ANDA SEDANG MEMBACA

30

You'll Never Walk Alone



Kata orang, setiap kemenangan perlu diraikan.

Dan tiada keraian yang lebih hebat selain dari menyanyikan lagu keramat You'll Never Walk Alone bersama-sama.

Ayuh, rakan-rakan! Kita nyanyikan!




Tahukah anda, You'll Never Walk Alone dinyanyikan sebelum bermulanya setiap perlawanan Borussia Dortmund di Westfalenstadion?

Tahukah anda, walaupun hanya menduduki posisi ke-5 Bundesliga musim lepas tetapi musim ini Borussia Dortmund sedang klasemen di Bundesliga?

Tahukah anda, Borussia Dortmund sedang klasemen dengan 12 mata di depan dengan Bundesliga tinggal hanya lagi 9 perlawanan sahaja?

Tahukah anda, Borussia Dortmund telah mencetak 53 gol (terbanyak musim ini) dan bolos hanya 14 gol (paling sedikit musim ini)?

Tahukah anda, Borussia Dortmund kali terakhir menang Bundesliga ialah pada musim 2001/02 iaitu tidak sampai 20 tahun lalu?

Tahukah anda, Westfalenstadion berkapasiti 80,720 yakni hampir dua kali ganda lebih besar dari Anfield?

Tahukah anda, Sudtribune adalah free-standing grandstand terbesar di Eropah dengan kapasiti 25,000 sedangkan The Kop hanya ciput saja dengan kapasiti 12,409 hubcaps stealer?

Tahukah anda, Borussia Dortmund menang lawan FC Koln hari Jumaat lepas sebab itu mereka adalah YNWA yang sebenar?

30 Ulasan:

en kentang berkata...

kui3

Jarr berkata...

kah kah kah.
malas aku nak citer YNWA kat Dortmund ngan Monchengladbach ni..

parodi parodi..hahaha

aRief berkata...

bgus. xde org main 1st even lucius sendiri.

Streetwizer berkata...

mmg sgt YENUWA..kah kah kah...

pjoe berkata...

keh3
jenis tak reti bersyukur

LS berkata...

yeah!

frwls berkata...

tak tahu.

yang saya tahu Torres semakin 'sharp' di Chelea.

semakin...........

semakin........

semakin...

frwls berkata...

chelsea..hi hi hi

Blog Reader berkata...

Kahkahkah!

Celaka Lucy, dari pagi aku unggu kot keluar lagu ynwa ni sebab liverpool menang

alih-alih keluar sebab dortmund...

takleh salahkan lucy, nak buat guane, dah pengulas liverpool semua lembap nak update!

hantuLongkang berkata...

celtic YNWA!..
aku rasa kelab belanda, ajax ke apa, pun YNWA!..ado den kesah?..haha

anyway:
hubcap stealers > plastic fans
kehkeh..

ayobkelubi berkata...

menang pun kena..kalah pun kena..nasib-nasib..

Riderz berkata...

ooo..
patut la England x dpt jd tuan umah wolkap.. kehh3

hantuLongkang berkata...

@ayobkelubi:
oo, entri menganjing ke ni?...aku ingatkan complement dari kem chelsea :D..

pasal dia kaitkan YNWA ni cuma digunapakai oleh kelab2 power je...

kalau KTBFFH atau GGMU tu, firaun negara mesir pun taknak pakai...bunyi macam haram sikit..haha

Jarr berkata...

kat kelab jerman sana nun siap ada Liverpool suite kat area stadium.

every year visit anfield...kopites visit sana..apadahal..

sapa yg buat perangai kopipes ni?

nyanyi nyanyi ni sapa pentiru ni?

banner torres kaler biru tu lenkali jgn main print je...remove la dulu shankly gates dulu..nampak sgt tak alert chelski ni..kah kah kah.

lucy,serena c tnagan dia suam tak?ecehh

Hazard Ali berkata...

Haha.. fakta Firaun Mesir pun tanak pakai tu leh gak masuk list 'Fakta Tahukah Anda' Luci next time...

Dush!~

keli berkata...

Tahukah anda?....tahu ke tak tahu ni...kikiki...

mangifera berkata...

yer la Lucy, Liverpool kan perasan syok sendiri. sebab tu kami ada lagu best camni. Chelsea ada?

Pet Shop Boys berkata...

bagi aku untuk sebuaha lagu sing a long yg dinyanyikan oleh Hooligan. You'll Never Walk Alone adalah sebuah lagu lembik.

Ini membuktikan football player memang mempunyai taste yg buruk pada muzik.

Terutama bekas pemain Man U, Christiano Ronaldo.

Walaupun Ron seorang yang pandai menggelecek dan hebat dalam diving di kotak penalti. taste dalam muziknya sangatlah buruk. Dia peminat Elton John. WTF!

...untuk lagu cover YNWA yg sedap cuba dengar nyanyian ACAB di 4Shared.

Pet Shop Boys berkata...

Lagu untuk Torres team CHelsea dah siap belum? hahaha...

patutlah Torres tak boleh score, takde org nyanyi lagu dia kat Stamford Bridge.

trevor berkata...

aku rasa rata-rata liverpool fans pon dah lama tahu yang ynwa tu dinyanyikan oleh kelab-kelab lain.

jadi, apa masalahnya di sini?

mangifera berkata...

Pet Shop Boys: Aku rasa lagu tu mmg sounds soft (lembik) tapi it's about solidarity of the Scouse. itu je yang bestnya lagu tu. Tapi aku rasa lagu football yang best must be lagu ni:

I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air.
They fly so high,
Nearly reach the sky,
Then like my dreams,
They fade and die.
Fortune's always hiding,
I've looked everywhere,
I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air.

United! *clap clap* United! *clap clap*

Not Man U but West Ham. Neighbour London club dah berkurun ada lagu, bila Chelsea nak ada lagu best ni? Come on chelsea!

Hazard Ali berkata...

PSB : Sokong! Sebab? Lionel Messi pula meminati Piola Vago, sebuah boy-band dari negara beliau, Argentina.

Siapa punya band? Google le sendiri. Kalau bertuah, mungkin leh jumpe video, mungkin para pengulas boleh letak sebagai entry bebila game Manchester Shitty yang bagos, misalnya the next Manchester Derby.

Lalala...

Tengku Sidek berkata...

POST untuk MENGUBAT HATI yang sedang duka lara..hahahaha..tipah tertipu...Sabo2 tentera setan merah....The reds till die..hehehe

RABUN berkata...

tahukah anda bahasa rasmi Borussia Dortmund adalah bahasa inggeris.

keli berkata...

Kalo nak lagu nak nyanyi2 nie kalo berani pegi ujibakat mentor takpon AF...kakakakakaa...kalo da femes jangan lupe kat sokernet...kakakakaka...

zuhairul berkata...

lama dulu, gua ada terbaca dalam satu forum fan manu berbahasa itali,
you'll never walk alone di-claim oleh seorang fan manu yang sangat otai berusia dalam 60-an, sebagai lagu yang pertama kali dicipta untuk tribute munich disaster.
siap sediakan tarikh fakta segala.
jadi, lagu ini adalah sebenarnya untuk team manu.
disebabkan penguasaan bahasa itali gua yg tak berapa nak kick masa tu, itu je la antara intipati claim yang gua masih ingat.
sebab gua pun baca lompat2.
plus gua pun malas nak search dan cuba kolerasikan antara tarikh disaster tu dengan bila lagu tu keluar.
jadi bila otai2 manu kat sini pun takde claim jugak pasal lagu tu, gua anggap orang tua kat itali tu hanya mengarut sahaja.
gua try carik balik forum tu pun dah tak jumpa dah. memang manure la.
sampai sekarang gua masih tak tau benda tu sah ke tak.
saper yg rajin tu, google la.

sazali berkata...

tahukah anda borussia dortmund adalah proxy russia di german pada era stalin

hantuLongkang berkata...

@zuhairul:
apa kita panggil pasukan yang kuat menangis dan kalah 3-1 dengan liverpool di anfield dalam bahasa itali?...kehkeh

pakkordi berkata...

It is nice to be a trend setter. Even if the records are about to be broken.

It is hard to be number one, but it is harder to stay number one.

We did it before and we will do it again.

YNWA.

Maman UiTM berkata...

Chelsea ada lagu, ada tradisi gak. West Ham lagu mmg mantap, tp... sendiri mau ingatla kan. Chelsea xfokus pd lagu semata, kite fokus kat trofi, setiap tahun ke tahun, mantain ranking, increase revenue, etc. Buat ape nk kecoh2 pasal lagu, kalau lagu gempak, tp yg menyanyi & yg main utk kelab mcm hampeh, ape cer kan... Hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...