadanya sehingga membuatkan FA mengambil tindakan ke atasnya. Ini bukan perkara baru tapi dah dua tiga kali berlaku jadi Pak Alex dan kompeni mengambil keputusan untuk memberi pengajaran dengan memboikot media sehingga tidak diberitahu bila.

Perlu diingatkan boikot telah bermula pada hari Jumaat iaitu weekly media briefing untuk MU sebelum match menentang Liverpool. Pak Alex juga tidak bercakap dengan media untuk suratkhabar hari Ahad dan tidak bercakap dengan broadcaster host, SkySports sebelum perlawanan dengan Liverpool. Jadi tidak timbul isu bahawa Pak Alex tak mahu ditemuramah kerana kekalahan ke atas Liverpool kerana boikot telah bermula sejak hari Jumaat lagi.

Jadi persoalannya, kenapa saudara TTB beria ia benar mahu Pak Alex ditemuramah? Adakah kerana TTB terlalu rindukan suara Pak Alex sehingga tidak boleh tidur malam jika tak dengar seminggu? Fan MU pun tak begitu rasanya..huahuahuahua

hantuLongkang berkata...

@ Pak Alex & Co:
come back when you've won 5!..kehkeh..
liverpool ada banyak 'perch'..kehkeh..

Askar MUFC berkata...

*weekly media briefing pada hari Jumaat telah dikensel...aiseh tertinggal plak

Pak Alex & Co. berkata...

"Kalau betul Sir Alex itu The Great (kononnya)" - TTB

Of course he is the great, man..tak ada kalau betul or kononnya de..cuba bgtau sape lg pengurus paling berjaya dlm BPL, with different generation of players..Arsene Wankers? Pak Dungu Benitez? Kenny Si Tua tak sedar diri? atau K.Devan?

Pak Alex & Co. berkata...

"come back when you've won 5!"

yeahh..that's what the Kop said for the title before..

"Come back when you've won 18"..and now?are we comeback with 18? hell yeah..nex season we'll come back with 19 plak..

3 to 5..rasa2 tak jauh sgt kan?? heheh

matbong berkata...

Ferguson nak nangis bersama-sama ngan Nani sebenarnya..sebab tu dia xnk ditemuramah..

Mat ¾ berkata...

wauw redflaminghotbuttsyndrome u olls har3x

Mat ¾ berkata...

owh ya..up Pool up Gunners!! har3x
p/s: ya'll yg kena snydrome di mention above plz quarantine urself..its kinda spreading disease

orang_es berkata...

sapa2 tau liverpool punye game champions league pkl brp? gua nk kunci jam ni

Mat ¾ berkata...

mcm biasa 3.45 astro oasis ~~saya liverpool saya ok

adinda anna liyana berkata...

komen orang_es cm cilake...lawak lawak..kah kah kah...

hazard n askar MUFC, korang mmg spoke person terbaik alex ferguson.

-KingSyahmi- berkata...

terima kasih banyak2 pada Hazard dan Askar MUFC...kadang2 sesetengah penyokong team kanak2 (read: peadophile) susah sedikit memahami tindakan org dewasa...harap2 6 thn tanpa piala dpt mematangkan mereka.


beriya2 sungguh TTB menukar subjek...bagaikan kanak2 menutup malu

keli berkata...

Gua dapat rasa falsafah bolasepak ART yg diagung2kan oleh fan arsenal hanyalah sekadar penyedap hati dan omongan kosong je apabila Catalan menunjukkan siapa jaguh sebenar permainan bolasepak ART....tapi camne pon gua rasa arsenal kurang bernasib baik kerana terpaksa berdepan dgn barcelona kat peringkat kalah mati...kan dah mati dah pon....kakakakaka.
Btw, mengaitkan liverpool pada UCL season ni sudah dijangka akan berlaku. Inikan sokernet....kikikiki

kareem berkata...

nape pak alex tak boikot je epl?Senang citer...xde tindakan FA, tak kena gantung, tak kena denda, takyah kunyah chewing gum laju-laju bile nak kalah....kehkehkeh..

kareem berkata...

Pak Alex & Co. berkata...

kahkahkah..dah kalah tu kalah je lah..tak payah la nak tuka tajuk Pak Alex xnk interview ke hape..yg penting kanak2 Tadika Perpaduan Wankers K.A.L.A.H..paham?KAALAAHH atau dalam erti kata lain anda LOSER..


Macamla seminggu dua lepas ni lu tak LOSER...butthurt betul..kehkehkeh

jerong berkata...

pegi jahanam la bola sepak artsengal tu...xde striker ke smpai team lwn tolong skor gol ke striker kaki bangku...kesian kt apak wengong ggit jari lagi la smpai mamposs...

pokdegrunge berkata...

jahak ngak art..we r macho team..

Raiden berkata...

sialan punyer lucy, haha nie hanjingan giler nie..

korang nie, dah dah la kutuk team tadika wenger, walaupun aku sokong chelsea, kena backup gak jiran London..

Sape kata gunners trophyless?? Arsenal pernah menang Emirates Cup; Chelsea, Liverpool, MU, Spurs, Barca sume pernah menang ke?? Renung-renungkanlah..

Hazard Ali berkata...

Cheh. Namaky disebut². Patutlah Grandpa Alex miskol banyak kali subuh tadi. Haih.

Emirates Cup. Lazat. Nice one, Raiden.

DUSH!~

Hazard Ali berkata...

*Namaku. Binatang ah kibod nih!

zuhairul berkata...

arsenal ada menang la. jangan main fakta kalau tak tau.
tapi MENANGgung kekalahan la.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

"Pak Alex berasakan media sengaja bertanya soalan soalan sensitif kepadanya sehingga membuatkan FA mengambil tindakan ke atasnya." - Askar MUFC

Terima kasihlah kepada Askar MUFC atas penerangan tersebut.


Apa yang sensitif sangat tentang bolasepak Inggeris? Itu belum lagi beliau ditemuramah oleh wertawan Melodi.

Berdasarkan penerangan tersebut, sudah ternyata dan terbuktilah bahawa dari Pak Alex, pemain-pemainnya dan sehinggalah peminat setianya di ceruk Petaling Jaya, Sri Kembangan, Seremban dan Papua New Guinea yang mereka semuanya EMO dan senang butthurt.

Membebel di waktu menang, memcicit di waktu kalah! Loser indeed!

zuhairul berkata...

alex fergushit taknak ditemuramah sejak jumaat?
ada logiknya di situ.
kerana fergushit begitu yakin, selepas dibedal oleh chelsea, dia bakal dilauk oleh liverpool pulak.
jadi, nampak tak strategi di situ? seperti yg kakiberita mention. strategi.
strategi itu mungkin berterusan sehingga post match FA cup weekend ni.
nampak tak pemainan di situ?

crone1585 berkata...

Hidup meninggalkan Arsenal lagi bagus....

Hazard Ali berkata...

Membebel di waktu menang - maknanya, memang tak berhenti membebel la kecuali sejak 2 minggu lepas. Tapi camna nak bezakan membebel dengan mencicit ni, actually. Ayat gua sama je, gua rasa. Haha. Lagipun Panda tak pandai mencicit, mahaplah ye.

ZUHAIRUL : Nampak! Dasyat! Bukan media je terpinga, fan kelab lain pun tak senang duduk sebab lama tak dengar Grandpa Alex bercakap.

Kesian...

AKSARA : 'steap' = 'steapid!'

ayobkelubi berkata...

hidup selangorrrr!!..keh keh keh..

talkIZcheap! berkata...

"strategi itu mungkin berterusan sehingga post match FA cup weekend ni.
nampak tak pemainan di situ?"

keh keh keh...

"asal main ART, tak menang (piala) takpe"

keh keh, kononnya...

aku harap Arsenal menang FA cup at least tahun ni, baru lar tak sakit bontot sangat diorang...

btw, Spurs dah ke next round UCL, mana Saudagar Garam ngan Alpha Kotey ni?? Taknak nganjing Arsenal, seteru utama Spurs??

:p

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

@Ayobkelubi - Saya cukup kagum dengan semangat Liga Super anda.

Apapun, Liga Super juga cermin kepada BPL. Kalau mahu lihat prestasi Manchester United, anda lihat sahaja prestasi Negeri Sembilan FA.

Tak jauh beza pun...

dewajiwa berkata...

@hantuLongkang

sarkastik dalam komen adalah satu seni. kalau tak faham apa itu sarkastik, gugel je. sangat berkesan untuk perangkap orang yang bajet tau semua atau lebih arif pasal sesuatu padahal zero. get it? no? like i even care. komen je pun. sila baca disclaimer kat belah kanan nie kalau terlupa apa itu Sokernet. hehe.

Nani tu kalau mati kena tembak pun, ada aku kisah? siapa dia pada aku? adik ipar? sedara? fak no. dia cuma player MU. i believe on him on the field as a player who play for what he being paid for. no more than that. napa nak obses sangat dengan player yang who-the-fuck he is?

Eduardo nie boleh score macam Kuyt ke?

Hazard Ali berkata...

DJ : Sabar der.. jom pegi ngeteh jom.. hantu syaitan ni semua kan memang tugasnya menyesatkan ummat manusia...

Wakaka! HantuLongkang.. PEACE.

AKSARA : 'pologg' = hantu polong???!!

dewajiwa berkata...

@HA
dah petang-petang nie layan ngeteh dan pisang goreng memang nikmat. pasal antu syaiton tu buat dang je. tapi sebab dia tag nama, kena la jawab sikit. sikit je. hehe. biasa la, team kita selalu sangat dirujuk pada menda mungkar tapi ironinya selalu dimurahkan rezeki menang piala dan pride. glory story a'int it?

GGMU.

kakiberita berkata...

komen2 panjang2. last2 MU gak kat atas. ape bebal..

mangifera berkata...

Ala waktu Manchester kalah during 09/10 kat Anfield, Pak Alex tak bagi media statement jgk. Rafa kalah (time tu still manager Liverpool) still bagi press statement. So what kalau wartawan tanya soklan panas? Jawab la dgn bagusnya. Apsal nak emo2 tak tentu pasal. Emo kid!

talkIZcheap! berkata...

Obses-obses ni terjadi bilamana kita ni takde kemahiran lain jer, jadinya kita obses dengan sesuatu ataupun seseorang yang mempunyai something yang kita tiada, iaitu 'Life'... teori aku ler... huhu

mangifera: betul tu! aku sokong! Apahal nak emo-emo masa jawab soalan, ye tak...

kes ini mengingatkan aku kepada kes seorang manager sedikit masa dulu yang dalam press con dia, tetiba jer mengeluarkan senarai-senarai fakta emo beliau terhadap seorang manager dari kelab lawan beliau...

eh...

...

Pet Shop Boys berkata...

"Kalau betul Sir Alex itu The Great (kononnya)"

Ni dari the Art of War, Tsun Zu:

"So it is said that if you know your enemies and know yourself, you can win a hundred battles without a single loss.
If you only know yourself, but not your opponent, you may win or may lose.
If you know neither yourself nor your enemy, you will always endanger yourself."

Well I know my enemy, and I said Alex Feguson adalah great.

We give credit where credit is due

Hazard Ali berkata...

TIZ : nice.
PSB : double nice.
SAF : nicest. sebab dia dah broke silence, puji arsengal.

Makanya, marilah kita hidup aman damai, dan buka topik baru : "Kenapa takde LIVE semalam".

YEAH.

jerong berkata...

pak alex tetap terbaik walaupun korang kutuk2 dia...compare ngn wengok=sampah jer..

Muhammad Syahzannizam berkata...

kalah pastu senyap lebih bermaruah dari kalah pastu berkokok bising menyalahkan ref dan faktor2 lain..

keli berkata...

Cite psl obses...giler ahhh...
Ada baik korang obses dgn keje korang....kurang2 bos kasi naik pangkat gaji pon naik....masyuukkkk...bley angkat kete mahal pastu berlagak...kakakakaka

btw, gua sebagai peminat EPL mmg kne ngaku SAF mmg manager yg hebat. Tp King Kenny pon hebat jugak. Wenger pon hebat jugak. Ancelotti pon hebat gak. Hebat hebat hebat...kan adil masing2 da dapat..Kalo korang sume hebat SAF pye spek brand ape...?? Ha cer jawab....

hantuLongkang berkata...

@dewajiwa:
haha..you missed the whole point...kehkeh

oleh kerana komen2 di sini dah membawa entri ni kepada eduardo DAN MU, bukan lagi eduardo DAN arsenal, maka apa salahnya aku kaitkan eduardo DAN MU..

dan intro 'where have you been' tu adalah penyedap...tak mengutuk tak sedap..itu teori raja Parsi..aku pakai je..kehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...